malagos Posted March 27, 2019 Posted March 27, 2019 Już mam dt dla psiaków, choć nie w Warszawie! Dziękuję Joannie z fb, :) Mam do oddania dwa szczeniaki, uratowane razem z suczką i siostrą z lasu. Mają swój wątek, ogłosiłam je na OLX na Warszawę i lokalnych stronach. Jeden minus: odległość od Warszawy, te magiczne 99 km. I jakoś po dorosłego psa udaje się znaleźć ludzi, którzy przyjeżdżają po psa, to w przypadku szczeniąt jestem bezradna :( Nie chcę, by trafiły na wieś, bo za dobrze znam tutejszą mentalność. SZUKAM: osoby, która przyjmie dwa malce, zrobi słodkie zdjęcia na kocyku, z pluszaczkiem, i ogłosi je na Warszawę. Quote
malagos Posted March 27, 2019 Author Posted March 27, 2019 Dodam, że proszę o pomoc Kundelki i Mikropsiaki - bez odzewu :( Quote
Jo37 Posted March 27, 2019 Posted March 27, 2019 Małgosiu - zrób ogłoszenia a ja sprawdzę Ci domy. Quote
Alaskan malamutte Posted March 27, 2019 Posted March 27, 2019 25 minut temu, malagos napisał: Proszę, proszę o pomoc!...... Mogę napisać ogłoszenia na Warszawę...tyle mogę... Quote
seramarias Posted March 27, 2019 Posted March 27, 2019 Nie wiem czy dobrze zrozumiałam. Szukasz domu tymczasowego dla szczeniąt w Warszawie? Pomogłabym, ale pracuję w pełnym wymiarze godzin, a to są maleństwa, wymagające sporo uwagi. Czy one były szczepione na wirusówki? W ostatecznej, ostateczności gdyby sytuacja była podbramkowa no i mój mąż się zgodził na szczeniaki, to mogłabym wziąć na tymczas, ale moim zdaniem lepiej dla maluszków, żeby dał im domek ktoś kto będzie w stanie im poświęcić więcej czasu. 1 Quote
malagos Posted March 27, 2019 Author Posted March 27, 2019 1 godzinę temu, Jo37 napisał: Małgosiu - zrób ogłoszenia a ja sprawdzę Ci domy. Jo, one mają ogłoszenia. 20 minut temu, seramarias napisał: Nie wiem czy dobrze zrozumiałam. Szukasz domu tymczasowego dla szczeniąt w Warszawie? Pomogłabym, ale pracuję w pełnym wymiarze godzin, a to są maleństwa, wymagające sporo uwagi. Czy one były szczepione na wirusówki? W ostatecznej, ostateczności gdyby sytuacja była podbramkowa no i mój mąż się zgodził na szczeniaki, to mogłabym wziąć na tymczas, ale moim zdaniem lepiej dla maluszków, żeby dał im domek ktoś kto będzie w stanie im poświęcić więcej czasu. Tak, dobrze odczytałaś, o to właśnie mi chodzi... Tak jak napisałam - są pod naszą, weterynaryjną, opieką, mają szczepienie na wirusówki. Wiem, że setki zwierząt potrzebuje pomocy, że ciągle się szuka dt, sama robię co mogę w naszej gminie, i nie tylko. Muszę zająć się mamusią tych maluszków, już czas je oddzielić, ale nie mam jak...W domu, oprócz mojej trójki starowinek, jest nadal Bazia, a kolejny chudy pies zgłoszony ze wsi. Gdzie to wszystko upychać?... Quote
seramarias Posted March 27, 2019 Posted March 27, 2019 Mogłabym porozmawiać z mężem, ale nie wiem, czy one mogłyby zostać na czas mojej pracy same . Przede mną wraca córka ale ona się nimi nie zajmie. No i musiałyby być ten czas w kenelu (którego nie posiadam). Miałam już szczeniaki, ale one nigdy nie zostawały na tak długo bez opieki. Gdybyś brała DT u mnie pod uwagę daj znać, zacznę pracować nad mężem, ale w głębi serca życzę im, żeby znalazły szybko dom i żaden DT nie był potrzebny, albo chociaż bardziej odpowiedni DT się zgłosił. Quote
malagos Posted March 28, 2019 Author Posted March 28, 2019 Nadal szukam dt, proszę o pomoc!.... Choćby dla 1 psiaka! Quote
Tyśka) Posted March 28, 2019 Posted March 28, 2019 malagos, podeślesz mi link do ogłoszenia? Podesłałabym komuś... :) EDIT: Pomyślałam jeszcze, że może warto, abyś napisała/zadzwoniła do Dziewczyn z Wolontariatu PIES NA ZAKRĘCIE, one mają DT w Warszawie, może akurat będą mieć miejsce... Dziewczyny super działają. Quote
malagos Posted March 28, 2019 Author Posted March 28, 2019 Już mam dt dla obu psiaczków :) Dziękuję i zmieniam tytuł wąteczku :) Quote
malagos Posted March 28, 2019 Author Posted March 28, 2019 23 godziny temu, malagos napisał: Dodam, że proszę o pomoc Kundelki i Mikropsiaki - bez odzewu :( I dzięki Mikropsiakom ma dt dla Maminki, zawiozę ją do Warszawy w niedzielę :) Quote
Tyśka) Posted March 28, 2019 Posted March 28, 2019 25 minut temu, malagos napisał: I dzięki Mikropsiakom ma dt dla Maminki, zawiozę ją do Warszawy w niedzielę :) Super :) Cieszę się z takiego obrotu sprawy. 1 Quote
Recommended Posts