Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 650
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

gibon301 napisał(a):
dzięki.
wpłaciłam na konto ING...kraków
mam nadzieję, że nic nie pokręciłam

Gibon - przyszło 20 zł od Magdaleny - to Ty?

tak, łajeczka już w Domu:multi:

• 2 weeks later...
Posted

Co słychać u Łajki??

Chciałam przeprosić Dogo07, która pomagała finansowo Łajce, a ja jakoś przeoczyłam wpisanie tego na wątek - ale bardzo serdecznie dziękujemy!!:loveu:

Posted

Spotkałam ostatnio właścicielkę Łajki i pytałam o nią. :)
Łajeczka skacze po meblach :diabloti: Jest uczona życia w domu. Okazuje również zazdrość o inne suczki, ale nie agresywnie tylko po prostu pcha łeb do głaskania :lol: Ogólnie właściciele raczej zadowoleni z tego co mi opowiadała Natalia. :)

Posted

Vitka napisał(a):
Spotkałam ostatnio właścicielkę Łajki i pytałam o nią. :)
Łajeczka skacze po meblach :diabloti: Jest uczona życia w domu. Okazuje również zazdrość o inne suczki, ale nie agresywnie tylko po prostu pcha łeb do głaskania :lol: Ogólnie właściciele raczej zadowoleni z tego co mi opowiadała Natalia. :)

Super :loveu: takie domki to każdemu pieskowi życzyć :loveu:

• 1 month later...
Posted

To może ja napiszę co tam u Łajki po jakimś już czasie :)

Jak przyprowadziłyśmy ją do domu, to w ogóle bała się wejść do środka, nie mówiąc o wchodzeniu po schodach! Tego nauczyłyśmy ją (właściwie została na siłę wciągnięta :P) kilka dni później. Teraz już nieporadnie biega po stopniach raz po raz się potykając ;) Czasem, jak weźmie zbyt duży rozbieg, nie wyrabia na końcu na zakręcie i w efekcie rozpłaszcza się jak żaba na kafelkach ;)
Jest bardzo towarzyska! Czasami wręcz za bardzo. Nauczyła się jednak już, że każdy ma swoją kolejkę do głaskania, choć czasem próbuje się wepchać pomiędzy swoje starsze stażem koleżanki :P
Szybko się uczy, jest pojętna! Mój kuzyn w ciągu kilku minut nauczył ją dawać łapę :) Szybko zrozumiała, że jest to kolejny element w boju, którego celem jest upragnione głaskanie i przytulanie!
Jednym zdaniem: wszędzie jej pełno!

Miałam szczerą ochotę wstawić kilka zdjęć, ale przy moim aktualnym internecie jest to niewykonalne... -.- Obiecuję, że zrobię to, jak tylko telekomunikacja upora się z naszą małą usterką :/

Posted

Dziś muszę naskarżyć na Łajkę, bo dziś zżarła masło, diablica :diabloti: A przynajmniej pożarła trochę, bo miska, którą zrzuciła ze stołu odwróciła się do góry dnem :P To będzie już trzecia kostka! :roll:

Zapomniałam dodać kilku rzeczy :)
Łajka autentycznie pije jak smok, a kiedy wyjmie mordkę z wody, to cieknie z niej strumieniem! Dosłownie! Wsadza cały pyszczek pod wodę i wtedy pije :)

No i właściwie nie ma przednich ząbków. Może gryzła kraty, może były słabe (w co wątpię, przecież to młody pies), a może w jakiś inny sposób je straciła. Z początku nawet nie chciała ich pokazać, trochę się bała. Najpierw myślałyśmy, że nie ma ich wcale, teraz widać, że zostały jakieś resztki. Nawet nie potrafi złapać jedzenia podawanego z ręki, przez co ucierpiały kilkakrotnie palce mojej mamy :)

Na szczęście z resztą ząbków wszystko w porządku, bo pałaszuje jedzonko tak samo, jak pije - jak smok! :D (po czym przychodzi Tina - dalmatynka - i wylizuje wszystkie miski po kolei, przecież coś tam mogło zostać!)

Posted

Jakie piękne zdjęcia Łajeczki :loveu:
Widać, że to nareszcie szczęśliwy pies. Natalali - ogromny szacunek za cierpliwość i serce dla psiny :loveu:
A na masło chyba jakis inny sposób przechowywania trzeba wymyślić :evil_lol:

Posted

Dziś postanowiła dostać się wcześniej do jedzenia, które było dla nich przygotowane :P Teraz leży naburmuszona w koszyku, bo została karnie przywiązana do "schodka" ;)

• 2 years later...
  • 2 weeks later...