Hope2 Posted April 25, 2017 Posted April 25, 2017 Film świetny, po latach umieram ze śmiechu widząc efekty specjalne. Kiedyś piosenka bardzo popularna...I chłopaki robiące się na Limahla :D mam zdjęcie kuzyna w takim wydaniu, on bardzo, bardzo chce je odzyskać... Quote
Hope2 Posted April 25, 2017 Posted April 25, 2017 4 godziny temu, Usiata napisał: Aniu, ja do pracy chodzę w swoim stylu, tam się przebieram bo dress kod, a potem wracam do swojej skóry. Ale charakter mam jednaki wszędzie - ta sama - bo nie lubię udawać, mierzi mnie to od dzieciństwa; zawsze byłam niepokorna wobec udawania i gierek wszelakich. Ja do dziś pamiętam rozpacz w oczach mojej mamy, kiedy zakładałam glany, poszarpane spodnie i jakąś koszulkę-nie! koszulę flanelową taty! za dużą, sięgającą kolan, rękawy podwijałam-no, proszę Cię, trzeba było, bo rąk widać nie było... "Aniu...dziewczynką jesteś...może sukienkę? zobacz-Magda, Kasia chodzą już w szpilkach" Ta...pierwsze szpilki zakupione for me przez mamę...w nocy schowała wszystkie inne moje buty. I tylko te szpilki były...kozaki z resztą. Wściekła na matkę i cały świat założyłam (w czymś do szkoły przecież iść trzeba), wyszłam na korytarz i....oj! z jakim hukiem spadłam ze schodów! To tego ranka moi rodzice przekonali się,że umiem wiązanki puszczać (absolutnie nie do i na nich!). Szpil pozbyłam się jeszcze na klatce schodowej, wróciłam do domu, rzuciłam nimi i "albo zaraz oddasz mi buty, albo JUŻ pisz usprawiedliwienie "z powodu moich durnych pomysłów moja córka nie miała w czym iść do szkoły" Szlaban chyba na miesiąc,ale buty odzyskałam :) A rodzicom od lat powtarzam,że źle mnie wychowali. Bardzo źle. Zaszczepili miłość do Ojczyzny (właśnie! zawsze przez duże O, nawet w myślach),honor, uczciwość, kręgosłup moralny,bezinteresowność... Z jednego się wyleczyłam, a mianowicie "co LUDZIE powiedzą!". Sorry, niech gadają. Quote
Hope2 Posted April 25, 2017 Posted April 25, 2017 To może nie wszyscy...ciągle niestety aktualne... 1 Quote
Hope2 Posted April 25, 2017 Posted April 25, 2017 A teraz wyobraźcie sobie rozpacz matki, kiedy żmija wychowana na jej łonie słucha tego.... żmij-mój syn, trzy-cztery lata miał? coś koło tego, jak się darł "a sysko to, bo ciePie koFam!" i akurat to jeden z dwóch utworów tego zespołu, które mnie się...podobają :) dalej już było tylko gorzej... i długo nie wierzyłam,że ten utwór może Polskę gdziekolwiek reprezentować... Quote
Hope2 Posted April 25, 2017 Posted April 25, 2017 lata mijały, zastanawiałam się nad oddaniem, tudzież porzuceniem syna ;) Załamana żaliłam się kolegom (pocieszali-wyrośnie z tego!). Przerobiliśmy Dodę, Mandarynę itp cuda... Na szczeście młody pokochał tę samą muzykę,co jego rodzice :D Teraz, kiedy słucha, drę się "głośniej! zrób głośniej" Quote
Hope2 Posted April 25, 2017 Posted April 25, 2017 Hendra, dzięki...już dawno nie słuchałam...wrzucam już do ulubionych 1 Quote
Hope2 Posted April 25, 2017 Posted April 25, 2017 Czesia słuchałam razem z tatą-z płyt winylowych...kocham faceta (Cześka) Z ciekawostek-tato długo nosił fryzurę "na Niemena" ku rozpaczy mamy ;) I nawet podobny do niego był (jest) 2 Quote
Hope2 Posted April 25, 2017 Posted April 25, 2017 zawsze lubiłam...od trzech lat wyję jak słucham...ostatni bazarek dla Zośki pod tym samym tytułem... 1 Quote
Hope2 Posted April 25, 2017 Posted April 25, 2017 Jeszcze piosenki, które już zawsze będą mi się kojarzyły z Zośkiem jak wracaliśmy do domu od weta i już wiedzieliśmy,że tak naprawdę przegraliśmy i nie wyrwiemy jej z objęć Szefa...i już tylko kradliśmy dni, godziny, minuty...słuchałam i wyłam i pierwsze co usłyszałam, jak już Zosia była po Drugiej Stronie.... 1 Quote
Hope2 Posted April 25, 2017 Posted April 25, 2017 kiedy jest mi tak źle,że bolą włosy i paznokcie słucham tej płyty...zamykam drzwi, telefon wyłączam, chowam sie pod kołdrę i...po prostu mnie nie ma przez jakiś czas. 1 Quote
Margo3011 Posted April 26, 2017 Posted April 26, 2017 Ale fajny watek :) No to na dzien dobry :) Quote
Margo3011 Posted April 26, 2017 Posted April 26, 2017 No to i ja na rozruch i lece do pracy :) a jak wroce to sobie wyslucham co tu sie dzialo :) Quote
Recommended Posts