Brysio Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 Przedstawiam Wam Kubusia rocznego psiaczka, który znalazł drugą szansę u Pani Magdy w domku tymczasowym "[SIZE=4]Kubuś jest pieskiem rocznym. Ktoś wyrzucił go z samochodu pod "Biedronką". Całe 3 dni "mieszkał" w kałuży błota , w miejscu swojej tragedii. Zlitowała się nad nim starsza Pani. Nakarmiła, wykąpała i zadzwoniła do mnie. Inaczej już męczył by sie w przepełnionym schronisku. Byłam z nim u weterynarza. Schronisko odradzał / zbyt młody, a tam 5 krotne przepełnienie/. Lekarz podał kropelki p/ insektom na skórkę. Tabl. "Aniprazolu" na odrobaczenie. Po odrobaczeniu należy rozpocząć szczepienia. Kubuś bardzo pragnie miłości. Trzyma się domu. Próbuje odsunąć odemnie inne pieski.Gdy opuszczam posesję potrafi za mną przeskoczyć ogrodzenie.Pięknie jeździ w samochodzie - nie wymiotuje. Noce przesypia w całości / pod kołdrą obok mnie/. Sygnalizuje swoje potrzeby. Zachowuje czystość. Im szybciej znajdzie dom - tym lepiej dla niego , ponieważ bezkrytycznie ufa ludziom i szybko sie przywiązuje.Nie gryzie, nie niszczy mieszkania. Wykastrowany 26.03.2009. - zdjęcie szwów 06.04.2009r / kastrowany metodą usunięcia jąderek i nasieniowodów/ " kontakt w sprawie adopcji: Tarnowskie Góry, śląskie, tel.kom. 0604-253-456 prosimy o ogłoszenia, banerek, pomoc w znalezieniu domku i oczywiście odwiedziny Kubusia;) pyszczek Kubusia / przestraszony , bo zdjęcie robione w pierwszy dniu pobytu u mnie/ Kubuś z profilu w ogrodzie Kubus bawi sie swoim ogonkiem odpoczywa na pieńku w ogrodzie Nowe zdięcia na stronie 2!!! Quote
LadyS Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 Dopisuję sobie. Jak będą zdjęcia, zrobię wywieszki. Quote
madcat1981 Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 Cześć Brysio, cześć Lady:loveu: hello Kubalku:loveu: Quote
zuzlikowa Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 zaglądam...może to pomoże! Wyśpij się Kubusiu...i do domciu!:loveu: Quote
Brysio Posted April 4, 2009 Author Posted April 4, 2009 Kuusiu!!! Czekamy na Twoje zdięcka:loveu: Quote
madcat1981 Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 Pani Magdo, przypominamy o zdjęciach! Bez nich trudno:shake: Quote
Brysio Posted April 6, 2009 Author Posted April 6, 2009 Kuba w sypialni z Nelą Kuba /po kastracji/ bawi się z Fioną /po steryliacji/ Kuba obwąchuje Fionę Kuba zawsze siedzi blisko Fiony / kocha się w niej/ Quote
madcat1981 Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 OOOOOOCH:loveu: Jaki jesteś fajny Kubuś:D zaraz się weźmiemy za ogłoszenia, tzn. jak tylko czas pozwoli;) Quote
mmlasowice Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 Dziękuję za wątek - zdjęcia z bliska robiła "Lu_Gosiak" / może mi prześle to przekieruję/ Gosia stwierdziła ,że te które ja robiłam nadają sie do STRASZENIA DZIECI. TAK TO JEST , GDY JEDNA OSOBA PRAGNIE OGARNĄĆ WSZYSTKO. Quote
madcat1981 Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 Przepraszam za off-topic, ale czasu coraz mniej, a na wątku nic konkretnego się nie dzieje. Szkoda takiego psa, zobaczcie sami: (Warszawa-Wawer) Znaleziono starszego psa na przystanku pkp Anin PILNIE DT NA JUŻ! Quote
Brysio Posted April 11, 2009 Author Posted April 11, 2009 Kubusiu i gdzie te twoje zdiecka nowe? Quote
zuzlikowa Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 ...jak moja Skałka!!!... ..trochę czasu złapałam to wpadam i... ... tylko skromnie,lecz z serca...Wesołych Świąt!:loveu: Zajączku...o domek prosimy!!!!! Quote
Brysio Posted April 19, 2009 Author Posted April 19, 2009 nowe zdięcka:loveu: Pani Magdo dziękujemy!! Kubus z Orzeszkiem;) Kubus z Nelą i Orzeszkiem;) Quote
Brysio Posted April 19, 2009 Author Posted April 19, 2009 mmlasowice na wątku orzeszka napisała, ze Kubus i Orzeszek mają juz kandydatów na rodzinki "Wszystko rozstrzygnie się , gdy psy wejdą w te środowiska / czy je zaakceptują/ " w takim razie do czasu wyjasnienia wstrzymuję się z ogłoszeniami Kubusia oby się udało:multi::multi::loveu: Quote
Brysio Posted April 20, 2009 Author Posted April 20, 2009 Kubusiu nikt do Ciebie nie zagląda:-( Quote
mmlasowice Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 Ludzie zaglądają, czytają - tylko się nie wpisują bo czasu nie mają. Kubuś jak go ocenili weterynarze FAKTYCZNIE JEST MIXEM POSOKOWCA. Jego temperament również na to wskazuje. Pomimo kastracji nadal jest niezmiernie żywy!!! Nie ma dla niego przeszkody , której nie byłby wstanie pokonać w pogoni za mną. Płoty nadal przeskakuje. Musi być zamykany w domu , gdy wychodzę na zakupy.W ogrodzie trzyma się suczek - Neli i Fiony. Sadzę , że jego adopcja musi być z psią damą inaczej "pójdzie w świat" Quote
mmlasowice Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 Strasznie dużo czasu tracę na te wpisy. Znowu mi komputer zjadł to co już napisałam .Reklamacje w NETI dają nikłe efekty. Kubuś została zaczipowany i zaszczepiony p/wściekliżnie 10.04.2009r : nr czipa 985121009865731 / zapłaciłam 80,00zł/ Zakupiłam równiez "Fiprex" naskórkowy p/kleszczom za 20,00zł. Quote
2010 Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 :loveu:KUBUS moze miec cos z gonczego.One tez takie czarne z brazowym.... Quote
Brysio Posted April 21, 2009 Author Posted April 21, 2009 Moj bazarek na psiaki z Rudy juz powoli ruszył wiec jak tylko się skonczy postaram się cos przesłac Quote
bico Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 Energy napisał(a):Ja też zaglądam:p i ja też:multi: Kubuś jest po prostu śliczny:loveu: trzeba go poogłaszać, ona musi domek znaleźć, nie ma innej opcji;) Quote
Brysio Posted April 22, 2009 Author Posted April 22, 2009 Kubusiu zobacz ile ciotek się zbiegło:loveu::loveu::loveu: bico Kubus juz ma prawdopodobnie zaklepany domek wiec na razie wstrzymuje się z ogłoszeniami. Czekamy na wiesci od mmlasowice;) Quote
Recommended Posts