mgmagda Posted November 27, 2016 Posted November 27, 2016 Szukamy domu dla wyjątkowego psiaka, jakim jest Szoszon.Szoszon to prześliczny psiak, który niestety trafił do schroniska. Ma ok 6 lat, wielkość do pół łydki, dogaduje się z innymi zwierzętami. Piesek wcześniej był psiakiem domowym. Niestety poprzedni właściciele porzucili go, skazując go na cierpienie i samotność w schronisku . Jest psiakiem, który w schronisku sobie nie poradzi, boi się być sam, szuka ludzkiego ciepła. Za ciepły kącik odda swoje wierne psie serce. Jest przeuroczym, przytulaśnym psiakiem. Szoszonek ma trudniej niż inne psy znaleźć nowy dom, ponieważ choruje na padaczkę. Obecnie jest na lekach i już nie ma ataków. Szukamy dla niego odpowiedzialnego opiekuna, który przygarnie go do siebie, da mu szansę na życie (w schronisku nie ma szans przeżyć długo, jest to mały, drobny psiak, zawsze trzymany w domu, a poza tym władze schroniska powiedziały nam, że pies zostanie uśpiony jeżeli szybko noie znajdzie domu!!!!). Szukamy osoby, która się nim zaopiekuje , dla której jego choroba nie będzie dużym problemem (potrzeba podawać przynajmniej przez jakiś czas leki, więc musi byc pod opieką weterynaryjną). Szoszon jest w domu tymczasowym ale niestety już w nadchodzącym tygodniu będzie musiał wrócić do schronu:(Wierne i smutne oczy Szoszona łąmią nasze serca i pragniemy z całych sił mu pomóc, znaleźć mu dom, Wierzymy że gdzieś jest ktoś kto będzie chciał go uratować, zaopiekować się nim. Szoszon będzie najwierniejszym przyjacielem. Błagamy o ratunek dla tego wyjątkowego, kochanego psiaka!!! Kontakt: Monika 795941755 Quote
mar.gajko Posted November 27, 2016 Posted November 27, 2016 On jest we wspolnym boksie? Przy pierwszym ataku go psy zagryza. Quote
mgmagda Posted November 27, 2016 Author Posted November 27, 2016 Witaj, do jutra jest w domu tymczasowym, ale niestety wolontariuszka musi oddać go do schronu Będzie miał pojedynczy boks, ale on nie radzi sobie w schronisku, to dla niego mega nieprzyjazne miejsce To zbyt delikatny pies Cały czas szuka kontaktu z człowiekiem... Poza tym czas ucieka Jak pisałam władze schronu chca go uspać jeżeli szybko nie znajdzie domu Nie rozumiem tego, bo nie wiem jakim prawem mogą to zrobic Quote
mar.gajko Posted November 27, 2016 Posted November 27, 2016 Powiem Ci szczerze, ze wolontariuszka z mega pragmatyzmem, ze go odwozi do schronu. W dodatku z opcja eutanazji. Quote
mgmagda Posted November 28, 2016 Author Posted November 28, 2016 Wolontariuszka to fantastyczna dziewczyna Ona o niego walczy najbardziej Wiem ze gdyby mógł u niej zostac to by został... Quote
jola&tina Posted November 28, 2016 Posted November 28, 2016 Są wiadomości na fb. Niedobre.Ale może już nieaktualne - miejmy taką nadzieję. Quote
mar.gajko Posted November 28, 2016 Posted November 28, 2016 Otwarta furtka no i poszedł. Trochę chłodno jest. Pies na lekach. Co tu mówić. Quote
azalia Posted November 28, 2016 Posted November 28, 2016 Czy ta wolontariuszka opiekunka wypuściła to maleństwo? Przecież tyle niebezpieczeństw czycha na takiego malucha. Cóż za bezmyślność,nie wierzę.... Quote
mgmagda Posted November 29, 2016 Author Posted November 29, 2016 Witajcie, Szoszon wczoraj czmychnął wolontariuszce przez otwartą furtkę. Ona ma kilka innych swoich psów. Wszystke razem się bawiły, a jak się zorientowała, to Szoszona już nie było... U wolontariuszki był już jakiś czas i często puszczany na ogrodzie, nigdy nie uciekał. Mam nadz że wróci... I tak oczywiście jest szukany Quote
jola&tina Posted November 29, 2016 Posted November 29, 2016 A ja mam nadzieję, że go szukacie. Sam wróci albo nie wróci :( Quote
mar.gajko Posted November 29, 2016 Posted November 29, 2016 Podobno się znalazł. I co? Wraca do schroniska? Quote
mgmagda Posted November 30, 2016 Author Posted November 30, 2016 Nie na razie zostaje w domu tymczasowym Nadal szukamy dla niego domu Pomóżcie!!! Quote
jola&tina Posted November 30, 2016 Posted November 30, 2016 39 minut temu, mgmagda napisał: Nie na razie zostaje w domu tymczasowym Nadal szukamy dla niego domu Pomóżcie!!! Czyli DS od stycznie nieaktualny? Quote
mgmagda Posted November 30, 2016 Author Posted November 30, 2016 Do mojej koleżanki, która opiekuje się Szoszonem, zadzwoniła Pani, która chce go wziąć pod stałą opiekę od połowy stycznia. Ale ja nie wiem na ile te ustalenia są pewne... A dom tak naprawdę to psiak potrzebuje od zaraz... Quote
mar.gajko Posted November 30, 2016 Posted November 30, 2016 6 godzin temu, mgmagda napisał: Do mojej koleżanki, która opiekuje się Szoszonem, zadzwoniła Pani, która chce go wziąć pod stałą opiekę od połowy stycznia. Ale ja nie wiem na ile te ustalenia są pewne... A dom tak naprawdę to psiak potrzebuje od zaraz... To może zapytaj. Czy jest sens go ogłaszać, na przykład, skoro ma już pewny dom. Żeby porobić jakiekolwiek ogłoszenia potrzeba więcej zdjęć i jakiś nr do kontaktu. No i parę słów. Tu domu nie znajdziesz. Możemy jakoś pomóc, ale potrzebne informacje. Quote
mgmagda Posted December 1, 2016 Author Posted December 1, 2016 https://www.olx.pl/oferta/szoszonek-piesek-do-oddania-w-dobre-odpowiedzialne-rece-CID103-IDiYnNb.html Quote
hop! Posted December 2, 2016 Posted December 2, 2016 Olx na Kraków - https://www.olx.pl/oferta/maly-drobny-sliczny-piesek-szuka-domu-pomoz-adoptuj-CID103-IDj3n85.html#ed0df53342 Wrzuciłam też ogłoszenie na swoją stronę na FB. Szkoda pieska. Oby zgłosił się ktoś odpowiedzialny i świadomy... 1 Quote
Aldrumka Posted December 2, 2016 Posted December 2, 2016 w ogłoszeniu jest napisane, że boi się być sam - czy nie może zostać sam w domu , czy to tylko tak dla emocji ? Quote
mar.gajko Posted December 3, 2016 Posted December 3, 2016 I co u malucha, po tej ucieczce? Nie jest gorzej z atakami padaczki? Wszystko OK? Quote
azalia Posted December 3, 2016 Posted December 3, 2016 Jak dobrze,że się maluch znalazł. Jeżeli uraziłam wolontariuszkę to przepraszam,ja myślałam,że ona go celowo wypuściła(ktoś na wątku zasugerował wcześniej,że to lepsze rozwiązanie aniżeli schronisko) Jak się Szoszonek czuje? Quote
Recommended Posts