Sara2011 Posted June 24, 2019 Author Posted June 24, 2019 No ja cię kręcę, Misiek to wprost urodzony model :) . Cudowne fotki , dzięki hop!. Zdzwońmy się wieczorkiem bo w pracy dzisiaj mam dym po długim weekendzie:) Quote
hop! Posted June 24, 2019 Posted June 24, 2019 16 minut temu, Sara2011 napisał: No ja cię kręcę, Misiek to wprost urodzony model :) . Cudowne fotki , dzięki hop!. Zdzwońmy się wieczorkiem bo w pracy dzisiaj mam dym po długim weekendzie:) Niecierpliwy trochę. ;-) Tak, wieczorkiem, ja zadzwonię. Quote
hop! Posted June 24, 2019 Posted June 24, 2019 Info o Misiu... - wiek: 3-4 lata; - około 33 cm wysokości w kłębie, mocna budowa, waga: 11,4 kg; - sierść dłuższa, puszysto-szorstka, brak kawałka ucha; - grzeczny u weterynarza, podczas kąpieli, czesania i innych zabiegów pielęgnacyjnych; - najchętniej jadłby gotowane posiłki lub mokrą karmę, nie jest łakomy; - odrobaczony, zaszczepiony przeciwko wściekliźnie, ma chip, w planie: szczepienie przeciwko wirusówkom, badania kontrolne krwi i kastracja; - ładnie chodzi na smyczy, poza posesją porusza się swobodnie, nie ma lęków, ale zachowuje pewną ostrożność; - przyjazne, ewentualnie neutralne nastawienie do innych psów i suczek, toleruje koty; - zachowuje czystość w domu, ale początkowo może znaczyć; - gdy zostaje sam, wpada w histerię - zaczyna od szczekania i wycia, potem dodatkowo drapie w drzwi, robi nieład i niszczy np. posłanie, nie pomaga psie towarzystwo; - zostawiony sam lub z innym psem w ogródku, pochodzi trochę, a potem idzie pod drzwi i szczekaniem domaga się, żeby go wpuścić, jeżeli ogrodzenie byłoby nieszczelne, mógłby uciec; - trzeba uważać na okna, balkony, bo Misio ma głupie pomysły i potrafi kombinować; - wobec obcych ostrożny, ale szybko się zaprzyjaźnia, dzieci unika; - w stosunku do opiekunów jest łagodny, serdeczny i miły, przy człowieku funkcjonuje bardzo dobrze, ale stale mu towarzyszy, pogodny przytulak, emocjonalny, nie jest zazdrosny i zaborczy; - ruchliwy, ciekawski, lubi wyjścia do ogródka, uwielbia spacery poza posesję; - nie zawsze posłuszny, trochę niecierpliwy, bywa uparty, szybko się aklimatyzuje; Na dzień dzisiejszy tak wygląda sprawa z Misiem. Quote
Sara2011 Posted June 25, 2019 Author Posted June 25, 2019 Dzisiaj zamówiłam w zooplusie puszki dla Misia bo z niego straaaaaszny niejadek a powinien nieco przytyć.Na zdjęciach tego nie widać bo ma bują sierść ale czuć kosteczki jak się głaszcze Misia. Będziemy mu mieszać suchą karmę z mokrą. Koszt 116 zł. Wstawiam też paragon za kropelki Advantix na pchełki -koszt 30zł. Quote
agat21 Posted June 25, 2019 Posted June 25, 2019 Głaski dla Misiaczka, niech apetyt mu się poprawia :) Quote
Sara2011 Posted June 26, 2019 Author Posted June 26, 2019 Na koncie Misia dwie nowe deklaracje za które ślicznie dziękuję :) 60zł -Katarzyna Stolarska /26.06.2019/stała VI,VII 15zł -Patrycja96 /26.06.2019/stala VIII Quote
hop! Posted June 27, 2019 Posted June 27, 2019 Dnia 25.06.2019 o 21:23, agat21 napisał: Głaski dla Misiaczka, niech apetyt mu się poprawia :) Poprawił się, gdy karma mokra zdominowała suchą. ;-)) Puszki dotarły wczoraj. Szczepienie i badania Misia przesunięte na poniedziałek. Quote
Sara2011 Posted June 30, 2019 Author Posted June 30, 2019 Misio otrzymał wpłatę od bakusiowa -30zł. Dziękuję pięknie :) Quote
hop! Posted July 1, 2019 Posted July 1, 2019 Misio jest zdrowy, morfologia i biochemia w porządku. Został zaszczepiony przeciwko wirusówkom. Termin kastracji zaklepany na 15 lipca. Quote
Sara2011 Posted July 1, 2019 Author Posted July 1, 2019 2 godziny temu, hop! napisał: Misio jest zdrowy, morfologia i biochemia w porządku. Został zaszczepiony przeciwko wirusówkom. Termin kastracji zaklepany na 15 lipca. Dziękuję ślicznie hop! za wizytę u weta z Misiem:). Mam nadzieję, ze był grzeczny podczas badania i nie panikował ? :) Chciałam wstawić wyniki i rachunki ale coś nie można :(. Quote
hop! Posted July 1, 2019 Posted July 1, 2019 1 godzinę temu, Sara2011 napisał: Dziękuję ślicznie hop! za wizytę u weta z Misiem:). Mam nadzieję, ze był grzeczny podczas badania i nie panikował ? :) Były dwie wizyty. :-) Rano tylko pobranie krwi, bo zabrakło szczepionek, a wieczorem szczepienie. Podczas obu wizyt Misio był przykładnie grzeczny. Zero paniki. Pacjent idealny. :-) Za to po drodze wystraszyła go grupa przedszkolaków. Kilka maluchów ruszyło w Misia stronę i chciało go głaskać. Misiowy ogon opadł, uszy się położyły, a łapki zaczęły szybko przebierać. ;-) Quote
Sara2011 Posted July 2, 2019 Author Posted July 2, 2019 48 minut temu, Olena84 napisał: Z bazarku mamy 180zł na Misia OMG !!!! Dziekuję pięknie, jaki wspaniały wynik :) Quote
Sara2011 Posted July 3, 2019 Author Posted July 3, 2019 Na koncie Misia odnotowano nowe wplaty, zarówno deklaracje jak i pieniążki z bazarku Oleny84, ślicznie dziękuję :). 20zł -Ajula /02.07.2019/stała VII 20zł-Dulska /02.07.2019/stała VII 30zł -certusowa /02.07.2019 /stała VII 10zł -markofix1 /02.07.2019 /stała VII 30zł -koja /02.07.2019 /stała VII 15zł -Anna Czorcik /02.07.2019/stała VII 180zł -Olena84 / 02.07.2019 /bazarek Dogomania Quote
hop! Posted July 4, 2019 Posted July 4, 2019 Po szczepieniu Misio był trochę markotny, ale szybko mu przeszło. Lubi ruch i zabawę z innymi psami. Jest aktywny i absorbujący. Ma tendencję do wokalizacji i niszczenia, nakręca się, gdy coś mu nie pasuje i nie spełnia się jego oczekiwań. Nie wyobrażam go sobie w bloku, tylko dom z ogrodem i najlepiej z psim towarzystwem. Misio świetnie się bawi prawie z każdym psem, jedynie Majki nie lubi, ale ona jest specyficzna i mało który pies potrafi się z nią dogadać. Mam zdjęcia Misia bawiącego się z "naszym" seniorem Kariskiem (amstaf, za 5 miesięcy skończy 14 lat), ale jest problem z wstawianiem fotek. 1 Quote
hop! Posted July 7, 2019 Posted July 7, 2019 Zmiana pogody (ochłodziło się, troszkę pada) wpłynęła na Misia pozytywnie. ;-)) Cichutko, grzeczniutko siedzi w domu, nie dopomina się o ciągłe wyjścia na zewnątrz. Spokojny domator. :-)) Quote
Sara2011 Posted July 7, 2019 Author Posted July 7, 2019 9 minut temu, hop! napisał: Zmiana pogody (ochłodziło się, troszkę pada) wpłynęła na Misia pozytywnie. ;-)) Cichutko, grzeczniutko siedzi w domu, nie dopomina się o ciągłe wyjścia na zewnątrz. Spokojny domator. :-)) Haha, zimą to w ogóle nie będzie chciał wyjść na zewnątrz :) Quote
Dusia-Duszka Posted July 10, 2019 Posted July 10, 2019 Dnia 7.07.2019 o 10:30, Olena84 napisał: Haha ale wariat;) Dnia 7.07.2019 o 11:29, hop! napisał: Zmiana pogody (ochłodziło się, troszkę pada) wpłynęła na Misia pozytywnie. ;-)) Cichutko, grzeczniutko siedzi w domu, nie dopomina się o ciągłe wyjścia na zewnątrz. Spokojny domator. :-)) Te stworzenia uwolnione z łańcucha nie mogą się nacieszyć przestrzenią do swobodnego ruchu i miejscem w domu. A ja nie mogę nacieszyć się ich widokiem... Misio, Alex-Orion takie same świry w zabawie. 1 Quote
Recommended Posts