Jump to content
Dogomania

Szczeniaki z lasu, wszystkie mają domy, Benek po 3 latach ma Rodzinę. Pod opieką Dogomaniaków dzika mamusia SABINKA. Kicia Uffi ma już DS.

Recommended Posts

Posted
Dnia 26.10.2021 o 17:47, Tyśka) napisał:

Marta dzisiaj jechała nastawić klatkę łapkę przy gospodarstwie (druga jest nastawiona przy cmentarzu, trzecia - w lesie). Musiała sama pojechać, bo okazało się, że miejscowi, którzy dokarmiają  dziką suczkę, koleżankę Niebieskookiej Bibi jednak klatki nie nastawili "aby ich własny pies się nie złapał." A jutro suka ma umówioną sterylkę... znowu nerwowo. Potrzebne kciuki.

Prawdziwy sajgon. Że też nerwowo dziewczyny wytrzymują to wszystko. 😕

Dla Toffika próbuję szukać jakiegoś miejsca, gdzie miałby bliżej do lecznicy z tomografem, gdzie łatwiej byłoby go diagnozować i leczyć.

Uffi, jak dobrze pójdzie, w sobotę będzie miała wizytę w klinice okulistycznej dra Garncarza. Oby udało się uratować chociaż jedno oczko.. To cudowna kocinka. 

Posted
Dnia 26.10.2021 o 20:28, agat21 napisał:

Prawdziwy sajgon. Że też nerwowo dziewczyny wytrzymują to wszystko. 😕

Dla Toffika próbuję szukać jakiegoś miejsca, gdzie miałby bliżej do lecznicy z tomografem, gdzie łatwiej byłoby go diagnozować i leczyć.

Uffi, jak dobrze pójdzie, w sobotę będzie miała wizytę w klinice okulistycznej dra Garncarza. Oby udało się uratować chociaż jedno oczko.. To cudowna kocinka. 

Trzymam kciuki, aby udało się znaleźć coś Toffikowi. ❤️ 
Czyli to oznacza, że Uffi już jest albo niedługo jedzie do hoteliku? Śmiało pisz o kocince na wątku :). I mam nadzieję, że uda się uratować chociaż jedno oczko...

Posted
Dnia 26.10.2021 o 20:31, Tyśka) napisał:

Trzymam kciuki, aby udało się znaleźć coś Toffikowi. ❤️ 
Czyli to oznacza, że Uffi już jest albo niedługo jedzie do hoteliku? Śmiało pisz o kocince na wątku :). I mam nadzieję, że uda się uratować chociaż jedno oczko...

Uffi od niedzieli w hoteliku 🙂

• Like 1
Posted

Dzisiaj Toffinek był na konsultacji w Tomaszowie (w tej lecznicy, gdzie wisi dług 410zł). Na prośbę wetów z Royal Wetu, aby jeszcze poprzednia lecznica zerknęła na wyniki badań. Wet tomaszowski podtrzymuje podejrzenie wetów z RW, że prawdopodobnie to problemy neurologiczne. Potrzebna tomografia. Marta założy zbiórkę jak dzisiaj będzie mieć chwilę...

Posted

Nie pokazuję Wam tutaj wszystkich bezdomniaków biłgorajskich dziewczyn, staram się skupić tylko na tych z jednej miejscowości... ale pokażę nowego zgłoszonego. Gmina Biłgoraj. Ktoś im zgłosił, że od kilku tygodni ten pies się błąka po wsi i czy mogą coś zrobić. Noce coraz zimniejsze, pies chyba ma kłak jak york, w ogóle jak dla mnie wygląda jak silky terier... Dramat. Gmina ma umowę z zamojskim schroniskiem.
Może być zdjęciem przedstawiającym pies i na świeżym powietrzu

Posted
Dnia 26.10.2021 o 20:42, Tyśka) napisał:

Nie pokazuję Wam tutaj wszystkich bezdomniaków biłgorajskich dziewczyn, staram się skupić tylko na tych z jednej miejscowości... ale pokażę nowego zgłoszonego. Gmina Biłgoraj. Ktoś im zgłosił, że od kilku tygodni ten pies się błąka po wsi i czy mogą coś zrobić. Noce coraz zimniejsze, pies chyba ma kłak jak york, w ogóle jak dla mnie wygląda jak silky terier... Dramat. Gmina ma umowę z zamojskim schroniskiem.
Może być zdjęciem przedstawiającym pies i na świeżym powietrzu

Moge go dać na grupy yorkowe, tylko potrzebny byłby kontakt telefoniczny. Dziwi mnie, że nawet takiego prawie yorka nikt  okolicy nie przygarnie. 

Posted
Dnia 26.10.2021 o 21:00, Aldrumka napisał:

o super, przeoczyłam jego podróż

czy jechał razem z Szorstką ?

Nie, jechał sam. Na moich kolanach. 🙂 To najspokojniejszy kot w samochodzie jakiego w życiu widziałam! 

20211026_221358.jpg

20211026_221432.jpg

• Like 5
Posted
Dnia 26.10.2021 o 21:55, Jaaga napisał:

Moge go dać na grupy yorkowe, tylko potrzebny byłby kontakt telefoniczny. Dziwi mnie, że nawet takiego prawie yorka nikt  okolicy nie przygarnie. 

Mają swoje, po co im kolejny 😕

Posted
Dnia 26.10.2021 o 22:15, agat21 napisał:

Nie, jechał sam. Na moich kolanach. 🙂 To najspokojniejszy kot w samochodzie jakiego w życiu widziałam! 

20211026_221432.jpg

ojej kolejną podróż odbyłaś, brak mi słów podziwu dla wielkości Twojego ❤️

Posted
Dnia 26.10.2021 o 22:26, Aldrumka napisał:

ojej kolejną podróż odbyłaś, brak mi słów podziwu dla wielkości Twojego ❤️

Na szczęście tym razem TZ prowadził ze mną na zmianę, było łatwiej 🙂

• Like 1
Posted
Dnia 26.10.2021 o 21:55, Jaaga napisał:

Bardzo Ci dziękuję. 🙂 Post jest na stronie wolontariackiej Dziewczyn. Mogę Ci na pw podrzucić numer do Kasi, koleżanki Marty która będzie osobą kontaktową.

POST PRAWIE-YORKA

Jaaga, mnie już nic nie dziwi na tym terenie. 😞 
2 tygodnie temu w zaroślach dziewczyny znalazły młodziutką sunię mix west/cairn terrier. Śliczna, wygląda naprawdę jak west tylko jest lekko beżowa. Ma około 2 lat, waży 10kg, jest malutka i... boi się ludzi i smyczy... prawdopodobnie była bita. Nikt się nie zgłosił po nią. Wczoraj ją wysterylizowały, sunia będzie do adopcji. Na razie jest ogłaszana na okolice, ale nie dzwoni NIKT.
W tym samym czasie, tym razem w Suścu (niedaleko Tomaszowa) znaleziono dwa śliczne terrierki, rodzeństwo. Zgłoszenie dotarło do Marty i Kasi. Dzięki Dogomaniaczce (nie wiem czy życzy sobie ujawnienia ❤️ ) psinki nie trafiły do schroniska ani gdzieś na łańcuch u miejscowych...  Marta zorganizowała zbiórkę na kastrację, ale słabo idzie: https://www.pomagamyzwierzakom.pl/cf8v8ydwyn?fbclid=IwAR3SWehVujilwzNw756Z3AK-LmDPx0qz0jcFWT_KBqetc2HIVEhHO5rFp18
To bardzo trudny teren, ludzie wolą rozmnażać "rasowe" szczeniaczki i wymieniać dorosłe na nowe małe... Pomóc? zabezpieczyć? Zapomnij.

Posted
Dnia 26.10.2021 o 22:38, agat21 napisał:

Na szczęście tym razem TZ prowadził ze mną na zmianę, było łatwiej 🙂

Jesteście WIELCY 🙂 Z Wielkimi Serduchami znaczy się!

Posted
Dnia 27.10.2021 o 09:48, agat21 napisał:

Maleńki grosik na kastrację poleciał, więcej nie mogę 😕

No przez Ciebie to nie powinnam wrzucać tutaj zbiórek! Masz zbyt dobre serce, przecież TAK DUŻO pomagasz!!! 
Dziękuję, ale nie musiałaś 😉  ❤️

Posted
Dnia 26.10.2021 o 21:49, Kamila Proc napisał:

kurcze, wyglada na uciekiniera

Uciekinier chyba zostałby odebrany po kilkunastu dniach? 😞 To mała wioska...

Dnia 26.10.2021 o 21:50, Kamila Proc napisał:

czekam na zbiorke dla Toffinka

Dziękuję, jak będzie założona to wrzucę.

Posted
Dnia 26.10.2021 o 17:47, Tyśka) napisał:

Marta dzisiaj jechała nastawić klatkę łapkę przy gospodarstwie (druga jest nastawiona przy cmentarzu, trzecia - w lesie). Musiała sama pojechać, bo okazało się, że miejscowi, którzy dokarmiają  dziką suczkę, koleżankę Niebieskookiej Bibi jednak klatki nie nastawili "aby ich własny pies się nie złapał." A jutro suka ma umówioną sterylkę... znowu nerwowo. Potrzebne kciuki.

Niestety, suczki nie udało się złapać. 😞 Jej miejsce na sterylkę wykorzystała Tessa, 7-8msc kundelka,  która czeka w DT dziewczyn na Swoją Rodzinę. Też się zasiedziała, jest tam od maleńkości.

Posted
Dnia 26.10.2021 o 20:28, agat21 napisał:

Kochana, czy szukasz jedynie DT/hoteliku czy również kontaktujesz się z organizacjami prozwierzęcymi?

Rozmawiałam z Martą, że koniecznie trzeba Toffika gdzieś przenieść, do jakiejś fundacji. 😞  Będę pisać i uderzać (choć ja w kotach nie siedzę kompletnie), ale nie chcę się powtarzać po Tobie.

Posted
Dnia 28.10.2021 o 11:21, Tyśka) napisał:

Kochana, czy szukasz jedynie DT/hoteliku czy również kontaktujesz się z organizacjami prozwierzęcymi?

Rozmawiałam z Martą, że koniecznie trzeba Toffika gdzieś przenieść, do jakiejś fundacji. 😞  Będę pisać i uderzać (choć ja w kotach nie siedzę kompletnie), ale nie chcę się powtarzać po Tobie.

Tyśko, a może pokażecie go na Miau? Mojego Emila, tego od zapalenia mózdzku tam pokazałam i spotkałam sie z ogromna pomocą. Dziewczyny finansowo i radami bardzo pomogły w diagnozowaniu. Gdybym nie miała ukraińskiej Nastyi i zamojskiej Pippi, to pomogłabym Wam chociaż z miejscem dla niego.

Posted
Dnia 28.10.2021 o 11:21, Tyśka) napisał:

Szukam dt i chętnych do wsparcia leczenia wśród znajomych, nie kontaktuję się z organizacjami.

Posted
Dnia 28.10.2021 o 11:28, Jaaga napisał:

Tyśko, a może pokażecie go na Miau? Mojego Emila, tego od zapalenia mózdzku tam pokazałam i spotkałam sie z ogromna pomocą. Dziewczyny finansowo i radami bardzo pomogły w diagnozowaniu. Gdybym nie miała ukraińskiej Nastyi i zamojskiej Pippi, to pomogłabym Wam chociaż z miejscem dla niego.

Dziękuję za podpowiedź, niestety ani ja, ani Dziewczyny nie mamy czasu założyć kont na miau i prowadzić tam wątku 😞 
Szkoda wielka, że nie masz miejsca 😞 Byłabym spokojniejsza, bo masz bardziej doświadczonych, sprawdzonych lek.wet.

Dnia 28.10.2021 o 11:35, agat21 napisał:

Szukam dt i chętnych do wsparcia leczenia wśród znajomych, nie kontaktuję się z organizacjami.

Dziękuję za odpowiedź. To działam z szukaniem pomocy w organizacjach.