enia Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 [quote name='evita.']Mietek junior ? :eviltong: :lol:[/QUOTE] oooo widzę, że cioteczce Mieczysław przypadł do serca- ale on ma juz żonę!!! Kusego:loveu::evil_lol: a Płomyś jest taki słodki jak dziecko we śnie...... gorzej kiedy wstanie....:lol: Quote
Pipi Posted January 6, 2010 Author Posted January 6, 2010 Miałam napisać o tych nóżkach,raczej stópkach Płomyka i jakoś zapomniałam.No właśnie,te jego stopy są jakieś takie inne jak u psa.Widzę,że też zauważyłyście.A jeśli chodzi o jego pobyt w mieszkaniu,to jak dobry mróz przycisnął,to sam wepchał się do domu.Teraz nawet nie chce biegać,tylko na siusiu i do domu.To bardzo mądry pieso.Nie załatwia się w domu.Rano,wystarczy,że ja przewrócę się na drugi bok,on pierwszy tak wrzeszczy,ziewa,skacze i do drzwi prowadzi.Raz mi się zdarzyło,że chciałam sobie pospać,a im kazałam czekać,to nie udało mi się,bo Płomyk na głowę mi wchodził,lizał,wariował i wrzeszczał,że nie było mowy o spaniu.Jak mam chęć pospać,to muszę iść do łóżka 0 20.Taka pora odpowiada Płomykowi,bo on już śpi.Bardzo kumpluje się z Kusym.Ten nawet mu ustępuje,czego w stosunku do innych nie robi.Płomykowi pozwala nawet wejść na głowę. Mietek siedzi teraz w chlewie i nie wypuszczam go,ponieważ jest mróz zbyt duży,a ten wariat wyczekiwał pod drzwiami na "żonkę",marzł,aż kaszlać zaczął.Ja musiałam Kusego przez ganek wyprowadzać do ogródka.Mietek,jak tylko wyniuchał,że jesteśmy z drugiej strony,natychmiast przybiegał i płoty aż łamał.Nie wiem co mu sie stało?Kusy na początku jak do mnie przyjechał,to jak Mietek do niego się czepiał,to on bronił się nawet zębami,ale ten głupi nie zwracał na to uwagi,tylko rżał mu nad głową,więc Kusy uległ i nawet zaczął się go bać.Dziwne te zwierzęta czasem są? Quote
andzia69 Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 czy ktoś zamawiał moze karmę dla Pipi z firmay Allezoo???? dzisiaj dostałam powiadomienie o wysyłce karmy do Pipi (przyszło powiadomienie od firmy kurierskiej UPC) - na mój adres e-mailowy...no i mam zagwozdkę co to...no chyba, że ten sklep (zamawiałam już od nich dla Pipi karmę, dla siebie) zrobił Pipi prezent....no już sama nie wiem:cool3: Quote
gameta Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 Andzia, może jakiś staroć? Sprawdź status przesyłki po numerze listu ... Quote
evita. Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 [quote name='andzia69']czy ktoś zamawiał moze karmę dla Pipi z firmay Allezoo???? dzisiaj dostałam powiadomienie o wysyłce karmy do Pipi (przyszło powiadomienie od firmy kurierskiej UPC) - na mój adres e-mailowy...no i mam zagwozdkę co to...no chyba, że ten sklep (zamawiałam już od nich dla Pipi karmę, dla siebie) zrobił Pipi prezent....no już sama nie wiem:cool3:[/QUOTE] To ja zamówiłam wczoraj karmę dla Pipi w Allezoo. Dostałam maila, że wpłata doszła, towar wysłany itp i czekałam właśnie na maila z firmy kurierskiej. To pewnie ten który wysłali do Ciebie ;). Niezły rozgardiasz swoja drogą mają :roll: Ostatnio jak zamawiałam u nich jedzenie dla swoich psów też jakieś cuda wianki się działy. Najważniejsze, że adres dostawy jest Pipi. Mam nadzieję, ze jutro dowiozą ;) Quote
andzia69 Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 ufff - no to dobrze, ze się wyjasniło!:):):) lepiej miałam z Krakwetem;) zamówiłam karmę...czekam i czekam...nie przyszła - no to piszę - a oni, ze nie wypełniłam jakiegoś tam czegos - ja, ze przecież kupowałam na allegro i tam mają czarno na białym co i jak a oprócz tego napisałam im z aukcji...no to przysłali - bez pobrania:) no to czekam dalej co będzie...ano nic...a żem uczciwa to wysłałam pieniądze sama bez ponaglenia(minęło ze 2 tyg.)...minęło parę dni od wysłania tych pieniędzy, patrzę wchodzi kurier z żarciem! przysłali drugi raz to samo - no szok!:) bez pobrania i bez niczego:) jedzenie przeznaczyłam na dokarmianie psów ze stacji...i czekam kiedy się skapną i przyślą mi wezwanie:) Quote
enia Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Pipi ale on normalnie biega? nie przeszkadzają mu te "kopyka" ? nieee no... biega przecież sama widziałam :), bo tak myślę czy w dzieciństwie może jakiś składników mu zabrakło do budowy tych łap? czy taka ich uroda? ps. jak "moja" Klarcia? Quote
Pipi Posted January 7, 2010 Author Posted January 7, 2010 Klarusia jest już bezpieczna i pierwszy raz w życiu na wiosnę będzie mogła szwendać się do woli,bez ryzyka.Ona zawsze zresztą była latawicą,z tym,że dzieci nie miała nigdy.Brzuszek jej się zagoił elegancko i myślę,że już nie pamieta co ją spotkało/mam na mysli sterylizację/.W charakterze,to nic sie nie zmieniła.Złodziejka jedna.Dziś ukradła i rozmemłała dwa kotlety i żeby to zjadła????pokruszyła,stół wytłuściła i poszła sobie.U mnie jednak nie ma biedy,jest komu posprzątać.Kto pierwszy wpadnie do domu,ten sprząta. Płomykowi dzisiaj oglądałam te łapki,przewracałam,porównywałam z innymi łapkami i doszłam do wniosku,że to taka jego uroda raczej.On po prostu ma takie małe stópki.Za to uszy ma wielkie.Na ostatnich zdjęciach trzeba się uważnie przyjrzeć,jak śpi,jakie ma wielkie i jak mu stoją.On teraz przechodzi wiek dorastania i tak jak dzieci są zdeformowane,bo mają duże nosy,sterczące kolana,wielkie stopy,dłonie itd,itd,itd. . . .tak samo Płomyk.Aj,już sama nie wiem,ale faktem jest,że nózki ma malutkie.Dzisiaj jakoś tak mi mówiło się na niego,Kopytko. Przywieźli karmę,dwa worki po 15 kg,Czapi.Enia,evita,bardzo,bardzo dziękuję. Quote
Olga7 Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Pipi-a nie przygarnęlabyś tej suni foksi -tej kudlaczki do swego domku ? Ona taka sliczna i biedna .. Nie masz wiecej jej fotek i wyrazniejszych ? Może jakos dorzucę kilka zl/m-c na nią choć -a jakiś domek by sie trafil lada m-c ..? Co o tym myślisz ? A widzialaś ostatni -w miescie tego biedaka spod marketu ,tego z wycieraczki - /kopanego przez tego chama-mam nadzieję,że odpowiednio wrednego faceta potraktowalaś wtedy / ? czy on tam nadal na ulicy marznie ? Quote
Pipi Posted January 7, 2010 Author Posted January 7, 2010 Olga7,może i bym wzięła,ale mam umowę z evelin,że już czas na te co są u mnie.Evelin pomogła i wywiozła 10 psów,które wałęsały się i cierpiały w mojej okolicy.Gdyby nie one,ja miałabym w domu cztery w tej chwili.To jedno,a drugie,to to że ta sunia jak przyjdzie do mnie, a moje psy są na dworze,to wszystkie przegania,a te biedaki uciekaja i boją się potem wrócić do domu.Ta suczka bardzo świetnie sobie radzi z innymi psami,po prostu rzuca się na oślep i gryzie.Zwłaszcza Alutka,Płomyk,Jamnisia i Kropka panicznie jej się boją.Ona to wyczuła i pędzi ich gdzie pieprz rośnie.Dziś dostała jeść,to znowu nie pokaże się kilka dni.Ona widocznie tak się przystosowqła,że je raz na kilka dni.Ja mogę jej wątek założyć,może tak pomogę co?Fakt,że jest bardzo ładna i gdyby była zadbana,była by śliczna. Pies z Kauflandu koczuje teraz przy myjni samochodowej.Wczoraj go widziałam.Sypałam kaszę wróbelkom za pawilonem/zawsze jak tam jestem tak robię/ i zobaczyłam go jak bawił się z jakąś suczką z cycuchami do ziemi.Dostali po bułce,kajzerce i on nie wziął,a ona schwyciła dwie i poszła gdzieś.Pogłaskałam go po głowie i poszłam.To jest pies,który na nikogo nie szczeka,nie narzuca się nikomu i tam sporo ludzi ze sklepów go dokarmia.Gdyby ktoś mu budę postawił,to był by myślę szczęśliwy.Rozmawiałam z jedną panią,która pracuje w sklepie z alkoholem,powiedziała mi,że w ciągu dnia u niej w sklepie się grzeje,ale niestety jak zamyka,musi z niego wyjść.Powiedziała mi też,że jakiś pan w ubiegłym roku zabrał go do siebie,ale to pies łajza i uciekł od niego i wrócił pod sklepy. Quote
Pipi Posted January 7, 2010 Author Posted January 7, 2010 Jeszcze sprostuję,bo napisałam,że evelin wywiozła 10,a nie,bo 12 w sumie.Koka,Kretka i jej szczeniak,Szczotka,Tola,Lala,trzy szczeniaczki,które na drodze znalazłam,Kajtuś,Misia/Beza i Śnieżka.Wprawdzie Śnieżka pojechała ode mnie,ale to Murka znalazła dla niej dom i to jaki?.Czyli u mnie zostało by trzy psy.Ja oczywiście cieszę się,że wszystkie dobrze trafiły i że nie muszę patrzeć,jak się męczą,ale u mnie zostało bez zmian i w dodatku przybyło.Płomyk się wepchał na siłę,bez mojej zgody,ale to był już ostatni.Olga,nie mogę już więcej brać do siebie,to było by nie w porządku.Bardzo mi jest żal tej suczki,ale już nie mogę. Quote
Evelin Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Pipi, 12 sztuk ,ale się nam udalo :)..nawet nie wiedzialam... Smutno mi jakos dzisiaj, ale się własnie podbudowałam...jak to mawia mój kolega-alleluja i do przodu.. Trzeba działać,wszystko co się uda to zwycięstwo... Quote
Pipi Posted January 8, 2010 Author Posted January 8, 2010 To takie podsumowanie tylko,ale jak się tak zastanowić,to było to Wielkie Zwycięstwo i to w jakim czasie? Oby zimę przetrwać jakoś,to mam nadzieję,że jeszcze nie jedno uda się zwyciężyć. W tv mówią,że mrozy lżejsze i ocieplenie,ale u mnie dziś po nocy odpływ wody znowu zamarzł,czyli musiało być ok 20 st,bo przy 15 nie zamarza nigdy. Bardzo męczące są te mrozy,nam ludziom,a co dopiero zwierzętom. Quote
Pipi Posted January 8, 2010 Author Posted January 8, 2010 ale jak pies syty,to mu zima nie taka straszna,popatrzcie sami[IMG]http://images45.fotosik.pl/245/72aef258e94da871med.jpg[/IMG] Quote
Pipi Posted January 8, 2010 Author Posted January 8, 2010 Kusemu też by się chciało,ale on nie umie się bawić i jak go puszczę,to całe towarzystwo tak skotłuje,że uciekają od niego[IMG]http://images41.fotosik.pl/241/dc14c4e3c05bc0f7med.jpg[/IMG] tylko patrzy Quote
Pipi Posted January 8, 2010 Author Posted January 8, 2010 jak wszyscy już w domu,wtedy i on poszaleje już puszczam go luzem,ale ze smyczą i muszę pilnować bardzo,bo kombinuje żeby przeskoczyć przez płot[IMG]http://images41.fotosik.pl/241/59405ac1a1140066med.jpg[/IMG] Quote
Pipi Posted January 8, 2010 Author Posted January 8, 2010 .....[img][img]http://images47.fotosik.pl/245/d78ee210aa397e2amed.jpg[/img][/img] Quote
Pipi Posted January 8, 2010 Author Posted January 8, 2010 jeszcze Saszunia,ostatnio smutna jakaś,przestała się bawić?. . . [IMG]http://images35.fotosik.pl/100/e0b2c0715fa6ff64med.jpg[/IMG] Quote
enia Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 A co Saszy??? ma apetyt? a zdjęcia fajne - ja poznałam każdego :) Quote
Pipi Posted January 8, 2010 Author Posted January 8, 2010 A o to Sabusia,bardzo źle widać,ale zwróćcie uwagę na krawacik,jest całkiem zarośnięty[IMG]http://images42.fotosik.pl/157/527f99b7aba6effamed.jpg[/IMG] Quote
Pipi Posted January 8, 2010 Author Posted January 8, 2010 jeszcze tylne szyneczki i łapki do zarośnięcia,ale pomalutku meszkiem też zarasta[IMG]http://images40.fotosik.pl/241/7948e40b96533d14med.jpg[/IMG] Quote
Pipi Posted January 8, 2010 Author Posted January 8, 2010 choć bardzo słabe zdjęcia,to widać na nich,że jest ciemna,to jej sierść gdyby była łysa pokazało by tak jak tylne łapki[IMG]http://images39.fotosik.pl/242/fa848cfb2fbd7e1fmed.jpg[/IMG] Quote
Pipi Posted January 8, 2010 Author Posted January 8, 2010 a tak wygląda posłanko Saby i zapewniam Was,że ona tak lubi[IMG]http://images41.fotosik.pl/241/68672b031851b05bmed.jpg[/IMG] Quote
Pipi Posted January 8, 2010 Author Posted January 8, 2010 .....[IMG]http://images50.fotosik.pl/245/645d6a245a75c636med.jpg[/IMG] bec opisu nie wklejają się zdjęcia Quote
Recommended Posts