Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przedstawiam Wam Kubusia rocznego psiaczka, który znalazł drugą szansę u Pani Magdy w domku tymczasowym

"[SIZE=4]Kubuś jest pieskiem rocznym. Ktoś wyrzucił go z samochodu pod "Biedronką". Całe 3 dni "mieszkał" w kałuży błota , w miejscu swojej tragedii. Zlitowała się nad nim starsza Pani. Nakarmiła, wykąpała i zadzwoniła do mnie. Inaczej już męczył by sie w przepełnionym schronisku. Byłam z nim u weterynarza. Schronisko odradzał / zbyt młody, a tam 5 krotne przepełnienie/. Lekarz podał kropelki p/ insektom na skórkę. Tabl. "Aniprazolu" na odrobaczenie. Po odrobaczeniu należy rozpocząć szczepienia. Kubuś bardzo pragnie miłości. Trzyma się domu. Próbuje odsunąć odemnie inne pieski.Gdy opuszczam posesję potrafi za mną przeskoczyć ogrodzenie.Pięknie jeździ w samochodzie - nie wymiotuje. Noce przesypia w całości / pod kołdrą obok mnie/. Sygnalizuje swoje potrzeby. Zachowuje czystość. Im szybciej znajdzie dom - tym lepiej dla niego , ponieważ bezkrytycznie ufa ludziom i szybko sie przywiązuje.Nie gryzie, nie niszczy mieszkania. Wykastrowany 26.03.2009. - zdjęcie szwów 06.04.2009r / kastrowany metodą usunięcia jąderek i nasieniowodów/ "

kontakt w sprawie adopcji:

Tarnowskie Góry, śląskie, tel.kom. 0604-253-456

prosimy o ogłoszenia, banerek, pomoc w znalezieniu domku i oczywiście odwiedziny Kubusia;)

pyszczek Kubusia / przestraszony , bo zdjęcie robione w pierwszy dniu pobytu u mnie/

Kubuś z profilu w ogrodzie

Kubus bawi sie swoim ogonkiem

odpoczywa na pieńku w ogrodzie

Nowe zdięcia na stronie 2!!!

• Replies 78
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kuba w sypialni z Nelą

Kuba /po kastracji/ bawi się z Fioną /po steryliacji/

Kuba obwąchuje Fionę

Kuba zawsze siedzi blisko Fiony / kocha się w niej/

Posted

Dziękuję za wątek - zdjęcia z bliska robiła "Lu_Gosiak" / może mi prześle to przekieruję/ Gosia stwierdziła ,że te które ja robiłam nadają sie do STRASZENIA DZIECI. TAK TO JEST , GDY JEDNA OSOBA PRAGNIE OGARNĄĆ WSZYSTKO.

Posted

mmlasowice na wątku orzeszka napisała, ze Kubus i Orzeszek mają juz kandydatów na rodzinki "Wszystko rozstrzygnie się , gdy psy wejdą w te środowiska / czy je zaakceptują/ "

w takim razie do czasu wyjasnienia wstrzymuję się z ogłoszeniami Kubusia

oby się udało:multi::multi::loveu:

Posted

Ludzie zaglądają, czytają - tylko się nie wpisują bo czasu nie mają. Kubuś jak go ocenili weterynarze FAKTYCZNIE JEST MIXEM POSOKOWCA. Jego temperament również na to wskazuje. Pomimo kastracji nadal jest niezmiernie żywy!!! Nie ma dla niego przeszkody , której nie byłby wstanie pokonać w pogoni za mną. Płoty nadal przeskakuje. Musi być zamykany w domu , gdy wychodzę na zakupy.W ogrodzie trzyma się suczek - Neli i Fiony. Sadzę , że jego adopcja musi być z psią damą inaczej "pójdzie w świat"

Posted

Strasznie dużo czasu tracę na te wpisy. Znowu mi komputer zjadł to co już napisałam .Reklamacje w NETI dają nikłe efekty.

Kubuś została zaczipowany i zaszczepiony p/wściekliżnie 10.04.2009r : nr czipa 985121009865731 / zapłaciłam 80,00zł/

Zakupiłam równiez "Fiprex" naskórkowy p/kleszczom za 20,00zł.

Posted

Energy napisał(a):
Ja też zaglądam:p

i ja też:multi:
Kubuś jest po prostu śliczny:loveu:
trzeba go poogłaszać, ona musi domek znaleźć, nie ma innej opcji;)

Posted

Kubusiu zobacz ile ciotek się zbiegło:loveu::loveu::loveu:

bico Kubus juz ma prawdopodobnie zaklepany domek wiec na razie wstrzymuje się z ogłoszeniami. Czekamy na wiesci od mmlasowice;)