Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 121
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='truskawa144']Sama bym to chciała wiedzieć,zwłaszcza,że pies-ideał.
Nie wiem czego więcej chcieć.

Truskawa - napisała do mnie Pani Monika - rozmawiałaś z Nią?

Dzień dobry .
Pani Aniu myślę,że jesteśmy zdecydowani na adopcję Boni,moi synowie są zakochani w tej psince.Mam tylko jeden problem nie mamy samochodu i stąd problem-jak odebrać tego pieska?
Czy istnieje możliwość przywiezienia do nas pieska?
Pozdrawiam serdecznie Monika

Posted

P.Monika pisała do mnie smsa dzisiaj,ale nie mogłam się dodzwonić do kierownika a nie ma Gwarancji,że Mika została adoptowana więc nic nie odpisywałam bo chciałam się najpierw dowiedzieć co z Miką.
Dowiem się jutro i dam znać pani Monice.

Posted

ja bym oddala tego psiaka tym dzieciom, tym bardziej ze to juz drugi ktorego chca bo go pokochali a musza czekac az ktos inny wezmie Mike, ja bym sie wkurzyla, to troche nie w porzadku, robic nadzieje a potem podsuwac wkolko cos innego, bo ten ma juz dom tamten czeka a wy razem z nim na decyzje, jakby mnie ktos olewał:roll:

Posted

CUDNA JEST:loveu::loveu::loveu:

super by było gdyby trafiła do tego domku, bo z tego co piszecie to fajny domeczek się szykuje ... zakochali się w niej ... trudno się nie zakochać :loveu:

Posted

Absolutnie popieram. Mika jest 100% adopcyjna: maleńka, ruda, piękna, super zdjęcia, charakter i młoda.

Boni, nie każdemu może się podobać; jest w typie jamnika (co nie każdemu się podoba) i ma więcej latek. Do tej pory wysyłałam już kilku osobom zdjęcia Boni ze schroniska i nikt się nią nie zainteresował. Na tych Twoich fotkach Truskawa, to zupełnie inny pies; radosny, uśmiechniety - szczęsliwy. Nie ma z nią problemów. Wyadoptuj Boni tym ludziom, a jestem pewna, że i Mika w miedzyczasie znjadzie domek. Zresztą chętnych nie brakuje.

I błagam Was. Pomóżcie w adopcji tej maleńkiej suni. To jeszcze szczeniak. Niestety dziczeje w schronisku. Bez DT jej szanse na domek z dnia na dzień maleją :shake:

http://www.dogomania.pl/forum/f28/sochaczew-znowu-szczeniak-szuka-domu-126175/

Posted

Z Miką chodziło o to, że Pani bardzo się Ona podobała i Ją chciała i tez nie w porządku moim zdaniem byłoby ukrywać to, że nie została adoptowana.

Szczególnie, że np. Pani Monika może sobie w każdej chwili zadzwonić do schroniska i zapytać czy Mika jeszcze jest i wyjdziemy na kłamczuchy, jeśli faktycznie nie została adoptowana.

To nie było tak, że czekaliśmy aż sie ktoś inny zdecyduje, tylko zaraz po tym, jak Pani Monika rozmawiała z Truskawą i pytała o Mikę, okazało się, że Mika jest już zaklepana i już nie czeka na dom.
Dlatego Truskawa zaproponowała Boni, ja tez wysłałam zdjęcia i Pani Monika miała się zastanowić.

Ale tak naprawdę to najprawdopodobniej tamta Pani, która zaklepała Mikę na poniedziałek, Ją wzięła - dzis będzie już wiadomo na 100%, chodziło tylko o to, żeby się upewnić, bo wiecie, jak to różnie bywa.
Upewnieć i podać jasną, wyklarowaną sytuację Pani Monice i Jej Rodzinie, żeby podjęli decyzję, którą sunię chcą zaadoptować.

A nie jest wykluczone, że tak się zakochali w Boni, że już nie chcą słyszec o żadnym innym piesku - i tego bym Boni (i trochę sobie też, bo bardzo mocno i zapadła w serce) życzyła.

Ja myślę, że to cudowny Dom i mam nadzieję, że już neidługo malutka tam pojedzie.

A ta malizna, o której piszesz Zulugula jest przecudna.
Ja Ją wysyłałam takiej pani z Warszawy, ale po pierwsze jest jakaś wybredna i dziwna, a po drugie uparła się, że nie wiadomo ile Ona urośnie i nie może Jej wiąć - ale tak, jak mówię, może to i lepiej...

Posted

Dzięki Fiziu,że wyjaśniłaś sytuacje.
Mika ma nowy dom.
Pani Monika właśnie jedzie z synkiem pociągiem po Boni.
Jej bardziej podobała się Mika ale synowie nie chcą o Mice słyszeć ponieważ tak bardzo podoba im się Boni.

Posted

truskawa144 napisał(a):
Dzięki Fiziu,że wyjaśniłaś sytuacje.
Mika ma nowy dom.
Pani Monika właśnie jedzie z synkiem pociągiem po Boni.
Jej bardziej podobała się Mika ale synowie nie chcą o Mice słyszeć ponieważ tak bardzo podoba im się Boni.

ale EKSTRA wiadomości :multi::multi::multi:
w takim razie wszystkiego najlepszego na nowej drodze:cool3: dla Boni i jej nowej rodzinki :loveu::loveu::loveu: i z niecierpliwością czekamy na relację i fotki z nowego domciu :loveu:
no i oczywiście super, że Mice też się poszczęściło ...

Posted

Ależ cudownie się udało!!truskawa masz świetną rękę musisz teraz kolejna vide na dt wyciągnąć;)) bo boni odmienilas niesamowicie;))gratuluje!!jak fajnie jutro zorrusia wieziemy do torunia i kajke na dt do renatki same cudne prezenty przed świętami;)

Posted

Oby tak dalej!!!

Same dobre wiadomości!!!

Dziękujemy Pani Monice i Jej Rodzince!!!

I oczywiście Truskawie, za wyciągnięcie malutkiej ze schroniska i za wspaniałą opiekę

Posted

Aaa dostałam jeszcze dzisiaj takiego maila - macie jakieś kandydatki?

Witam.

Zanim zadzwonię mam kilka pytań.
Czy Boni może mieszkać razem z kotem i miłą pekinką?
Jaki jest jej charakter (spokojna czy szczekliwa) i czy zostaje w domku sama bez lamentów.
Z urody jest prześliczna.
Pozdrawiam.

Posted

Boni już w pociągu,już pewnie w połowie drogi.
Akurat był szczyt i na dworcu była masa ludzi więc Boni była nieźle wystraszona ale od razu polubiła nową rodzinkę.
Będę z p.Moniką w kontakcie i jak tylko będą jakieś wieść a w następnych dniach fotki to wrzucę.
Myślę,że Boni super trafiła,tyle rąk do głaskania:loveu::loveu::loveu:
Jak tylko się zadomowi zostanie oczywiście wysterylizowana.

Clo - Nie kuś mnie:evil_lol: Poza tym ja już tyle psów miałam na DT ze ciężko mi się doliczyć. A kotów jeszcze więcej,właśnie czekam na kotkę,która po sterylce ma do mnie przyjechać na DT.

Posted

truskawa144 napisał(a):
Boni już w pociągu,już pewnie w połowie drogi.
Akurat był szczyt i na dworcu była masa ludzi więc Boni była nieźle wystraszona ale od razu polubiła nową rodzinkę.
Będę z p.Moniką w kontakcie i jak tylko będą jakieś wieść a w następnych dniach fotki to wrzucę.
Myślę,że Boni super trafiła,tyle rąk do głaskania:loveu::loveu::loveu:
Jak tylko się zadomowi zostanie oczywiście wysterylizowana.

Clo - Nie kuś mnie:evil_lol: Poza tym ja już tyle psów miałam na DT ze ciężko mi się doliczyć. A kotów jeszcze więcej,właśnie czekam na kotkę,która po sterylce ma do mnie przyjechać na DT.

O jak fajnie, że Boni się spodobała, a tak z ciekawości o której jechała, bo ja też dzisiaj z Cz-wy wracałam pociągiem :lol: