Gabi79 Posted July 13, 2020 Posted July 13, 2020 Mnie już można podliczać. Poproszę wysyłkę In Postem Quote
NikaEla Posted July 14, 2020 Posted July 14, 2020 17 godzin temu, Poker napisał: dziękuję zapakuję mężowi do auta reszkę książek , które się nie sprzedały (wystawiałam wielokrotnie) i kiedyś zadzwoni i podrzuci po pracy ( ale nie wiem kiedy, niech sam się umawia kiedy będzie pasowało) Quote
Tyśka) Posted July 14, 2020 Posted July 14, 2020 Dnia 10.07.2020 o 14:37, Poker napisał: To w czym nosisz wszystkie potrzebne kobiecie skarby ? Nie mam ich zbyt wiele, więc trzymam albo do kieszeni w kurtce, albo w małym plecaczku :) W torebkach wszystko mi ginęło, nie umiałam nic odnaleźć :p Quote
NikaEla Posted July 14, 2020 Posted July 14, 2020 1 godzinę temu, Tyś(ka) napisał: Nie mam ich zbyt wiele, więc trzymam albo do kieszeni w kurtce, albo w małym plecaczku :) W torebkach wszystko mi ginęło, nie umiałam nic odnaleźć :p Kiedyś w pracy sprawdzaliśmy zawartość swoich torebek wywalając wszystko na stół. Koleżanka, która miała rozrusznik do samochodu wygrała. Quote
Poker Posted July 14, 2020 Author Posted July 14, 2020 Ja zwykle mam niewielkie torebki. Mam zawsze , obowiązkowo podręczną apteczkę. Quote
Aska7 Posted July 14, 2020 Posted July 14, 2020 Ja uwielbiam wielkie torby. Mam w nich sporą kosmetyczkę, lusterko, nożyczki i pilnik do paznokci. Dwie pary okularów, smartfona, portmonetkę, słuchawki, plaster, torebeczkę psich smaczków, książkę, długopis, chusteczki higieniczne, grzebień i to chyba wszystko. 1 Quote
Aska7 Posted July 14, 2020 Posted July 14, 2020 2 godziny temu, Aska7 napisał: Ja uwielbiam wielkie torby. Mam w nich sporą kosmetyczkę, lusterko, nożyczki i pilnik do paznokci. Dwie pary okularów, smartfona, portmonetkę, słuchawki, plaster, torebeczkę psich smaczków, książkę, długopis, chusteczki higieniczne, grzebień i to chyba wszystko. Jest Quote
Poker Posted July 14, 2020 Author Posted July 14, 2020 Faktycznie, ale portmonetka jest na bilon. A gdzie wkładasz papierki? Quote
Aska7 Posted July 14, 2020 Posted July 14, 2020 Dla mnie portmonetka i portfel to to samo : ). Prawie, bo portmonetka dla kobiety, a portfel dla faceta. Quote
Poker Posted July 14, 2020 Author Posted July 14, 2020 Obie mamy rację Portmonetka (fr. porte-monnaie; porter – nosić, monnaie – moneta[1]) – niewielka torebka służąca głównie do przechowywania bilonu[2]. Zwykle kształtem przypomina małą sakiewkę, ma układ poziomy, co zapobiega wysypywaniu się monet, a zamykana jest najczęściej na metalowy bigiel[3][4]. W przeciwieństwie do portfela nie służy raczej do przechowywania banknotów lub dokumentów. Jest również mniej pojemna i poręczniejsza niż typowy portfel[5][4]. Tradycyjnie, choć niekoniecznie poprawnie, portmonetki uważane są za damskie, a portfele męskie, obecnie jednak zarówno portmonetki, jak i portfele występują w wersji damskiej oraz męskiej Quote
Aska7 Posted July 15, 2020 Posted July 15, 2020 No proszę, człowiek całe życie się uczy : ) No to noszę portfel : ) Quote
Poker Posted July 15, 2020 Author Posted July 15, 2020 1 godzinę temu, Aska7 napisał: No proszę, człowiek całe życie się uczy : ) No to noszę portfel : ) Ja też , z portmonetką czyli 2 w 1 :) Quote
NikaEla Posted July 16, 2020 Posted July 16, 2020 Dnia 14.07.2020 o 14:21, Aska7 napisał: Ja uwielbiam wielkie torby. Mam w nich sporą kosmetyczkę, lusterko, nożyczki i pilnik do paznokci. Dwie pary okularów, smartfona, portmonetkę, słuchawki, plaster, torebeczkę psich smaczków, książkę, długopis, chusteczki higieniczne, grzebień i to chyba wszystko. To ja mam zupełnie inną zawartość : dokumenty, klucze, telefon, portfel, okulary, chusteczki, długopisy i ołówki ( właściwie to cały piórnik) notes, tabl przeciwbólowe, gumki i spinki do włosów , płyn do dezynfekcji, rękawiczki jednorazowe, maseczki... Quote
Recommended Posts