Jump to content
Dogomania

JEDNO SERCE NIE DA RADY ! Serce Pipi i podopieczni w potrzebie!!! (Posty inf. 1-6)

Recommended Posts

Posted

Ale Pipi wie kto dzwonił;)
zdaje się, jedna miła pani się nie przedstawiła......
to już nie jest śmieszne, żeby wydzwaniać i szykanować ludzi......

Posted

Pipi- właśnie poszedł przelew za bazarek od Enii i ode mnie (100 zł). Już mamy w przygotowaniu kolejne bazarki ;) A odnośnie tych telefonów zarzutów itp- wiem- jak musi byc Ci przykro i ciężko. Ale tak robią tylko tchórze, mali ludzie, którzy nie mają cywilnej odwagi. Brak mi słów na takie hieny. Mamy forum i ono jest właśnie od tego żeby dyskutowac, debatowac, zadawac pytania, rozwiewac wątpliwości. A takie anonimowe telefony itp świadczą tylko o tych osobach, które tak robią. Żal mi tych ludzi :roll:
Trzymaj się dziewczyno :loveu:
pozdrawiam serdecznie

Posted

przepraszam dlugo mnie nie było na wątku ale własnie dostałam wiadomosc:

Witam

Właśnie nie dawno musiałam uśpić swoją sunię. Jeszcze nie ocząsnełam się po jej śmierci, ale tak mi jej brakuje, że szukam właśnie takiego maleństwa jak Luka. Chciałabym zapytać o lokoalizację - ja jestem z Tranowa i chętnie adoptowałabym Lukę tylko chodzi mi o transprot.
Proszę napisać gdzie dokładnie leży wyszków i czy ewentualnie istnieje możliwość transportu??

Pozdrawiam
Estera

napisała Pani ze podam Pipi do niej maila i się z nią skontaktuje. I ze moze z transportem uda się cos wymyslec...

Posted

[quote name='bea_m']Pipi ty nie martwiaj się :p W tak krótkim czasie obrobiłaś z zabiegami i leczeniem tyle psiaków. To jest cud że na mordę od tego nie padłaś. [/quote]
Podpisuję się pod tym obiema rękami i przy okazji zapraszam na bazarek dla psiaków Pipi:
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f99/bazarek-ciuszkowy-dla-duzych-dziewczynek-iv-edycja-na-pomoc-psom-pipi-do-18-v-137575/[/URL]

Posted

Pipi ty nie martwiaj się :p W tak krótkim czasie obrobiłaś z zabiegami i leczeniem tyle psiaków. To jest cud że na mordę od tego nie padłaś. A co do domków. Co sie odwlecze to nie uciecze. Pójdą wszystkie w swoim czasie.

Posted

Dziękuję za zrozumienie i dobre słowa.Zabolało bardzo,ale życie toczy sie dalej i nie będe się mazać.Jestem za bardzo impulsywna,nie powinnam pisać o takich rzeczach,bo tylko Was denerwuję,zupełnie niepotrzebnie.Przepraszam i dziękuje.
Mam jeszcze trochę czasu,to postaram się rozliczenie zrobić.
Weronia,bardzo Cię proszę,abyś przeniosła na pierwszą stronę,chyba tak będzie najlepiej.

Do tej pory wpłynęły następujące kwoty:
-------------------------------------------------

09.03.2009 od Asiaczek 50 zł
09.03.2009 MKKM dla
zwierząt Leczenie karmą
ODPK 100 zł
10.03.2009 Akucha 50 zł
11.03.2009 Koss 70 zł
16.03.2009 Anita N 200 zł
16.03.2009 Gosia17 75 zł
17.03.2009 Auraa 40 zł
19.03.2009 Krystyna S
na sterylizację 100 zł
25.03.2009 Małgorzata
Kinga K-M 150 zł
25.03.2009 mtf zalesie 260 zł
27.03.2009 Elżbieta Antoni
M-W na szczepionki 100 zł
02.04.2009 Akucha 70 zł
03.04.2009 Zuzlikowa 26 zł
06.04.2009 Żabusia 50 zł
07.04.2009 Iwona St. 50 zł
10.04.2009 Julie 50 zł
10.04.2009 Maria K 50 zł
10.04.2009 Enia i Evita 245 zł
04.05.2009 Akucha 50 zł
05.05.2009 Paweł L od Leni 300 zł
05.05.2009 Iwona St. 50 zł
jeszcze nie sprawdzałam,ale poszło
od Enia i Evita 100 zł
...........................................................
RAZEM 2236 zł

WYDAŁAM:
...........................

Szczepienia:

Punia 25 zł
Luka 10 zł
Kropka 10 zł
Jamnisia 10 zł
Balbina 10 zł
Alutka 10 zł
Misia 10 zł
.........................
85 zł

Sterylizacja:

Jamnisia 100 zł
Balbina 100 zł
Pola 100 zł
Misia 100 zł
Alutka 100 zł
Śnieżka 130 zł
Kropka 130 zł
Lampo 50 zł
Misio 50 zł
Ozzy 50 zł
paliwo 100 zł
.....................................
Razem: 1010 zł

Zakupy:

04.05.2009 3x20 zł = 60 zł /3 worki po 10 kg,jeden worek 20 zł /
08.05.2009 2x75 zł = 150 zł /2 worki po 20 kg Bosch My Friend /
08.05.2009 2x43,90=87.80 Fiprex Spray 250 ml
.............................................................................
Razem: w zaokrągleniu 300 zł

Zostało: 823 zł
............................

Nie wiem,czy się nie pomyliłam,bardzo się spieszę.Postaram się zrobić zdjęcia paragonów i wkleję.Na razie pędzę do roboty.
Pieniądze,które zostały chciała bym przeznaczyć na karmę i zaszczepienie i odrobaczenie pozostałych.Ciągle brakuje mi czasu,może w sobotę?
Na razie lecę pa.

Posted

:multi::multi::placz::placz: Dwa szczeniaczki oddane.Jednego chłopcy oddali sami,gdzieś na wieś do rodziny,do ich cioci.Drugą sunię oddałam z ogłoszenia.Przyjechali z Hajnówki.Wzieli do domu z ogródkiem.Mała ma być w mieszkaniu.Trochę jestem zaniepokojona,bo to młode dziewczyny ok 15,góra 16 lat.Przywiózł ich brat dorosły.Spisałam go z dowodu osobistego.W domu mieszkają rodzice.Umówiłam się,że pojadę w sobotę zobaczyć jak się miewa mała sunia.Umowę podpisał pan,ale suczka dla siostry.Jestem jednak dziwnie niespokojna.Watpię,czy dotrzymaja warunki umowy.Jacyś dziwni.Zastanawiałam się czy dać im suczkę,ale zaważyło to,że zapytała dziewczyna czym ją karmić,czy już można szczepić i czy jest odrobaczona.Mieli kota,ale zabił samochód.Psa nie mieli nigdy przedtem.Obiecali,że nie skrzywdzą i będą kochali jak dziecko.Zobaczymy.

Posted

Weroniu bardzo dziękuję.Na razie nic,bo pieniądze są na koncie.Może w sobotę coś dalej wydam.Bardzo bym chciała ich w końcu odrobaczyć.Dzisiaj czekałam na werterynarza od nas z Wyszek,miał przyjechać zaszczepić jeszcze Misia,Ozzy-ka,Saszę,Polę,Śnieżkę i Monę.Nie przyjechał znowu.Muszę sama ich jakoś pozawozić.Już tyle razy mówił,że przyjedzie i ciągle mu coś wypada.
Na razie kasa leży.

Posted

[quote name='Pipi']
Mam jeszcze trochę czasu,to postaram się rozliczenie zrobić.
Weronia,bardzo Cię proszę,abyś przeniosła na pierwszą stronę,chyba tak będzie najlepiej.
[/quote]

Pipi, już wszystko jest na 1 stronie (rozliczenie zdaje się w 3 poście).
Czy jeszcze coś trzeba zmienić na 1 stronie?

Posted

[IMG]http://www.dogomania.pl/forum/9529025 5:42:28[/IMG]Taką wiadomość otrzymałam na gg.Napiszcie w jaki sposób mam rozliczyć karmę.Poprostu sypię do misek i nie zastanawiałam się nad tym ile jej idzie.Ale nie ma sprawy,znajdę chwilę na to,żeby policzyć ile przyszło karmy i ile mniej więcej zjadł każdy pies.Oprócz karmy suchej kupuję im korpuy,ryż,kości,konserwy i tego nikt mi nie przysyła.Proszę,żeby osoby,które maja do mnie pretensje ujawniły się w końcu,tu na wątku i nie straszcie mnie,bo ja nie mam czego się bać.Chyba będzie lepiej jak doprowadzę psy do takiego stanu jak pan 50 pekińczyków,to wtedy bedę miała spokój,a wy satysfakcję.Cieszcie się,bo nie ukrywam,że boli.A ja potrzebuję spokoju żebym mogła opiekować sie taką ilością zwierząt.Wasze zaczepki bardzo mnie "motywują" do życia.
Piszę o tym na wątku,ponieważ nie wiem kto mi tak dokucza.Widać jednak,ze żywo się interesujecie,lub interesujesz tym co sie tutaj i u mnie dzieje.
Jestem otwarta,przyjedź do mnie porozmawiajmy,a nie najpierw dzonisz,mówisz i się rozłączasz, jak tylko ja chcę coś powiedzieć.Dlaczego ukrywasz nr telefonu?

Posted

Pipi nie przejmuj się takimi osobami, widac jeszcze nie dorosły skoro nie potrafią się ujawinic, to typowe dla smarkaczy, ktorzy przez telefon robią sobie z ludzi jaja. A i jeszcze jedno, osoby, ktore przesyłają pieniądze mają prawo wiedziec na co one dokładnie idą ale te osoby wcale Cię z tego nie rozliczają jakos super dokladnie, widocznie nie jest im to potrzebne i wierzą, ze wszystko jest ok a ludzi, ktorzy nic nie robią nie pomagają Ci, tylko uprzykrzają zycie nie powinno to w ogóle obchodzic!!!

radze rozglądnąc się wokoł siebie a nie wtykac nos tam gdzie nie trzeba!!

Posted

Pewnie psy powinny miec jakąś tabelkę i harmonogram i same tam po posiłku wpisywac ile chrupek suchej karmy kiedy i o której zjadły. Paranoja jakaś z rozliczaniem tej karmy :shake:

Posted

Pipi, nie denerwuj sie, olej takie tchorzliwe " osoby" ( napisalabym inaczej, ale wtedy ban gwarantowany :evil_lol:). Jest pare takich, co w doopie maja te psy, ktorymi z takim zaparciem pomagasz i probuja Ci dokopac. Ale takie cos bedzie zawsze istnialo, wiec sie nie przejmuj. I dobra rada - zablokuj na GG ich adresy, tez mam czasami takie idiotki ( lub idiotow), co probuja mnie na GG gnoic. Nie odpowiadam, blokuje i czesc.
Z mojej strony, najwyzszy szacunek. Jakbys potrzebowala jakiegos DT ( oczywiscie bezplatnego) dla ktoregos z Twoich podopiecznych, zamelduj sie.

Posted

ja nie widze tej wklejonej wiadomości.........
w każdym razie to chyba przesada z rozliczaniem karmy?
Pipi szczegółowo chyba wiesz ile kg. suchego Ci schodzi na jeden dzień dla psiaków? ile kg. gotowanego?
osobiscie uważam, że nie chodzi tu o ilość lecz o dokopanie Pipi z każdej strony......teraz karma za chwile bedzie co innego......
tylko czemu tu na forum nie napisze ta osoba otwarcie o co konkretnie jej chodzi?

Posted

Pipi...odpuść sobie! Nie każdą uwagę bierz do serca...mimo,że boli.
GG zablokuj dla ...tej mądrej osoby,[B]rozliczaj co masz rozliczyć[/B]...psich kulek nie licz:evil_lol:...odwalasz kawał dobrej roboty,a nawet jak coś pomylisz,czy popełnisz błąd,czy niedopowiedzenie...to pamiętaj,że nie błądzi ten kto NIC NIE ROBI!
Nie musisz na gwałt udowadniać,że jesteś w porządku...ten kto tego nie chce wiedzieć i tak będzie nieprzekonany,tym bardziej,że bawi się tą sytuacją!
Rób swoje...a dowcipnisia zignoruj.Na złość i głupotę nie ma lekarstwa!

Posted

Pipi, nie przejmuj się. Takimi ludźmi naprawdę nie warto zawracać sobie głowy, choć wiem że to boli.

[SIZE=3][B]
A ta Alutka ma jakieś ogłoszonka?[/B][/SIZE] [B][SIZE=3][COLOR=black]Piękna sunia... [/COLOR][/SIZE][/B]

[FONT=Times New Roman][SIZE=3][U][IMG]http://i530.photobucket.com/albums/dd346/agacia_s/Alutka/Obraz027.jpg[/IMG]
[/U] [SIZE=5][COLOR=Green][SIZE=3][COLOR=Black]
[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][/SIZE][/FONT]

Posted

[quote name='Martali'][SIZE=3][B]A ta Alutka ma jakieś ogłoszonka?[/B][/SIZE] [B][SIZE=3][COLOR=black]Piękna sunia... [/COLOR][/SIZE][/B][/quote]

Ma, na pierwszej stronie jest napisane gdzie. Ale to już dość dawno robiłam, więc jakby ktoś chciał pomóc to byłoby super ;) Im więcej ogłoszeń tym lepiej.

Posted

Pipi, nie przejmuj się takimi ludźmi naprawdę nie warto zawracać sobie nimi głowy.Ja osobiście też wole pomóc psiaczkom niż (niekturym) ludziom.Pies doceni pomoc i pomocnej ręki nie ugryzie a (niektóry) człowiek niestety potrafi to zrobić.

Posted

:calus::calus:[COLOR=Blue]Pipiniu odrzuc tych podlecow od swych mysli , bos ty jest ponad takich podlych ,,ludzi,,:angryy:- pewnie siedzi jakis bogacz przed komputerkiem i czyta i z braku zajecia i braku czlowieczenstwa , takie rzeczy czyni :shake::shake: :Dog_run::kociak::kociak::kociak::kociak::Dog_run::thumbs::thumbs:Pipi kochana ja wierze w twa sile , nie poddawaj sie !! Miej dalej sile i zdrowie , tys potrzebna tym istotkom najbardziej na swiecie calym [/COLOR]!!

Posted

Dziękuję wszystkim.Jesteśmy naprawdę bardzo wdzięczni.Ten wątek jest dla mnie bardzo ważny.Mogę się poradzić,wygadać,mam pomoc i wsparcie i to daje mi siłę napędową do tego, co zresztą bardzo kocham,ale z Wami jest lżej.
U nas wszystko dobrze.Wczoraj jeździłam z Sabą do weta i dostałam zastrzyki na 5 dni,będę jakoś jej robić.Pan doktor powiedział,że ona wygląda lepiej.Pobrał krew i zeskrobinę.Dalej mam podawać encorton i te leki od depresji.Krótko mówiąc ponownie leczenie.Ma potrwać 6 tygodni,ale jeśli to nie zadziała,to może tak być,że jest to sprawa genetyczna i układ immunologiczny nie poradzi sobie z tym.W takie coś,to raczej trudno uwierzyć,ale jesli by tak było,to boję sie nawet myśleć co dalej.