Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zobaczcie jakie cudo ma od dzisiaj pod swoją opieką Truskawa

Ta cudna, malutka sunieczka trafiła do schroniska 15 grudnia 2006 roku...

Razem z Nią została przyniesiona Jej siostra i córeczka siostry - moja osobista Pestka:loveu:

Pestka już odstycznia 2007 roku jest u mnie, mama Pestki też już dawno w domu - a ta bidula tam utknęła.

Jakoś nie miała szczęścia i nikt się Nią nie zainteresował - choć zupełnie nie rozumiem dlaczego, bo jest przecież przecudna!

Sunieczka jest przeurocza, kochana, milutka - taka mała, słodka przytulanka.

Ma ok. 4 lat.

Jest bardzo mądra, spokojna, bardzo szybko się uczy.

Uwielbia jazdę samochodem.

W domu zachowuje idealną czystość, załatwia się na spacerkach.

Dobrze dogaduje się z innymi psami i kotami.

Szukamy dla Niej wspaniałego Domu - gdzie będzie rozpieszczana i bardzo kochana.

Ślicznotka złapała mnie za serce, kiedy byłam w schronisku.
Nie wiedziałam jeszcze wtedy, że to Ciocia mojej Pesi - teraz tym bardziej trzymam za Nią kciuki i życzę Jej z całego serca szczęścia!

Pestka jest cudownym psem, a kto wie czy nie wdała się w Ciocię :)

Malutka zanim trafiła do schroniska musiała być bita - wykazuje zachowania bitego psa, bo się gwałtownych ruchów...:(

Malutka była w Schronisku As w Jamrozowiźnie koło Częstochowy.
Teraz jest w Częstochowie, w DT u Truskawy - Truskawa - cudownie, że się Nią zaopiekowałaś:multi::loveu::multi:

Bardzo prosimy o pomoc w szukaniu Domku!!

Telefon adopcyjny 518125320

• Replies 121
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzięki Fiziu za wątek,nie miałabym już dzisiaj siły na zwięzłe opisanie tej historii.
Sunia jest niesamowicie sympatyczna i bardzo mądra,chyba pierwszy raz w życiu widziała schody i już po pierwszych 3 stopniach wiedziała co ma dalej robić,po pierwszym spacerze bez problemu weszła na 1 piętro i stanęła pod odpowiednimi drzwiami.
Jeszcze dziś rano nie umiała chodzić w szelkach i na smyczy,teraz już radzi sobie bardzo dobrze.
Z moją sunią traktują się jak dalekie znajome. Nie zwracają zbytnio na siebie uwagi. Pilnują tylko obie żeby miały to samo w miskach:loveu:
Suńka trochę boi się odgłosów domowych,np telewizora. Na początku była bardzo zdziwiona.
Razem z małą zabrałam ze schroniska jej zaświadczenie o szczepieniu na wściekliznę i Stronghold (na pchły i robaki) który "podam" po kąpieli. Po 2 latach w boksie troszkę "pachnie" ale zdecydowałam się z "praniem" poczekać do jutra. Pożyczyłam też dla niej odpowiedniej wielkości szelki.
Doszczepić musi ją nowy dom, ja stawiam jedzonko, spacery, towarzystwo i łózko do spania.

Ahhh zapomniałam dodać,że ona super jeździ samochodem,te 25 km przespała,jak zaparkowałam pod domem to musiałam ją budzić:evil_lol:

Bardzo proszę o pomoc w ogłaszaniu tej niesamowitej suni :)
Fotki które wrzuciła Fizia są dzisiejsze,jeszcze ze schroniska,postaram się jej porobić jutro jakieś bardziej domowe.

Posted

Renata5 napisał(a):
dlaczego ona została niezauważona?:shake:

Przypuszczam,że dlatego,że siedzi w takim dużym boksie,w którym jest podwójna buda która stoi bokiem do krat kojca i jak jakiś piesek jest wstydliwy i się tam zakamufluje to można go nie widzieć spokojnie rok czy dwa. Szczególnie,że ja nie bywam w schronisku codziennie jak pracownicy.
Mamy takiego jednego psa który jest w schronisku od samego początku a widziało go kilka osób,on nie lubi towarzystwa. Nie boi się ani nic z tych rzeczy jest w pełni oswojony można mu do budy wejść,robić z nim wszystko itd ale on sam nie wyjdzie. Jak go pierwszy raz zobaczyłam po pół roku to byłam w szoku.
A nasza suńka jest też trochę wstydliwa i nawet teraz u mnie sobie siedzi w najspokojniejszym kąciku.

Posted

truskawa144 napisał(a):
Tylko dopiero teraz widzę,że za bardzo pod światło robiłam te fotki i dziwnie powychodziły:evil_lol:
Tak poproszę o jakieś fajne propozycje imion bo nie mam weny.

E tam - zdjęcia super, zielono i wiosennie

Jeszcze jak będą jakieś domowe, może takie przy czymś - butelce wody czy kartonie mleka czy czyjejś nodze, żeby było widać, że jest mała

Posted

[quote name='truskawa144']W sumie to mogę ją zmierzyć i będzie wiadomo jak jest duża.
Tylko zostawię sobie to wszystko na jutro.
Oooo nasza księżniczka chrapie:evil_lol:
Wreszcie może się spokojnie i w ciszy wyspać:loveu:

Posted

Macie już jakieś imię dla tej szorściuchy ślicznej?
Truskaweczko idź spać, terierki są bardzo absorbujące, moja to przechodzi samą siebie, więc rozumiem Cię w zupełności, wypocznij bo jutro nowy dzień:evil_lol::evil_lol:

Posted

ocelot napisał(a):
Ona wygląda na straszną szelmutkę;)

Oj tak! To wszystko z czasem wyjdzie:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Ale właśnie za to kochamy szorściaste terierki, a po za tym to przecież miziaste i przytulaśne stworzonko, więc wszystkie wybryki są natychmiast wybaczane:lol:

Posted

Majuska ja nie zbieram sił na to co będzie tylko muszę odespać poprzednią kompletnie nieprzespaną noc i cały dzisiejszy dzień w schronisku.
Nie spałam od ponad 40h. Także idę za przykładem mojej tymczasowiczki i mówię wszystkim Dobranoc :)

Posted

Trelka! No 100% Treluńa :lol: Jak ją zobaczyłam, to mi się z Trolem skojarzyła. Ale Trola, to nie :shake: Wygląda na małą wiercipietkę Trelę. Eeeeee jakiejś głupawki dostałam :cool3:

Dobranoc Truskawa.
Dobranoc Trelutka.
;)

PS.
Zdjęcia może i schroniskowe, ale piękne roześmiane - WIOSENNE!!!

Posted

Jak dla mnie i Trelunia i Boni bardzo fajnie - Truskawa musi zdecydować co do Niej bardziej pasuje.

Tak, malutka jest w Truskawy w Częstochowie, ale gdyby się znalażł jakiś Domek, to dowieziemy.

To jest rodzina mojej Pesi, a Pestka to jeden z najcudowniejszych psiaków, jakie znam:loveu:
Że tez się skubana tak zaszyła gdzieś w tej budzie, że nie widziałyśmy o Niej - ale teraz już będzie tylko lepiej