Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam, szukam suni dla znajomych , którzy 3 tygodnie temu stracili 14.letnią mieszankę ONKi i Leonbergerem. Wiek 2- 3 lata, długowłosa, konieczny warunek to łagodność do dzieci.

Znajomi mają dom z 2. hektarowym , z  dobrze ogrodzonym ogrodem, który  znajduje się pod Wrocławiem.

Sunia będzie mieszkać w domu z trzy pokoleniową rodziną. Dzieci są w wieku od 3 do 10 lat wychowane z psem.

Ogólne warunki bardzo dobre.

Posted

Poker, ja moge polecić moją SALLY od Kasi, ale ona nie jest długowłosa.

Tak głupio spytam...a może chcieliby owczarka collie ale samca?? za ok. tydzień będzie do adopcji, tu spełnia też wszystkie wymagania tylko płeć się nie zgadza

Pozdrowienia

Posted
10 godzin temu, Poker napisał:

Zaglądałam do Sally. Niestety nie ten typ.

Chcą sunię , ale podsunę im chłopaka. Czy jest sprawdzony na dzieci?

tzn. on jest mega łagodny do absolutnie wszystkiego, nawet kota się przestraszył, dzieci sprawdze na 100% w wekend, ale jestem pewna, że nie będzie żadnego kłopotu, z tym, że 3 latka na pewno nie znajde do "testów" :( dam znać....

Porozglądam się w hoteliku gdzie jest kori- tam są sunie mniej więcej spełniające takie kryteria i nauczone życia z małymi dziećmi.

Jeśli chcesz mogę tez zapytać wśród osób które mają na DT psiaki z Radys czy ktoś ma taką sunie do adopcji...

U nas w okolicznych przytuliskach jest jeszcze jeden, ale znów samiec- takiej mniej więcej wagi, wyglądu, bardzo łagodny, znaleziony ok. tydzień temu w lesie więc jeszcze nie wszystko o nim wiadomo, jest bardziej w typie ON dłuższa sierśc,

Posted

Podesłałam Idę zainteresowanym.  Będę czekać z niecierpliwością na reakcję.

kiyoshi, poczekam co powiedzą  na temat Idy.Jak nie przypadnie do gustu , to będę Cię prosić o pomoc. Dzieci są bardzo ważne, bo znajomi mają sporo wnuków, które często goszczą u nich.

• Like 1
Posted
11 godzin temu, Poker napisał:

Znajomi są zdecydowani na Idę. Pytają co mają zrobić , by ją dostać.

Super :) barbardzo sie ciesze. Chyba musza zadzwonic do malawaszki ;)

Posted

Jezu teraz muszą poczekać, bo wczoraj się też zgłosili ludzie, którzy mają już ode mnie psa i mieszkają blisko hotelu i dziś Ida jedzie na zapoznanie z tamtym psiakiem. Popołudniu dam znać czy zostanie z nimi, czy jednak nie. 

Zawsze tak jest, jak nie ma chętnych to nie ma, a nagle bum... 

Posted

NUKA

Przesympatyczna,przyjazna i kochana sunia szuka przyjaciela na resztę życia
Nie ma jeszcze dwóch lat,a już wiele złego zaznała....
Głód,strach i poniewierka były jej bardzo dobrze znane
Ale czas i doświadczona opieka w hoteliku sprawiły,że zaufała na nowo i człowiek ponownie stał się jej przyjacielem
Więcej o jej historii przezytacie tutaj

https://www.facebook.com/events/408996619714925/?ti=cl

Dziś jest wesołą,kochającą cały otaczający ją świat psinką
Bardzo lubi się bawić z innymi psiakami,nie wykazuje w stosunku do nich najmniejszej agresji.
Towarzystwo człowieka ,tego dużego, jak i tego mniejszego,sprawia jej wielką radosć
Uwielbia pieszczoty i mizianko

NUKA szuka domu,w którym będzie prawdziwym członkiem rodziny.
Domu,w którym po całym dniu,będzie mogła odpocząć u boku człowieka
Domu aktywnego,który zapewni jej ruch,który tak bardzo lubi.
Domu,w którym juz zawsze bedzie bezpieczna i kochana
Najlepiej odnajdzie się w domu,gdzie będzie miała psiego kompana .

Pokochaj ,daj dom,a zyskasz prawdziwego przyjaciela i kompana wycieczek

KONTAKT W SPRAWIE ADOPCJI
MARTA 662 103 072
(Jeśli nie odbieram prosze o wiadomość oddzwonie)

Posted

możliwe, że w tym hoteliku są jeszcze jakięs inne sunie w tym typie....moge podpytać. Marta w kazdym razie mówi, że NUka by się nadawała, chcociaż do Częstochowy jest kawałek na zapoznanie :(

Posted

RAFIA uratowana z Radys jest w domu tymczasowym pod Wrocławiem.

a86e838eb399.jpg

i Adria w tym samym DT

66b075fe235c.jpg

i Madera też w tym samym DT

66076a010050.jpg

Myśle, że warto tam zadzwonić bo to bardzo blisko i możnaby nawet podjechac się zapoznać, na żywo to zawsze inaczej. Numer jest taki: 664 968 098

Jakbyś dzwoniła Poker to powiedz, że jesteś od Izy Rajs, bo na fb nikt nie zna mojego nicku z dogo ;) może tym razem się uda

• 2 months later...