Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted
6 godzin temu, Aska7 napisał:

Pikusia miała morfologię przed szczepieniem ? Nauczona smutnymi doświadczeniami nie zaszczepię psa zwłaszcza na wirusówki, o ile nie zobaczę co w środku : ( Niestety.

A o co chodzi?  

Posted

No, że jak coś szwankuje, a ciałko piesiowe sobie jakoś radzi, to po szczepieniu ciałko nie radzi i to co szwankowało daje czadu. Np. brzydkie guzki w wątrobie, na trzustce, na skórze. 

Posted
15 godzin temu, rozi napisał:

A zupełnie serio mówili (nie weci), że trzeba uśpić i już. Nie zapomnę głosu Molly z rozmowy wtedy.

W Białym głupie ludzie ,) ..., mniejsze miasteczko pozna umiejętności i gołębie serce :(

Posted

Pikusia z Tuptusiem na wycieczce w Białym..., jeździły na kontrolne badanie.

Krew pojechała do Warszawy, wynik na maila. Koszt badania (Pikusia) - 128zł / 28.04 (paragon )

Panienka waży 19,3kg.

e5bf4cd9d171a496med.jpg

62f91a72e5792fa8med.jpg

6dd10377502733f9med.jpg

d8b3664b4a5f69d6med.jpg

a7c156dcceede1e1med.jpg

1a3404fe1e7a30a5med.jpg

Pikusia ma na sobie dodatkowo nosidełko, nie zdejmowałam a przydaje się przy wchodzeniu, wychodzeniu z samochodu, do badania, przejścia na wagę. Wózeczek jechał w bagażniku. Bardzo grzeczna..., spacer po mieście, wizyta w lecznicy, jazda w samochodzie - bezstresowo dla mnie ,)  Pikusia też była bardziej zaciekawiona niż przestraszona :)

• Like 1
Posted
2 godziny temu, Aska7 napisał:

To co to jest po za normą ?

Byłam w lecznicy i rozmawiałam z wetką prowadzącą Pikusię.

Wyniki dobre..., Pikusia jest na karmie weterynaryjnej której zadaniem jest zapobieganie infekcjom pęcherza i dróg moczowych i ułatwienie przepływu moczu kanalikami - dokładniejsze opróżnianie pęcherza. Nic złego się nie dzieje.

Diety nie zmieniamy! Leków nie wprowadzają! Nadal pozostaje tylko na diecie weterynaryjnej.

Wyniki dobre.

Nie ma przeciwskazań do szczepienia przeciw wściekliźnie i przeciw zakaźnym. Przeciw zakaźnym zaszczepić dla bezpieczeństwa panienki. 

Zaszczepię 10 mają (przy okazji zabiegu Tuptusia)

ps 

W listopadzie 2019 roku miała wypadek - połamany kręgosłup w odcinku lędźwiowym.  Pikusi pomagam opróżnić pęcherz. .., nadal wszystko działa bez wsparcia farmakologicznego

Posted
1 minutę temu, Aska7 napisał:

Uważaj, moje zawsze mają mega rozwolnienie po szczepieniu na wirusówki : (

Nawet gdyby dostała rozwolnienia to  góra na kilka dni. Ewentualne choroby wirusowe dla niej są większym zagrożeniem

Nie chcę szczepić na siłę. Dopytam w drugiej lecznicy... co dla niej będzie dobre

Posted

No może w pampersie to nie problem, ale kaukaz, który leci do drzwi i gubi po drodze, a ja lecę za nim, żeby mu je otworzyć i przy okazji wdeptuję, a to jest 4.00 rano, to tak średnio : /

Posted
7 godzin temu, Aska7 napisał:

No może w pampersie to nie problem, ale kaukaz, który leci do drzwi i gubi po drodze, a ja lecę za nim, żeby mu je otworzyć i przy okazji wdeptuję, a to jest 4.00 rano, to tak średnio : /

W pampersie to większy problem :( 

Aska7, ja naprawdę pojadę z wynikami do drugiej lecznicy. Chcę mieć pewność że wszystko OK

Posted
9 minut temu, limonka80 napisał:

Pikusia jest bardzo towarzyska, im więcej psiaków tym bardziej zadowolona :-)) 

Znają się ze spacerów..., Felek i Bubu też mieszkają w Królowym :)

• Like 1