Piromanka Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 [INDENT] [INDENT] [INDENT] [INDENT] [INDENT] [INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][LEFT] [B][COLOR=#800080][U][COLOR=Teal]AKTUALIZACJA:[/COLOR][/U][/COLOR][/B] [B][COLOR=#800080] Wpływy na konto Kładki:[/COLOR][/B] [COLOR=#9932cc]Gonia13 - 20 zł[/COLOR] [COLOR=#9932cc] ZDWRDWD - 15 zł[/COLOR] [COLOR=#9932cc] Agata51 - 40 zł[/COLOR] [COLOR=#9932cc] Renata5 - 15 zł[/COLOR] [COLOR=#9932cc] ewa gonzales - 20 zł[/COLOR] [COLOR=#9932cc] Bjuta - 10zł[/COLOR] [COLOR=#9932cc] marysia55 - 30 zł[/COLOR] [COLOR=#9932cc] gonia66 - 10 zł[/COLOR] [COLOR=#9932cc] AgusiaP - 30 zł[/COLOR] [COLOR=#9932cc] SONIA1 - 20 zł[/COLOR] [COLOR=#9932cc] SABINA02 - 200 zł[/COLOR] [COLOR=#9932cc] sonikowa - 20 zł[/COLOR] [COLOR=#9932cc] Ihabe - 25 zł[/COLOR] [COLOR=#9932cc] spadek po Brutusie - 25 zł[/COLOR] [COLOR=DarkOrchid]ZDWRDWD - 30 zł (V + VI)[/COLOR] [COLOR=#9932cc]Renata5 - 15 zł (V)[/COLOR] [COLOR=#9932cc] kamilawa - 20 zł[/COLOR] [COLOR=#9932cc] Bjuta - 10 zł[/COLOR] [COLOR=#9932cc] Agata51 - 20 zł[/COLOR] [COLOR=#9932cc] SONIA1 - 20 zł[/COLOR] [COLOR=#9932cc] marysia55 - 20 zł (VI) czerda - 40 zl[/COLOR] [COLOR=#9932cc] Ihabe - 25 zl (V)[/COLOR] [COLOR=#9932cc] renias - 30 zl[/COLOR] [COLOR=#9932cc] kamilawa - 20 zl (VI)[/COLOR] [COLOR=#9932cc] Bjuta - 10 zl (dodatkowo)[/COLOR] [COLOR=#9932cc] Renata5 - 15[/COLOR] [COLOR=#9932cc] gonia66 - 10 zł (VII i VIII)[/COLOR] [COLOR=#9932cc] Ihabe - 25 zł (VII)[/COLOR] [COLOR=#9932cc] avii - 80 zł[/COLOR] [COLOR=#9932cc] Bjuta - 10 zł SONIA1 - 20 zł[/COLOR] [COLOR=#9932cc] SABINA02 - 200 zł kamilawa - 20 zł (VI) marysia55 - 20 zł (VII)[/COLOR] [COLOR=#9932cc] Agata51 - 40 zł[/COLOR] [COLOR=#9932cc] czerda - 20 zł[/COLOR] [COLOR=#9932cc]Bjuta - 10 zł[/COLOR] [COLOR=#9932cc] SONIA1 - 20 zł[/COLOR] [COLOR=#9932cc] Ihabe - 25 zł (VIII)[/COLOR] [COLOR=#9932cc] marysia55 - 20 zł (VIII)[/COLOR] [COLOR=DarkOrchid]renata5 - 30 zł (VII i VIII) kamilawa - 20 zł (VIII)[/COLOR] [COLOR=DarkOrchid]AGATA51 - 20 zł Bjuta - 10 zł gonia66 - 5 zł (IX) SONIA1 - 20 zł (IX) SABINA02 - 200 zł Ihabe - 25 zł (IX) sonikowa - 30 zł (3 miesiące) marysia55 - 20 zł (IX) kamilawa - 20 zł (IX)[/COLOR] [COLOR=DarkOrchid]renata5 - 15 zł (IX) Bjuta - 10 zł SONIA1 - 20 zł (X)[/COLOR] [COLOR=DarkOrchid]czerda - 60 zł gonia66 - 5 zł (XI) Ihabe - 25 zł (X) Agata51 - 50 zł Renata5 - 15 zł (XI)[/COLOR] [COLOR=DarkOrchid]GONIA13 - 30 zł AgusiaP - 20 zł Bjuta - 10 zł SONIA1 - 20 zł (XI)[/COLOR] [COLOR=DarkOrchid][B]Ihabe - 15 zł (XI) kamilawa - 20 zł Cajus JB - 20 zł (XI, XII) Ihabe - 20 zł Bjuta - 10 zł[/B][/COLOR] [B]RAZEM: 2030 zł [/B] [B][COLOR=#ff0000]Opłata za hotel do 20 maja - 110 zł[/COLOR][/B] [B][COLOR=#ff0000] Opłata za hotel do 20 czerwca - 300 zł[/COLOR][/B] [B][COLOR=#ff0000]Opłata za hotel do 20 lipca - 300 zł[/COLOR][/B] [B][COLOR=#ff0000]Opłata za hotel do 20 sierpnia - 300 zł[/COLOR][/B] [B][COLOR=#ff0000]Opłata za hotel do 20 września - 300 zł[/COLOR][/B] [B][COLOR=#ff0000]Opłata za hotel do 20 października - 300 zł[/COLOR][/B] [B][COLOR=#ff0000]Opłata za hotel do 20 listopada - 200 zł[/COLOR][/B] [B][SIZE=4][COLOR=#006400]ZOSTAJE: 220 zł[/COLOR][/SIZE][/B][/LEFT] [/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT] [/INDENT] [/INDENT] [/INDENT] [/INDENT] [/INDENT] Quote
agata51 Posted December 5, 2010 Posted December 5, 2010 Kładko, coś pusto u ciebie [IMG]http://smileys.smileycentral.com/cat/11/11_9_2.gif[/IMG] Quote
gonia66 Posted December 5, 2010 Posted December 5, 2010 Dziękuje Piromanko za rozliczenia Kładzi. Czekamy teraz na rozliczenie Morii z niemieckich deklaracji oraz na wyniki badan suni...to chyba najwazniejsze...ciagle nawet nie wiemy, czy Kladzia miala robione te badania... Quote
agata51 Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 Wątek Świata już zamknięty. Czekamy na ciąg dalszy. Quote
ewatonieja Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 i to cały urok trzymania psa u osoby, która nie wchodzi na dogo, info, zdjęcia pojawiają się rzadko więc i dogomaniacy zaglądają tu nie za często :( Quote
xmartix Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 urok osoby, dzięki której nie wchodzi na Dogo opiekunka psa :lol: moja deklaracja na Kładzię poleciała teraz Quote
gonia66 Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 [quote name='xmartix']urok osoby, dzięki której nie wchodzi na Dogo opiekunka psa :lol: moja deklaracja na Kładzię poleciała teraz[/QUOTE]Zaiste iście ciekawe spostrzeżenie...zważywszy, ze Moria od dośc dawna na dogo wchodziła bardzo rzadko lub wcale, nawet miesiacami...kiedyś inaczej usprawiedliwiała swoją absencję,...jakoś tak się zmieniły powody widzę...no ale każdy powód jest dobry, byle był... Kamilawo.. czy będą wieści o Kładzi i o jej stanie zdrowia?? Dość długo trwa przekazywanie nam obiecanej informacji...:( Quote
gonia66 Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 Nie rozumiem tego, co dzieje się na tym watku...widać Kladzia nie potrzebuje nikogo ani niczego... Chciałabym wobec tego wiedzieć, co z pieniązkami, ktre są zebrane, bo z rozliczenia wynika, ze opłata za hotelik w grudniu nie jest dokonana i w ogole wszystko tu "umarło śmiercią naturalną"...Uważam, że założycielka watku powinna nam wyjasnic obecną sytuację prawną i bytową Kładzi...bo nawet tytuł wątku wprowadza w błąd potencjalnych czytających, nie mówiąc juz o tym, że wobec braku jakichkolwiek wyjasnien, watek Kladzi powinien zostac najpierw rozliczony a następnie przeniesiony do innego działu... Quote
Czarodziejka Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 [B][COLOR=green]A ja muszę zapytać, czy Kładka, to pies Morii na zasadach takich jak Spajk, czyli, że nie zostanie nikomu wydana nawet jeżeli zgłosi się dom stały, czy też sunia hotelowana i adopcyjna?[/COLOR][/B] [B][COLOR=#008000]Nikt nie wymaga od Morii pisania eposów, ale są wpłaty, powinny być jakieś rozliczenia...Tak z szacunku dla darczyńców.[/COLOR][/B] Quote
gonia66 Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 [quote name='Czarodziejka'][B][COLOR=green]A ja muszę zapytać, czy Kładka, to pies Morii na zasadach takich jak Spajk, czyli, że nie zostanie nikomu wydana nawet jeżeli zgłosi się dom stały, czy też sunia hotelowana i adopcyjna?[/COLOR][/B] [B][COLOR=#008000]Nikt nie wymaga od Morii pisania eposów, ale są wpłaty, powinny być jakieś rozliczenia...Tak z szacunku dla darczyńców.[/COLOR][/B][/QUOTE]Czarodziejko...tego nie wiemy na dzień dzisiejszy... Kładka w obecnej chwili jest własnością córki Morii(wlaścicielki hotelu). My, jako darczyńcy chcielismy, nauczeni historia Spajka, dla którego znalazł się dom, ale Moria postanowila go nie wydac, powołując się na umowę adopcyjną, jaka posiada na niego, aby umowa adopcyjna na Kladke zostala przepisana i stala się umową na hotelowanie...krótko mowiac, aby córka Morii przestala byc prawnym wlascicielem Kladzi (aby historia Spajka się nie powtórzyła, gdyby Kladzia znalazła dom)...niestety corka Morii nie wyraziła zgody na podpisanie takiej umowy- czyli jest obecnie wlascicielem Kladki...Przypomne tylko, że dla Spajka tez szukaliśmy caly czas domku, był ogłaszany, wydawane były niepotrzebnie pieniązki, Moria caly czas twierdzila, ze Spajki jest gotowy do adopcji...ale gdy DS się znalazl, nie wydala go, powolując się na prawo....Obecnie Kladka, wg prawa nie jest bezdomna- posiada własciciela...wątek chyba powinien byc przeniesiony do innego dzialu...a juz tytul wątku na pewno zmieniony... Quote
Charly Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 [quote name='Czarodziejka'][B][COLOR=green]A ja muszę zapytać, czy Kładka, to pies Morii na zasadach takich jak Spajk, czyli, że nie zostanie nikomu wydana nawet jeżeli zgłosi się dom stały, czy też sunia hotelowana i adopcyjna?[/COLOR][/B] [B][COLOR=#008000]Nikt nie wymaga od Morii pisania eposów, ale są wpłaty, powinny być jakieś rozliczenia...Tak z szacunku dla darczyńców.[/COLOR][/B][/QUOTE] Kierowniczka schroniska, z którego jest Kładka, dzowniła do Morii i dowiedziała się, ze Kładka jest hotelowana i adopcyjna. Taka jest odpowiedz Morii. Quote
gonia66 Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 [quote name='Charly']Kierowniczka schroniska, z którego jest Kładka, dzowniła do Morii i dowiedziała się, ze Kładka jest hotelowana i adopcyjna. Taka jest odpowiedz Morii.[/QUOTE] No, ale gdzie ta odpowiedź..??:o Jak to hotelowana i adopcyjna, skoro ma podpisaną umowę adopcyjną ktorej nie chce sie hotel zrzec..?? Spajkus tez był hotelowany i adopcyjny...:( Quote
Charly Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 [quote name='gonia66']No, ale gdzie ta odpowiedź..??:o Jak to hotelowana i adopcyjna, skoro ma podpisaną umowę adopcyjną ktorej nie chce sie hotel zrzec..?? Spajkus tez był hotelowany i adopcyjny...:([/QUOTE] Ja to wiem Gosiu. Ale taką odpowiedz usłyszała p. kierownik schroniska i zamknęła ze swojej strony sprawe. I tyle. Quote
gonia66 Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 [quote name='Charly']Ja to wiem Gosiu. Ale taką odpowiedz usłyszała p. kierownik schroniska i zamknęła ze swojej strony sprawe. I tyle.[/QUOTE]Tak..pamiętam...wówczas obiecano nam badania Kladzi i informacje o wynikach...do dzis nie wiemy nawet, czy Kladzia byla u weta aby zrobić wyniki...miały być zdjęcia...nie ma nic...wątek jest nie rozliczony i wg mnie juz nie bedzie rozliczony (Moria w sądzie wprost powiedziala takie słowa, że nie zamierza się rozliczać).. Piromanko..Ciebie tez prosimy o rozliczenie tych pieniazkow, ktore wplynęly na Kladkę...bo pieniązki są, coś trzeba postanowić...skoro wg tego, co było na wątku ostatnio, nie idą one na Kladke, to wokól jest tyle psiej biedy w potrzebie.... Quote
marysia55 Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 Kładka nigdy nie będzie psem adopcyjnym dopóki jej właścicielką jest córka morii. Moria juz nam udowodniła jak potrafi walczyć orężem, którym dla niej stanowi pies pod jej opieką. Nie chodzi o dobro psa, nie chodzi o znalezienie mu domu ... tylko o zaspokojenie własnych ( nie wiadomo czym podyktowanych) ambicji. Wątek Spajka i Alfika ewidentnie pokazał nam "prawdziwą" twarz tej 'orędowniczki' zwierząt. Dopóki napływają pieniądze jako [B]"darowizna"[/B] na psa wszystko jest w porządku . W momencie gdy chcemy dla dobra psa (przekazanie go np. do DS) 'pozbawić' jej tych darowizn stajemy się wrogami nr 1. Nie mam podstaw wierzyć, że w przypadku Kładki sprawa będzie wyglądała inaczej , dlatego proponuję poważnie się zastanowić nad wpłacaniem do morii pieniędzy .... może lepiej spróbować przenieść Kładkę do innego hoteliku, a wtedy sprawa od razu się nam wyjaśni. Reakcja morii będzie natychmiastowa. Cajus JB jest zbanowany , nie będzie mógł być dla niej 'tarczą ochronną' więc jest szansa, że sama zacznie wypowiadać się na wątkach. Inna sprawa, że osoba, która sama siebie nie potrafi bronić na wątkach (sprawa prosta ... pisanie o psie) jest dla mnie mało wiarygodna i słaba nie tylko emocjonalnie, ale ma również problemy ze światem realnym. Quote
Czarodziejka Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 [COLOR=green][B]Czyli cóż, skoro jest właścicielka, to wątek przenoszę do odpowiedniego działu, a deklaracje przesuńcie na inne potrzebujące psy. Trzeba też zmienić tytuł, bo dramatyczne "HELP " wprowadza w błąd.[/B][/COLOR] Quote
ewatonieja Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 czekałam na fotki i nie dostałam, szkoda bo mam troche wolnego czasu mogłam ją nawet codziennie na cafeanimal wstawiać, na stronie hotelu nie widziałam Kładki, przecież można nie wchodzić na dogo a jednak jakoś psa zaprezentować nie rozumiem tego Quote
gonia66 Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 [quote name='Czarodziejka'][COLOR=green][B]Czyli cóż, skoro jest właścicielka, to wątek przenoszę do odpowiedniego działu, a deklaracje przesuńcie na inne potrzebujące psy. Trzeba też zmienić tytuł, bo dramatyczne "HELP " wprowadza w błąd.[/B][/COLOR][/QUOTE]Niestety zgadzam się z Toba Czarodziejko i uważam, że to słuszna decyzja, w obecnej sytuacji.Jest to niestety kolejna smutna(????) historia psiaka na dogo..SMutna o tyle, ze jako darczyncy i osoby, ktore chciały psu pomóc, zostalismy wszysycy "nabici w butelkę", pozbawieni jakiejkolwiek wiedzy o psie..dlaczego.???tego juz nikt nie wie.... [quote name='ewatonieja']czekałam na fotki i nie dostałam, szkoda bo mam troche wolnego czasu mogłam ją nawet codziennie na cafeanimal wstawiać, na stronie hotelu nie widziałam Kładki, przecież można nie wchodzić na dogo a jednak jakoś psa zaprezentować nie rozumiem tego[/QUOTE]Nikt tego nie rozumie...Wiem jednak, że jest na tym świecie sparwiedliwośc (przekonaam sie o tym w sądzie)...i jesli to nie koniec, to wierzę, że dzieki temu będziemy mieli mozliwość ujrzenia prawdziwej motywacji... Quote
marysia55 Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 [quote name='Czarodziejka'][COLOR=green][B]Czyli cóż, skoro jest właścicielka, to wątek przenoszę do odpowiedniego działu, a deklaracje przesuńcie na inne potrzebujące psy. Trzeba też zmienić tytuł, bo dramatyczne "HELP " wprowadza w błąd.[/B][/COLOR][/QUOTE] masz rację ... to wszystko co się dzieje na tym wątku zakrawa na 'totalną ignorancję' w stosunku do nas wszystkich. Moria ostatni raz 'oficjalnie ' była na dogo 15.11.2010r ... jestem przekonana , że podczytuje sobie wszystko dokładnie ... i oczywiście 'zero' reakcji ... pewnie jej pasuje taki stan rzeczy ... nie musi sie opowiadać, nie musi odpisywać na posty, nie musi się przed nikim tłumaczyć ... po prostu 'totalna laba'.... jak na osobę prowadzącą hotelik i mającą na 'stanie dogomaniackie psy totalny 'luzik'.... tylko pozazdrościć. Quote
Charly Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 moim zdaniem współwinni są darczyńcy. Płacą i nie interesuje ich, czy są ogloszenia, czy jest cokolwiek. Może są i takie osoby, które twierdzą, że niepotrzebnie robi się szum na tym wątku, ale są także tacy darczyńcy, którzy (po cichu) nie są zadowoleni całą sytuacją. Tylko gdzie oni wszyscy są? Poza tym, tak jak pisałam już na wątku Spajka, Moria twierdzi, że gonia i ja doprowadziłysmy ją do bankructwa, że nie ma za co utrzymywac psów. Nie wiem czy to prawda, ale psy z powietrza nei wyżyją. Co będzie z Kładzią- ona też już jest starsza- też powinna być badana kontrolnie (mocz, krew). To jest dziwne, żeby z powodu niechęci do dwóch osób- czyli konkretnie mnie i Goni potraktowac tak opiekunów psa, tych, którzy wpłacają pieniądze. Wszystkim należą się informacje. Taki hotel i takie podejście- według mnie- brak profesjonalizmu. Na dogomanii przyjęte jest, że hotel dostarcza regularnych (!!) informacji na temat zdrowia/badań czy zachowania psa. Reguralnie wysyłane są zdjęcia. Tego brak na innych wątkach Morii i także tam były z tego powodu już "zadymy" (jeszcze dlugo przed wejściem smoka zwanego charlygonia66) Quote
gonia66 Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 [quote name='Charly']moim zdaniem współwinni są darczyńcy. Płacą i nie interesuje ich, czy są ogloszenia, czy jest cokolwiek. Może są i takie osoby, które twierdzą, że niepotrzebnie robi się szum na tym wątku, ale są także tacy darczyńcy, którzy (po cichu) nie są zadowoleni całą sytuacją. Tylko gdzie oni wszyscy są? Poza tym, tak jak pisałam już na wątku Spajka, Moria twierdzi, że gonia i ja doprowadziłysmy ją do bankructwa, że nie ma za co utrzymywac psów. Nie wiem czy to prawda, ale psy z powietrza nei wyżyją. Co będzie z Kładzią- ona też już jest starsza- też powinna być badana kontrolnie (mocz, krew). To jest dziwne, żeby z powodu niechęci do dwóch osób- czyli konkretnie mnie i Goni potraktowac tak opiekunów psa, tych, którzy wpłacają pieniądze. Wszystkim należą się informacje.[/QUOTE] Kładka ma pieniązki z Niemiec co miesiąc..i przychodza tez co jakis czas paczki...myślę, akurat w przypadku jej, że to nie jest mało...jeśli nie choruje(a nic nie było sygnalizowane), to 80 zł miesięcznie na jedzonko i tak wystarcza..(plus paczki z jedzonkiem co jakis czas)...poza tym nie zapominaj Olu, że hotel nie chce sie zrzec praw własności, czyli prawnie Kladka jest ich...po co wyrzucać pieniadze w błoto, tak, jak dla Spajka, skoro jest realna ,możliwośc, ze dom się znajdzie a psa, tak jak Spajka nie wydadzą, bo jest stary i jest "ich" i nie ma sensu przenosic na stare lata sparego psa..?? Sa psy naparwde w wielkiej potrzebie...dla nich ogłoszenia sa na miare złota... Ja uważam, ze darczyncy zrobili naparwde duzo..ewatonieja proponowala ogloszenia, czekala na fotki...nic...ja nie widze winy darczynców... Quote
Piromanka Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 Zaraz wstawię ostateczne rozliczenie. Quote
agata51 Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 [quote name='Piromanka']Zaraz wstawię ostateczne rozliczenie.[/QUOTE] Czekamy.......... Quote
agata51 Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 Piromanko, czekamy na rozliczenie. To ważne. Quote
Piromanka Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 [quote name='agata51']Piromanko, czekamy na rozliczenie. To ważne.[/QUOTE] Już ciotki, już robię.... Ociągam się, bo sama nie mam gdzie mieszkać i mam masę problemów na głowie. Już rozliczam. Quote
Recommended Posts