Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tak, bywamy ;)
Wydaje mi się, że nie na o nim żadnych inf oprócz tego kiedy trafił do schronu. Bo nie wychodził - ktoś pisał, że ten pies jest niepewny, chyba dlatego.

Posted

Aldona z Sosnowca napisał(a):
Witam,mogę tu na chwilę??
W zeszłą niedzielę, 05.06 wyszłam z psem na ostatni wieczorny spacer( dokładnie o 22-ej),o 22.10.zaczęli strzelać petardami w parku na zakończenie Dni Sosnowca.Byliśmy jakieś 20 m od domu, na Wawelu,gdy wyjątkowo głośna petarda wystraszyła mojego psa tak bardzo,ze w sekundzie wyrwał się z obroży i pognał w siną dal...Widziałam tylko,ze skręcił w stronę Barbary,zanim tam dobiegłam,nie było śladu po psie..
Myślałam,ze przeczeka gdzieś huki,uspokoi i się i wróci.Poszłam go szukać ,ale ani śladu..
Do dzisiaj...:-(
On zna miasto dosyć dobrze, ale ma już skończone 11 lat i lekko niedowidzi..
Nie mam pojęcia dokąd w panice mól zalecieć...

Oto jego fotki:

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

Pies wabi się AMOS, jest czarny podpalany, ma dosyć posiwiały pysk,trochę siwe łapki.
Jakbyście go widziały w schronie ,albo słyszały,ze taki przybyl( kilka dni temu go tam nie było),to bardzo proszę o kontakt:
503-582-532

Dziękuję

Nieśmiało przypominam..
Czy nikt takiego w schronie w ostatnich dniach nie widzial???

Posted

Hej może ktoś kojarzy psiaka:oops: albo szuka...

W dniu 18 czerwca na festynie w Siemianowicach Śl.został przygarnięty pozostawiony na klatce schodowej w bloku duży czarny mix sznaucera.Psiak miał kolczatkę,jest grzeczny,zna komendy,dogaduje się z suczką amstaffką.Nie jest wygłodzony więc może się zgubił?.

Posted

saphira18 napisał(a):
Hej może ktoś kojarzy psiaka:oops: albo szuka...

W dniu 18 czerwca na festynie w Siemianowicach Śl.został przygarnięty pozostawiony na klatce schodowej w bloku duży czarny mix sznaucera.Psiak miał kolczatkę,jest grzeczny,zna komendy,dogaduje się z suczką amstaffką.Nie jest wygłodzony więc może się zgubił?.

Zobaczymy w środę ;-)

Posted

Marchewkowy napisał(a):
Jak by była potrzeba to mogę przyjeżdżać robić zdjęcia psiakom które szukają domu oraz wystawić bazarek :)
Dajcie znać :)

Póki co jest w tym tygodniu ostatni dzień wolontariatu, ale jakby umowa została przedłużona to bardzo chętnie ;-)

Posted

W sobotę około 10:00 będzie u nas groomerka i pokaże nam stylizację psów, ma zrobić naszego Miśka na eleganta, gdyby ktoś z was chciał podjechać i się pouczyć gorąco zapraszam!
Misiek, nasz model na sobotę

Posted

Marchewkowy napisał(a):
Jak by była potrzeba to mogę przyjeżdżać robić zdjęcia psiakom które szukają domu oraz wystawić bazarek :)

Martyna, ten AMOS,kundelek z ogłoszenia powyżej, to mój zaginiony pies...
jakbyś gdzieś takiego widziała,daj znać.
Aldona

Posted

Jasne, Aldona pamiętam o nim, ale nie spotkałam niestety, mam nadzieję że się znajdzie!

gosia2313 napisał(a):
Póki co jest w tym tygodniu ostatni dzień wolontariatu, ale jakby umowa została przedłużona to bardzo chętnie ;-)

To czekam na informację :) Teraz mam sporo czasu więc chętnie pomogę.

Posted

Marchewkowy napisał(a):
Jasne, Aldona pamiętam o nim, ale nie spotkałam niestety, mam nadzieję że się znajdzie!

To czekam na informację :) Teraz mam sporo czasu więc chętnie pomogę.

W sumie jutro kilka osób będzie w schronisku, ale dopytaj jeszcze Emilkę (na dogo Emiś) ;-)

Posted

Marchewkowy napisał(a):

Byłoby super, obejrzałam sobie zdjęcia na stronie i piękne są, to by mogło pomóc psiakom w znalezieniu domu, wiadomo, odpowiednie zdjęcie też bardzo dużo daje :)

Gosia, ale w środy jest mało osób i mało psów wychodzi, to może lepiej zaprośmy Marchewkowy w sobotę? A skoro ma czas to na co czekać, szczególnie, że jest ładna pogoda? ;)

Bo może poszłabyś z nami po prostu na spacer i zrobiła zdjęcia psom na spacerze, poza schroniskiem? Czy chodziło o takie na terenie schroniska?
Bo wydaje mi się, że takie na spacerze byłyby fajniejsze. Takie zdjęcia w schronisku właściwie wszystkie psy mają, Emilka im robi, a takie ładne, profesjonalne zdjęcia ze spaceru to byłaby świetna sprawa :) Bo wiadomo, w schronisku one są zestresowane, wystraszone itd., na spacerze są już inne, radośniejsze i to byłoby fajnie pokazać :)

Posted

Też uważam że lepsze zdjęcia byłby na spacerze, ja mam więcej czasu w tygodniu bo w weekendy często wyjeżdżam, w najbliższy weekend jestem w Krakowie a w następny w Ustroniu. Tak że może miałybyście czas jakoś w tygodniu?
Pozdrawiam

Posted

Marchewkowy napisał(a):
Też uważam że lepsze zdjęcia byłby na spacerze, ja mam więcej czasu w tygodniu bo w weekendy często wyjeżdżam, w najbliższy weekend jestem w Krakowie a w następny w Ustroniu. Tak że może miałybyście czas jakoś w tygodniu?
Pozdrawiam

Wiesz co niestety to nie zależy od tego, kiedy my mamy czas, bo w tą sobotę podobno jest ostatni dzień wolontariatu. Czekamy jeszcze na oficjalną wiadomość od szefowej fundacji, ale umowa chyba była podpisana do czerwca. :(

Posted

No właśnie, problem polega na tym, że nie wiadomo jeszcze niestety jak to będzie z tym wolontariatem dalej...

A w środę rano masz czas? Bo może rzeczywiście chociaż spróbować jutro, nawet jeśli nie wyjdzie bardzo dużo psów, to i tak jakieś na pewno wyjdą.
A są wakacje, wiec więcej osób powinno przyjść, a jak Ci pasuje i masz czas, to może napiszemy o tym wolontariuszom i więcej osób się zmobilizuje do przyjścia :)
Bo aż grzech nie skorzystać z takiej oferty ;)

Posted

Dorin91 napisał(a):
No właśnie, problem polega na to, że nie wiadomo jeszcze niestety jak to będzie z tym wolontariatem dalej...

A w środę rano masz czas? Bo może rzeczywiście chociaż spróbować jutro, nawet jeśli nie wyjdzie bardzo dużo psów, to i tak jakieś na pewno wyjdą.
A są wakacje, wiec więcej osób powinno przyjść, a jak Ci pasuje i masz czas, to może napiszemy o tym wolontariuszom i więcej osób się zmobilizuje do przyjścia :)
Bo aż grzech nie skorzystać z takiej oferty ;)

Chyba muszę Cię zmartwić ;p. Jutro jest zakończenie roku szkolnego, więc chyba za dużo osób nie będzie. Ja będę, Aneta (może) i chyba Paweł.

Guest AnetaR
Posted

Nie ma za co przepraszać, możemy zdjęcia zrobić w innym terminie (jak przedłużą umowę) :)