Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Lilątko nasze kochane :loveu: Ja mam wrażenie, że z każdymi kolejnymi zdjęciami jej uszątka są co raz dłuższe... i dłuższe... i dłuższe :lol: Strach pomyśleć co to będzie za kilka lat :lol:

• 2 weeks later...
Posted

Dzień dobry dzień dobry :)

Czas tak szybko leci.
Lilutka w niedzielę skończy pół roku :cool3:
Jest kochaną wspaniałą psią panienką którą wprost roznosi energia.
Ogród to jedno miejsce gdzie może sobie pobiegać - ale sama.
Dlatego chodzimy do parku gdzie jest wieelka polana i Lilutka bryka z innymi psami. Szaleje że hej... :)
Pięknie przychodzi jak ją wołam, zawsze zabieram dla niej miseczkę i wodę - nie wiem czemu tylko jak tak robię bo z "wodopoju" korzystają wszystkie okoliczne psy, na szczęście obok jest kran z wodą oligoceńską :)
Ostatnio bawiła się z jednym psem, zmęczył się, dorwała drugiego, też się zmęczył a Lilutka chce biegać dalej... :)
Co do kontaktów kotopsich to jednak nie wyglądają one do końca tak jak bym chciała. Miałam idealistyczną wizję wtulonych w siebie śpiących razem zwierzątek, niestety tak nie jest. Są o siebie zazdrosne. Lilutka jest najbardziej dominująca, z Byronkiem (biały w łatki) z jednej strony czasem go podgryza i atakuje, ale z drugiej potem widać że kładą się obok siebie i są kumple. Za to z pręgowanym Zdzichem nie zbliżają się do siebie na odległość kociego pazura - i między nimi jest największa opozycja i zazdrość - ale i tak jest sukces, są w stanie stać obok siebie w odległości 20 cm, jedną ręką głaszczę Lilutkę, drugą Zdzicha, Lilutka czasem stoi spokojnie a czasem próbuje capnąć Zdzicha ni to w zabawie ni to zazdrośnie, ten się broni, w rezultacie on ma pogryzione uszy ona podrapany pyszczek... :shake:
Jest lepiej niż 3 miesiące temu (jak ten czas lecii!) bo wtedy nie było mowy o tym że kiedy Lilutka już zaśnie koty wskakiwały na łóżko, jak się budzimy rano to Lila czasem je goni a czasem nie - a parę razy ogólnie nakryłam Lilę z Byronkiem jak sobie wylizują pyszczki i uszka - więc może - będzie dobrze - nie? :)
W sierpniu chcę całe towarzystwo zaszczepić jeszcze na wściekliznę, to tyle u nas :)
Na najbliższym spacerze w parku zrobię zdjęcia z psich szaleństw i wrzucę tutaj, promise! :)

Kaja

Posted

Kaja, wreszcie wyczekiwane wieści :loveu:.

Czasami tak juz jest, że niektóre stwory po prostu będa ze sobą w dystansie, jak u ludzi. Ale wylizywanie uszysków i pysiolów to jest wielka miłość i bardzo dobry znak :multi:. Lilu jest pieszczoszkiem noszonym na rekach, to dało jej poczucie bycia kims naj, kimś bardziej ... :cool3:. To oczywiście ma swoje efekty. Koty tez chca być te naj. Zazdrośc u ogonów, normalna rzecz. Z czasem będzie tylko lepiej. Zazdrosniki trzeba intesywnie miziać, to działa, przynajmniej u mnie. Obydwie rece ida w ruch :evil_lol:.

Lilu ma juz pół roku .... :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: Kiedy ? Jak ? O raju :loveu:. To najlepsze zyczenia połóweczkowe :multi::multi::multi:

Czekamy na promisę :cool3:.

Posted

psiama napisał(a):
Kaja, wreszcie wyczekiwane wieści :loveu:.

Lilu ma juz pół roku .... :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: Kiedy ? Jak ? O raju :loveu:. To najlepsze zyczenia połóweczkowe :multi::multi::multi:

Czekamy na promisę :cool3:.

Dziękujemy za życzenia :))
Co do zdjęć to dzisiaj nie byłyśmy w parku bo czekałyśmy na panią weterynarz (jest taka miła że do nas przychodzi) no a jutro nie wiem jak się Lilutka będzie czuła, bo cała trójca jest po szczepieniu na wściekliznę właśnie i śpią, o :)
Ale na pewno przez weekend uda się pofocić, to macie u mnie jak w banku :eviltong:

Posted

Kaja_K napisał(a):
Ale na pewno przez weekend uda się pofocić, to macie u mnie jak w banku :eviltong:

No trzymam za słowo:cool3:tylko ciekawe w jakim banku:diabloti:

Wszystkiego najlepszego dla półroczniczki, malutkiej Lilutki:loveu:

Posted

A tu z kotkiem Byronkiem (tak, to w czym kotek siedzi to kosz na bieliznę a pod Byronkiem jest czyste pranie :cool3:)
Zdjęcie nr 3 moje ulubione, kocia mina - bezcenna (zmęczony czułością czy jakoś tak)
Byronek chyba wyczuł że o nim piszę bo właśnie przyszedł pomiziać się na łóżeczko :)

I to by było na tyle na dzisiaj :)

Pozdrawiam!

Kaja + cała gromadka

Posted

Kaja super zdjęcia. Ale fajnie popatrzeć na szczęśliwą Lilutkę, wyrosła dziewczynka i jest śliczna :loveu:
Widzę, że świetnie dogaduje z Byronkiem, czułości, że hej:lol:
Odważna dziewczynka zabawy z taką dużą koleżanką:crazyeye:i do tego nieźle sobie radzi:lol:
Dzięki za zdjęcia i wieści o maleńkiej, mizianko i pozdrowionka:loveu:
A czyste pranie też się może zwierzaczkom jak widać przydać, przecież nie będą leżeć na brudnym:evil_lol:

Posted

Dziękujemy za zdjęcia! :loveu: Biegająca Lilu jest niesamowita :lol: Taki mały struś pędziwiatr :evil_lol: Tak jak napisała wcześniej Energy... wspaniale oglądać taką szczęśliwą Liluśkę. Pozdrawiam całą waszą ludzko-kocio-psią rodzinkę :)

• 1 month later...