Ilonajot Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 [quote name='ewunian']sierpniu? a to nie jest miesiąc Miau?[/QUOTE] no dobra, to we wrzesniu ... co za roznica ;) oczywiscie wiem ze wielka, ale naprawde wazniejszy od jednorazowej wygranej jest WIZERUNEK i ROZGLOS. I na to w pocie czola wszyscy teraz pracuja ... Quote
3 x Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 [quote name='Ilonajot']kochani, jak Pipi nie wygra w lipcu (czego jej baaaaardzo zycze!), to bedzie startowac w seirpniu ;) i wtedy juz na pewno wygra!!! w tym wszystkim chodzi ROWNIEZ o naglosnienie calej sprawy - tego, co robi Pipi i jej zwierzakow ...[/QUOTE]nie obiecujcie po raz kolejny czegoś czego nie możecie być pewni przecież nie tylko sympatycy Pipi głosują w wewnętrznej ankiecie, głosuje masa ludzi za których chyba nie jesteś w stanie wziąć odpowiedzialności? (przepraszam, nic personalnie do Ciebie nie mam, piszę ogólnie, jedynie cytując Twój post) poza tym przez dwa miesiące wiele może się zmienić i nie ujmując nic Pip,i może pojawić się większa potrzeba wygranej gdzieś indziej i wtedy znów się zacznie "bo Pipi miała obiecane" nie ma obiecane, każda nowa ankieta to zdobywanie głosów od początku a tylko od wielu użytkowników zależy na kogo zagłosują, czy będą pamiętali o tym, ze "było obiecane" czy zagłosują jak uważają za słuszne w danej chwili to już tylko od nich zależy a przez obiecywanie dojdzie do chorych sytuacji [COLOR="#c0c0c0"] (btw w wewnetrznej ankiecie głosowałam na Pipi, nie dlatego że gdzieś kiedyś ktoś coś obiecał a dlatego, że podczytuję jej wątek od dawna i chciałam zagłosowac własnie na nią)[/COLOR] Quote
Ilonajot Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 [quote name='3 x']nie obiecujcie po raz kolejny czegoś czego nie możecie być pewni przecież nie tylko sympatycy Pipi głosują w wewnętrznej ankiecie, głosuje masa ludzi za których chyba nie jesteś w stanie wziąć odpowiedzialności? (przepraszam, nic personalnie do Ciebie nie mam, piszę ogólnie, jedynie cytując Twój post) poza tym przez dwa miesiące wiele może się zmienić i nie ujmując nic Pip,i może pojawić się większa potrzeba wygranej gdzieś indziej i wtedy znów się zacznie "bo Pipi miała obiecane" nie ma obiecane, każda nowa ankieta to zdobywanie głosów od początku a tylko od wielu użytkowników zależy na kogo zagłosują, czy będą pamiętali o tym, ze "było obiecane" czy zagłosują jak uważają za słuszne w danej chwili to już tylko od nich zależy a przez obiecywanie dojdzie do chorych sytuacji [COLOR="#c0c0c0"] (btw w wewnetrznej ankiecie głosowałam na Pipi, nie dlatego że gdzieś kiedyś ktoś coś obiecał a dlatego, że podczytuję jej wątek od dawna i chciałam zagłosowac własnie na nią)[/COLOR][/QUOTE] to wszystko jest prawda co piszesz, ale ja akurat troche co innego mialam na mysli. ale chyba napisalam to w zbyt duzym skrocie ... to troche zboczenie zawodowe, bo na codzien jestem specjalistka od wizerunku ;) ale wiem, ze dlugofalowa polularnosc to jest to, co sie liczy NAJBARDZIEJ ;) budowanie grupy fanow i poplecznikow, itp itd. ktorzy nie tylko oddadza jednorazowo glos, ale beda sie zywo interesowac losem podopiecznych Pipi takze PO GLOSOWANIU, na bierzaco. i na bierzaco beda pomagac ... To jest to, co aktualnie robi Pipi na facebooku - i super! gdyby nie bylo tego konkursu na krakvecie - nie poznalaby tych nowych mozliwosci ... oczywiscie SAMA wygrana tez jest b. wazna!!! Quote
Nevada Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 Ilonajot, to jak Tyś specjalistka od wizerunku to pomóż i podpowiedz nam, wskazówki daj jak budowac to wydarzenie żeby osiągnąć to o czym mówisz? Ja pierwszy raz biorę udział w wydarzeniu, doświadczenie zerowe. Quote
Ilonajot Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 niestety nie mam ani konta ani zadnego doswiadczenia jesli chodzi o facebook ;) ale rzeczywiscie to swieta prawda co pisze Pipi, ze mozna tam wiele zdzialac ... tutaj problem polega na tym, ze to wszystko zostalo troche za pozno rozkrecone :( wiec trudno teraz dokonac jekiegos cudu ... na taka akcje, zeby byla udana, trzeba kilka miesiecy! albo przynajmniej tygodni ... i nie mowie, ze sie nie uda!!! Absolutnie nie! mowie tylko, ze JAKBY SIE NIE UDALO - to i tak bedzie korzysc w postaci rozglosu. i ten rozglos zaprocentuje na bank. przeciez do tej pory dogomaniaczke Pipi znalo tylko waskie grono osob na dogo. teraz wszystko staje sie coraz bardziej globalne ;) ja dzialam w schronie w starogardzie gdanskim. od ROKU pracujemy w pocie czola nad tym, zeby schronisko na trwale zaistnialo w swiadomosci lokalsow. I efekty sa zarabiste! 86% Adopcji!!! Poparcie urzedu miasta, pomoc lokalnych mediow, fajnie dzialajacy wolontariat (przed rokiem byly 2 osoby ...). ale to byl ROK pracy. Ten tekst o Pipi z fotkami bardzo fajny, szczery i chwytajacy za serce. Pipi powinna miec nie tylko wydarzenie, ale tez Fan-Page na facebooku. w ten sposob gromadzic swoich fanow rowniez spoza dogo. Quote
Nevada Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 [quote name='Ilonajot'] Fan-Page na facebooku[/QUOTE] :crazyeye: że co? napisała ta co nie zna sie na FB :p Quote
Ilonajot Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 [quote name='Nevada']to pomóż i podpowiedz nam, wskazówki daj jak budowac to wydarzenie żeby osiągnąć to o czym mówisz? [/QUOTE] Pipi sama z siebie robi to BARDZO DOBRZE. Ona bardzo madrze i fajnie pisze. I szczerze, to nie jest naciagane! Ja sama sledze jej watek na dogo od kilku/kilkunastu dni i jestem pod wrazeniem jej uwag na temat psow i zycia ... wiec mysle, ze tu nie ma co pomagac ;) wiec niech Pipi dalej robi to po swojemu. oczywiscie udostepniac i rozsylac dalej - zeby jak najwiecej osob sie dowiedzialo - to nasza rola! a po tej calej akcji z krakvetem mozna sie wspolnie zastanowic, jak wypromowac Pipi w swiecie POZA dogomania ;) Quote
Ilonajot Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 [quote name='Nevada']:crazyeye: że co? napisała ta co nie zna sie na FB :p[/QUOTE] no takie okreslenia to znam ;) to przeciez ABC facebooka ;) ale sama nie mam tam konta, PRZYSIEGAM ;) osobiscie uwazam facebook za narzedzie szatana hehe Quote
estrojek Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 Ja cały czas podpowiadam PIPI co ma pisać i trzeba przyznac ,że sie stosuje do wszystkiego co jej podpowiadam. Jest "grzeczną dziewczynka " hihihi.Zamieściła zdjęcie o które poprosiłam. I tak jak jej powiedziałam pisze codziennie i ma tak pisac codziennie do samego końca a na koncu za wszystko na wydarzeniu i wszystkim podziekowac . Ma być tak aby było widac ,że ona istnieje na tym wydazreniu a nie wydarzenie idzie obo niej Poza tym Wy sie tam tez pokazujcie i tez się wpisujcie na tym wydarzeniu. Jakies takie ciepłe zdanka... NO wiecie...Chodzi o to aby ludzie widzieli ,ze ona ma sporo osób za soba . Kto nie ma konta na FB niech je zakłada. To jest prościucha a mozliwości znaczne . Dużo więkzse niz na DOGO. Poprowadziłam Pipi po " schodkach widzy FB"ale ona jest pojętna i widze ,że na FB juz sobie coraz lepiej poczyna.Jej zdanie o FB juz widze ,ze się zmieniło . Zmieni sie tez Wasze. Jeżeli ktoś nie wie jak sie rejestrowac na Fb albo cos tam szukac jak chetnie służe pomoca.Prosiłam też PIpi aby zamieściła zdjęcia psów które oddała do adopcji,ale maja to byc zdjęcia juz z nowych domów i żeby osoby będące właścicielami psów od niej napisali o niej i o tych psach po kilka ciepłych zdań. To sie nam bardzo przyda na wydarzeniu. Napisałam jej ,że jeżeli ona nie potrafi albo nie ma czasu to może by zrobiłaby to któras z Was.Ja tez cozdiennie 3-4 godziny siedze przy kompie.Mam juz w gronie swoich znajomych Krzysztofa Wojsława który tez agituje za Pipi . tu jest link do jego strony na FB [URL]http://www.facebook.com/event.php?eid=192625097462448#!/profile.php?id=1287830751¬if_t=friend_confirmed[/URL] Musimy zewrzec szeregi. Mój TZ sie wścieka . No ale koniec już blisko tylko,że jeszcze mnóstwo pracy pzred nami . Quote
Pipi Posted July 22, 2011 Author Posted July 22, 2011 estrojek, umiesz dodac otuchy, dziekuję. Na prawde sie steram. Nie wiem jak wytrzymaja to zwierzaki, bo wszystko na jednej nodze, ale jak chca jesc to musza wytrzymac. Facebook, to kopalnia mozliwosci, az wierzyc sie nie chce, ale to prawda, ze wymysl szatana. Fajnie tam, tylko to jest raczej dla tych, ktorzy potrzebuja kontaktu z ludźmi i mają duzo wolnego czasu. tU w tym przypadku jest pomocne, bo pozwala na agitacje do tysiecy ludzi na calym świecie. Jak otworzylam stronke, w ktorej moglam poszukac znajomych, to az oczom nie wierzylam. . . .setki, a moze i tysiace. Siedze i zapraszam, bo jak mnie przyjmą do grona znajomych, to ich znajomi o mnie sie dowiedza. Taki lancuszek. . . .fajne. Przepraszam, ze mnie tu nie ma, ale to jeszcze tylko 10 dni. . . .wytrzymamy. Evelin dziekuje, chyba caly szpital w to wciagnęłaś. Juz zaprosilam Pana doktora do znajomych i teraz bede odwiedzac tablicę. Evita, Ciocia, proszę przyslij mi te zdjecia, ktore robilyscie z enią. Wstawilabym na fb, bo estrojek i Nevada mnie zlinczują. Czekaja i czekają, a ja "udaję", ze zapominam. . . .żartuję. Ciocia Madallena, przypominam sie Tobie. Proszę o wiadomosc, jak tam z fb? cos zadzialasz? proszę pięknie. edit: chcialam jeszcze poprosic ludzia, ktory mi zrobil/a niespodziankę i przysłał/a telefon komorkowy LG, bialy, o kontakt. Nie wiem zupelnie jak przestawic opcję pisania sms. Nie moge nic napisac, bo symbolami wali. No ni jak nie mogę jej rozkminic. Quote
estrojek Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 PIPI starasz sie, starasz i ja to bardzo bardzo doceniam,i inni tez. Wiem,że Ci trudno bo to cos nowego dla Ciebie ale powiem Ci tak : ogarniasz, ogarniasz i ja sie ciesze,że moja nauka nie poszła w las. Jestes pojętnąa uczennicą i uczysz się bardzo szybko. Teraz FB stoi przed Toba otworem. Naucze Cie robic wydarzenia a wtedy FB bedzie NASZ!!!!!!. Zobaczysz.!!! Wszyscy sie staraja i ja to bardzo, brdzo doceniam. Dziekujemy WSZYSTKIM!!! Wiem ,że DZIEWCZYNY cięzko pracuja i sie staraja na wielu frontach ale tak trzeba . Słuchajcie to tylko 10 dni damy radę. Tylko cos się dzieje na stronie krakvetu. Już pisałam o tym ba FB.Najpierw 2 mojeznajome zarejestrowały, izalogowłay i poszło logowanie dobrze tylko niestety glosy nie przezsły. Przetem tak było,że jak ktoś dał glos to sie od razu liczba glosów zmieniała. Ma stronie ludzie tez pisali gło nr100 nr 105 nr120 itd. A ne nie poszły. A teraz kolejna znajoma zarejesdtrowala sie . Ale potem nie mogła sie zalogowac. Logowała sie kilka razy i kicha . Pojawil sie u nich taki napis::: zobaczcie same tu jest link [URL]http://www.krakvet.pl/forum/ucp.php?mode=login[/URL] zrobiłysmy to jeszce raz . Był reset i od początku i nadal kicha. Ja wiem jak sie to robi a co maja powoedzieć inni jak robia to pierwszy raz . Cos strasznego. Nie WIEM PO PROSTU CO SIĘ DZIEJE.ALE NIEFART JUz 3 głosy pozsły na marne. Quote
estrojek Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 Link wchopdzi jako strona logowania ale ja to skopiowałam i zobaczcie Przekroczono limit prób logowania. Teraz, aby się zalogować, musisz oprócz nazwy użytkownika i hasła dodatkowo wprowadzić kod z poniższego obrazka. Nazwa użytkownika: Hasło: [URL="http://www.krakvet.pl/forum/ucp.php?mode=sendpassword"]Nie pamiętam hasła[/URL] [URL="http://www.krakvet.pl/forum/ucp.php?mode=resend_act"]Wyślij ponownie e-mail aktywacyjny[/URL] Wybierz owoce z listy: Proszę przeciągnąć za pomocą myszki odpowiednie opcje na listę obok, aby zapobiec automatycznym rejestracjom. [B]Owoce i warzywa[/B] [LIST]<LI class=bg2 id=answer_28 style="PADDING-RIGHT: 5px; PADDING-LEFT: 5px; PADDING-BOTTOM: 5px; MARGIN: 5px 0px; CURSOR: move; PADDING-TOP: 5px" jQuery152016643954935659222="2">Truskawka <LI class=bg2 id=answer_25 style="PADDING-RIGHT: 5px; PADDING-LEFT: 5px; PADDING-BOTTOM: 5px; MARGIN: 5px 0px; CURSOR: move; PADDING-TOP: 5px" jQuery152016643954935659222="3">Seler <LI class=bg2 id=answer_26 style="PADDING-RIGHT: 5px; PADDING-LEFT: 5px; PADDING-BOTTOM: 5px; MARGIN: 5px 0px; CURSOR: move; PADDING-TOP: 5px" jQuery152016643954935659222="4">Brokuł <LI class=bg2 id=answer_29 style="PADDING-RIGHT: 5px; PADDING-LEFT: 5px; PADDING-BOTTOM: 5px; MARGIN: 5px 0px; CURSOR: move; PADDING-TOP: 5px" jQuery152016643954935659222="5">Banan <LI class=bg2 id=answer_24 style="PADDING-RIGHT: 5px; PADDING-LEFT: 5px; PADDING-BOTTOM: 5px; MARGIN: 5px 0px; CURSOR: move; PADDING-TOP: 5px" jQuery152016643954935659222="6">Marchew [*]Jabłko [/LIST] [B]Owoce[/B] [LIST] [/LIST] Loguj mnie automatycznie Ukryj mój status podczas tej sesji Quote
estrojek Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 Może to jest nieczytelne bo ja poprostu skopiowałam ta strone wtedy gdy nie można było sie powtórnie zalogowac. I to jest ta kopia na gorze. Chodzi o to ,że wyskakuje napis taki jak ten w kopii na górze który tu powtornie cutuję """" Przekroczono limit prób logowania. Teraz, aby się zalogować, musisz oprócz nazwy użytkownika i hasła dodatkowo wprowadzić kod z poniższego obrazka."""""" I w czym problem------ na stronie NIE MA ŻADNEGO OBRAZKA!!!!!!!!!!!!!!! Czy to zbieg okoliczności ???? Czy ktos znowu w tym miesza?????????????????? Nie wiem co mam sadzic na ten temat. NIe wiem może ktoś wie?????? Quote
Finetta Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 Przed chwilą sprawdziłam. 4 x próbowałam się zalogować podając nieprawidłowe hasło. Po przekroczeniu limitu, poza podaniem prawidłowego hasła, musiałam wskazać zwierzęta żyjące w Polsce. Zalogowało mnie pomyślnie. Sprawdźcie dokładnie w mailu, który przyszedł po rejestracji, login i hasło. Jako ostateczność prosicie o nowe hasło. Moje hasło co jakiś czas "traci ważność" przy pierwszej próbie logowania wyskakuje, że przekroczyłam limit logowania. [Size=1]Podobno świadczy to o próbie włamania na konto, czasem przez boty.[/SIZE] Obrazki z literami do przepisania były wcześniej. Może przy zmianie zabezpieczeń niezbyt starannie wpisano instrukcję logowania w przypadku trudności. Edit: Jak widzę przy rejestracji nowego konta też nie ma obrazka, tylko polecenie wybrania z listy (trafiło na owoce). Trzeba będzie pozmieniać instrukcje głosowania na Krakvecie. Quote
estrojek Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 Moge podac nazwiska tych 3 osób które sie logowały Quote
Pipi Posted July 22, 2011 Author Posted July 22, 2011 Napisalam do admina krakvet-u. Zobaczymy czy odpisze i co odpisze. Quote
estrojek Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 Tak. tak były i owoce i były zwięrzeta wszystko przesunięte myszka na prawo.Tak jak trzeba Były też gryzonoie ale też kicha ponieważ za kazdym razem wyskakuje to samo co skopiowałam na górze.CZyli """Przekroczono limit prób logowania. Teraz, aby się zalogować, musisz oprócz nazwy użytkownika i hasła dodatkowo wprowadzić kod z poniższego obrazka."""LITERAMI NA CZERWONO>No i też zmieniłysmy hasło. dostałysmy nowe hasło na onecie do nazwy tego uzytkowanika i tez dupa. Uzytkownika moge w tym przypadku podac gdyby zaistniała taka konieczność Quote
Nevada Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 ja tam sie nie znam, ale z tego co rozmawiałam z ludźmi to mieli kłopoty Ci którzy używają przeglądarek innych niż IE, jak korzystaja z IE nie ma problemów, może jest to tylko jedna z przyczyn? wczoraj pościągałam zdjecia psiaków Pipi około czterdziestu, obrobiłam ładnie żeby można było wrzucać do wydarzenia, wysłałam je Pipi mailem, teraz przejdę cały watek i wynajdę zdjęcia z nowych domów to mozna będzie (jak sparujemy) pokazać na FB metamorfozę, chciałabym też dostać do obróbki jakies lepsze zdjęcie Pipi bo to które jest mało medialne mi się zdaje :-) no ale ogólnie kicha z tym oddawaniem głosów, ode mnie z forum zagłosowało około dziesięciu osób narazie, problemów nie było, koleżanka z pracy ma jakiś problem, będziemy próbować, dobrze, że admin wie i powinien cos z tym zrobić Quote
Pipi Posted July 22, 2011 Author Posted July 22, 2011 Nevada, nie dowiary, ze tyle roboty zrobilas, jestes kochana, dziekuję. A cioci Evicie lanie na kolanie sie nalezy, bo juz nawet sms wyslalam, ale cisza. Ja nie mam swoich zdjec, a Evita ostatnio zrobila duzo i mam nadzieje, ze choc z jedno wyszlo jakos tak, ze mozna ludziom pokazac. Pan Bernard mnie dogania, co robic, ja juz nie wiem. Quote
estrojek Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 Pipi spokojnie mamy jeszcze troche głosów.Damy rade .Pracujemy . To jeszce nie konic a oni się muzsą wygłosować. Ale między Bogiem a prawda to skąd on tyle głosów bierze.Chyba zwołał zebranie w Remizie. HIHI. Quote
Andzike Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 [quote name='Pipi'] Ciocia Madallena, przypominam sie Tobie. Proszę o wiadomosc, jak tam z fb? cos zadzialasz? proszę pięknie.[/QUOTE] Leśny ludek Madallena do końca miesiaca siedzi na działce bez dostępu do netu, więc raczej nic nie zadziała :( Jutro u niej będę więc mogę coś przekazac :) Quote
evita. Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 Już, już się melduję, bo byłam "odnetowana" ;) Zaraz obrobię fotki i wstawię :) Quote
evita. Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 Pipi- komu jak komu, ale Tobie taki dzień urlopu raz na jakiś czas należy się jak przysłowiowa psu kośc :evil_lol:. A tak na serio było nam baaaaaaaaaaaaardzo miło Ciebie gościc :lol: Wiesz, że masz nieustające zaproszenie i możesz wpadac kiedy tylko chcesz i kiedy masz możliwośc. Zawsze będziesz mile oczekiwanym gościem :loveu: I kilka fotek :): [IMG]http://img717.imageshack.us/img717/9606/73668753.jpg[/IMG] [IMG]http://img217.imageshack.us/img217/8452/40111715.jpg[/IMG] [IMG]http://img687.imageshack.us/img687/6601/91762143.jpg[/IMG] Pipi w najmodniejszym podobno kolorze sezonu :p :cool3:: [IMG]http://img17.imageshack.us/img17/4660/86088347.jpg[/IMG] W tle ciocia Enia ;) : [IMG]http://img20.imageshack.us/img20/7058/46935796.jpg[/IMG] Quote
Recommended Posts