truskawa144 Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 Sama bym to chciała wiedzieć,zwłaszcza,że pies-ideał. Nie wiem czego więcej chcieć. Quote
fizia Posted April 6, 2009 Author Posted April 6, 2009 [quote name='truskawa144']Sama bym to chciała wiedzieć,zwłaszcza,że pies-ideał. Nie wiem czego więcej chcieć. Truskawa - napisała do mnie Pani Monika - rozmawiałaś z Nią? Dzień dobry . Pani Aniu myślę,że jesteśmy zdecydowani na adopcję Boni,moi synowie są zakochani w tej psince.Mam tylko jeden problem nie mamy samochodu i stąd problem-jak odebrać tego pieska? Czy istnieje możliwość przywiezienia do nas pieska? Pozdrawiam serdecznie Monika Quote
truskawa144 Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 P.Monika pisała do mnie smsa dzisiaj,ale nie mogłam się dodzwonić do kierownika a nie ma Gwarancji,że Mika została adoptowana więc nic nie odpisywałam bo chciałam się najpierw dowiedzieć co z Miką. Dowiem się jutro i dam znać pani Monice. Quote
dorcass Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 ja bym oddala tego psiaka tym dzieciom, tym bardziej ze to juz drugi ktorego chca bo go pokochali a musza czekac az ktos inny wezmie Mike, ja bym sie wkurzyla, to troche nie w porzadku, robic nadzieje a potem podsuwac wkolko cos innego, bo ten ma juz dom tamten czeka a wy razem z nim na decyzje, jakby mnie ktos olewał:roll: Quote
dorcass Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 mika i tak znajdzie dom bo maciupenka a takie peiski szybko sa wyadoptowywane, tak mysle :roll: Quote
necia25 Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 CUDNA JEST:loveu::loveu::loveu: super by było gdyby trafiła do tego domku, bo z tego co piszecie to fajny domeczek się szykuje ... zakochali się w niej ... trudno się nie zakochać :loveu: Quote
zulugula Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 Absolutnie popieram. Mika jest 100% adopcyjna: maleńka, ruda, piękna, super zdjęcia, charakter i młoda. Boni, nie każdemu może się podobać; jest w typie jamnika (co nie każdemu się podoba) i ma więcej latek. Do tej pory wysyłałam już kilku osobom zdjęcia Boni ze schroniska i nikt się nią nie zainteresował. Na tych Twoich fotkach Truskawa, to zupełnie inny pies; radosny, uśmiechniety - szczęsliwy. Nie ma z nią problemów. Wyadoptuj Boni tym ludziom, a jestem pewna, że i Mika w miedzyczasie znjadzie domek. Zresztą chętnych nie brakuje. I błagam Was. Pomóżcie w adopcji tej maleńkiej suni. To jeszcze szczeniak. Niestety dziczeje w schronisku. Bez DT jej szanse na domek z dnia na dzień maleją :shake: http://www.dogomania.pl/forum/f28/sochaczew-znowu-szczeniak-szuka-domu-126175/ Quote
fizia Posted April 7, 2009 Author Posted April 7, 2009 Z Miką chodziło o to, że Pani bardzo się Ona podobała i Ją chciała i tez nie w porządku moim zdaniem byłoby ukrywać to, że nie została adoptowana. Szczególnie, że np. Pani Monika może sobie w każdej chwili zadzwonić do schroniska i zapytać czy Mika jeszcze jest i wyjdziemy na kłamczuchy, jeśli faktycznie nie została adoptowana. To nie było tak, że czekaliśmy aż sie ktoś inny zdecyduje, tylko zaraz po tym, jak Pani Monika rozmawiała z Truskawą i pytała o Mikę, okazało się, że Mika jest już zaklepana i już nie czeka na dom. Dlatego Truskawa zaproponowała Boni, ja tez wysłałam zdjęcia i Pani Monika miała się zastanowić. Ale tak naprawdę to najprawdopodobniej tamta Pani, która zaklepała Mikę na poniedziałek, Ją wzięła - dzis będzie już wiadomo na 100%, chodziło tylko o to, żeby się upewnić, bo wiecie, jak to różnie bywa. Upewnieć i podać jasną, wyklarowaną sytuację Pani Monice i Jej Rodzinie, żeby podjęli decyzję, którą sunię chcą zaadoptować. A nie jest wykluczone, że tak się zakochali w Boni, że już nie chcą słyszec o żadnym innym piesku - i tego bym Boni (i trochę sobie też, bo bardzo mocno i zapadła w serce) życzyła. Ja myślę, że to cudowny Dom i mam nadzieję, że już neidługo malutka tam pojedzie. A ta malizna, o której piszesz Zulugula jest przecudna. Ja Ją wysyłałam takiej pani z Warszawy, ale po pierwsze jest jakaś wybredna i dziwna, a po drugie uparła się, że nie wiadomo ile Ona urośnie i nie może Jej wiąć - ale tak, jak mówię, może to i lepiej... Quote
zulugula Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 To niech się Pani z Warszawy pocałuje :mad: Schronisko to nie sklep z zabawkami :cool1: Quote
zulugula Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 Sprawa pilna - za 3 dni nieaktualna :placz: http://www.dogomania.pl/forum/f28/dt-hotelik-albo-zniknie-niespelna-roczny-mini-maksik-ma-3-dni-134833/index9.html#post12096032 Quote
truskawa144 Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 Dzięki Fiziu,że wyjaśniłaś sytuacje. Mika ma nowy dom. Pani Monika właśnie jedzie z synkiem pociągiem po Boni. Jej bardziej podobała się Mika ale synowie nie chcą o Mice słyszeć ponieważ tak bardzo podoba im się Boni. Quote
dorcass Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 Gratuluje!!!!!! super dzieciaczki tylko pozazdrościc:multi: Quote
necia25 Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 truskawa144 napisał(a):Dzięki Fiziu,że wyjaśniłaś sytuacje. Mika ma nowy dom. Pani Monika właśnie jedzie z synkiem pociągiem po Boni. Jej bardziej podobała się Mika ale synowie nie chcą o Mice słyszeć ponieważ tak bardzo podoba im się Boni. ale EKSTRA wiadomości :multi::multi::multi: w takim razie wszystkiego najlepszego na nowej drodze:cool3: dla Boni i jej nowej rodzinki :loveu::loveu::loveu: i z niecierpliwością czekamy na relację i fotki z nowego domciu :loveu: no i oczywiście super, że Mice też się poszczęściło ... Quote
majuska Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 Juuuhuuuuu!!!:sweetCyb::bigcool::Cool!::cunao: Quote
clo Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 Ależ cudownie się udało!!truskawa masz świetną rękę musisz teraz kolejna vide na dt wyciągnąć;)) bo boni odmienilas niesamowicie;))gratuluje!!jak fajnie jutro zorrusia wieziemy do torunia i kajke na dt do renatki same cudne prezenty przed świętami;) Quote
fizia Posted April 7, 2009 Author Posted April 7, 2009 Oby tak dalej!!! Same dobre wiadomości!!! Dziękujemy Pani Monice i Jej Rodzince!!! I oczywiście Truskawie, za wyciągnięcie malutkiej ze schroniska i za wspaniałą opiekę Quote
fizia Posted April 7, 2009 Author Posted April 7, 2009 Aaa dostałam jeszcze dzisiaj takiego maila - macie jakieś kandydatki? Witam. Zanim zadzwonię mam kilka pytań. Czy Boni może mieszkać razem z kotem i miłą pekinką? Jaki jest jej charakter (spokojna czy szczekliwa) i czy zostaje w domku sama bez lamentów. Z urody jest prześliczna. Pozdrawiam. Quote
rita60 Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 :multi::multi::multi:badz szczesliwa malenka,a dla cioteczki truskawy:Rose: Quote
truskawa144 Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 Boni już w pociągu,już pewnie w połowie drogi. Akurat był szczyt i na dworcu była masa ludzi więc Boni była nieźle wystraszona ale od razu polubiła nową rodzinkę. Będę z p.Moniką w kontakcie i jak tylko będą jakieś wieść a w następnych dniach fotki to wrzucę. Myślę,że Boni super trafiła,tyle rąk do głaskania:loveu::loveu::loveu: Jak tylko się zadomowi zostanie oczywiście wysterylizowana. Clo - Nie kuś mnie:evil_lol: Poza tym ja już tyle psów miałam na DT ze ciężko mi się doliczyć. A kotów jeszcze więcej,właśnie czekam na kotkę,która po sterylce ma do mnie przyjechać na DT. Quote
Zuza i Noddy Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 truskawa144 napisał(a):Boni już w pociągu,już pewnie w połowie drogi. Akurat był szczyt i na dworcu była masa ludzi więc Boni była nieźle wystraszona ale od razu polubiła nową rodzinkę. Będę z p.Moniką w kontakcie i jak tylko będą jakieś wieść a w następnych dniach fotki to wrzucę. Myślę,że Boni super trafiła,tyle rąk do głaskania:loveu::loveu::loveu: Jak tylko się zadomowi zostanie oczywiście wysterylizowana. Clo - Nie kuś mnie:evil_lol: Poza tym ja już tyle psów miałam na DT ze ciężko mi się doliczyć. A kotów jeszcze więcej,właśnie czekam na kotkę,która po sterylce ma do mnie przyjechać na DT. O jak fajnie, że Boni się spodobała, a tak z ciekawości o której jechała, bo ja też dzisiaj z Cz-wy wracałam pociągiem :lol: Quote
__Lara Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 Maleństwo już w domu, cudownie :loveu::loveu::loveu: Quote
Recommended Posts