jola&tina Posted March 13, 2020 Author Posted March 13, 2020 14 minut temu, sharka napisał: Chyba krokusy Też się ku temu skłaniam, ale pewności mi brak :) 11 minut temu, sharka napisał: Nr 54 za 20 :) Dziękuję bardzo. Zapisuję :) 1 Quote
jola&tina Posted March 14, 2020 Author Posted March 14, 2020 Dzień dobry i niech będzie dobry :) Quote
Isabel Posted March 14, 2020 Posted March 14, 2020 12 godzin temu, jola&tina napisał: Też się ku temu skłaniam, ale pewności mi brak :) Ja uważam, że to są krokusy. 1 Quote
jola&tina Posted March 14, 2020 Author Posted March 14, 2020 Tu nie miałam wątpliwości, co to jest :) 1 Quote
jola&tina Posted March 14, 2020 Author Posted March 14, 2020 1 godzinę temu, Isabel napisał: A to są żonkile :) :) Widziałam jeszcze przebiśniegi, ale nie zrobiłam zdjęcia :( Quote
uxmal Posted March 14, 2020 Posted March 14, 2020 U mnie wyszły hiacynty ale na balkonie to się nie liczy Quote
jola&tina Posted March 14, 2020 Author Posted March 14, 2020 21 minut temu, uxmal napisał: U mnie wyszły hiacynty ale na balkonie to się nie liczy Ja na balkonie mam żonkile, hiacynty i szafirki - wszystko kupione na bazarku :) Ale tak jakoś mizernie wyglądają :( Quote
uxmal Posted March 14, 2020 Posted March 14, 2020 18 minut temu, jola&tina napisał: Ja na balkonie mam żonkile, hiacynty i szafirki - wszystko kupione na bazarku :) Ale tak jakoś mizernie wyglądają :( Moje hiacynty jakieś takie wydłużone są. Kupiłam cebulki w Lidlu. Sprawdziła się metoda "na lodówkę " część cebulek posadziłam w październiku a drugą wsadziłam do lodówki. Owinęłam papierem. Teraz wychodzą :) Quote
jola&tina Posted March 14, 2020 Author Posted March 14, 2020 Dnia 11.03.2020 o 18:04, mdk8 napisał: 5 miseczek poproszę Miseczki już na koncie - po drodze uległy pomnożeniu i dotarło 10 :) Ślicznie dziękuję. Quote
jola&tina Posted March 14, 2020 Author Posted March 14, 2020 8 minut temu, uxmal napisał: Moje hiacynty jakieś takie wydłużone są. Kupiłam cebulki w Lidlu. Sprawdziła się metoda "na lodówkę " część cebulek posadziłam w październiku a drugą wsadziłam do lodówki. Owinęłam papierem. Teraz wychodzą :) Nie znałam metody "na lodówkę" :) Wypróbuję w przyszłym roku tzn jeszcze w tym roku jesienią :) Quote
UlaFeta Posted March 14, 2020 Posted March 14, 2020 2 godziny temu, uxmal napisał: U mnie wyszły hiacynty ale na balkonie to się nie liczy Ja kupiłam w Lidlu,hiacynty kwiatki w doniczkach.Przekwitly,nie wyrzucałam cebulek,co mam teraz zrobić,zeby zakwitly w przyszłym roku?Da to się jakos? Quote
uxmal Posted March 14, 2020 Posted March 14, 2020 1 minutę temu, UlaFeta napisał: Ja kupiłam w Lidlu,hiacynty kwiatki w doniczkach.Przekwitly,nie wyrzucałam cebulek,co mam teraz zrobić,zeby zakwitly w przyszłym roku?Da to się jakos? Nie znam się za bardzo ale wsadzilaby je w ciemne chłodne i suche miejsce . Może Isiak wpadnie albo ona03 one się znają 1 Quote
uxmal Posted March 14, 2020 Posted March 14, 2020 1 godzinę temu, jola&tina napisał: Nie znałam metody "na lodówkę" :) Wypróbuję w przyszłym roku tzn jeszcze w tym roku jesienią :) Położyłam je na dolnej półce na drzwiach ( nie wiem czy to ma znaczenie :))))) 1 Quote
UlaFeta Posted March 14, 2020 Posted March 14, 2020 Przed chwilą, uxmal napisał: Nie znam się za bardzo ale wsadzilaby je w ciemne chłodne i suche miejsce . Może Isiak wpadnie albo ona03 one się znają Ja kiedyś probowalam,to tylko liscie wyszly,a kwiatek był marny no i wyrzuciłam:((( Quote
Jo37 Posted March 14, 2020 Posted March 14, 2020 31 minut temu, UlaFeta napisał: Ja kupiłam w Lidlu,hiacynty kwiatki w doniczkach.Przekwitly,nie wyrzucałam cebulek,co mam teraz zrobić,zeby zakwitly w przyszłym roku?Da to się jakos? Podlewaj do momentu zaschnięcia liści ( cebulek nie można moczyć) Takie cebulki na jesieni trzeba posadzić do ogrodu. 1 Quote
jola&tina Posted March 14, 2020 Author Posted March 14, 2020 41 minut temu, Jo37 napisał: Podlewaj do momentu zaschnięcia liści ( cebulek nie można moczyć) Takie cebulki na jesieni trzeba posadzić do ogrodu. Nie mam ogrodu :( Do skrzynki na balkonie można? Do skrzynki na balkonie posadziłam w jesieni żonkile i szafirki. Widzę, że teraz puściły liście, ale co dalej będzie, to się dopiero okaże. Quote
UlaFeta Posted March 14, 2020 Posted March 14, 2020 38 minut temu, jola&tina napisał: Nie mam ogrodu :( Do skrzynki na balkonie można? Do skrzynki na balkonie posadziłam w jesieni żonkile i szafirki. Widzę, że teraz puściły liście, ale co dalej będzie, to się dopiero okaże. Ha,ha musisz kupic ogrod:-D Tez nie mam:( Wsadze na balkon:) 1 Quote
Jo37 Posted March 15, 2020 Posted March 15, 2020 11 godzin temu, jola&tina napisał: Nie mam ogrodu :( Do skrzynki na balkonie można? Do skrzynki na balkonie posadziłam w jesieni żonkile i szafirki. Widzę, że teraz puściły liście, ale co dalej będzie, to się dopiero okaże. Te cebulki były pędzone i potrzebują regeneracji. W przyszłym roku zakwitną bardzo słabo albo wcale. Jak nie masz innego wyjścia to wsadź na balkonie ale zasil nawozem dla cebulek.. 1 Quote
jola&tina Posted March 15, 2020 Author Posted March 15, 2020 Dzień dobry. I też letko hopnę koty :) 1 Quote
Recommended Posts