Patmol Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 [quote name='suślik'] Ja zgodliwa jestem i się zgadzam na wsio :)[/QUOTE] i ja też [URL="http://smajliki.ru/smilie-1146651591.html"][IMG]http://s19.rimg.info/aa985d0a4937187fa4d995f192638fe0.gif[/IMG][/URL] Quote
Patmol Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 Mama Kajki jest naprawdę [I]ruda. [/I]Czy tylko imię ma [I]Ruda?[/I] Jak wygląda? Quote
doris66 Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 Mam Kajki jest naprawde ruda i imie tez dostała takie. Jest piękna, kudłata w typie owczarka coli tylko mniejsza. Porusza się lekko, z gracją. Niestety jest trochę dzika, a raczej nieufna i przyzwyczajona do wolności, bo to sunia wyrzucona z domu jakies 2 lata temu. Z uwagi na soją nieufność nie zbliża się do człowiekanawt na odległosc reki. Bardzo się przymila jak prosi o jedzenie ale trzeba jej zostawić i odejść wtedy zje. MOże ktoś ja bił albo rzucał w niąjakimiś przedmiotamo bo ona wyraźnie boi sie kontaktu bezposredniego. Jak urodziłą szczeniaki ( Kajke i jej brata Maczo ) to głód ją zmusił do bliskich kontaktów ze mną, mogłam jej nawet dotykac nosek, i była już prawie nasza ( miałysmy ją schwytać, już było wszystko umówione ) ale los pokrzyżował plany, Szczeniaki zostały wykradzione z gniazda przez złą kobiete , Ruda przepedzona. Dzieci odnalazłyśmy z dziewczetami, bo Ruda sama nam drogę wskazała, a poniewaz ich nie karmiła już, to poszły do domów: Maczo do ds, a Kajka do Pipi do dt. Ale Ruda juz poźniej nie dałą się do siebie zbliżyć na dotyk, znowu stałą się nieufna, bo zabranie jej szczeniaków przez te kobietę, pewnie w dramatycznych okolicznościach odebrała jako kolejną krzywde od człowieka. Żyje teraz na moim osiedlu z innymi bezdomniakami a my nie mamy dobrego pomysłu jak ja złapać,. Quote
Patmol Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 Niesamowita jest ta historia Kai. Doczytywałam na wątku psów z Bielska Podlaskiego. To Kaja nie jest chyba zbyt podobna do mamusi? a jej brat Maczo? Quote
doris66 Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 Ojcem Kai jest samiec łajki zachodniosyberyjskej w kolorze biało -szarym. Widziałam jak w czasie rui Ruda biegała z tym "panem" . Kaja ma delikatność i kruchość po matce, sylwetke po ojcu, a urode po obojgu rodzicach. Kolor sie wymieszał ale to kakaowe futerko jest naprawde śliczne . Kaja ma czarny nosek i czarne oczy ale rzęsy ma długie i białe. Maczo jej brat to 100% uroda ojca i jego umaszczenie. Poza tym on jest takim typowym chłopakiem , będzie większy i bardziej zawadiacki. A Kajka to delikatność i czułość, no po prostu królewienka i kokietka. Ona nawet nic nie niszczy, wczoraj u Pipi obserwowałam jak jej koleżanka ( troszke starsza) rozrywa kolejną zabawkę a Kaja leżała z boku na trawce i bawiła sie swoja łapką. A za chwilę odeszła dać buziaka Cezarkowi ( to jej ukochany chłopak, rezydent u Pipi ). Ona tak pieknie zgrywa sie z innymi psami Pipi i jej kotami choć jest najmłodsza. Będziesz Patmol miałą sliczną i mądra sunię, napewno Was pokocha i nie sprawi żadnego kłopotu. Quote
Patmol Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 Nie możemy się już jej doczekać. Znalazłam zdjęcie jej mamy. Bardzo jest ładna. Quote
beka Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 [quote name='anecik60']jestem i ja na watku, dzieki za linka buniaga:cool3:, Kaja bedzie miala cudowny domek:lol:, poczytalam pare sron wstecz pobieznie ale dobre i to:p, jak tam bylyscie dzisiaj u Pipi? jak tam Kajusia sie ma?[/QUOTE] transport chcemy zorganizowac na piatek. koszt niestety duzy 490 zł :( ide szukac czy nik nie potrzebuje z wrocławia do wawy Quote
Soema Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 Zapytam znajomych czy już coś znaleźli bo szukali na weekend transportu... kto będzie jechał? Duży samochód? Quote
Soema Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 [quote name='beka']PatiC bedzie jechac[/QUOTE] Acha, stąd koszt. Znajomi szukają, pewnie się z Wami skontaktują. Wrocław-Warszawa. Quote
suślik Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 [quote name='beka']transport chcemy zorganizowac na piatek. koszt niestety duzy 490 zł :( ide szukac czy nik nie potrzebuje z wrocławia do wawy[/QUOTE] 490zl? :O O ludzie ludzienki :( faktycznie duzy. a ile osob do podzialu kosztem? Tzn ile od Waszej strony. Quote
beka Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 poki co tylko Saba jedzie :( ale Jamor tez szuka wiec może sie uda inną drogą.. Quote
Pipi Posted May 9, 2011 Author Posted May 9, 2011 Słuchajcie, to nam potrzeba 245 zł do zebrania na transport Warka - Wrocław i jakies 130/40 zł do Warki. Może spróbujmy zebrać. Patmol moze dołozyć się do transportu, tylko nie wiem ile. Nie potrafiłam jeszcze powiedzieć ile bedzie potrzeba. Patmolku, czy teraz możesz sie określić ile bys mogła dołożyć? Wiedziałybysmy wtedy ile mamy do zebrania. Moze do Warki nie trzeba tyle ile napisałam, bo nie wiem, nie pamiętam. Chyba jak jeździłam do jamora, to poszło mi cos koło tego. Kto wie, ile kilometrow jest do jamora z Białegostoku? Moze stówka wystarczy. Trzeba to sprawdzić. PatiC, ma przystosowany samochod do przewozu psów. Widziałam, bo była u mnie. Psy jadą w klatkach, to znaczy w kontenerkach eleganckich. Dla Kai byłoby dobrze, bo moze mniej by się bała? Ja mam jeszcze 70 zł od Kai sponsorki, więc początek już jest. Beka, jak to zrobić, jak zgrać? czy patiC wie, ze Kaja by pojechała też? czy trzeba z nią gadać? Jak to się załatwia. Ja pierwszy raz w takiej sytuacji jestem. Quote
Asiaczek Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 Cieszę się, że z Miłką sprawa wyjaśniona:) No i DS dla Kajusi:) Hura!!!!!! pzdr..[URL="http://img850.imageshack.us/img850/8594/wazirbanner.png"][IMG]http://img850.imageshack.us/img850/8594/wazirbanner.png[/IMG][/URL] Quote
Patmol Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 Bardzo wszystkim dziękuję za pomoc. Czyli ile bym musiała dołożyć? ok 320? (245 + 130 - 70) tylko dla mnie jest bardzo ważne o której godzinie i gdzie patiC by przywiózła Kaję do Wrocławia nie mam samochodu i albo musiałabym dojechać po psa pociągiem, no i wrócić albo szukałabym znajomego który pojechałby ze mną po psa wolałabym pociągiem, bo po prostu pojechałabym pociągiem odpowiednio wcześniej i spokojnie poczekała ale wtedy nie może to być zbyt późna godzina żebym mogła wrócić czy patiC mógłby Kaję przywieźć w okolice dworca PKP? Quote
Patmol Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 a może z nią rozmawiać żeby przywiozła psa do Legnicy? może to byłoby najmniej stresujące dla Kai chociaż dla patiC to dodatkowe km do przejechania no i ile to by dodatkowo kosztowało? Quote
doris66 Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 A ile km jest z Wrocławia d Legnicy? I jaki to koszt jesli chodzi o paliwo? Quote
Patmol Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 ok. 70 km - jest autostrada koszt paliwa zależny jest od tego ile pali jej samochód Quote
doris66 Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 Boziu to juz żadna odległość w stosunku do całości trasy. Dla Kai to najlepsze wyjście dowieźć na miejsce bo ona do jazdy ciężka jest, Ślini sie i okropnie stresuje. A dodatkowy przeładunek to też dodatkowy stres. Bardzo prosze Paniaą lub Pana ( kto bedzie wiózł do Wrocławia ) prosze zawoieźć Kaje do domku Patmol. Ona tak delikatna jest. Plis...plis.. plis.... Quote
beka Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 Jamor załatwił transport dla saby na czwartek. Ona jedzie z ludźmi ktorych on zna. Jeśli chciałybyscie skorzystać to trzeba z Jamorem porozmawiać. Ruszaja ok 10 z Warki. Quote
Pipi Posted May 10, 2011 Author Posted May 10, 2011 Ale to nie PatiC? i ci ludzie jadą do Wrocławia tak? Zresztą ok, zaraz do jamora zadzwonię. Edit: niestety nic z tego, bo ludzie nie z naszej "branży" i jamorowi grzecznosc po prostu robią. Beka, a to własnie te suczkę Sabę miała wieźć PatiC? czyli rozumiem, ze musimy dalej szukać? Przepraszam, ze tak dopytuję, ale juz mi sie wszystko merda w mozgu. Tyle rozmow, telefonow, zamieszania, ze gubie sie. Quote
doris66 Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 Kurcze co za pech, że Kaja się na ten transport nie załapie. Quote
Pipi Posted May 10, 2011 Author Posted May 10, 2011 Dosyc dlugo trwalo, ale sie udalo. Moze jeszcze trzeba do konca wszystko zgrać, ale najważniejsze sprawy juz są zalatwione. To tak: Mamy uzbieraną kasę na transport i Kaja pojedzie z PatiC. W JAKIM dniu, tego jeszcze nie wiem.Wieczorem bedzie wiadomo co i jak i kiedy. Ja zawiozę do Warszawy, a dalej do Legnicy pojedzie juz z pati. Podam tak przypuszczalnie koszty. Doris66 uzbierała 410 zł. Osoby te nie są z dogo, wiec nie bedziemy pisac kto. pipi 50 zł joi 30 zł anecik60 20 zł buniaaga 20 zł Patmol 120 zł ------------------------------- razem 650 zł Bardzo dziekujemy darczyncom i czekamy na wiadomosc, kiedy bedziemy jechac. Quote
Recommended Posts