limonka80 Posted April 27, 2021 Posted April 27, 2021 Uśmiech i miny Pikusi to lek na wszystkie smutki :-)) Sunia jest po prostu przecudna. 4 Quote
rozi Posted April 27, 2021 Posted April 27, 2021 A zupełnie serio mówili (nie weci), że trzeba uśpić i już. Nie zapomnę głosu Molly z rozmowy wtedy. Quote
uxmal Posted April 27, 2021 Posted April 27, 2021 6 godzin temu, Aska7 napisał: Pikusia miała morfologię przed szczepieniem ? Nauczona smutnymi doświadczeniami nie zaszczepię psa zwłaszcza na wirusówki, o ile nie zobaczę co w środku : ( Niestety. A o co chodzi? Quote
Aska7 Posted April 27, 2021 Posted April 27, 2021 No, że jak coś szwankuje, a ciałko piesiowe sobie jakoś radzi, to po szczepieniu ciałko nie radzi i to co szwankowało daje czadu. Np. brzydkie guzki w wątrobie, na trzustce, na skórze. Quote
Moli@ Posted April 28, 2021 Author Posted April 28, 2021 15 godzin temu, rozi napisał: A zupełnie serio mówili (nie weci), że trzeba uśpić i już. Nie zapomnę głosu Molly z rozmowy wtedy. W Białym głupie ludzie ,) ..., mniejsze miasteczko pozna umiejętności i gołębie serce :( Quote
Moli@ Posted April 28, 2021 Author Posted April 28, 2021 Pikusia z Tuptusiem na wycieczce w Białym..., jeździły na kontrolne badanie. Krew pojechała do Warszawy, wynik na maila. Koszt badania (Pikusia) - 128zł / 28.04 (paragon ) Panienka waży 19,3kg. Pikusia ma na sobie dodatkowo nosidełko, nie zdejmowałam a przydaje się przy wchodzeniu, wychodzeniu z samochodu, do badania, przejścia na wagę. Wózeczek jechał w bagażniku. Bardzo grzeczna..., spacer po mieście, wizyta w lecznicy, jazda w samochodzie - bezstresowo dla mnie ,) Pikusia też była bardziej zaciekawiona niż przestraszona :) 1 Quote
Moli@ Posted April 28, 2021 Author Posted April 28, 2021 Z poczekalni zaglądała do gabinetu ,) 2 Quote
Moli@ Posted April 29, 2021 Author Posted April 29, 2021 Wpłynęło na konto 130zł / 29.04 Aska7 "badanie krwi Pikusi" Dziękuję :) Post rozliczeniowy na pierwszej stronie Quote
Moli@ Posted April 29, 2021 Author Posted April 29, 2021 *** Dla połamanej Pikusi *** Pierścionek z niebieskim oczkiem na szczęście *** i śląskie kluseczki i wiadomo co i BUDYŃ *****do 28 kwietnia do północy - Strona 7 - Bazarek - Dogomania Wpłynęło na konto 225,50zł / 29.04 od Pani Ani ze Szczekocin - "bazarek dla Pikusi" Bardzo dziękuję :) Post rozliczeniowy na pierwszej stronie Quote
uxmal Posted April 30, 2021 Posted April 30, 2021 Poczekaajmy na Moly co wet powiedział. Bo na całość morfo trzeba patrzeć Quote
Moli@ Posted April 30, 2021 Author Posted April 30, 2021 2 godziny temu, Aska7 napisał: To co to jest po za normą ? Byłam w lecznicy i rozmawiałam z wetką prowadzącą Pikusię. Wyniki dobre..., Pikusia jest na karmie weterynaryjnej której zadaniem jest zapobieganie infekcjom pęcherza i dróg moczowych i ułatwienie przepływu moczu kanalikami - dokładniejsze opróżnianie pęcherza. Nic złego się nie dzieje. Diety nie zmieniamy! Leków nie wprowadzają! Nadal pozostaje tylko na diecie weterynaryjnej. Wyniki dobre. Nie ma przeciwskazań do szczepienia przeciw wściekliźnie i przeciw zakaźnym. Przeciw zakaźnym zaszczepić dla bezpieczeństwa panienki. Zaszczepię 10 mają (przy okazji zabiegu Tuptusia) ps W listopadzie 2019 roku miała wypadek - połamany kręgosłup w odcinku lędźwiowym. Pikusi pomagam opróżnić pęcherz. .., nadal wszystko działa bez wsparcia farmakologicznego Quote
Aska7 Posted April 30, 2021 Posted April 30, 2021 Uważaj, moje zawsze mają mega rozwolnienie po szczepieniu na wirusówki : ( Quote
Moli@ Posted April 30, 2021 Author Posted April 30, 2021 1 minutę temu, Aska7 napisał: Uważaj, moje zawsze mają mega rozwolnienie po szczepieniu na wirusówki : ( Nawet gdyby dostała rozwolnienia to góra na kilka dni. Ewentualne choroby wirusowe dla niej są większym zagrożeniem Nie chcę szczepić na siłę. Dopytam w drugiej lecznicy... co dla niej będzie dobre Quote
Aska7 Posted April 30, 2021 Posted April 30, 2021 No może w pampersie to nie problem, ale kaukaz, który leci do drzwi i gubi po drodze, a ja lecę za nim, żeby mu je otworzyć i przy okazji wdeptuję, a to jest 4.00 rano, to tak średnio : / Quote
Moli@ Posted May 1, 2021 Author Posted May 1, 2021 7 godzin temu, Aska7 napisał: No może w pampersie to nie problem, ale kaukaz, który leci do drzwi i gubi po drodze, a ja lecę za nim, żeby mu je otworzyć i przy okazji wdeptuję, a to jest 4.00 rano, to tak średnio : / W pampersie to większy problem :( Aska7, ja naprawdę pojadę z wynikami do drugiej lecznicy. Chcę mieć pewność że wszystko OK Quote
limonka80 Posted May 4, 2021 Posted May 4, 2021 Pikusia jest bardzo towarzyska, im więcej psiaków tym bardziej zadowolona :-)) Quote
Moli@ Posted May 4, 2021 Author Posted May 4, 2021 9 minut temu, limonka80 napisał: Pikusia jest bardzo towarzyska, im więcej psiaków tym bardziej zadowolona :-)) Znają się ze spacerów..., Felek i Bubu też mieszkają w Królowym :) 1 Quote
Recommended Posts