Poker Posted January 13, 2021 Author Posted January 13, 2021 Oj, dzieje się , dzieje. Wczoraj nie mogłam się dodzwonić do DS, ale na szczęście pani dziś zadzwoniła. I bardzo dobrze, bo mogłam zdusić niepokój w zarodku. Pani powiedziała, że Lusia wczoraj zaatakowała jej pieska. Od razu w gardle mi ścisnęło. Okazało się, że gdy pani leżała na podłodze i miziała sunię, podszedł Foksik i wtedy Lusia pokazała zęby. I nic więcej. Wytłumaczyłam pani , że to sposób porozumiewania się psów i nie wolno jej za to besztać. Muszą ustalić relacje między sobą. Przecież one nie umieją mówić. Pani stwierdziła , że mam rację ,bo wczoraj była też taka sytuacja, że Foksik był namolny i bardzo zaczepiał Lusię. W pewnym momencie pokazała mu zęby i warknęła .Od tej pory się uspokoił. Dziś oba psiaki poszły do mamy pana i to niej tak szaleją jak widać na filmiku. Na szczęście mieszkanie jest na parterze i nie tupią sąsiadom nad głową. Pani na szczęście pyta i oboje z panem słuchają co się mówi. W razie jak nie dam rady, to poproszę Sowę o pomoc. Foksio ma dziś kastrację, chyba dzięki przemowom Anecik. Imię Lusia zostaje. Quote
Poker Posted January 17, 2021 Author Posted January 17, 2021 Jestem w stałym kontakcie z DS, który nie ma doświadczenia z dwoma psami. Bardzo się on stresuje , bo Luśka już 2 razy pokazała zęby Foksiowi. Wytłumaczyłam pańciostwu, że psy muszą ustalić zasady współżycia i jeżeli nie rzuca się z zębami tylko pokazuje i warczy, to ma prawo. Na szczęście są podatni na moje wyjaśnienia. W sumie to Lusia jest bardzo dzielna , bo rzucili ją na głęboką wodę. W dniu zabrania jej , byli z nią u weta i w sklepie po szelki. Na drugi dzień wylądowała już u psiej niani czyli mamy pana. Po południu była kąpiel w brodziku , do którego pańcia weszła razem z sunią. W każdej sytuacji była bardzo grzeczna. Śpią w łóżku we czwórkę. Dziś dostałam zdjęcia z komentarzem ,że jest kochana. 2 1 Quote
Ewa Marta Posted January 18, 2021 Posted January 18, 2021 Muszą zachować spokój. Widać, że psiaki się docierają. Quote
Poker Posted January 20, 2021 Author Posted January 20, 2021 Wygląda na to , że zapanowała pełna harmonia. 9 Quote
Ewa Marta Posted January 21, 2021 Posted January 21, 2021 Cud, miód:) Zapowiada się piękna przyjaźń:) Quote
Poker Posted January 21, 2021 Author Posted January 21, 2021 42 minuty temu, Ewa Marta napisał: Cud, miód:) Zapowiada się piękna przyjaźń:) To prawda. Pańcia Lusi jest superowa. Prawie codziennie podsyła zdjęcia i pisze parę słów, żebym się nie martwiła. 3 Quote
Recommended Posts