Jump to content
Dogomania

Leon znowu stracił dom!!! Jest w DT. Potrzebne pieniądze i Dom STAŁY! MA DOM.

Recommended Posts

Posted

cos tu smierdzi.
Bo jak to wytlumaczyc skoro czarnego z usmiechem na ustach wykastrowanego wydaja i nawet kasy nie chca a z Rudym taka szopka. Nie kumam!!!!!
No na 7 rano to na mnie nie licz niestety :roll: to srodek nocy a ja musze sie wysypiac bo inaczej mlody daje mi tak w kosc ze nie dalabym rady potem chodzic.

No ale bedziemy trzymac kciuki i czekac na wiesci. A jak go zabierzesz i gdzie??

• Replies 308
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No tak, zapomniało mnie siem, że Ty kobieta z dzieckiem jesteś i potrzebujesz specjalnego traktowania :eviltong: Łoj zaraz dostanę pałką ;)

A wytłumaczenie jest jedno. Czarnego uznali za "nieadopcyjnego" i zwyczajnie jak nie ja to kto... Wypychają psiaka. A rudego sami wyadadzą, bo to łatwy przypadek, a że byle komu, to kogo to obchodzi. Psa nie ma w schronie i tylko to się liczy. A ja im tylko dupę zawracam, jakimś wybieraniem domów...:roll:

Posted

no zawracasz. wlasciwie nie bo Ty go chcesz zabrac i masz dla niego dom, wiec jak dla nich powinno byc ok. Kase dostana psa nie beda miec wiec co im to za roznica??????!!!!!!
No ale ja niektorych mechanizmow niegdy nie zorzumiem.

A bic nikt nie bedzie dopoki nie bedziesz na mnie mowic ze jestem grubsza niz wyzsza :eviltong:

Mam nadzieje, ze jak sie o 13 zobaczymy to bedziesz miec juz same dobre wiesci!!

Posted

Gocha a ile Ci brakuje do tego transportu?

Powiem Ci jak będzie po transporcie, bo teraz to ciężko powiedzieć. Ale kilka dyszek. Mam nadzieję, że mniej niż 50...

Posted

Goś napisał(a):
Powiem Ci jak będzie po transporcie, bo teraz to ciężko powiedzieć. Ale kilka dyszek. Mam nadzieję, że mniej niż 50...

to ja się dołożę....w poniedziałek moge Ci puscic na konto..............pamiętaj tylko, im później mi wyślesz namiary tym mniejsze szanse że cokolwiek mi zostanie:diabloti:

Posted

Goś napisał(a):
MAMY TRANSPORT!!! :multi::multi: NA JUTRO!!!

Jak tylko wyadoptuję Rudego, to ładuję Zgredziocha w auto i jedziemy do Hoteliku!!!

Tak więc lolka już jutro podam Ci wszystkie namiary :diabloti:

I zobaczę Czarusia!!! :loveu: Ależ się cieszę!

no to bosko:multi::multi: ....umów sie z Markiem na stacji benzynowej aby po Was wyjechał bo sama tam nie trafisz...to koniec swiata
a o której będziesz?....bo na pewno jutro w odwiedziny do sierściuchów jedzie Beata i może mi się uda jakoś wyrwać

Posted

MAMY TRANSPORT!!! :multi::multi: NA JUTRO!!!

Jak tylko wyadoptuję Rudego, to ładuję Zgredziocha w auto i jedziemy do Hoteliku!!!

Tak więc lolka już jutro podam Ci wszystkie namiary :diabloti:

I zobaczę Czarusia!!! :loveu: Ależ się cieszę!

Posted

jak sie wyrobie to dojadę ok 17 , jesli się spotkamy to zobaczysz dopiero stwora:evil_lol::evil_lol:, Beata znalazła w rowie małą, zakołtunioną i zagłodzoną jednokilogramową kulkę a właściwie kulka bo to chłopak , jest to yorko-owczarko-ufoludek .........cudak dosłownie ....niestety potzrebna jest pomoc fachowca czyli Marka bo ten mały gremlin jest terrorystą i przez to totalnie nieadopcyjny

Posted

strasznie chciałabym się spotkać!!! Przyjedź jak najszybciej

No na spacerku mnie nie będzie... Będę musiała to moim suczydłom jakoś wynagrodzić...

Posted

Goś napisał(a):
strasznie chciałabym się spotkać!!! Przyjedź jak najszybciej

No na spacerku mnie nie będzie... Będę musiała to moim suczydłom jakoś wynagrodzić...

przyjadę jak najszybciej.....najbardziej bym chciała jechac do schroo ale się nie wyrobię:shake:, muszę odnaleźć sunie która dzisiaj rano spindoliła z gminnego "boksu" i pewnie błaka sie gdzies głodna:-( a potem muszę sie nieco przygotowac na poniedziałkową batalię z burmistrzem:roll::mad: oczywiscie w sprawie sierściuchów

Posted

W piątek spotkałam się z Goś i dałam jej 200 zł z puli spanielkowej.

Goś, napisz proszę, na co konkretnie przeznaczyłaś te pieniądze, ponieważ muszę napisać na wątku rozliczeniowym, żeby była jasność. ;)

Posted

Najpierw sprawa finansowa.
Te 200 zł ostatecznie poszło na dopłacenie do hoteliku i transport czarnego. Dołożyła się też Ania, która wzięła Rudego, parę groszy wyskubałam ja i starczyło! :multi:
lolka, dziękuję, ale w takim razie pieniążków Cię nie muszę pozbawiać. Przeznacz na swoje bidy... I pogłaszcz czasem ode mnie czarnego Zgredka...zwanego w hotelu jednak Leonem :eviltong:

Bo Zgredzioch pojechał wczoraj do hotelu, do pana Marka!!! :multi: Gdzie ma własny pokoik i prfesjonalną opiekę :p Bo może jednak przyda się go nieco utemperować. Zobaczymy... z panem Markiem pozostanę w kontakcie. Także mailowym, więc będą zdjęcia :multi: A gdzieś za tydzień dostanę ogólny portret psychologiczny Zgredka ;)
Bo jednak znowu pokazał ząbki. Co prawda bez specjalnego przekonania, ale jednak... Ale po kolei.
U Marty w DT zachowywał się bardzo gdzecznie...tylko w nocy oczywiście władował się jej do łóżka :eviltong: Jak to spaniel... Wczoraj rano przyszła gretel, wykąpała śmierdziela i wystrzygła mu już wszystkie dredy, i wyczesała sierść (jaki on ma piękny lśniący włos!! :-o :crazyeye:). Zgredek grzecznie poddał się wszystkim zabiegom - nie protestował, tylko się skarżył popiskując. Jednym słowem kochany aniołek. Ożywił się też nieco u Marty i trochę radośniejszy zrobił.
Jak po niego przyjechałam, to przywitał się ze mną radośnie :loveu:...i bardzo ładnie z Adamem. Na spacer wyleciał jak mała czarna torpeda. Do samochodu wskoczył bardzo chętnie. Niestety prawie całą drogę się wiercił, bo mu jednak te szwy po kastraji przeszkadzają. No i właśnie tu pokazały się ząbki. Dobierał się do tych szwów potwornie, więc mu odciągałam pyszczek i kazałam zostawić. I raz się o to posprzeczaliśmy. Bo jego akurat musiało mocno zaswędzieć, a ja uparcie nie pozwalałam mu się do ranki dobrać. I kłapnął zębami. Tak jak mówiłam, niezbyt gwałtownie i bez specjalnego przekonania, ale jednak. Oczywiście momentalnie został złapany za pysk i nieco zbesztany. I później już ładnie reagował na każde moje zostaw - za co dostawał mielonkę :evil_lol: I tak sobie dojechaliśmy do hotelu. Tam oczywiście psiak był znowu nieco przestraszony i nie chciał mnie puścić na krok... A jak go zostawiałam to tak strasznie płakał :placz: i się wyrywał :placz: Ech... :-(
Ale wiem, że mu tam dobrze...
No i Marta, u której czarnuch był na krótkim DT tak się do niego przywiązała, że powiedziała, że chciałaby go wziąć spowrotem już na DS. Jednak musimy najpierw sprawdzić jego charakter i ewentualnie spróbować go nieco utemperować, bo dziewczyna ma ogromne serce, ale nie bardzo zna się na psach i zwyczajnie nie poradzi sobie w sytuacji, w której psiak pokazałby jej zęby... I koło toczyłoby się dalej, a to nie o to chodzi. No i kazałam jej jeszcze dobrze sprawę przemyśleć, bo co innego DT, a co innego DS - na całe życie. Kazałam jej zastanowić się czy na pewno ma możliwość wzięcia do siebie psa na stałe...
Tak,że czas pokaże... A teraz chyba trzeba by powoli zacząć mu szukać domu...chociaż możeby poczekać jeszcze z tydzień? Bo niby można go porozgłaszać, ale szczerze mówiąc, to niewiele o nim wiemy... I sama nie bardzo wiem co robić... Jak myślicie?

Zaraz powklejam kilka zdjęć Zgredzia w nowym, czystym :eviltong: wydaniu - tylko je nieco pozmniejszam...

Posted

Piękna Zgredziuchowa mordka autorstwa gretel ;)

Jest różnica,nie?? ;)
A wystawię Wam język :lol:

Taaki jestem zły, że zaliże Cię zaraz na śmierć! :diabloti:

I zamaszyste zakopywanie. Jak na 100% chłopa przystało! hihi wredny dowcip :eviltong:

Gdzie mnie znowu wieziesz?

Posted

Jakie z niego piękne psiko.. cudną ma sierść.. gęsta dłu i ładnie się błyszczy. I takie ładne oczka. Oby szybko znalazł domek ten mały czarny wypierdek ;)

Posted

Dziś trafiła do Schroniska piękna 14 miesięczna spanielka złota z białymi odmianami , oddana przez właściciela więc do zabrania na już !!!!!!
Muszę przyznać że zachwyciła mnie swoją urodą i delikatnością wg właściciela sunia grzeczna , lubi dzieci , posłuszna bez żadnych wad .

Posted

http://i40.tinypic.com/20f8dgw.jpg
Zgredek w nowym wydaniu miodzio. :loveu: :loveu: :loveu:

[quote name='Bella1']Dziś trafiła do Schroniska piękna 14 miesięczna spanielka złota z białymi odmianami , oddana przez właściciela więc do zabrania na już !!!!!!
Muszę przyznać że zachwyciła mnie swoją urodą i delikatnością wg właściciela sunia grzeczna , lubi dzieci , posłuszna bez żadnych wad .
:placz: :angryy: :shake:
Skoro sunia bez wad, to jaki jest powód oddania? :cool1:

Kurczę, trzeba ją zabierać zanim trafi do byle kogo.
Goś Ty miałaś kilka domków czekających na dzieciolubne spanielki, może to ratunek dla niej? :cool3: