Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wczoraj w nocy przyjechał do nas młody onek z łapką do amputacji. Jest podwinięta i bez czucia. Może ją rozchodzi...Chcę jednak napisać o Gromie. Wczoraj padało i po otwarciu kojca Grom poleciał się opróżnić ;) a potem myk i już siedzi na budzie w kojcu. Kaja natomiast wybrała sobie nocne wędrówki, więc młody Rafi po przyjeździe trafił do kojca do Groma. Gromiś, który wielu współtowarzyszy już w kojcu zaliczył przyjaźnie wyszedł na powitanie i z machającym ogonem do góry. Kojec zamknęłam, bo licho w postaci kilku zazdrośnikółw nie śpi, więc maluch mógłby mieć ciężką noc ;)
Nad ranem patrzę a Gromiś na budzie z doopką wypiętą w górę i machającym ogonem, a Rafi stoi i tą zawiniętą łapką pac w Gromisiowy pysk :D I tak się bawiły, potem za bary i że niby walczą, ale tak delikatnie się ze sobą obchodziły i pyszczki sobie lizały i znów hop na budę. Tak więc nowy młody przyjaciel jak najbardziej Gromisiowi odpowiada. Można rzec, żewymienił siwą Kaję na nowszy model :D

Posted

Czarodziejka napisał(a):
Gromiś? Pogryzłby psa? On tylko czeka, żeby sobie cosik przytulić, bez względu na płeć ;)

nie tylko "pogryzłby" ale pogryzł. ale wiadomo jak to jest - boks, hałas, frustracja ..........agresja

Posted

Jutro lub pojutrze wyślę deklarację za listopad. Niestety w związku z problemami jakie mam przez ostatnie wydarzenia i które odbiły się na mojej pracy, nie mogę utrzymać deklaracji w tej wysokości. Moja deklaracja od grudnia to 10 zł.

Posted

Mam wielką prośbę. Niech nikt mi na tym forum za nic nie dziękuje. Słowo "dziękuję" jest dla mnie nic nie warte. Na jednym wątku ktoś "dziękuje" na innym wbija nóż w plecy. Mam swój świat wartości i zasad. Niektóre z nich odpuściłem na tym forum. Odkryłem się i zbyt mocno za to oberwałem. Zaczęło mi zależeć na ludziach. I to był mój największy błąd. O mojej sile stanowiła skorupa jaką miałem. Obojętność. Czas do tego wrócić. Psy są tu najważniejsze i tylko One mają dla mnie znaczenie.

Grom się otworzył. Czy jest gotowy do ogłaszania?

Miejscem psa nie jest schronisko czy hotel, ale dom z własnym opiekunem.

Posted

Grom nie chce opuszczać kojca ze względu na rujkującą Carmen, któą ma za towarzyszkę. Wokół przybytku wciąż stado rozochoconych starców i młody Rafi z podwiniętą łapką. Jest więc czego bronić. Alke cóż...qoopa na dachu, w dodatku pod śniegiem i przymarznięta :D

Kilka dni temu zamówiłam sobie pana, który co jakis czas naprawia mi różne rzeczy. Buda została więc wyjęta z kojca, odnowiona, włożyliśmy styropian na spód, bo nie miała, dodatkowo zabezpieczono ją od dołu papą i ustawiono na wysokich cegłach, żeby odizolowac od ziemi. Dach też pokryty został nową papą i kolejny raz wstawiono nowe dechy wokół wejść, bo Grom lubi se popodgryzać. Pan wpadł na pomysł, żeby je posmarować z zewnątrz smarem, to może Gromiś da spokój...Nastepnego dnia już było nadgryzione ;) I najważniejsze - ślepka już zastawiona, bo buda nieco zmieniła konstrukcję i teraz Grom wszystkie bodźce musi brać na klatę ;) Daje radę.

Posted

[FONT=Calibri]Kochani, przeciwności losu z jakimi spotkałam się ostatnio, uniemożliwiają mi dalszą pomoc w postaci miesięcznej deklaracji w kwocie 10 zł. Niestety nie będę mogła dokonywać wpłat, począwszy od miesiąca grudnia, przepraszam kochany psiaku…[/FONT]
[FONT=Calibri]Ja się odkuję i tu jeszcze wrócę …[/FONT]

Posted

AKTUALIZACJA DEKLARACJI MIESIĘCZNYCH OD GRUDNIA 2010:
50 zł - Szarotka
20 zł - Ania to ja
20 zł - sylwija
50 zł - marsi66
20 zł - figanadrzewna
50 zł - Asia - siostra Ketuni
10 zł - CAJUS JB
10 zł - ISRAEL
20 zł - malibo57

suma 250 zł

Uszczuplały nam finanse i wątek. Aktualne rozliczenie Groma na stronie 6-tej w poście #149

Zdjęcia od biedy moglibyśmy jakieś wybrać z tego wątku, Groma trzeba ogłaszać !
Pomyślę nad tekstem, a Wy go poprawicie, bo ja to wybitnie techniczna jestem, po talent literacki w kolejce u Pana Boga nie stałam ;)
Tylko zastanówmy sie jakiego domu szukamy? Chodzi mi o to, czy Grom może być jedynym psem w rodzinie, czy lepiej by miał towarzyszy? Czy domowy DS czy może lepiej z kojcem oraz ze swobodnym dostępem do domu?

Posted

Szarotko, będą. Portos ma straszliwy stan zapalny kości w przyzębiu....Robię wszystko, żeby nie zszedł i żeby nie bolało...:( Jutro Rafi z podwiniętą łapką też jedzie po wyrok - łapka, albo cięcie. Gromiś ma się świetnie, zniszczył już pracę pana, który tak uroczo naprawia mi budy. Lubi demolkę i koniec. Biega z psami po śniegu, a na noc do kojca.

Posted

[quote name='figanadrzewna']AKTUALIZACJA DEKLARACJI MIESIĘCZNYCH OD GRUDNIA 2010:
50 zł - Szarotka
20 zł - Ania to ja
20 zł - sylwija
50 zł - marsi66
20 zł - figanadrzewna
50 zł - Asia - siostra Ketuni
10 zł - CAJUS JB
10 zł - ISRAEL
20 zł - malibo57

suma 250 zł

Uszczuplały nam finanse i wątek. Aktualne rozliczenie Groma na stronie 6-tej w poście #149

Zdjęcia od biedy moglibyśmy jakieś wybrać z tego wątku, Groma trzeba ogłaszać !
Pomyślę nad tekstem, a Wy go poprawicie, bo ja to wybitnie techniczna jestem, po talent literacki w kolejce u Pana Boga nie stałam ;)
Tylko zastanówmy sie jakiego domu szukamy? Chodzi mi o to, czy Grom może być jedynym psem w rodzinie, czy lepiej by miał towarzyszy? Czy domowy DS czy może lepiej z kojcem oraz ze swobodnym dostępem do domu?[/QUOTE]

[quote name='Czarodziejka']Szarotko, będą. Portos ma straszliwy stan zapalny kości w przyzębiu....Robię wszystko, żeby nie zszedł i żeby nie bolało...:( Jutro Rafi z podwiniętą łapką też jedzie po wyrok - łapka, albo cięcie. Gromiś ma się świetnie, zniszczył już pracę pana, który tak uroczo naprawia mi budy. Lubi demolkę i koniec. Biega z psami po śniegu, a na noc do kojca.[/QUOTE]

Jak bedzie tekst to ja znajde pilna i ona zrobi ogloszenia. Duzo zdrowia dla Portosa .............
Mnie sie wydaje, ze dla Groma byloby by lepiej, zeby mial towarzystwo i moze domek z ogrodkiem, nawet malym.

Posted

Zapraszam Was na bazarek m.in. na Groma
[url]http://www.dogomania.pl/threads/197839-Chanell-Arden-oraz-fajne-ciuchy-dla-ONkow-Barego-i-Groma-do-15.12.br?p=15887789#post15887789[/url]