Murka Posted June 23, 2009 Author Posted June 23, 2009 Chciałabym też podkreślić, że Negra nie jest agresywna wobec dzieci. Oczywiście trzeba mieć na uwadze, że to silny, energiczny pies z charakterem, ale nie róbmy z niej potwora. Quote
Reno2001 Posted June 24, 2009 Posted June 24, 2009 Tak jak pisałam wcześniej. Problemem w domu nie było dziecko a sprzęt, jakim dziecko się bawiło ;). Quote
kaskadaffik Posted June 24, 2009 Posted June 24, 2009 Zrobiłam adopcje.org, kupiepsa i kupszprzedaj, te które mi jakoś wychodzą jednym słowem, na kup sprzedaj Pan się ogłasza że chce kupić lub przyjąć małego kundelka, napisałam do niego jakie ma warunki dla psa i jakie warunki ma spełaniać piesek to czekam aż mi odpisze. Negra taka jestes piękna że napewno niedługo ktoś zadzwoni o Ciebie:p Quote
Ulka18 Posted June 24, 2009 Posted June 24, 2009 Przyszedl w sprawie Negruni bardzo fajny mail od Pani Ani z Krakowa. Pani Ania mial wczesniej rottke z Fundacji Rottka. Tylko, ze Negra musialaby zostawac 9 godzin sama, nie wiem co na to Murka powie, czy Negrunia da rade. Quote
Murka Posted June 24, 2009 Author Posted June 24, 2009 Odpisałam p.Ani, mam nadzieję, że tym razem się uda :cool3: Quote
Ulka18 Posted June 24, 2009 Posted June 24, 2009 Ja tez mam taka nadzieje. Jesli Pani Ania miala wczesniej rottke, to powinna sie super dogadac z Negra :lol: Czekamy na Pania Anie na watku :p Quote
kaskadaffik Posted June 24, 2009 Posted June 24, 2009 No to znowu trzymamy mocno za sunieczkę:Rose: Oby tym razem było dobrze:jumpie: Quote
Gapa78 Posted June 24, 2009 Posted June 24, 2009 Witam! Jestem Ania z Krakowa - kiedyś posiadaczka rottków, teraz poszukująca nowej przyjaciólki:) Jestem w 200% przekonana, że Negra to sunia dla mnie. I zupełnie nie przerażają mnie problemy, jakie wystapiły przy jej poprzedniej adopcji. Uważam (jako osoba która adoptowała 2 dorosłe rottweilery), że każdy psiak po przejściach wymaga odpowiedzialnej socjalizacji, spokojnego przystosowania się do nowych warunków oraz poznania swojego człowieka:) poza tym ja bardzo lubie pracę z psem, wspólną naukę siebie poprzez odpowiednie zabawy, wspólne spacery połaczone z odpowiednim treningiem- to dla mnie sama przyjemność a dla psa ogromna radośc. Niestety po Negrę mogłabym przyjechać dopiero po 10 lipca, ponieważ po mojej półrocznej walce o zycie Nany- ostatniej rottki zaplanowałam sobie krótki urlop,z którego wracam 10 lipca.Mam nadzieję , że Negra na mnie poczeka... Quote
Ulka18 Posted June 24, 2009 Posted June 24, 2009 Gapa78, jestem pewna, ze Negrunia na Ciebie poczeka :fadein: Juz tak dlugo czekala, ze te 2 tygodnie nie zrobia jej roznicy. Super, ze sie zalogowalas i jestes na watku Negry. Quote
Gapa78 Posted June 24, 2009 Posted June 24, 2009 Bardzo bym chciała aby Negrunia na mnie poczekała owe 2 tygodnie:) :multi:Gdybym wiedziała wczesniej, że takie cudo szuka domku - coś bym wykombinowała i odwołała wyjazd, aby czym prędziej przyjachać po Negre i wziąć ją do nowego domku:loveu:. Teraz już niestety za późno na odwoływanie wycieczki:( może to i głupie co teraz napiszę, ale czuję że Negra jest mi w jakiś sposób pisana:)A tak poza tym to gdzie obecnie przebywa sunia? gdzie trzeba będzie po nią przyjechać? jak się maleństwo się czuje? czy tamta nieudana adopcja odbiła się jakoś na jej psychice? Quote
Ulka18 Posted June 24, 2009 Posted June 24, 2009 Gapa78, Negra przebywa w hoteliku u Murki, Murka pisala dzisiaj do Ciebie maila. Sadze, ze po tamtej adopcji (kilkugodzinnej) nie ma u Negry ani sladu, ale dokladnej napisze Mureczka. Ja wystawiam Negrena allegro ;) Quote
Murka Posted June 24, 2009 Author Posted June 24, 2009 Gapa78 witaj!!! :multi: Na taki domek to warto czekać! :loveu: Oczywiście, że Negra poczeka ;) My jesteśmy pod Janowem Lubelskim, to spory kawałek od Krakowa (granica Lubelszyzny z Podkarpaciem). Negra była i jest wesoła. Zawsze chętna na spacerek i przytulaki bez względu na pogodę ;) Te parę godzin w nowym miejscu nie wywarły na niej żadnego wrażenia, przynajmniej nic po niej nie widać. Tak się cieszę, że będzie mieć doświadczony dom :multi: Quote
Gapa78 Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 To ja już nie mogę się doczekać aż Negrusia bedzie u mnie i zapełni pustke jaka została po Nanulce w mieszkaniu i moim sercu:) :loveu:Jeśli chodzi o transport suni to nie jest problemem odległość - przyjadę po nią.:p Co do uzgodnienia szczegółow to będe w tej kwestii kontaktowac się po moim powrocie. :multi: Quote
Reno2001 Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 O kurczę. Ale sie podziało przez te kilkanaście godzin mojej nieobecności na dogo :crazyeye:. Lubię takie niespodzianki :cool3::cool3::cool3:!!! Gapa78-witaj na forum :loveu:. Cieszę się, że Negra ma szansę na dom u Ciebie. Quote
Ulka18 Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 Mysle, ze Negrunia nie moglaby lepiej trafic niz do Gapy. Gapo, wypoczywaj spokojnie, Negrunia poczeka na Ciebie z radoscia, fajnie sie czeka przeciez, gdy wiadomo, ze jest na kogo :p Quote
Gapa78 Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 Ucałowania i wielkie miziaki dla Negrusi:) :eviltong: dzisiaj zamierzam rozglądnać się na jakimś extra legowiskiem dla suni, coby po moim powrocie wszystko było przygotowane na jej przyjęcie:) może i to nie wychowacze ale dotąd wszytskie moje sunie spały ze mną w łożku... oczywiscie Negra jeśli wyrazi taką chęć może z niej skorzystać lecz dobrze jest gdy psiak ma swoje łóżeczko, z którego czasem korzysta:) Quote
Reno2001 Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 No to widzę, ze przygotowania idą pełną parą :loveu:. Super! Quote
Ulka18 Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 Gapa, fajne poslania sa na allegro. Ja juz 2 razy kupowalam moim dziewczynom na allegro. Quote
Murka Posted June 26, 2009 Author Posted June 26, 2009 Negra lubi byc zawsze blisko człowieka więc nie posądzam jej o to, aby nie skorzystała ze wspólnego spania :evil_lol: Własne posłanko oczywiście musi być choćby na korzystanie w trakcie dnia :p Quote
Gapa78 Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 hehe... :lol:nie mam nic przeciwko aby Negra sypiała jak przystało na księżniczkę w łóżku:):eviltong: ogladałam legowiska w zoologicznym, ale szczerze mówiąc to ceny jak za sofę dla ludzi:( myslę, że zamówiówię coś na allegro - tylko najpierw to musze Negrusię poznac, bo nie wiem jakiej wielkości psie łóżeczko byłoby dla suni odpowiednie:) już nie moge sie doczekac kiedy Negrusia będzie juz u mnie:):roll:a czy jej imię to od łacińskiego negrus - tzn. czarny? Bo jesli tak to pasuje do dziewczynki ja ulał:) Quote
Gapa78 Posted June 27, 2009 Posted June 27, 2009 Murko- czy tel kontaktowy do Ciebie to: 503 68 30 50? :razz: Po Negrusie dam radę przyjechac w sb lub ndz. tzn. 11-12 lipca.:multi: Wcześniej oczywiście zadzwonię. Prosze ucałować sunię ode mnie:loveu:, porządnie wymiziać:loveu: i szepnąć na uszko dobre słowo:) za 15 dni Negrusia bedzie mieć swój domek:):multi: ja jutro wyjeżdzam wiec nie bedzie mnie na forum. Quote
Ulka18 Posted June 27, 2009 Posted June 27, 2009 Gapa, super pogody zyczymy, nie takiej jak u nas, milego wypoczynku i wroc do nas 'odpoczeta' od wszystkich problemow i z nowymi silami szczegolnie do adopcji Negruni. Quote
anciaahk Posted June 28, 2009 Posted June 28, 2009 Negra zasłużyła na najlepszy domek :) i super, że wreszcie się taki znalazł. Quote
Reno2001 Posted June 28, 2009 Posted June 28, 2009 Gapa, wypoczywaj dobrze. My tu na Ciebie czekamy ;). Quote
Recommended Posts