UlaFeta Posted December 27, 2019 Posted December 27, 2019 1 godzinę temu, bakusiowa napisał: Czy ktoś tu jeszcze zawita? Ja:) Dzień dobry :) 1 Quote
NikaEla Posted December 27, 2019 Posted December 27, 2019 15 godzin temu, jola&tina napisał: Właśnie słyszałam ( w tv ), że w tym roku spotkania we Wrocławiu. Tak już po raz trzeci. Mamy trzech chłopaków z Kongo, którzy studiują w Kijowie. Mówią po rosyjsku ;) między sobą po francusku, z moim synem po angielsku. Jest wesoło. :) 2 Quote
Poker Posted December 27, 2019 Posted December 27, 2019 15 minut temu, NikaEla napisał: Tak już po raz trzeci. Mamy trzech chłopaków z Kongo, którzy studiują w Kijowie. Mówią po rosyjsku ;) między sobą po francusku, z moim synem po angielsku. Jest wesoło. :) Bardzo lubię takie mieszanki narodowościowe i językowe. Czasem spotykam się z sytuacją , że mama jest z Francji, tato z Hiszpanii , dorośli porozumiewają się po angielsku. Do dziecka każde mówi w swoim języku , a dziecko mówi po polsku i jest tłumaczem dla rodziców. 1 1 Quote
jola&tina Posted December 27, 2019 Author Posted December 27, 2019 47 minut temu, NikaEla napisał: Tak już po raz trzeci. Mamy trzech chłopaków z Kongo, którzy studiują w Kijowie. Mówią po rosyjsku ;) między sobą po francusku, z moim synem po angielsku. Jest wesoło. :) Niewątpliwie wesoło :) Karmisz ich po polsku? Są u Ciebie z wyżywieniem czy tylko nocują? 27 minut temu, Poker napisał: Bardzo lubię takie mieszanki narodowościowe i językowe. Czasem spotykam się z sytuacją , że mama jest z Francji, tato z Hiszpanii , dorośli porozumiewają się po angielsku. Do dziecka każde mówi w swoim języku , a dziecko mówi po polsku i jest tłumaczem dla rodziców. Dzieci/młodzi ludzie szybko uczą się języków i mają odwagę mówić w obcych językach jeżeli już coś załapią :) Quote
NikaEla Posted December 27, 2019 Posted December 27, 2019 1 godzinę temu, jola&tina napisał: Niewątpliwie wesoło :) Karmisz ich po polsku? Są u Ciebie z wyżywieniem czy tylko nocują? Niby (teoretycznie)tylko śniadania mają dostawać w domach i obiad w Nowy Rok. Ale wczoraj jak późnym wieczorem dotarli do nas po ponad 20-godzinnej podróży autobusem to oczywiście dostali kolację. Cały dzień są na mieście na modlitwach i spotkaniach, dostają suchy prowiant i ciepły posiłek ( w puszkach) od organizatorów. Jestem zatem przygotowana i z kolacją. ( Ale taka zwykła, bez szału) 2 Quote
jola&tina Posted December 27, 2019 Author Posted December 27, 2019 Bazarek czynny - zapraszamy! Quote
jola&tina Posted December 27, 2019 Author Posted December 27, 2019 Dnia 21.12.2019 o 22:48, uxmal napisał: Sorry są miseczki.. Mdk8 kupiła. To poproszę miseczki 10sztuk. Dnia 21.12.2019 o 22:19, mdk8 napisał: 10 miseczek poproszę Dnia 21.12.2019 o 23:53, bakusiowa napisał: Poproszę 30 miseczek. Pieniążki miseczkowe już na koncie. Dziękuję bardzo. Quote
jola&tina Posted December 28, 2019 Author Posted December 28, 2019 3 godziny temu, UlaFeta napisał: Dzień dobry:) Dzień dobry :) Quote
anica Posted December 28, 2019 Posted December 28, 2019 Przywitam się i podrzucę chociaż :) .... szkoda ,że tak rzadko ale u nas koniec roku to naprawdę ... roboty moc! później nadrobię zaległości ;) 1 Quote
jola&tina Posted December 28, 2019 Author Posted December 28, 2019 1 godzinę temu, anica napisał: Przywitam się i podrzucę chociaż :) .... szkoda ,że tak rzadko ale u nas koniec roku to naprawdę ... roboty moc! później nadrobię zaległości ;) Koniec roku to nie jest dobry czas na bazarkowanie. Ale podrzuciłaś ślicznie, świątecznie :) Quote
uxmal Posted December 28, 2019 Posted December 28, 2019 Miauuu, dzień dobry. A gdzie jest Kamila Proc? Pusto bez niej. I smutno. 1 Quote
jola&tina Posted December 28, 2019 Author Posted December 28, 2019 22 minuty temu, uxmal napisał: Miauuu, dzień dobry. A gdzie jest Kamila Proc? Pusto bez niej. I smutno. Kamila pewnie jeszcze świętuje :) Ale mam nadzieję, że w tym roku wróci jeszcze do nas. Quote
jola&tina Posted December 28, 2019 Author Posted December 28, 2019 Święta spędziłam pracowicie - dziergałam :) Nr 02, 03, 04, 05 - dodałam włóczkowe podkładki/serwetki. Nie są jeszcze wykończone - co widać na zdjęciach ;) - ale jeżeli ktoś będzie licytować, to będę wykańczać :) 2 Quote
NikaEla Posted December 28, 2019 Posted December 28, 2019 1 godzinę temu, jola&tina napisał: Święta spędziłam pracowicie - dziergałam :) Nr 02, 03, 04, 05 - dodałam włóczkowe podkładki/serwetki. Nie są jeszcze wykończone - co widać na zdjęciach ;) - ale jeżeli ktoś będzie licytować, to będę wykańczać :) Śliczne, pracuś z Ciebie Quote
jola&tina Posted December 28, 2019 Author Posted December 28, 2019 2 godziny temu, NikaEla napisał: Śliczne, pracuś z Ciebie Dobry sposób na zajęcie rąk, żeby za dużo nie jeść i nie palić w czasie świąt :) Quote
Rubik Posted December 28, 2019 Posted December 28, 2019 Poproszę 1 i 3 KT I wysyłkę zwykłym listem. Quote
jola&tina Posted December 28, 2019 Author Posted December 28, 2019 10 minut temu, Rubik napisał: Poproszę 1 i 3 KT I wysyłkę zwykłym listem. Witam i dziękuję za zakupy. Proszę, podaj adres na PW, będę w poniedziałek wysyłała paczki, to wyślę - zgodnie z życzeniem listem zwykłym :) Quote
Rubik Posted December 28, 2019 Posted December 28, 2019 10 minut temu, jola&tina napisał: Witam i dziękuję za zakupy. Proszę, podaj adres na PW, będę w poniedziałek wysyłała paczki, to wyślę - zgodnie z życzeniem listem zwykłym :) Poszło :) A ja jeszcze 21 KT poproszę Quote
jola&tina Posted December 28, 2019 Author Posted December 28, 2019 4 minuty temu, Rubik napisał: Poszło :) A ja jeszcze 21 KT poproszę Dziękuję. Już zapisuję 21 też :) Quote
jola&tina Posted December 29, 2019 Author Posted December 29, 2019 U nas trochę śnieżek prószy :) Quote
Recommended Posts