Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 411
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

U Linki wszystko dobrze. Ładnie je i jest bardzo posłuszna. Ma swoje zadawnione lęki, ale jakoś sobie radzimy. Już przyzwyczaiła się do posłanka i śpi sobie bez wchodzenia na łóżko /ale jak wejdzie to nie wyganiam/
Pod blokiem ma już swoje sympatie i poznaje z daleka inne pieski, które różnie traktuje. Na koty w ogóle nie zwraca uwagi, a te widząc to przechodzą pod jej nosem obojętnie. Jednym zdaniem - dobry pies.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Linka jest tak kochana, że nie wiem co powiedzieć.
Musi być poprzytulana i bardzo tego się domaga. Robi się bardzo mądra i daje łapę, siada, kładzie się i nawet czołga - na komendę. Bawi się, podskakuje i tańczy na dwóch łapkach. Patrzy cały czas w oczy i wszystko rozumie.
Kiedyś sąsiad zapytał mnie zgryźliwie co to za rasa. Bez zastanowienia odpowiedziałem, że to jest wymarły pies leśny. Zgłupiał i teraz patrzy z szacunkiem na Linkę :lol:

Posted

[quote name='Jerzy']Linka jest tak kochana, że nie wiem co powiedzieć.
Musi być poprzytulana i bardzo tego się domaga. Robi się bardzo mądra i daje łapę, siada, kładzie się i nawet czołga - na komendę. Bawi się, podskakuje i tańczy na dwóch łapkach. Patrzy cały czas w oczy i wszystko rozumie.
Kiedyś sąsiad zapytał mnie zgryźliwie co to za rasa. Bez zastanowienia odpowiedziałem, że to jest wymarły pies leśny. Zgłupiał i teraz patrzy z szacunkiem na Linkę :lol:

:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Wspaniałe wieści :lol:.
Dziękujemy i pozdrawiamy.

Posted

I teraz mi powiedzcie, co TAKI PIES robił u nas na wsi, skad sie wziął i co by z nim bylo?
Najpewniej by ja zabił samochod, bo czasem przez okno w pracy, wychodzące na nasz wiejski ryneczek, widziałam, jak Linka goni ze szczekaniem samochody - taka była jej zabawa.

Teraz jest na WŁAŚCIWYM MIEJSCU z właściwymi ludżmi :multi: :loveu:

• 2 months later...
Posted

Linka ma się bardzo dobrze. Trochę cwaniakuje i chce robić różne rzeczy po swojemu, ale to nie jest problem, a bardziej uciecha. Ma jeszcze nawyk skakania za samochodami. Wszyscy ją kochają i ona też kocha wszystkich. :loveu:

Posted

Ale dobre wiesci! :loveu: :loveu:
Dziękuję za to serce dla biednej wiejskiej kundliczki!

W naszym wiejskim ryneczku siedzi kolejny piesek bezdomny.... :shake: Szukamy mu domku...
W tym roku udało sie Lince, Kumplowi i Puszkowi. Czyli co kwartał jeden szczęściarz.