Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
4 godziny temu, Ewa Marta napisał:

Na moim koncie wielka niespodzianka:) Sunie dostały od Nesiowatej 20 zł - serdecznie dziękujemy!!! Nasze psiaki zawsze mogą na Ciebie liczyć:)

45323525_201827777379847_2782991026573279232_n-003.jpg

Posted

Zanim wzięłyśmy Myszkę pod swoją opiekę, sunia zauroczyła Panią, która dzwoniła do mnie w sprawie adopcji Figi. Miała adoptować Myszkę, ale z różnych powodów ta adopcja nie doszła do skutku. Pani Danuta chciała jednak wesprzeć Myszkę i dzisiaj na nasze konto wpłynęła ogromna kwota 300 zł! Bardzo serdecznie dziękujemy! Zapisalam w rozliczeniach, a Pani Danuta otrzymała ode mnie link do wątku.

• Upvote 1
Posted
17 godzin temu, Ewa Marta napisał:

Zanim wzięłyśmy Myszkę pod swoją opiekę, sunia zauroczyła Panią, która dzwoniła do mnie w sprawie adopcji Figi. Miała adoptować Myszkę, ale z różnych powodów ta adopcja nie doszła do skutku. Pani Danuta chciała jednak wesprzeć Myszkę i dzisiaj na nasze konto wpłynęła ogromna kwota 300 zł! Bardzo serdecznie dziękujemy! Zapisalam w rozliczeniach, a Pani Danuta otrzymała ode mnie link do wątku.

Posted

U maleńkich suniek życie płynie spokojnie. 

Holly niebawem będzie miała pobieranie krwi i na początku grudnia 1 lub 3.12 nie pamiętam jaką datę podała mi Anetka będzie miała sterylkę.

Ogłaszać zaczniemy ją już pod koniec listopada i gdyby trafił sie super domek, możemy wyadoptowac maluszka już po sterylce. Jest przekochana i bardzo proludzka. Była na spacerze z osobami, które wspierają hotelik w spacerach. Nie było żadnego problemu. 

Sunia ma swoich cichych wielbicieli. Poprzez schronisko dwie Panie namierzyły mnie i dzwoiły w jej sprawie. Podałam im link do wątku, żeby mogły śledzić jej historię. Obie Panie zadeklarowały chęć wsparcia finansowego suni. Z Pania Mileną prowadzimy rozmowy, bo Pani jest zainteresowana jej adopcją. Problem jest taki, że mieszka w Belgii, więc nie wiem, czy ta adopcja dojdzie do skutku. Pani jest przesympatyczna, ale mamy swoje zasady przy adopcji i generalnie nie wyadoptowałyśmy żadnego psiaka za granicę do tej pory. Póki co przesłałam Pani inną sunię w tarapatach, dla której to byłby ratunek.

A Myszka zaliczyła małą cofkę po usłyszeniu odkurzacza w domu. Przeniosła się z kanapy do klatki kenelowej (zawsze otwartej) . Na szczęście po zaniesieniu na wybieg psi gania z innymi psiakami i nawet co jakiś czas pozwala na złapanie linki przy obroży nie kładąc sie od razu na ziemi. Cały czas pozwala sie głaskać Anecie i Arkowi i powolutku przyzwyczaja się do tego, że to normalne, kiedy człowiek ją dotyka. Przed nia sporo pracy, ale nie naciskamy - niech to sie dzieje powoli, ważne, żeby szło do przodu:)

Posted
Dnia 13.11.2018 o 15:51, Ewa Marta napisał:

Serdecznie dziękujemy Pani Elżbiecie W. za wpłatę 20 zł dla suniek:) Zapisałam w rozliczeniach:) 

Posted

U suniek wszystko w porządku. Holly została zaszczepiona przeciw wirusówkom i wściekliźnie. W przyszłym tygodniu jedzie na pobieranie krwi, a 1 grudnia ma sterylkę. Już w przyszłym tygodniu chcemy ruszać z ogłoszeniami, bo tak od razu domek sie pewnie nie znajdzie, a gdyby sie znalazł, to oddamy ja dopiero po sterylce.

Za szczepienie zaplacę juz po badaniach krwi - wtedy Aneta prześle mi paragony.

Myszka powolutku socjalizuje się. Podchodzi nawet przywołana przez Anetkę na wybiegu dla psiaków. Małe kroczki daja efekty:)

Posted

Ale piękna! Anecik, Eluniu - bardzo dziękuję!!!

Bardzo jestem ciekawa, czy ten domek z wczoraj będzie chciał poznać Holly, bo jesteśy z Elą bardzo na tak dla nich:) Poprosimy o kciuki dla Holly:) Oczywiście pojechałaby do domu po sterylce - bez niej nigdzie nie pojedzie.

Dzisiaj ma pobieranie krwi, a sterylkę w sobotę.

Wklejam zaległą fakturę za szczepienie na wściekliznę i choroby zakaźne. Zapłacone 80 zł

F-ra.jpg