Moli@ Posted April 4, 2021 Author Posted April 4, 2021 Z każdym dniem pewniej porusza się po terenie i znaczy, znaczy :) na szczęście w domu nie ma tego odruchu. Reaguje na głośne klaśnięcie w dłonie - idzie w kierunku dźwięku. Spróbuję z gwizdkiem. Apetyt dopisuje aż za bardzo..., ma schudnąć a nie tyć :(. Trasę do bramki migiem opanował, siada i czeka na spacer :) 1 Quote
uxmal Posted April 4, 2021 Posted April 4, 2021 28 minut temu, Moli@ napisał: Z każdym dniem pewniej porusza się po terenie i znaczy, znaczy :) na szczęście w domu nie ma tego odruchu. Reaguje na głośne klaśnięcie w dłonie - idzie w kierunku dźwięku. Spróbuję z gwizdkiem. Apetyt dopisuje aż za bardzo..., ma schudnąć a nie tyć :(. Trasę do bramki migiem opanował, siada i czeka na spacer :) Spróbuj ze skalą. Nie zawsze gwizdek ma się pod ręką. Do mojego Felusia wołam dźwiękami ze skali. Najczęściej Fa-sol lub La-si, też klaszczę i pstrykam palcami. 1 Quote
Moli@ Posted April 4, 2021 Author Posted April 4, 2021 12 minut temu, uxmal napisał: Spróbuj ze skalą. Nie zawsze gwizdek ma się pod ręką. Do mojego Felusia wołam dźwiękami ze skali. Najczęściej Fa-sol lub La-si, też klaszczę i pstrykam palcami. Mam wysoki głos a reaguje jak bardzo głośno krzyknę..., nie będę rwać ziapy. Ale spróbuję jak radzisz. Quote
uxmal Posted April 4, 2021 Posted April 4, 2021 24 minuty temu, Moli@ napisał: Mam wysoki głos a reaguje jak bardzo głośno krzyknę..., nie będę rwać ziapy. Ale spróbuję jak radzisz. Ja to lecę sopranem, basu mojego TZ'ta nie słyszy. Zdesperowany TZ pewnego dnia zaczął sopranem go wołać. :)))))))))) Quote
rozi Posted April 4, 2021 Posted April 4, 2021 1 godzinę temu, Moli@ napisał: Mam wysoki głos Oj tak :))))))))))))) Quote
Moli@ Posted April 5, 2021 Author Posted April 5, 2021 8 godzin temu, rozi napisał: Oj tak :))))))))))))) :D Quote
Moli@ Posted April 5, 2021 Author Posted April 5, 2021 2 minuty temu, Aldrumka napisał: Fajnie koledzy, rówieśnicy ? Chyba tak..., starsi panowie dwaj ,) Quote
Moli@ Posted April 7, 2021 Author Posted April 7, 2021 Tuptuś radzi sobie na smyczy z każdym dniem coraz lepiej... ,) 2 Quote
Moli@ Posted April 10, 2021 Author Posted April 10, 2021 Nie jest płochliwym strachliwym psem..., przywitał się i spacerował z "ciotkami" :) Niestety deszcz rozgonił towarzystwo :( Kąpiele lecznicze pomogły..., włos na grzbiecie odrasta, łupieżu nie ma. 1 Quote
Nadziejka Posted April 10, 2021 Posted April 10, 2021 Maluni czarny przecudny tygrysio pozdrawiam pozdrawiam wszystkie lapunki cale braciszkowo Quote
Tyśka) Posted April 11, 2021 Posted April 11, 2021 to łupież? :( EDIT: Ślepota ze mnie, dopiero później doczytałam do końca Twój post. Cieszą mnie postępy Tuptusia. Ostatnio zawodzę się ludźmi... Kolega z boksów Tuptusia miał mocno zdecydowane 3 rodziny - żadna go nie adoptowała, a to taka też bida z nędzą. A i w sprawie Tuptusia Pani jeszcze nie zadzwoniła :( Smutne. Quote
Moli@ Posted April 11, 2021 Author Posted April 11, 2021 2 godziny temu, Tyśka) napisał: to łupież? :( Cieszą mnie postępy Tuptusia. Ostatnio zawodzę się ludźmi... Kolega z boksów Tuptusia miał mocno zdecydowane 3 rodziny - żadna go nie adoptowała, a to taka też bida z nędzą. A i w sprawie Tuptusia Pani jeszcze nie zadzwoniła :( Smutne. Nie :) krople deszczu Quote
Tyśka) Posted April 11, 2021 Posted April 11, 2021 5 minut temu, Moli@ napisał: Nie :) krople deszczu Masz dobry aparat :) Uff, bo myślałam że coś jeszcze w nim siedzi. Moli@, czy ogłaszać już Tuptusia? Ma to stare ogłoszenie, a chciałabym zrobić mu z aktualnymi zdjęciami i wieściami. Quote
Moli@ Posted April 11, 2021 Author Posted April 11, 2021 59 minut temu, Tyśka) napisał: Masz dobry aparat :) Uff, bo myślałam że coś jeszcze w nim siedzi. Moli@, czy ogłaszać już Tuptusia? Ma to stare ogłoszenie, a chciałabym zrobić mu z aktualnymi zdjęciami i wieściami. Kardiolog sugerował ponowne badanie tarczycy po 30 dniach (około 28.04) przyjmowania Cardisure, ten wynik powinien być miarodajny - jest problem z tarczycą czy nie. Kastracja i czyszczenie zębów. Może ogłaszać, jak ktoś bardzo będzie chciał to poczeka. Quote
Aldrumka Posted April 11, 2021 Posted April 11, 2021 Na drugim pokazujemy strasznie groźne zęby :) Quote
Moli@ Posted April 11, 2021 Author Posted April 11, 2021 2 minuty temu, Aldrumka napisał: Na drugim pokazujemy strasznie groźne zęby :) A zadowolony z czochranka ,) Boże, jaki łakomczuch :D a taki był niejadek ,) Quote
Moli@ Posted April 11, 2021 Author Posted April 11, 2021 Przyjazny do ludzi, psów i kotów. Zachowuje czystość, nie znaczy w domu. Nie niszczy - mebli, legowisk Nie szczeka, nie wyje Delikatny w kontakcie z człowiekiem..., lubi głaskanie, drapanie, czochranie po całym ciele. Lubi się przytulać, siedzieć na kolanach. Można nosić na rękach, kąpać, szczotkować. Nie ma choroby lokomocyjnej w samochodzie spokojny. Łakomczuch ,), psią karmę je. Potrzebuje czasu na poznanie domu / podwórka / ogrodu. Poza mieszkaniem pewniej czuje się prowadzony na smyczy..., niestety nadal lubi dyrektorzyć na spacerkach (do opanowania) Nie widzi (ładnie idzie za głosem) Węch bardzo dobry Szybko uczy się topografii pomieszczeń, terenu Słyszy (traci słuch pod wpływem dużego stresu) Reaguje na imię _ Tuptuś Miejski piesek - zna zapachy, odgłosy miasta 1 Quote
beataczl Posted April 11, 2021 Posted April 11, 2021 Takich do ogłoszeń nie ma nikt. Byłaby oglądalność. A poważnie widzę szczęśliwego psa.. Quote
Tyśka) Posted April 11, 2021 Posted April 11, 2021 11 minut temu, Moli@ napisał: Przyjazny do ludzi, psów i kotów. Zachowuje czystość, nie znaczy w domu. Nie niszczy - mebli, legowisk Nie szczeka, nie wyje Delikatny w kontakcie z człowiekiem..., lubi głaskanie, drapanie, czochranie po całym ciele. Lubi się przytulać, siedzieć na kolanach. Można nosić na rękach, kąpać, szczotkować. Nie ma choroby lokomocyjnej w samochodzie spokojny. Łakomczuch ,), psią karmę je. Potrzebuje czas na poznanie domu / podwórka / ogrodu. Poza mieszkaniem pewniej czuje się prowadzony na smyczy..., niestety nadal lubi dyrektorzyć na spacerkach (do opanowania) Nie widzi Węch bardzo dobry Szybko uczy się topografii pomieszczeń, terenu Słyszy (traci słuch pod wpływem dużego stresu) Bardzo dziękuję za kompedium :) To dla mnie bardzo pomocne przy tworzeniu opisu. Jutro postaram się zrobić chociaż jedno ogłoszenie. Czy mogę podać numer bezpośrednio do Ciebie? Quote
Recommended Posts