Moli@ Posted June 22, 2020 Posted June 22, 2020 Promyczek był dziś w lecznicy na kontrolnym przeglądzie, Uzgodnione z WiosnąA. Pobrano zeskrob skóry + sierści do badania - wynik w czwartek. Osłuchowo serducho, płuca OK. Na skórze nie ma wyczuwalnych zmian (nie ma guzków), Wetka wyczyściła gruczoły okołoodbytowe (wydzieliny bardzo mało). Zlecono preparat witaminowy. Utrzymujemy nadal dietę niskobiałkową. Mamy zrobić kontrolne badanie krwi - próby wątrobowe (poprzednie wyniki nie były idealne) Wizyta na dług 1 Quote
Moli@ Posted June 22, 2020 Posted June 22, 2020 Dostarczono dziś puch dla Promyczka 30 x 400 i worek suchej karmy + zgrzewkę 6 x 800 Rocco senior dla stada za opiekę (za maj i czerwiec) Dziękuję :) Quote
elik Posted June 22, 2020 Posted June 22, 2020 Mój Alfik też ma dietę niskobiałkową, a ponieważ niechętnie szama suchą karmę, co drugi dzień gotuję mu, a i dla Masi przy okazji też, ryż z indykiem i warzywami. Jest to uciążliwe i pracochłonne. Zastanawiam się czy nie fundnąć mu takich puszek rinti canine intestinal. Jaka jest konsystencja tej karmy i czy podajesz Promyczkowi sama puchę, czy coś dodajesz? Będę wdzięczna Mli@ za wyjaśnienie. Quote
Moli@ Posted June 25, 2020 Posted June 25, 2020 7 godzin temu, elik napisał: Ale Wam fajnie :) Nooo :) Quote
Moli@ Posted June 25, 2020 Posted June 25, 2020 Dnia 22.06.2020 o 18:49, elik napisał: Mój Alfik też ma dietę niskobiałkową, a ponieważ niechętnie szama suchą karmę, co drugi dzień gotuję mu, a i dla Masi przy okazji też, ryż z indykiem i warzywami. Jest to uciążliwe i pracochłonne. Zastanawiam się czy nie fundnąć mu takich puszek rinti canine intestinal. Jaka jest konsystencja tej karmy i czy podajesz Promyczkowi sama puchę, czy coś dodajesz? Będę wdzięczna Mli@ za wyjaśnienie. Rinti canine intestinal z jagnięciną - sprawdzimy co powie brzuszek chłopczyka. Zawiera ryż a malec po ryżu ma wolne kupki :( Dziś planuję wjazd do lecznicy na pobranie krwi na próby wątrobowe. Dostaje puchę z dodatkiem suchej karmy Fitmin Dog for Life Light & Senior. Mamy nie zmieniać karmy - wetka potwierdziła w bezpośredniej rozmowie WiośnieA. Puchy z obniżoną zawartością białka mają zbitą, suchą konsystencję. Promyczek wcina z apetytem. Będą wyniki to pomyślimy..., zobaczymy co na to wetka. Quote
Moli@ Posted June 25, 2020 Posted June 25, 2020 Zawiozę kupkę do badania..., wiem że nie uzgodnione na dogo ale chyba warto sprawdzić? Sprawdzimy czy nie ma lambli i innych robali. Po puchach z jagnięciną jest tak Quote
Tyśka) Posted June 25, 2020 Author Posted June 25, 2020 Promyczek naprawdę jest u Was szczęśliwy, Moli@. Ma wszystko, na co zasługuje. Ilekroć oglądam zdjęcia tego wesołka to uśmiech sam pojawia mi się na twarzy :) Martwią mnie trochę finanse, to kolejna wizyta na krechę :( Posłałam niewielki grosz na dług w lecznicy. Quote
Moli@ Posted June 25, 2020 Posted June 25, 2020 Naginamy do lecznicy :) Wyniku zeskrobu jeszcze nie było. Pobrano krew na próby wątrobowe ..., plus kał do badania (robale, lambie) Koszt dzisiejszej wizyty + badania 90zł (na dług) Quote
Aldrumka Posted June 25, 2020 Posted June 25, 2020 na prośbę Tysi połowa dochodu z tego bazarku będzie dla Promyka https://www.dogomania.com/forum/topic/352108-dla-małych-i-dużych-a-pieskom-posłuży-dla-polci-i-promysi-do-29-czerwca-2100/ wcześniej wpłacę coś od siebie - czy na Twoje konto Molii@ ? 2 Quote
Moli@ Posted June 25, 2020 Posted June 25, 2020 9 minut temu, Aldrumka napisał: na prośbę Tysi połowa dochodu z tego bazarku będzie dla Promyka https://www.dogomania.com/forum/topic/352108-dla-małych-i-dużych-a-pieskom-posłuży-dla-polci-i-promysi-do-29-czerwca-2100/ wcześniej wpłacę coś od siebie - czy na Twoje konto Molii@ ? Tyś(ka), Aldrumka wieeelkie dzięki :) Konto do wpłat udostępniła i rozlicza finanse Promyczka elik Quote
elik Posted June 26, 2020 Posted June 26, 2020 3 godziny temu, teresaa118 napisał: to ja prosze o konto Witaj Teresko :) Bardzo dziękujemy za wsparcie Propmysia Podaję konto na PW. Quote
elik Posted June 26, 2020 Posted June 26, 2020 Dnia 25.06.2020 o 06:45, Moli@ napisał: Dostaje puchę z dodatkiem suchej karmy Fitmin Dog for Life Light & Senior Spróbuję co na to moje psiaki. Masia nie ma specjalnej diety, ale na pewno jej nie zaszkodzi to co je Alfik. Quote
elik Posted June 26, 2020 Posted June 26, 2020 Wczoraj tj. 25.06. na konto Promyczka wpłynęły poniższe kwoty: 20,00 zł od Dulska deklaracja VI 40,00 zł od Tyś(ka) 20,00 zł od Aldrumka Bardzo serdecznie dziękujemy Quote
Moli@ Posted June 26, 2020 Posted June 26, 2020 Odebrałam dziś dwa wyniki badań. Próby wątrobowe - w normie Badanie kału - robali nie ma ..., są lambie Zeskrobu skóry nie było ( w poniedziałek) Mam leki. Wieczorem wstawię foty z wynikami badań Quote
elik Posted June 26, 2020 Posted June 26, 2020 Moli@ mam prośbę, spakuj wszystkie paragony i faktury dotyczące Promyczka i Bartusia i przyślij mi listem poleconym. Zwrócę koszt. Adres podam na PW, to będzie inny niż na fakturach. Quote
Moli@ Posted June 26, 2020 Posted June 26, 2020 9 minut temu, elik napisał: Moli@ mam prośbę, spakuj wszystkie paragony i faktury dotyczące Promyczka i Bartusia i przyślij mi listem poleconym. Zwrócę koszt. Adres podam na PW, to będzie inny niż na fakturach. Faktur nie mam - nigdy nie brałam z lecznicy, Czy mam wszystkie paragony tego nie wiem. Zdjęcia wszystkich paragonów - gdy bezpośrednio płaciłam za coś wstawiałam na dogo. Poszukam w niedzielę bo jutro mam sporo zajęć Quote
elik Posted June 26, 2020 Posted June 26, 2020 3 minuty temu, Moli@ napisał: Faktur nie mam - nigdy nie brałam z lecznicy, Czy mam wszystkie paragony tego nie wiem. Zdjęcia wszystkich paragonów - gdy bezpośrednio płaciłam za coś wstawiałam na dogo. Poszukam To wyślij co masz i bardzo proszę nie wyrzucaj już. Zbieraj. Zwrócę za listy. Quote
Tyśka) Posted June 26, 2020 Author Posted June 26, 2020 Ojej, ale się porobiło z tymi lambliami :( Kolosalne koszty... Ile obecnie masz psiaków pod opieką? Quote
Moli@ Posted June 26, 2020 Posted June 26, 2020 1 minutę temu, Tyś(ka) napisał: Ojej, ale się porobiło z tymi lambliami :( Kolosalne koszty... Ile obecnie masz psiaków pod opieką? W sumie 14 psiaków Dla 13 kupiłam tablety płacąc z własnej kieszeni. Quote
Recommended Posts