Pipi Posted March 26, 2009 Author Posted March 26, 2009 Dziękuję za bazarki,miałam do nich dorzucić kilka rzeczy,ale nie mogę ni jak znależć.Cały strych przewaliłam i nie wiem gdzie to jest.Są jeszcze kartony jakieś w spichrzu,ale to wysoko bardzo i bez tz nie poradzę,a jego narazie nie ma.Zuzlikowa nie gniewaj się,poszukam jeszcze.Za aparat dziękuję,na pewno się przyda,mój do niczego jest.A syn mój Artur z racji ozczędności do domu bardzo tzadko wpada.Ale jak jest to pomaga we wszystkim.Zwłaszcza dobry jest w myciu i sprzątaniu samochodu.No i przy drzewie ciągle jest robota.Do robienia zdjęć jest wprost stworzony,tylko nie bardzo chce,bo mówi,że one go nie słuchają i się kręcą i nie ma cierpliwości.Iza i agaciaaa to dopiero "zawodowcy".One tu rozmowa,a tu z nienacka cyk,cyk i jakie piękne zdjecia wyszły.Fakt,że chociaż nic nie powiedziały,ale nabiegały się nie mało.Dzięki dziewczyny. Nie zwracajcie proszę uwagi na moje błędy,zwłazcza tam gdzie razem,czy osobno.Był czas na dogo kiedy błędy były podkreślone na czerwono,bardzo mi sie to podobało,ale gdzieś sie podziało i teraz nie ma.Szkoda. Quote
Nadziejka Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 [url=http://www.fodey.com/generators/animated/wizard.asp][img]http://r9.fodey.com/2047/6bae37c290b34dc88905477c4f53f6c9.0.gif[/img][/url] :loveu::loveu::loveu:Synka pozdrawiamy goraco i caluski dla zwierzaczkow:buzi::buzi: Quote
zuzlikowa Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 Pipi...Ty za nic nie przepraszaj!Znajdziesz coś na bazarek,daj znać na pw i się wystawi!Teraz rób co dla Ciebie i psiaków ważne! Pozdrowionka!:loveu::loveu::loveu: Quote
elik Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 [quote name='bea_m']Moim zdanie [B][COLOR=purple]my wogóle nie pomagamy Pipi[/COLOR][/B] finansowo. My [B][COLOR=purple]pomagamy psom które są w potrzebie[/COLOR][/B]. Od tej pomocy na pewno Pipi nie zacznie jeśdzić nowym mercem.[/quote] I tak jest w istocie. Należy tylko pamiętać, aby na przelewach, czy przekazach koniecznie zamieścić informację np: na kastrację psa Amora, na karmę dla psów, na sterylizację suczki Figi, czy suczek Figi, Luny, Mimi itp. [B][COLOR=purple]Ważne, aby było napisane, że to na konkretnego psa lub na konkretny psi cel: karma, posłania, obroże, szczepienia, sterylki, leczenie itp itd[/COLOR][/B] Przy takich zapisach Pipi może uświadomić wójta, że wypełnia za niego obowiązek opieki nad bezdomnymi zwierzętami, a urząd skarbowy nie będzie mógł potraktować wpłat jako darowizna dla Pipi. Jeszcze dzisiaj zrobię przelew na szczepionki przeciwwściekliźnie dla pozostałych psiaków. =============== Dopiero teraz przeczytałam ten drugi wątek (a raczej ten pierwszy :evil_lol:) i muszę stwierdzić, że te słowa o wyręczaniu gminy to żadna rewelacja, już była o tym mowa :lol: Quote
bea_m Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 [quote name='elik']Przy takich zapisach Pipi może uświadomić wójta, że wypełnia za niego obowiązek opieki nad bezdomnymi zwierzętami, a urząd skarbowy nie będzie mógł potraktować wpłat jako darowizna dla Pipi.[/quote] I na dokładkę Pipi powinna starannie przechowywać wszystkie rachunki za zabiegi,szczepienia...... coby miała podkładkę na jaki cej wydała te pieniądze. Quote
enia Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 elik!!! bardzo dziękujemy za sfinansowanie szczepionek!!!:loveu::multi::lol: Quote
elik Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 [quote name='enia']elik!!! bardzo dziękujemy za sfinansowanie szczepionek!!!:loveu::multi::lol:[/quote] Cała przyjemność po mojej stronie :lol: Quote
Iza. Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 [quote name='Pipi']Iza i agaciaaa to dopiero "zawodowcy".One tu rozmowa,a tu z nienacka cyk,cyk i jakie piękne zdjecia wyszły.Fakt,że chociaż nic nie powiedziały,ale nabiegały się nie mało.Dzięki dziewczyny. [/quote] Nie ma za co : )) To była dla nas sama przyjemność, prawda Agatko ?:loveu: Quote
agaciaaa Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 [quote name='Iza.']Nie ma za co : )) To była dla nas sama przyjemność, prawda Agatko ?:loveu:[/quote] Dokładnie :) Bardzo miło spędziłyśmy dzień, a przy okazji zrobiłyśmy coś pożytecznego ;) Quote
Pipi Posted March 27, 2009 Author Posted March 27, 2009 Od wczoraj wywala mi posty,już kilka napisałam razy i nic,nie ma.Co jakiś czas tak się robi.Piszę kolejny raz. Wczoraj przyszły dwie paczki,od tej samej osoby.Jedna zapakowana w czarną filię,druga w kartonie.W paczce,pościel(dużo pościeli),poduszka,reczniki,kocyki(takie dla piesków),dwa piękne,nowe koce,narzuta,łóżeczko dla pieska,a nawet kosmetyki Avon,kaloszki i ubranko posterylkowe.Nie podany nick,więc napiszę pierwsze litery,począwszy od imienia.Nadawca:J D-K z WARSZAWY.Może to być od [COLOR=#ff0000]akucha[/COLOR][COLOR=black],albo od [/COLOR][COLOR=red]Be a[/COLOR][COLOR=black].Napiszcie od kogo,dobra?.Przyszła też karma 20 kg,myślę,że od [/COLOR][COLOR=red]Game Boy[/COLOR][COLOR=black].[/COLOR] [SIZE=3][COLOR=red]BARDZO DZIĘKUJĘ.[SIZE=2][COLOR=#000000]Do mnie nigdy w życiu dorosłym nie przychodził Mikołaj.Brak mi słów,bardzo,bardzo mi miło i cieszę się.A suczki jak sie cieszyły z łóżeczka?.Pchały się jedna,przez drugą i warczały.Każda chciała.Stanęło na tym,że Mona wygrała przepychankę i spała w nim do rana.Psy na siku,a ona dopiero wyszła,jak zobaczyła,że poszły.[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE] [COLOR=magenta]Przepraszam,pokićkałam z tą paczką.One nie są z Warszawy,tylko z miasta o kodzie pocztowym 11 -220 G I, To sucha karma z Warszawy.[/COLOR] Quote
enia Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 fajnie jej w tym kubraczku:loveu: my też wczoraj z evitą kastrowałysmy Kostka( z mojego podpisu) i już bryka jak gdyby nigdy nic:crazyeye: bardzo ,bardzo się ciesze ,że tyle nas jest razem z Pipi:loveu::multi::p:lol::loveu: Quote
Pipi Posted March 27, 2009 Author Posted March 27, 2009 Jeszcze w paczkach był śliczna serweta i kubraczek posterylkowy zielony.W sam raz dla Mony Oto ona.O jej,jeszcze kołdra jest!,dziękuję.[IMG]http://images48.fotosik.pl/92/5431d49096d2dc14med.jpg[/IMG] Quote
GameBoy Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 11-220 to Górowo Iławeckie mała mieścinka niedaleko Bartoszyc :evil_lol: to chyba Akucha cieszę sie, że karma doszła bo przez pomyłkę przywieźli ją najpierw do mnie :roll: Quote
Pipi Posted March 28, 2009 Author Posted March 28, 2009 zgadza się,Górowo Iławieckie,nie wiedziałam czy mogę napisać pełną nazwę miasta.Akucha,jeszcze raz bardzo dziękuję.GameBoj,bardzo dziękuję. Wczoraj sterylki trwały dość długo.Woziliśmy w sumie trzy psy,bo Lampo był na malutkiej poprawce.Pani doktor nie zakładała drugi raz szwów,ale oczyśiła wszystko,coś tam wycięła,zapuściła do środka jakieś lekarstewko.Kropka przy zabiegu krwawiła dość mocno,dostała kroplówkę i długo się wybudzała.Musieliśmy czekać po zabiegu jeszcze ok godziny.Śnieżka zniosła zabieg dobrze.zaraz po, wybudziła się i stała już z merdającym ogonkiem na nogach i sama do samochodu poszła.Noc nie przespana,bo Kropka zrywała się,wymiotowała,co chwilę na siku,ale już chyba dobrze,bo wreszcie napiła się troszeczkę wody i nareszcie zasnęła. zaraz jadę do Białegostoku,a z tamtąd do Walił i do Porosłów.Do Walił jedzie Lampocik i to już pewne,ale za Demonka trzymajcie kciuki,bo wiozę go pokazać,przy okazji domek sprawdzić.Ma spać nawet w łóżku z dziewczynkami.Oby się udało,bo kurczę szybko rośnie i jest coraz "piękniejszy".Potem może nie zdążyć,żeby go pokochali. Quote
Pipi Posted March 28, 2009 Author Posted March 28, 2009 [IMG]http://images38.fotosik.pl/89/a5ce24e7b04ccd36med.jpg[/IMG] ŚNIEŻKA,tuż przed zabiegiem,już śpi Quote
Pipi Posted March 28, 2009 Author Posted March 28, 2009 [IMG]http://images44.fotosik.pl/93/bd7cd6706fff8e30med.jpg[/IMG] KROPKA,już po głupim jasiu,czeka na swoją kolej Quote
agaciaaa Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 Ooo, to dla Demonka też szykuje się domek? Skąd ten domek, w sensie gdzie go wypatrzyli? (tak sie dopytuje, żeby potem wiedzieć które ogłoszenia mają największy odzew). Trzymam kciuki. Biedna Kropcia, mam nadzieje, że już będzie wszystko ok. Trzymam kciuki za nią i Śnieżkę. Quote
Poker Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 Pipi, to kawał dobrej roboty odwalony , tak trzymać. Pomiziaj psiaki i trzymam kciuki za domki. Quote
Pipi Posted March 28, 2009 Author Posted March 28, 2009 Dziękuję za trzymanie kciuków.Lampo i Demonek już w nowych domkach.Trzmałyście kciuki mocno i od serca dla nich,bo domki wspaniałe.Demonek trafił do domu i prosto do łóżka.Zrobiłam kilka zdjęć,żaraz zobaczę jak wyszły i wkleję.Mam zaproszenie dożywotnio w odwiedziny do niego.Domek we wsi Porosły,może ze 2 km od Białegostoku. Lampo trafił do domku,ale nie do mieszkania.Ludzie bardzo mili i widać,że kochają zwierzęta.Mają suczkę,bardzo podobną do niego.Ktoś chciał powiesić ja w lesie i tak trafiła uratowana do tych państwa.Miejscowość -Waliły Stacja,od Białegostoku 30 km.Bardzo tam pięknie,można powiedzieć,że dom prawie w lesie.Ale tam jeszcze wszędzie śnieg.Od nowych opiekunów dostałam 20 kg karmy,na którą zebrali w swoim miejscu pracy od kolegów i koleżanek.Cieszę się bardzo,że dobrze trafili. Brysio - dziękuję za allegro. Agacia - Demonka pani wypatrzyła na Gratka.pl , a Lampa pan Adam wypatrzył na Allegro Quote
enia Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 Super wieści- to się dziś najeździłaś Pipi:lol: psiaczki bądźcie szczęśliwe!:loveu::loveu::loveu: Quote
Poker Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 ale radosne nowiny, psiaki w domkach, :multi:mniej paszczęk do karmienia:eviltong: Quote
Pipi Posted March 28, 2009 Author Posted March 28, 2009 [IMG]http://images49.fotosik.pl/93/99afb149ea226bb8med.jpg[/IMG] W nowym domku,ciężko przestraszony/słabo widać/ Quote
agaciaaa Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 Straaasznie sie ciesze!!! :loveu: Teraz już będzie tylko lepiej ;) Czyli jednak alegratka działa :) Demonek miał tam baaardzo dużo odwiedzin. No to moge usuwać ogłoszenia chłopaków- czekałam na tą chwilę! :lol: Quote
Pipi Posted March 28, 2009 Author Posted March 28, 2009 [IMG]http://images47.fotosik.pl/93/2248bd43fef3960fmed.jpg[/IMG] Quote
Recommended Posts