Jump to content
Dogomania

PRZECENA O 20 % !!!! DZIŚ KONIEC !!! Torebkowo I. dla 4 . seniorów. Do 16.07. g 22

Recommended Posts

Posted
17 godzin temu, Poker napisał:

dziękuję

zapakuję mężowi do auta reszkę książek , które się nie sprzedały (wystawiałam wielokrotnie) i kiedyś zadzwoni i podrzuci po pracy ( ale nie wiem kiedy, niech sam się umawia kiedy będzie pasowało)

Posted
Dnia 10.07.2020 o 14:37, Poker napisał:

To w czym nosisz wszystkie potrzebne kobiecie skarby ?

Nie mam ich zbyt wiele, więc trzymam albo do kieszeni w kurtce, albo w małym plecaczku :) W torebkach wszystko mi ginęło, nie umiałam nic odnaleźć :p

Posted
1 godzinę temu, Tyś(ka) napisał:

Nie mam ich zbyt wiele, więc trzymam albo do kieszeni w kurtce, albo w małym plecaczku :) W torebkach wszystko mi ginęło, nie umiałam nic odnaleźć :p

Kiedyś w pracy sprawdzaliśmy zawartość swoich torebek wywalając wszystko na stół. Koleżanka, która miała rozrusznik do samochodu wygrała.

Posted

Ja uwielbiam wielkie torby. Mam w nich sporą kosmetyczkę, lusterko, nożyczki i pilnik do paznokci. Dwie pary okularów, smartfona, portmonetkę, słuchawki, plaster, torebeczkę psich smaczków, książkę, długopis, chusteczki higieniczne, grzebień i to chyba wszystko. 

• Upvote 1
Posted
2 godziny temu, Aska7 napisał:

Ja uwielbiam wielkie torby. Mam w nich sporą kosmetyczkę, lusterko, nożyczki i pilnik do paznokci. Dwie pary okularów, smartfona, portmonetkę, słuchawki, plaster, torebeczkę psich smaczków, książkę, długopis, chusteczki higieniczne, grzebień i to chyba wszystko. 

Jest

Posted

Obie mamy rację

Portmonetka (fr. porte-monnaie; porternosić, monnaiemoneta[1]) – niewielka torebka służąca głównie do przechowywania bilonu[2].

Zwykle kształtem przypomina małą sakiewkę, ma układ poziomy, co zapobiega wysypywaniu się monet, a zamykana jest najczęściej na metalowy bigiel[3][4]. W przeciwieństwie do portfela nie służy raczej do przechowywania banknotów lub dokumentów. Jest również mniej pojemna i poręczniejsza niż typowy portfel[5][4]. Tradycyjnie, choć niekoniecznie poprawnie, portmonetki uważane są za damskie, a portfele męskie, obecnie jednak zarówno portmonetki, jak i portfele występują w wersji damskiej oraz męskiej

Posted
1 godzinę temu, Aska7 napisał:

No proszę, człowiek całe życie się uczy : )

No to noszę portfel : )

Ja też , z portmonetką czyli 2 w 1 :)

Posted
Dnia 14.07.2020 o 14:21, Aska7 napisał:

To ja mam zupełnie inną zawartość

dokumenty, klucze, telefon, portfel, okulary, chusteczki, długopisy i ołówki  ( właściwie to cały piórnik) notes, tabl przeciwbólowe, gumki i spinki do włosów , płyn do dezynfekcji, rękawiczki jednorazowe, maseczki...