moniek Posted March 25, 2009 Posted March 25, 2009 Czy sa jakies nowe wiesci o Baksterku??? Szukamy domku, hop do gory! Quote
terra Posted March 25, 2009 Posted March 25, 2009 To i ja podrzucę, może na początku ktoś go wypatruje. Quote
terra Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 Nie tak łatwo znaleźć dt. Są osoby, które chcą i mają możliwości zaopiekować się psem na czas szukania mu domu. Może być płatny dt lub nie, albo częściowo płatny, najważniejsze by był wiarygodny. No i potrzebne są finanse na to. Trzeba pytać wśród znajomych i dogomaniaków . Proponuję w tytule umieścić info o szukaniu dt. Może ktoś sam zechce lub coś podpowie. Quote
DorkaWD Posted March 27, 2009 Author Posted March 27, 2009 Bkster - Przystojniaku, pokaż się ludziom :cool3: Quote
terra Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 Bakster w wątku: http://www.dogomania.pl/forum/f97/golden-retriver-labrador-wroclaw-134445/#post12040021 Quote
terra Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 lunarmermaid proponuje na mieleckim wątku dt kojec dla mieleckiego psa. Jeśli nie wypali, to może Bakster miałby szansę. Cena tego dt to 200 zł. miesięcznie. Tylko nie wiem ,czy kojec dla niego byłby dobry. Trzeba o tym porozmawiać i się dowiedzieć jak to wyglądałoby na co dzień. No i co z finansami? Quote
clo Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 witajcie ja mam rodzine chetna na psiaka tylko nie wiem czy chcecie zeby bakster mieszkal w domku czy w budzie..nie czytalam calego watku wybaczcie ale ejsli jestescie zainteresowane to tu jest watek rodziny ktora szuka psa moge go pokazac jesli cos www.dogomania.pl/forum/f97/szansa-na-dom-dla-psiaka-z-palucha-celestynowa-134532/#post12042620 Quote
terra Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 Dziękuję clo, wydaje mi się ,że trzeba wykorzystać każda szansę. Wstawiłam psiaka do wątku: http://www.dogomania.pl/forum/f97/szansa-na-dom-dla-psiaka-z-palucha-celestynowa-134532/#post12043270 Jak się zjawią cioteczki opiekujące się Baksterem, wypowiedzą się na temat jego ew. zamieszkania w ogrodzie. Quote
dorcass Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 potrzebne inne zdjecia, to piekny pies a na tych zdjeciach wyglada tak marnie, najlepszy bylby tymczas i pewnie chlopak szybko znalazlby dom....kurcze fajnie byloby wygrac w totka:cool3: Quote
DorkaWD Posted March 28, 2009 Author Posted March 28, 2009 Nie mam pojęcia co z tym DT za 200zł :-o To duża kwota! Oddając psa do takiego DT musimy mieć pewność, że zawsze będziemy mieć pieniądze na zapłacenie za jego pobyt. Co jeśli w pewnym momencie nie będzie tych pieniędzy? Powrót do schronu? I tak go będziemy przerzucać z płatnego DT do schronu? Gdyby była organizowana jakaś akcja to ja chętnie zrobię rośliny(domowe) na sprzedaż. Chyba najlepiej na allegro (?) je wystawić, spróbuję. Na bazarek pewnie też coś znajdę ;) Jednak wątpię by mi się z roślin uzbierało 200zł , ale fakt - nigdy nie próbowałam :lol: Quote
terra Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 W przypadku płatnego dt, potrzebne są stałe deklaracje. Pies absolutnie z dt nie może wrócić do schronu. Ile potrwa szukanie domu stałego ,tez nie wiadomo ,więc trzeba się zabezpieczyć. Zbieranie kaski na bazarku to dobry pomysł, allegro jeszcze lepszy :lol: Ale jedna osoba nie wydoli. Tak myślę, czy nie znalazłby się dt na FO, nawet płatny, ale domowy? Nie jestem pewna czy kojec to dobry pomysł dla Bakstera, ale ja go znam tylko z opisów. Niewielkich :roll: Quote
DorkaWD Posted March 29, 2009 Author Posted March 29, 2009 Sprawa jest taka, że administracja FO ma dość po ostatniej "akcji" i zanim tam coś będzie można ogłosić, musi jeszcze troszkę czasu upłynąć. Była awaria i kilka postów z FO trafiło :mad: ale pewnie pamiętasz co było po tym jak "B" oddała psa do schronu, jakie głosy się odezwały i do jakich waśni to doprowadziło. Śmiem twierdzić, że po tej historii ciężko będzie na FO, nasz "A" jest człekiem miłującym święty spokój. Ale można próbować... jest wątek Bakstera, mogę tam coś poczyścić :razz: by zrobić miejsce dla nowej akcji szukania domu. Na teraz nie mam czasu, muszę psa wykąpać bo gadzina wytarzała się w lesie w jakimś "afrodyzjaku" i cuchnie niemiłosiernie :angryy: Quote
moniek Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 Fajnie by bylo jakby watek powstal z martwych na FO... Taki fajny psiak i nie ma domku:-( Quote
terra Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 Reaktywowanie wątku na FO miałoby charakter informacyjny i poszarzało zakres szukania dt dla Bakstera. Szczegóły i inne sugestie miałyby być kierowane na pw. Tam są ludzie życzliwi i mają życzliwych znajomych. Reszta niech się zajmie sobą ;) Taką mam propozycję :cool3: Quote
mestudio Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 Powiem tak - trzeba zorganizować bazarek dla psa tak jak mówiłam wcześniej aby mieć w razie czego pieniążki na dt. Mogę zaoferować na tą okazję sporo roślin w doniczkach (ogrodowych), ale nie zorganizuję już na dogo sama żadnego bazarku. Mogę ofiarować książki na temat roślin ogrodowych, oraz inne ciekawe książki bo mam tego mnóstwo. Mogę podesłać zdjęcia do wystawienia bazarku i potem tylko wysłać produkt osobie, która to kupi. Należy wyznaczyć konkretną osobę do zbiórki tych pieniędzy. 200 zł za dt miesięcznie to nie jest dużo, osobiście wpłacam jednemu z piesków na dogo pewną kwotę co miesiąc wraz z innymi za dt, który kosztuje 300 zł miesięcznie i dajemy radę. Ale bazarki to naprawdę super sprawa. Mogę wystawić na cel tego psa coś na forum ogrodniczym, ale nie wiem czy admin się zgodzi. Jeśli jest ktoś chętny do robienia bazarków na dogo to oferuję różności, wraz z roślinami dla ogrodników z forum ogrodniczego. Quote
terra Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 Ten dt za 200 to nic pewnego. Nikt nie rozmawiał z potencjalnym dt na temat Bakstera. Nie wiemy, czy pies nadaje się do siedzenia w kojcu. Musimy wiedzieć coś konkretnego o psie. Jestem za bazarkami, ale jeszcze nie teraz. Zaproszę na wątek lunarmermaid i dowiemy się co i jak. Quote
lunarmermaid Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 Jestem i doczytałam do końca.Co do kojca - moja ostatnia tymczasowiczka,Saba w nim mieszkała,ale nie siedziała cały czas w kojcu.Zagwarantowane co najmniej 2 spacerki - obok jest mały lasek,trochę dalej pola na długie spacerki. Kojec to jest prawdę powiedziawszy kurnik - odgrodzony kawałek ogrodu z murowanym budynkiem - w nim Saba miała legowisko.Drzwi do budynku otwarte,od reszty ogrodu często też. Na 100 % będę wiedzieć czy tymczas wolny do konca tygodnia - ciągnie mi się sprawa z przeprowadzką.... Quote
terra Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 Dziękuję lunarmermaid za wiadomość na wątku. Czekamy zatem. I co sądzicie cioteczki? Quote
terra Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 O kurcze, pies jest w schronisku i praktycznie każdy, kto tam pójdzie może go adoptować. Czy możesz zapytać: jakie warunki oferuje psu, czy będzie mieszkał w domu, bloku, czy są dzieci w domu, czy jest świadomy, że z psem trzeba popracować i wielu rzeczy nauczyć. Może ktoś z Wrocławia się odezwie i popilotuje tą adopcję. Quote
dorcass Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 dziewczyny dostalam takiego maila z allegro:"Witam. Chciałbym adoptować Bakstera prosze o kontakt kiedy mógłbym po niego przyjechać jeżeli jest już przygotowany do Adopcji.Jeżeli jest taka możliwość to proszę o kontakt telefoniczny mój numer xxx" numer wysle na priv tylko komu odpiszcie szybko bo to mzoe jest jego szansa???? Quote
dorcass Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 wyslalam info do zalozycielki wątku a do pana maila zwrotnego z linkiem do tego watku, tu jest wiecej informacji i zdjec, ja jestem ze Szczecina , nigdy nie wyadoptowalam zadnego psa, robie tylko ogloszenia, nie potarfie prowadzic rozmow telefonicznych czy mailowych, w ogloszeniach sa dane kontaktowe do osoby majacej kontakt z psem i do mnie bardzo rzadko ktos cos napisze... no ale sa wyjatki:roll: Quote
Recommended Posts