Jump to content
Dogomania

Do zamknięcia! Gosia sunia z gruzowiska, bita ,przeganiana, żyjąca kromką suchego chleba, skrzywdzona przez człowieka i nadal chce zaufać człowiekowi, Pomożesz?

Recommended Posts

Posted

jagusko , jest takie powiedzenie , że prawda/wina  leży pośrodku. Ja je interpretuję trochę inaczej .Prawda czy też wina zwykle jest po obu stronach w różnym stopniu.

Byłam zaproszona na zamknięty wątek Białogonków  , ale z różnych względów nie skorzystałam z niego.

I jeszcze jedna sprawa. Bardzo często jest tak , że po pewnym czasie "strony" już nie pamiętają o co poszło. Pielęgnują natomiast w sobie nie ten uraz tylko pamięć o nim. Gdyby spytać dokładnie o co poszło, odpowiedź nie byłaby łatwa.

• Like 2
  • Upvote 2
Posted

To prawda Pokerku co napisałaś, pewnie ciężko byłoby (poza ogólnikami) powiedzieć o co tak naprawdę poszło, ale poszło i nic już tego nie cofnie. Każdy z nas ma inną wrażliwość, to co dla jednych jest konstruktywną krytyką, dla drugiego może być bolesnym ciosem. Rozgrzebywać zabliźnionych ran nie ma sensu. Jest jak jest. 

606fbda3241635144c9d0fb882f661ff.gif606fbda3241635144c9d0fb882f661ff.gif

Posted
6 minut temu, Poker napisał:

Tylko anica dostała po doo , ale kto ma miękkie serce musi mieć twardą doo.

Niestety i to jest przykre :(

Może mi jest łatwiej zrozumieć Izę, bo jestem z tych słabosilnych i często balansuję na linie być albo nie być na dogo, kiedyś wypadłam na ponad rok lub więcej, wróciłam, ale nie wiem czy kolejny upadek mi się nie zdarzy. 

• Like 1
Posted

Z każdego upadku trzeba wyciągać pozytywy. Takie życie. Daje w dupę , ale jest na swój sposób piękne. Większość ludzi trzyma się go kurczowo.

• Like 2
  • Upvote 1
Posted

Staram się jak mogę i chciałabym być twarda jak skała, niestety bardziej przypominam rozpadający się wapień czy łupek ;)

A tak po prawdzie to mógłby jakiś modek już zamknąć ten wątek, bo po tamtej stronie za bardzo się dyskusja rozkręca, niepotrzebnie.

Posted

Wydaje mi się, że trzeba,  wykropkować posty i zostawić tytuł do zamknięcia.

Modów na Dogo już chyba nie ma ( lub nie mają możliwości ).

• Upvote 1
Posted

A dlaczego wykropkować posty? Nikt tu niczego obraźliwego nie napisał. Nikomu nie dokuczamy . Wymieniamy myśli filozoficzne.

A że tam , gdzieś , się ktoś nakręca , to jego problem. Tylko on na tym cierpi.

• Like 2
  • Upvote 2