Bgra Posted March 28, 2021 Posted March 28, 2021 46 minut temu, guccio napisał: Wyjaśnię niezorientowanym-wiesniak to mój ukochany pies Buliinek adoptowany od Ewu. Buli :) mój ulubieniec :) 1 Quote
UlaFeta Posted March 28, 2021 Posted March 28, 2021 3 godziny temu, guccio napisał: Wyjaśnię niezorientowanym-wiesniak to mój ukochany pies Buliinek adoptowany od Ewu. Czemu wieśniak?Ze wsi? Quote
guccio Posted March 28, 2021 Author Posted March 28, 2021 40 minut temu, UlaFeta napisał: Czemu wieśniak?Ze wsi? Nie,mamy jeszcze Olinke, sunię-ksiezniczka .Buli jak doszedł to się śmiejemy, że ksiezniczka i wieśniak. 1 Quote
Radek Posted March 28, 2021 Posted March 28, 2021 5 godzin temu, guccio napisał: Niby nie trzeba wyprowadzać...Ale w przypadku leczenia to już całkiem przechlapane.Ostatnio z wetem oboje byliśmy ciut poszkodowani .. Nie wyobrażam sobie leczenia kota. Wystarczy mi leczenie naszej Gajulki. Quote
guccio Posted March 28, 2021 Author Posted March 28, 2021 8 minut temu, Radek napisał: Nie wyobrażam sobie leczenia kota. Wystarczy mi leczenie naszej Gajulki. Dobrze ,że Gajulka nie jest kotem. Quote
Radek Posted March 28, 2021 Posted March 28, 2021 5 minut temu, guccio napisał: Dobrze ,że Gajulka nie jest kotem. Chyba byśmy się wykończyli, bo Gajka w lecznicy jest dość często :) Quote
guccio Posted March 28, 2021 Author Posted March 28, 2021 12 minut temu, Radek napisał: Nie wyobrażam sobie leczenia kota. Wystarczy mi leczenie naszej Gajulki. Tak dla śmiechu-wet.musial założyć rękawice do spawania, żeby uspokoić Tosie przed zabiegiem. Quote
guccio Posted March 28, 2021 Author Posted March 28, 2021 2 minuty temu, Radek napisał: Chyba byśmy się wykończyli, bo Gajka w lecznicy jest dość często :) Gajulka jest bardzo cierpliwa. Quote
Radek Posted March 28, 2021 Posted March 28, 2021 2 minuty temu, guccio napisał: Gajulka jest bardzo cierpliwa. Tak, mimo strachu bardzo cierpliwie znosi częste wizyty w serwisie. 1 Quote
Nadziejka Posted March 28, 2021 Posted March 28, 2021 Guciunia Wujenku Radku dla Was herbatunka na noc rozgrzewajaca ale sie naczytallam nasmiallam Spokojnego wszelkiego gucinkom wszystkim zasylamy Z mnostwem caluskow dla ksieciunia psinunia ksiezniczki sunieczki i kotelkowa caluniego Niechaj Moc bedzie z Wami 1 Quote
Bgra Posted March 29, 2021 Posted March 29, 2021 Kawka, herbata, mleczko? Sama nie lubię pić, więc zapraszam :) 1 1 Quote
Nadziejka Posted March 29, 2021 Posted March 29, 2021 35 minut temu, Bgra napisał: Kawka, herbata, mleczko? Sama nie lubię pić, więc zapraszam :) Dla Cioci Bgry w takim razie rogalis z rana swiezutenki 1 Quote
Tyśka) Posted March 29, 2021 Posted March 29, 2021 10 godzin temu, guccio napisał: Tak dla śmiechu-wet.musial założyć rękawice do spawania, żeby uspokoić Tosie przed zabiegiem. Hehehe, od razu przypomniało mi się jak przyszłam kiedyś do lecznicy z psem i kotem, już tylko na szczepienie. Wet jak zobaczył z jaką ekipą przyszłą to się przeżegnał i zapytał: - to jak, dzisiaj będzie mocno gryzł? - zobaczymy... - to zacznijmy od psa :D Kot chorowity, więc bywamy często w lecznicy. Przy pobieraniu krwi musi być włożony w worek bezpieczeństwa, bo przy pierwszym pobraniu krwi trzymały go trzy osoby i lała się krew... ale nie kota :D Quote
guccio Posted March 29, 2021 Author Posted March 29, 2021 Rozmawiałam dzisiaj z gminą w sprawie nowych zasad sterylek/kastracji od 1-go kwietnia.Dowiedzialam się, że musi być posiedzenie rady i nie wiadomo czy uchwała przejdzie. Przypomnę Dofinansowują 100 zł,ten z którym mają podpisaną umowę bierze prawdopodobnie 220 zł. Trzeba dopłacić 120 zł Mój wet.z którym nie mają umowy bierze 150 zł od kotki. Jedna kotka wśród tych trzech napewno jest.Boje się czekać. Mogę jutro oddać mojemu wetowi wszystkie trzy. Co mam robić? 1 Quote
jola&tina Posted March 29, 2021 Posted March 29, 2021 Oddawaj swojemu wetowi. W najgorszej sytuacji będzie 3 x 150 zł = 450 zł A gmina albo podejmie uchwałę albo nie podejmie. I nie wiadomo kiedy :( Ja zrobię bazarek. Wieczorem się do tego zabiorę. Może tak być? 3 Quote
guccio Posted March 29, 2021 Author Posted March 29, 2021 10 minut temu, jola&tina napisał: Oddawaj swojemu wetowi. W najgorszej sytuacji będzie 3 x 150 zł = 450 zł A gmina albo podejmie uchwałę albo nie podejmie. I nie wiadomo kiedy :( Ja zrobię bazarek. Wieczorem się do tego zabiorę. Może tak być? Dzięki kochana.Ja mogę zrobić dopiero po 1 szym.Nie wyrobiłam się finansowo z awarią rutera czy tam modemu i dalej na danych komórkowych a u mnie tylko 5 Giga.Dwa bazarki zjadły transfer. Quote
jola&tina Posted March 29, 2021 Posted March 29, 2021 No to zabieram się wieczór do roboty a Ty obgadaj wszystko z wetem. 2 Quote
UlaFeta Posted March 29, 2021 Posted March 29, 2021 34 minuty temu, jola&tina napisał: No to zabieram się wieczór do roboty a Ty obgadaj wszystko z wetem. Jolus też Cię kocham:) Ale Ty wiesz:) Quote
sue Posted March 29, 2021 Posted March 29, 2021 A może tylko jedno z trójki jest koteczką i całość wyjdzie taniej. Też mi się wydaje, że to lepsze wyjście niż czekanie na gminę i zamieszanie związane z wożeniem kotów gdzieś. No i wet robi rozpuszczalne szwy :) 1 Quote
guccio Posted March 29, 2021 Author Posted March 29, 2021 16 minut temu, sue napisał: A może tylko jedno z trójki jest koteczką i całość wyjdzie taniej. Też mi się wydaje, że to lepsze wyjście niż czekanie na gminę i zamieszanie związane z wożeniem kotów gdzieś. No i wet robi rozpuszczalne szwy :) I jeszcze do tego przyjedzie,zabierze i odwiezie. Bardzo sobie cenię jego telefoniczne porady jak jest jakiś problem. Quote
Bgra Posted March 29, 2021 Posted March 29, 2021 15 godzin temu, guccio napisał: I jeszcze do tego przyjedzie,zabierze i odwiezie. Bardzo sobie cenię jego telefoniczne porady jak jest jakiś problem. Dobry wet, dobra cena i nie ma na co czekać, ciągle myślę czy wśród tej czwórki jest kotka i czy zaciążona :( Nie zamartwiaj się Guccio, jakoś uda się zebrać pieniądze jak widzę :) jesteście przekochane kobietki :) ja na razie struga shihy i lhasaki, robię z nich magnesy, może ktoś w nich podobieństwo do ras zobaczy i litościwie kupi :) 2 Quote
Baltimoore Posted March 29, 2021 Posted March 29, 2021 Dnia 28.03.2021 o 16:01, Radek napisał: Tak sobie czytam i dochodzę do wniosku, że koty są trudniejsze w obsłudze niż psy. Zdecydowanie łatwiejsze :)) Quote
Recommended Posts