koja Posted September 6, 2020 Posted September 6, 2020 Zapomniałabym o liliowcach :) - poproszę: 58a -1 szt. 58h - 2 szt. 58i - 1 szt. 58m - 1 szt. Quote
uxmal Posted September 6, 2020 Posted September 6, 2020 11 godzin temu, ona03 napisał: Jak to nic, taki szeroki asortyment i nic........ No dobra, ale kffffiatuszki to trzeba szybko pakować, żeby się nie podusiły :) A Ciebie czym wysłać ???? Ograniczenia powierzchniowe mam :( pocztą polską poproszę :) Quote
ona03 Posted September 6, 2020 Author Posted September 6, 2020 3 minuty temu, koja napisał: Dzień dobry :) Dziękuję za zaproszenie i poproszę: 1a - 20 szt. 42b - 1 szt. 42g - 1 szt. Witam serdecznie i pięknie dziękuję :))))) Piwonie są cudne :))) Dla mnie najpiękniejsza jest piwonia 42 a - kupiłam ja siedem lat temu, i tyle czasu czekałam, żebym mogła się nią z Wami podzielić, zawsze czekam niecierpliwie kiedy zakwitnie' Nr 42 b - tylko pięć lat czekania, i teraz sama nie wiem która jest piękniejsza :))))) Quote
ona03 Posted September 6, 2020 Author Posted September 6, 2020 38 minut temu, koja napisał: Zapomniałabym o liliowcach :) - poproszę: 58a -1 szt. 58h - 2 szt. 58i - 1 szt. 58m - 1 szt. Pięknie dziękuję, dokładam i dokładam jeszcze jednego i ciągle brak czasu... ale teraz dołożę :) też 5 lat czekania no i cena będzie ....... p/ - LILIOWIEC CUDO - NIGHT EMBERS ------------- 1 szt - 20 zł/szt 1 Quote
ona03 Posted September 6, 2020 Author Posted September 6, 2020 9 minut temu, koja napisał: no to jeszcze 42a poproszę :) Jest cudna, na pewno się spodoba, dziękuję :) Quote
koja Posted September 6, 2020 Posted September 6, 2020 no to jeszcze drugie cudo poproszę - dołożonego liliowca p Quote
ona03 Posted September 6, 2020 Author Posted September 6, 2020 2 minuty temu, koja napisał: no to jeszcze drugie cudo poproszę - dołożonego liliowca p Wiedziałam, że on długo na półce nie poleży :)))) Pięknie dziękuję :) Quote
NikaEla Posted September 6, 2020 Posted September 6, 2020 1 godzinę temu, ona03 napisał: Dzień dobry ogrodniczki :) Wiem, że masz daleko, chodziło mi o to, żeby to nie był grudzień :))) Mam nadzieję , że max połowa października Na razie jest tak (i to tylko na części działki) Quote
uxmal Posted September 6, 2020 Posted September 6, 2020 2 minuty temu, NikaEla napisał: Mam nadzieję , że max połowa października Na razie jest tak (i to tylko na części działki) Jak pięknie. Nic bym nie ścinała. Wzięłabym kociolek z olejkami eterycznymi i lezałabym i wąchała mieszanki zapachów. Quote
NikaEla Posted September 6, 2020 Posted September 6, 2020 3 godziny temu, uxmal napisał: Jak pięknie. Nic bym nie ścinała. Wzięłabym kociolek z olejkami eterycznymi i lezałabym i wąchała mieszanki zapachów. Tu już jest dużo wycięte. Efekt kilku pełnych dni pracy Działkę kupiliśmy oglądając ją tylko z zewnątrz, bo nie dało się wejść taka była zarośnięta. (.cała była jak widać z tyłu na 2 zdjęciu). Na połowie jeszcze jest gęsto od drzew, suchych gałęzi i nawłoci. Wycinamy sobie kawałek do posiedzenia właśnie. 1 Quote
mgog Posted September 6, 2020 Posted September 6, 2020 14 godzin temu, ona03 napisał: Dziękuję pięknie :) 52 - niebieskie z białym, czy brązowe też dołożyć ? Poproszę tylko niebieskie :) Quote
Iv_ Posted September 6, 2020 Posted September 6, 2020 4 godziny temu, ona03 napisał: Są Iv_ciu, są, jeszcze nigdzie nie poszły :)))) To poproszę 5 truskawek :) Quote
ona03 Posted September 6, 2020 Author Posted September 6, 2020 2 godziny temu, Iv_ napisał: To poproszę 5 truskawek :) Pięć truskawek przygotuję :)))) Pięknie dziękuję :))))) Quote
Iv_ Posted September 6, 2020 Posted September 6, 2020 Oneczka, a nie masz takiego kwiatka hmm nie wiem jak on się nazywa :/ To taki wiejski kwiatek, pamiętam z dzieciństwa. Wysoki, grubo ponad metr i kwitnie na żółto. Ech zamarzył mi się powrót do dzieciństwa ;) Były dwa rodzaje takich kwiatów. Obydwa właśnie tak wysokie, tylko że jeden miał kwiatuszki nieduże w kształcie przypominające słoneczniczki, a ten drugi był pełny, taki pomponikowaty. Pewnie z tego tłumaczenia nic nie pojęłaś, ale ja za to przeniosłam się w dawne czasy :)) A może ktoś kojarzy? Quote
ona03 Posted September 6, 2020 Author Posted September 6, 2020 4 godziny temu, Iv_ napisał: Oneczka, a nie masz takiego kwiatka hmm nie wiem jak on się nazywa :/ To taki wiejski kwiatek, pamiętam z dzieciństwa. Wysoki, grubo ponad metr i kwitnie na żółto. Ech zamarzył mi się powrót do dzieciństwa ;) Były dwa rodzaje takich kwiatów. Obydwa właśnie tak wysokie, tylko że jeden miał kwiatuszki nieduże w kształcie przypominające słoneczniczki, a ten drugi był pełny, taki pomponikowaty. Pewnie z tego tłumaczenia nic nie pojęłaś, ale ja za to przeniosłam się w dawne czasy :)) A może ktoś kojarzy? Szystko pojęłam :))) Pełnego brak, ale ten drugi /słoneczniczek szorstki / obecny :) znalazłam fotkę, kiedyś pełny był w ogródku Rudbekia Golden Glow jest atrakcyjna byliną ze względu na obficie i długo kwitnące słoneczno-żółte pełne kuliste kwiaty osiągające średnice 8-10cm, osadzone na długich sztywnych łodygach osiągających 2-2,20metra. Po przekwitnięciu i ścięciu kwiatów dekoracja zostają soczyście zielone pierzastosieczne liście . 2 Quote
Jo37 Posted September 6, 2020 Posted September 6, 2020 Poproszę 5 -mix kolorów - 10 szt. Przesyłka wspólna z Grażka123 Quote
ona03 Posted September 6, 2020 Author Posted September 6, 2020 12 godzin temu, uxmal napisał: Ograniczenia powierzchniowe mam :( pocztą polską poproszę :) Musisz balkon dobudować :))) Poczta normalna, żaden punkt ? Mam parę nowych kaktusków, jakbyś była chętna, i kwitnące sadzonki fuksji, już udomowione,mogą mieszkać w domu :))) 12 godzin temu, NikaEla napisał: Mam nadzieję , że max połowa października Na razie jest tak (i to tylko na części działki) Dużo pracy przed Tobą, ale to jest fajna praca :)))))) 10 godzin temu, mgog napisał: Poproszę tylko niebieskie :) Ło kij :))) 1 godzinę temu, Jo37 napisał: Poproszę 5 -mix kolorów - 10 szt. Przesyłka wspólna z Grażka123 Dziękuję bardzo, zapisuję :))) Dobrej nocy kffffiatuszki Quote
ona03 Posted September 7, 2020 Author Posted September 7, 2020 Dzień dobry :))) tulipanki się polecają :))) Quote
Iv_ Posted September 7, 2020 Posted September 7, 2020 13 godzin temu, ona03 napisał: Szystko pojęłam :))) Pełnego brak, ale ten drugi /słoneczniczek szorstki / obecny :) znalazłam fotkę, kiedyś pełny był w ogródku Rudbekia Golden Glow jest atrakcyjna byliną ze względu na obficie i długo kwitnące słoneczno-żółte pełne kuliste kwiaty osiągające średnice 8-10cm, osadzone na długich sztywnych łodygach osiągających 2-2,20metra. Po przekwitnięciu i ścięciu kwiatów dekoracja zostają soczyście zielone pierzastosieczne liście . O! To te! :))) Masz rację :) A do sprzedania masz? Quote
Kawon5 Posted September 7, 2020 Posted September 7, 2020 Poproszę jeszcze: 4 - 10 szt. 5 - po 5 szt. biały, błękit mix oraz różowy 8 - e - 10 szt; i - 10 szt. 10 - 4 szt. 33. a - 2 szt.; b- 2 szt.; d. - 1 szt.; e - 1 szt. 35 - a - 2 szt.; b - 2 szt. 57 - 2 dodatkowe szt. Quote
Isiak Posted September 7, 2020 Posted September 7, 2020 22 godziny temu, NikaEla napisał: Mam nadzieję , że max połowa października Na razie jest tak (i to tylko na części działki) Fajny lasek :) To działka wyłącznie rekreacyjna, czy dom też tam jest lub będzie? Ja bym może spróbowała posadzić między sosenkami rododendrony, lubią kwaśną ziemię i dobrze się czują w cieniu innych drzew, pięknie kwitną w różnych kolorach. jarzębina dodałaby koloru - białe kwiaty wiosną, czerwone owoce latem i jesienią. Poza tym wrzosy i wrzośce. Może też hortensja bukietowa, magnolia gwiaździsta, a z wiosennych jeszcze konwalie i jakieś cebule, np. szachownice, . W jaśniejszych miejscach także azalie. Ale ja się za bardzo nie znam, niech Onka się wypowie. 1 Quote
ona03 Posted September 7, 2020 Author Posted September 7, 2020 2 godziny temu, Iv_ napisał: O! To te! :))) Masz rację :) A do sprzedania masz? Jak potrzebne to się podzielę :))))) a pomponika poszukam :) 1 godzinę temu, Kawon5 napisał: Poproszę jeszcze: 4 - 10 szt. 5 - po 5 szt. biały, błękit mix oraz różowy 8 - e - 10 szt; i - 10 szt. 10 - 4 szt. 33. a - 2 szt.; b- 2 szt.; d. - 1 szt.; e - 1 szt. 35 - a - 2 szt.; b - 2 szt. 57 - 2 dodatkowe szt. Dziękuje pięknie, zaznaczę wieczorkiem :))) 1 godzinę temu, Isiak napisał: Fajny lasek :) To działka wyłącznie rekreacyjna, czy dom też tam jest lub będzie? Ja bym może spróbowała posadzić między sosenkami rododendrony, lubią kwaśną ziemię i dobrze się czują w cieniu innych drzew, pięknie kwitną w różnych kolorach. jarzębina dodałaby koloru - białe kwiaty wiosną, czerwone owoce latem i jesienią. Poza tym wrzosy i wrzośce. Może też hortensja bukietowa, magnolia gwiaździsta, a z wiosennych jeszcze konwalie i jakieś cebule, np. szachownice, . W jaśniejszych miejscach także azalie. Ale ja się za bardzo nie znam, niech Onka się wypowie. Szóstka z plusem Isiaczku :)))) Quote
Recommended Posts