Jump to content
Dogomania

JEDNO SERCE NIE DA RADY ! Serce Pipi i podopieczni w potrzebie!!! (Posty inf. 1-6)

Recommended Posts

Posted

Agusia napewno miała domek zanim ktos ją pod cmentarz wywalił ze szczeniakami, świadczą o tym długie, słabo starte pazurki. Może nawet mieszkała w bloku. Dlatego dobrze czuje sie w mieszkaniu, no ale z tym cukrem to nie przesadzaj. Czasami psztyczek w nos dla panienki się należy.

Posted

Po prostu nie stawiam tam cukru. Pomyslałam, ze przesunę stół i nie bedzie na nim siedzieć. Tylko, ze dla niej z góry lepiej widać, no i przez pkno moze popatrzeć co sie dzieje za płotem. Z ziemi nic juz nie widac, bo zarosło zielem. U nasz za płotem duzo sie dzieje w tym roku, bo sąsiedzi remontują dom. Jest wesoło i ciekawie i na kogo poszczekać jak za bardzo ktorys z robotnikow zbliza sie do ogrodzenia.
Trudno zgadnąć gdzie ona i u kogo byla. Jesli była domowa, to na pewno nie prowadzali ją na smyczy, bo ani rusz nie chce zrozumieć, ze to nic strasznego. Kładzie się i ani kroku. Robimy to co dnia i moze w koncu zalapie i się ruszy. To mam juz druga taką, ktora sztywna się robi na smyczy. Druga to Leda/ta duza ON-ka/. Ta to juz teraz nie pozwala nawet obrozy zalozyc. Jak tylko widzi, ze zabieram sie do niej w tym celu, to juz jej nie ma. Potrafi potem pol dnia z budy nie wyjsc. Dla niej odpuscilam, bo i tak juz nie zrozumie, bo stara jest, ale Adze nie odpuszczę. Aga dobrze było by zeby poszla do bloku, bo ona nawet nie chce na podwórko wyjsc. Załatwia sie na kupke tylko raz na dobe, a siku dwa i to nie zawsze chce wyjsc. Jak ja jestem na podwórku, to ok, ona razem moze i cały dzien. Jak mnie nie ma, to piszczy pod drzwiami i japoli zeby wpuscic do mieszkania. Bardzo zwiazana z czlowiekiem. Nawet bawi sie pluszakami najlepiej sama. Uwielbia spac na poduszkach. Co pukladam jedna przy drugiej, to za chwilę rozwalone artystycznie, a ona na nich szczesliwa. W ogole poslanko nie moze, nie ma prawa byc w porzadku, bo zawsze rozwali, po swojemu ściele. Aj, w ogole jest kochana dziewczynka, kruszynka.
Lecę do Popław teraz, bo juz i tak pozno.

Posted

Może mieszkała w bloku u jakiejś starszej pani. Wiem że takie babcie otwierają drzwi i wypuszczaja psiaki luzem na siku i kupkę, bo nie dadzą rady na smyczy za psiakiem lecieć. No i pewnie na takim luzie dorobiła sie dzieci. Może całymi dniami leżała na łóżku, dlatego tak bardzo lubi poduszki. Gdyby byłą podwórkowa lubiłaby tam być. No i stawiam na to, że ktoś z rodziny takiej babci sie "zlitował" i wywalił razem z problemem na cmentarz.

Posted

[quote name='mshume']Agusia cudniasta i bardzo adopcyjna, bo mała. Po sterylce zróbcie jej gumtree na Warszawę, raz dwa dom znajdzie, mówię z doświadczenia :)[/QUOTE]
dziękujemy za podpowiedź ...:)

Posted

[INDENT][B][SIZE=3]"Ostrzeżenie ze schroniska w Gaju, że jeździ po schroniskach facet z zamiarem adopcji szczeniąt. Psy podobno jadą do Niemiec jako przynęta dla amstafów szkolonych do walk !!! Ten facet to C..... Lukasz lub zona Ewa z Krzywinia kolo Gostynia. Może kontaktować się ze schroniskami w całej Polsce.... uprzedź znajome schroniska !"[/SIZE][/B]

[/INDENT]

Posted

Mnie też facet nabrał. Zadzwonił po szczeniaka i od razu powiedział, ze wszystko podpisze i zebym podała adres, to on zaraz przyjeżdża po psa. Odpowiedziałam, zeby on podał adres, to ja przywiozę, bo przy okazji zrobię wizyte przed/adopcyjną. Podał mi fałszywy adres, a telefonu ode mnie nie odbiera juz dwa dni. Zastanawiam się, czy na czarne kwiatki go nie wpisać.

Posted

Tak to ten gość. Na czarne kwiatki można by go nadać. Może chciał pieska n a żer dla swojego astka, bo słyszałam o takich przypadkach..

Posted

[B]Elik[/B], czy to jest Twój adres mailowy? [email][email protected][/email]
wczoraj wysłałam na ten adres tekst do ogłoszen dla szczeniakow, który zrobiła doris66, a dzisiaj otrzymałam odpowiedź, że : "chyba pomyliła pani adres mailowy" - nic nie rozumiem??????

Posted

[quote name='Pipi'][B]Elik[/B], czy to jest Twój adres mailowy? [email][email protected][/email]
wczoraj wysłałam na ten adres tekst do ogłoszen dla szczeniakow, który zrobiła doris66, a dzisiaj otrzymałam odpowiedź, że : "chyba pomyliła pani adres mailowy" - nic nie rozumiem??????[/QUOTE]
Bo Ela ma elsia[B]7[/B] :)

Posted

Pipa co u ciebie na wątku taka cisza? Chyba gdzieś byłaś poza domem bo nic nie pisałaś. Daj jakiś znak, bo się martwię co z tobą. Środa aktualna na wyjazd ?

Posted

Poza domem??? ale jak? nie ma takiej mozliwości złociutka. Po prostu upał mnie wykancza. Dzisiaj miałam zawroty głowy, więc starałam sie siedzieć pod gruszką w cieniu. . . .a tam, nie ma komputera :eviltong:

U nas spokojnie. Troche przybyło, telefon milczy i ogolnie do bani. Jak ma byc takie lato jak dziś, to ja dziekuję. . . .trzeba bedzie przestawic sie na nocne zycie.

Posted

:diabloti: a ja lubię jak jest tak ciepło
pranie świetnie schnie
na spacerach z psem można włazić do rzeki - nawet Młodemu pozwalam nogi moczyć

Pipi - Ty potrzebujesz laptopa z internetem bezprzewodowym - takiego pod gruszę;)

Posted

Patmolku, ja jeszcze 5 lat temu uwielbiałam jak było gorąco. . . .nawet się opalałam. Teraz juz pewnie starosc mnie dopada, albo tusza. . . .albo jedno i drugie. W tej chwili jest temperatura w sam raz, jak dla mnie. Staram sie juz od 5 rano wszystko zrobic, zeby w najwieksza goracz moc sie schowac do cienia. Na wszystko jest sposób. Moze i na laptopa kiedys przyjdzie czas. Nawet gdybym miala pieniądze, to pewnie abonament na bezprzewodowy internet jest wysoki. Teraz płacę 110 zł, bo mam neostradę, no i abonament za telefon stacjonarny, czyli 2 w jednym.

Posted

taki bezprzewodowy, ale stacjonarny - to znaczy że możesz z laptopem odejść do pewnej odległości od punktu podłączenia
ja też mam neostradę i laptopa z którym mogę swobodnie chodzić po całym mieszkaniu
ale mniej płacę :eviltong: bo telefon sobie zawiesiłam

Posted

A ja dziś z tymi dziadami z tp zrywam umowę :angryy: przenoszę stacjonarny do ery. 150 minut za 29 zł. A jak weźmiesz jeszcze internet to 19 zł :crazyeye: (internet oczywiście oddzielnie płatny). I możesz z telefonem odchodzić od domu na 0,5 km!

Posted

[INDENT]Zajrzyjcie proszę do "mego" bezdomnego psiaka, zapraszam[IMG]http://www.dogomania.pl/threads/images/smilies/cool3.gif[/IMG] i przepraszam za offa[IMG]http://www.dogomania.pl/threads/images/smilies/icon_wink.gif[/IMG]: [URL="http://www.dogomania.pl/threads/209112-Zielonooki-Negro-DZIŚ-POBITY-CO-GO-DALEJ-CZEKA-!-Potrzebny-dt-deklaracje-fanty"][COLOR=#4444ff]http://www.dogomania.pl/threads/2091...klaracje-fanty[/COLOR][/URL] [/INDENT]

Posted

[quote name='buniaaga']białystok online dla Groszka:
[url]http://www.bialystokonline.pl/ogloszenia.php?catid=24[/url][/QUOTE]
Dzięki Aga za pamięć o Groszku. chyba trzeba tez Gumisia szykować do ogłoszeń. On chłopak najmłodszy ale zadziorny i uroczy, moze ktos sie w nim zakocha. tylko fotki trzeba uaktualnic.