Zarka Posted December 27, 2016 Posted December 27, 2016 Czy ktoś ma klatkę o rozmiarach 109/69/75? Zamierzam kupić, ale nie do końca jestem przekonana do rozmiaru. Może ktoś używa i poradzi... Quote
Patikujek Posted January 13, 2017 Posted January 13, 2017 Ja mam w domu, ale ciężko mi coś o niej powiedzieć bo szczeniak dopiero do domu przybędzie, a wymiary zostały mi polecone przez hodowców dla airedale Quote
Zarka Posted January 13, 2017 Author Posted January 13, 2017 Pati, jakie masz te wymiary? Porównując nasze rodzinne psy wychodzi mi, że muszę mieć troszkę większą niż Ty. Quote
Patikujek Posted January 13, 2017 Posted January 13, 2017 Ja mam dokładnie 106/71/77 Ale wiem, że dla erdeli kupują też te rozmiar mniejsze. Ja wolałam wziąć większą bo nie wiem czy moje psisko będzie z tych większych czy jednak tych drobniejszych. A ponoć w tym rozmiarze to już naprawdę ma luz. Także myślę, że u ciebie też się sprawdzi. Gdybym mieszkała bliżej to bym cię zaprosiła żebyś wypróbowała :) no ale niestety... Choć jak masz ochotę zapraszam :P Quote
Patikujek Posted January 13, 2017 Posted January 13, 2017 Nie wiem czy coś ci to pomoże, ale tutaj masz fotę. Klatka jest troszkę zabudowana bo na szczyla czeka,ale kot pokazuje jej wielkość i z boku masz krzesło dla porównania Quote
Zarka Posted January 14, 2017 Author Posted January 14, 2017 Dzięki :) Chętnie bym Cie odwiedziła, ale niestety nie jest to możliwe :) Bardzo mi pomogłaś, biorę podobny rozmiar czyli XL. Quote
wronka Posted January 14, 2017 Posted January 14, 2017 Jak używałam klatki tego rozmiaru dla amstaffa, czyli psa mniejszego niż Twój i w moim odczuciu była w sam raz - na tyle duża, aby mógł się swobodnie wyciągnąć. Quote
Zarka Posted January 14, 2017 Author Posted January 14, 2017 Rozmiar XXL Długość 121cm Szerokość 76cm Wysokość 82cm Większych nie znalazłam. Jak sobie ją "narysowałam" na podłodze, to wydaje sie wielka, ale z drugiej strony komfort psa jest najważniejszy. Quote
wronka Posted January 14, 2017 Posted January 14, 2017 Pewnie krzywda i w XL się nie stanie, ale przy założeniu, że montujesz w środku na wieszaku miskę z wodą wygodniej jest mieć trochę więcej miejsca :) Quote
Zarka Posted January 14, 2017 Author Posted January 14, 2017 No dobra. Zamawiam. W razie czego sama się w niej będę zamykała, żeby mi nikt głowy nie zawracał :)))) Quote
Patikujek Posted January 14, 2017 Posted January 14, 2017 Pamiętam, że koleżanka tą XXL miała dla dożycy Quote
Zagrodowy pies polski Posted January 14, 2017 Posted January 14, 2017 Leoś ma klatkę XXL. Jest bardzo wygodna do transportu dużego psa (w wielkości owczarka niemieckiego) na dłuższych trasach. Pies ma swoją bezpieczną przestrzeń, nawet w przypadku gwałtownego hamowania zapiera się łapami i nie "lata" po samochodzie. Może się wygodnie położyć i spać. Niestety jest za niska, żeby w niej siedział. Potrzebowaliśmy klatkę do transportu, więc zmierzyliśmy Leosia jak leżał i dlatego wybraliśmy ten rozmiar. Quote
MaJunior Posted January 15, 2017 Posted January 15, 2017 W filmiku na Yt pani Kasia fajnie mówi o tym, jak wybrać klatkę dla psa: https://www.youtube.com/watch?v=7vgKSvDvf1c Quote
Recommended Posts