Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przejeżdżałam jako pasażer trasą przez Kobylany koło Opatowa, woj. świętokrzyskie - zobaczyłam sukę ze szczeniakiem na środku pola, w takim miejscu nie podejrzewam, aby ktoś się nią opiekował, raczej porzucona albo dzika. Stała z maluchem i tak jakby nie wiedziała, co ze sobą zrobić.

Niestety nie mogłam wysiąść i pójść do niej - dlatego daję sygnał - może ktoś mieszka w pobliżu i mógłby się porozglądać po okolicy.

Posted

napisalam na 2 watkach swietokrzyskich-moze dziewczyny zajrza..

Dnia 18.09.2018 o 08:21, malagos napisał:

Moze na fb większy byłby odzew?.......

b. mozliwe,ale trzeba byloby Cioteczki z fejsa -obstukanej w temacie :(

Posted
Dnia 14.09.2018 o 21:46, Lino napisał:

Przejeżdżałam jako pasażer trasą przez Kobylany koło Opatowa, woj. świętokrzyskie - zobaczyłam sukę ze szczeniakiem na środku pola, w takim miejscu nie podejrzewam, aby ktoś się nią opiekował, raczej porzucona albo dzika. Stała z maluchem i tak jakby nie wiedziała, co ze sobą zrobić.

Niestety nie mogłam wysiąść i pójść do niej - dlatego daję sygnał - może ktoś mieszka w pobliżu i mógłby się porozglądać po okolicy.

Lino, daj info na fb!

Posted
Dnia 19.09.2018 o 13:11, andzia69 napisał:

w tej chwili, to psy mogą być wszędzie i nigdzie :( Zgłasza się takie rzeczy od razu

no raczej ze szczeniakiem to za daleko nie odejdzie..najlepiej ,,miejscowych" sie pytac -o ile to wioska jest - to zawsze wiedza

Posted
Dnia 20.09.2018 o 14:00, beataczl napisał:

no raczej ze szczeniakiem to za daleko nie odejdzie..najlepiej ,,miejscowych" sie pytac -o ile to wioska jest - to zawsze wiedza

szczeniak przez tyle czasu mogl np. wpaść pod samochód, to samo matka, mogli zabrać ludzie...mogło się wydarzyc wiele rzeczy. A i przez tydzień to naprawdę mogły przejść w zupełnie inne miejsce. Takie działania są bez sensu. Jak sie widzi i nei może pomóc dzwoni się choćby na policję czy na 112, żeby pokierowali co zrobić z tym fantem.

• 2 weeks later...
Posted
Dnia 21.09.2018 o 21:31, andzia69 napisał:

szczeniak przez tyle czasu mogl np. wpaść pod samochód, to samo matka, mogli zabrać ludzie...mogło się wydarzyc wiele rzeczy. A i przez tydzień to naprawdę mogły przejść w zupełnie inne miejsce. Takie działania są bez sensu. Jak sie widzi i nei może pomóc dzwoni się choćby na policję czy na 112, żeby pokierowali co zrobić z tym fantem.

no wlasnie to byl blad,najlepiej od razu na 112 ,ale nie kazdy to jeszcze wie , niestety:(

sama mialam kiedys podobna sytuacje jadac ze znajomymi na grzyby i tak zgupialam,ze dopiero pozniej zadzwonilam na policje :(

psy do auta nie chcialy wsiasc,uciekaly od nas...

/2 psy pedzace droga-ewidentnie wyrzucone z auta,pedzace za wlascicielem:(/

miejmy nadzieje,ze jednak Ktos dobry zainteresowal sie i pomogł