Tola Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 [COLOR=black][FONT=Verdana]Wydaje mi się, ze z tego domu nic nie będzie:roll: [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Ale bez sprawdzenia nie dowiemy się, jak to wyglada...[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Dzisiaj dzwoniła do mnie Pani Eliza z Poznania, dosyc długo rozmawiałysmy.[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Wydaje mi sie ze trzeba skupic sie na tej Rodzinie... [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Bardzo chciałaby adoptowac Wilusia, znalazła jego ogloszenie najpierw na allegro, a wczoraj w Mój pies.[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Wilus przypomina jej ukochanego pieska, który odszedł ze starosci. [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Panstwo mają 2 dzieci. [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]W tej chwili w domu są 3 psy, Wilus byłby 4 i najmniejszym pieskiem. Wszystkie psy mieszkają w domu.[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Tz Pani Elizy w pełni popiera zadopcje Wilusia. [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Pani będzie w niedzielę w Warszawie i wtedy moglaby zabrac malca, oczywiescie po uprzednim sprawdzeniu domu. [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Ale od 7 - 14 czerwca wyjezdza z rodzina do Irlandii, jej psy bąda wtym czasie pod opieką kogos w rodziny. [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Doszłysmy do wniosku, ze to byłby za duzy stres dla Wilusia i jesli wizyta przedadopcyjna wypadnie pomyslnie, a Panstwo dostaną przyzwolenie na adopcję, to zabraliby Wilusia dopiero po 14 czerwca. [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Myslę, ze jest to dobra decyzja. [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Są 2 osoby chetne do sprawdzenia domu.[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Jakie decyzje?[/FONT][/COLOR] Quote
Randa Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 Byle nie do tej Wojciehuwki, jak jest jakiś cień podejrzenia, to nie warto, zwłaszcza takiego psiaka. Słuchajcie od tego Wilusia i Maniusia to mi się pomieszało i nie wiem gdzie co wpłacać.A co z tą sunią ze schronu? Quote
nika28 Posted May 27, 2009 Author Posted May 27, 2009 Według mnie ten dom z Wojciech[COLOR="Red"]u[/COLOR]wki odpada :roll: Dom z Poznania wydaje się super :loveu: Randa, wpłacać trzeba na Maniusia, bo on jest narazie u Murki, a później jedzie do DT, tam gdzie jest Wiluś. O którą sunię Ci chodzi ? Bo Celinka ma domek :loveu: Quote
Rodzice Maciusia :) Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 Pani Eliza to właśnie ta pani o której ja cały czas piszę:multi::multi::multi: Quote
funia Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 tak ,tak miałam przyjemnosc odpowiadać na jej pytania poprzez Maciusiową rodzicielkę .Duzo ich było ,ale dla Wilusia sie poświęciłam:cool3: Alex ,dzieki jeszcze raz :calus: Nie o taki dom nam chodziło dla Wilusia absolutnie nie o taki :shake: Szkoda tego szczeniaka przy budzie :-( Jednak mam intuicja mnie nie zawiodła coś mi nie grało od początku z ta kobieta . Quote
funia Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 Marta jak najbardziej sprawdzamy dom w Poznaniu :razz: Quote
Rodzice Maciusia :) Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 [quote name='funia']tak ,tak miałam przyjemnosc odpowiadać na jej pytania poprzez Maciusiową rodzicielkę .Duzo ich było ,ale dla Wilusia sie poświęciłam:cool3:quote] widzisz, nie ma się co uprzedzać :razz: a to Twoje pierwsze pw do mnie to odebrałam tak ... dziwnie :razz: W końcu uważam, że miałą kobieta prawo pytać, nie można tak od razu się denerwować. najważniejsze, że Wilusek może będzie miał domeczek :loveu: Quote
funia Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 Anita ,bo ja mam inny tok myślenia jak biore psa ze schronu to biorę go po prostu z całym dobrodziejstwem inwentarza i dla mnie nie mają znaczenia takie rzeczy o które pytała po prostu :roll: [I].zapewne poza zaletami ma jakieś wady, które mogły się ujawnić w DT, chciałabym je znać:smile:, czy można dać jednoznaczną odpowiedz na takie pytanie ? [/I] Quote
funia Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 Wiesz wydaje mi sie ,oczywiście nikogo nie oceniam ze jeśli ona jest taka skrupulatna to jeżeli Wiluś zachowa sie nie zgodnie z jej oczekiwaniami to co ? Quote
diabelkowa Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 jak dla mnie to baaaaardzo dobrze ze pyta! moze chce sie przygotowac jak zareagowac na ewentualne niespodzianki, ja bioroc psa ze schronu tez wolalbym sie dowiedziec jak najwiecej a nie brac w ciemno. a pani wie o lapce Wilusia? Quote
Rodzice Maciusia :) Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 W mailach do mnie p. Eliza napisała, że łapka jej nie przeszkadza - nie ma to dla niej znaczenia. Co do jej pytań to powinniśmy być póki co jak najdalej od oceniania. Moja najbardziej udana adopcja zaczęła się w najgorszy możliwy sposób, super dziewczyna na początku wydała mi się wygodnicka - teraz jest najlepszą "mamusią". Co oczywiście nie znaczy, że tu też tak będzie. Po prostu nie ma się co denerwować, maile nic nie kosztują, chce kobieta niech pyta :lol: Czy już jest osoba wyznazcona do wizyty i czy termin już jest? Quote
Rodzice Maciusia :) Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 funia, Tola, piszcie jak postępuje sprawa - pani Eliza przecież regularnie pewnie informuje o swojej decyzji Quote
Tola Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 Pani Eliza wyjezdzala więc wizyta będzie w tym tyg; na wizytę ma isc mrowa23, jak cos będę wiedziala dam znac. Wczoraj rozmawialam z Panią Elizą, nic sie nie zmienilo, czeka na rozmowę i na Wilusia. Quote
Rodzice Maciusia :) Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 ja też baaaardzo mocno trzymam kciuczyska za pięknotę rudą :loveu: Quote
nika28 Posted June 2, 2009 Author Posted June 2, 2009 [SIZE="1"]Diabelkowa, doszła kasa za szelki ?[/SIZE] Też trzymam kciuki :loveu: Quote
GoniaP Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 Pojadę sprawdzić ten domek. Jutro zadzwonię, a najdalej w piątek tam sie udam i wszystko będzie jasne. Quote
Tola Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 [quote name='GoniaP']Pojadę sprawdzić ten domek. Jutro zadzwonię, a najdalej w piątek tam sie udam i wszystko będzie jasne.[/quote] Witaj Gonia i dzięki, ze zawsze mozna na Ciebie liczyc:lol: Quote
Recommended Posts