xmartix Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 ok, ale nie mam nr konta... ani telefonu kontaktowego Quote
Agata69 Posted March 22, 2009 Author Posted March 22, 2009 Konto przeslę na priv, ale czekam na maila. Maluchy najedzone, mama też. Tak ich dużo aż w głowie sie kreci. Quote
koss Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 BOSZE Agata ...dlaczego znowu na Ciebie....:shake: finansowo ..nie pomogę -" zdycham " od nadmiaru....ale moge porobic ogłoszenia ,popisać teksty , kiedy uznasz,ze czas na adopcje ...co jeszcze zaproponuj ....pisz do mnie na priv-zdycham równiez fizycznie ...i rzadziej goszcze na dogo...:shake: ściskam... Quote
ElzaMilicz Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 Rzeczywiście tytuł zabójczy !!! Dałam się "wrobić" powiadasz ? :roll: Quote
Agata69 Posted March 23, 2009 Author Posted March 23, 2009 Podnosze Inkę. Nadal prosimy o wsparcie. Quote
bigosik Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 Też jestem z Ineczką, maluchy są boskie ,ale i mama cudo. Niesamowite umaszczenie i cudowna gładziutka sierść (wiem bo głaskałam:p). Biedulka jeszcze niestety bardzo wylękniona. Quote
Agata69 Posted March 23, 2009 Author Posted March 23, 2009 Wstawiłam zdjecia Inki z interwencji do pierwszego postu. Trzeba je wykorzystać do allegro, bo o taka bidę naprawdę trudno..... [URL="http://img167.imageshack.us/my.php?image=inka0.jpg"][IMG]http://img167.imageshack.us/img167/2914/inka0.jpg[/IMG][/URL] Quote
xmartix Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 allegro cegiełkowe: [url=http://www.allegro.pl/show_item.php?item=592051500]Inka dzielna mama 11-szczeniąt prosi o pomoc (592051500) - Aukcje internetowe Allegro[/url] trzeba rozsyłać gdzie się da. jak coś zmienić to piszcie Quote
sdal2 Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 naprawde wzorowa mama, jak ona sobie poradziła , ile ona może miec lat. Quote
sdal2 Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 czy ona dostaje witaminki bo sa jej bardzo potrzebne Quote
koss Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 AGATA - nie mogę spac przez Twoja Inkę -postaram sie cos pozbierac w szkole ale ...coraz :shake:,[B] BOSZEEEEE 11 , 11, MALUCHÓW NA STANIE ...[/B] Quote
Agata69 Posted March 23, 2009 Author Posted March 23, 2009 [quote name='xmartix']allegro cegiełkowe: [URL="http://www.allegro.pl/show_item.php?item=592051500"]Inka dzielna mama 11-szczeniąt prosi o pomoc (592051500) - Aukcje internetowe Allegro[/URL] trzeba rozsyłać gdzie się da. jak coś zmienić to piszcie[/quote] Supre! Ale co ja mam z tym dalej zrobić? Mam nadzieję, że dalej tez to obsłuzysz.... bo ja nie mam pojecia o allegro. Błagam wysyłajcie to allegro komu sie da. Dzisiaj bylismy u rodziny, przeprowadzalismy ją do nowego kojca. Dopiero wróciłam do domu. Cała jestem przemoczona, u nas leje od południa. Maluchy jedzą same i to nie mało. Dzisiaj zjadły całego kurczaka ugotowanego i pokrojonego, wszystko zmieszane z puszka dla szczeniaków. Dodatkowo micha twarożku ze smietanka i jogurtem naturalnym. Po zjedzeniu wszystkie jak na komendę zaczęły robić kupkę a potem posnęły. Takie ilosci jedzenia musza dostawać 2 razy dziennie inaczej drą się w niebogłosy. Najbiedniejsza jest Ineczka. Boi sie ręki, ucieka na widok człowieka. Dzisiaj trochę ja zmusiłam do kontaktu, porozmawiałyśmy sobie. Opowiedziałam jej o nowym domku, który gdzies na nią czeka, o pani, panu, o lepszym życiu bez strachu i głodu. Chyba mi uwierzyła, bo jak skończyłam poprosiła o pirszczotę wpychając łepek pod moja rękę. Inka juz mi zapadła w serce, juz jej nie zostawię. Maluchy musza iść jak najszybciej do adopcji , bo wykończa sukę i mnie także. Quote
Agata69 Posted March 23, 2009 Author Posted March 23, 2009 [quote name='koss']AGATA - nie mogę spac przez Twoja Inkę -postaram sie cos pozbierac w szkole ale ...coraz :shake:,[B] BOSZEEEEE 11 , 11, MALUCHÓW NA STANIE ...[/B][/quote] Iwonka, to trzeba widzieć... normalnie hurtownia.... Jestem wykończona, dobrze że mam rekolekcję i nie musze przygotowywać lekcji:multi: Quote
koss Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 [quote name='Agata69']Iwonka, to trzeba widzieć... normalnie hurtownia.... Jestem wykończona, dobrze że mam rekolekcję i nie musze przygotowywać lekcji:multi:[/quote] A JA MUSZE A NIC NIE ROBIE TYLKO MYSLE O TWOJEJ INCE I O ...TOBIE BIDULO ... Zrobilam album ze zdjeciami INKI i tekstami - jutro zabieram do szkoły - w piatek mam wywiadówke -...poślę po" moich " rodzicach, moze uzbieram troszku kasy i tak mam zszarganą opinie " waryjatki od piesów"....od dzieci poprosze " aksesoria" Quote
Alojzyna Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 koniecznie przeprowadźcie akcję ogłoszeniową o szczeniakach w swoim mieście - w sklepach zoologicznych, w lecznicach, na każdym słupie ogłoszeniowym. Może w ten sposób choć część szczeniaków znajdzie nowe domy.:lol: Do piątku nie mam czasu, ale później pomogęw rozsyłaniu informacji o allegro. Zróbcie podział dogomaniaków na grupy (np. wg alfabetu) i napiszcie kto do kogo pisze w sprawie allegro cegiełkowego. Tu trzema naprawdę kupę kasy by wyżywić to towarzystwo, nie mówiąc i szczepieniach itp. Idźcie też do sklepów mięsnych, tych prywatnych. Przedstawcie sytuację. Wielu właścicieli oddaje za grosze resztki mięsa, które się nie sprzedadzą... Jeżeli też macie zaprzyjaźnonego księdza, to porozmawiajcie z nim na temat pomocy dla szczeniąt. Wystarczy jedno ogłoszenie na niedzielnej mszy, że potrzebne są rzeczowe dary dla szczeniaków np. suche jedzenie lub puszki. Zawsze coś w ten sposób zbierzecie... Warto też odwiedzić sklepy z używaną odzieżą i porozmawiać o kocach... Dobrą rzeczą w takich akcjach są kolorowe plakaty. Może ktoś z dogo mógłby taki zrobić? Czy już zrobiłyście rozeznanie ile suczek a ile piesków? ;) Quote
Alojzyna Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 [SIZE=3]I koniecznie zmieńcie tytuł wątku na bardziej chwytliwy np. "Dramat matki i jej 11-tu dzieci. POMOCY!!!" lub coś w tym stylu...[/SIZE] [SIZE=3][/SIZE] [SIZE=3]albo "Każda pomoc potrzebna!!! dla mamy i jej 11-tki..."[/SIZE] [SIZE=3][/SIZE] tu musi się zebrać mnóstwo ludzi, żeby poradzić sobie z takim problemem... Quote
Agata69 Posted March 24, 2009 Author Posted March 24, 2009 6 piesków i 5 dziewczynek. Porobilismy wczoraj zdjecia maluchów, nie wszystkich bo sa do siebie podobne i tak sie wiercą, że nie sposób odróznić który był a który nie. W piatek dostaniemy szczepionki po cenie hurtowej 13 zł, czyli potrzeba ok. 130 zł , bo 2 dostajemy od sdal2 za darmo. Mam nadzieje że zbierzemy. mam nadzieje że kazdy dołoży te 5 zł bo tu codziennie kurczak pęka, przynajmniej na początek potem juz mozna kupować coś gorszego. Suka tez jest w sredniej kondycji o nia trzeba też zadbać.. [B]Kto mnie zna wie , że nie prosiłabym gdyby naprawde nie było takiej potrzeby....[/B] Quote
xmartix Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 trzeba już robić allegro ogłoszeniowe w sprawie adopcji, jakaś osoba się do tego zgłaszała... Quote
Agata69 Posted March 24, 2009 Author Posted March 24, 2009 [quote name='xmartix']trzeba już robić allegro ogłoszeniowe w sprawie adopcji, jakaś osoba się do tego zgłaszała...[/quote] Tak, Kasia sie oferowała. Musze tylko dostać foty i wstawić. Quote
Agata69 Posted March 24, 2009 Author Posted March 24, 2009 Dostałam 100 zł od Saphiry - dziekujemy. Dzisiaj kupię kurczaków, twarożku i takich tam dla maluchów. Będzie tez na rózne drobiazgi, papierowe ręczniki, jednorazowe talerze itd. Kupie tez w lumpeksie kilka kocy. Wygospodaruje tez na opłacenie allegro. Plakaty mozna podrukować ale u nas jest słaby , żeby nie powiedzieć żaden odzew. Mamy najważniejsze - bude i miejsce gdzie Inka i maluchy mogą bezpiecznie żyć. Reszta to "tylko" kasa i fizyczna praca, której sie nie boimy. Żeby było jasne: przy rodzinie Inki Pracują: marcyha, Bigosik, Agata69 i przyjaciele. Quote
Saphira Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 [quote name='xmartix']allegro cegiełkowe: [URL="http://www.allegro.pl/show_item.php?item=592051500"]Inka dzielna mama 11-szczeniąt prosi o pomoc (592051500) - Aukcje internetowe Allegro[/URL] [/quote] Puchatku ! Czy można zrobić banerek dla allegro ? Quote
Agata69 Posted March 24, 2009 Author Posted March 24, 2009 Saphira, do Puchatka trzeba napisać. Wysłąłam maile z allegro do wielu osób. Ciekawe czy ktoś odpowie. Mamy na dzisiaj dla małych 2 kurczaki z ryżem zasponsorowane przez nasza przyjaciółkę Elę. Dostały dzisiaj rano już co noeco, jade do nich po pracy z kurczakami. bądźcie z nami, wspierajcie nas, to ważne. Quote
xmartix Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 kupiono już 12 cegiełek :loveu::loveu: powstawiajcie sobie cioteczki info o aukcji cegiełkowej do podpisów ja wstawię na naszą klasę do swojego profilu Wy też powstawiajcie.. Quote
chita Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 dodalam Inusie i u siebie [url=http://nasza-klasa.pl/profile/19442438/gallery/31]Logowanie do nasza-klasa.pl[/url] i zapozyczylam sobie tekst z allegro:oops:bo sliczny jest:lol: Quote
sdal2 Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 a czy macie tabletki na robaki dla suki bo pewnie ma ich pełno, i cz te witaminy sa potrzebne. Quote
Recommended Posts