Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ponieważ wątek Stefci jest razem z wątkiem Sandy - zakładam nowy by się nie myliło.
Stefcia to amstaffka adoptowana od nas rok temu. Trafiła do super domu, ciągle byłam w kontakcie z jej nowym panem. Opowiadał o niej w samych superlatywach itd.
Ostatnio zadzwonił do mnie, że jego życie się znacznie komplikuje i czy znam dobry hotel, w którym Stefcia mogła by przebywać przez kilka miesięcy. Niestety nie było wiadomo, czy to 3 miesiące czy więcej.
Pan Tomasz opowiedział co się podziało i...
W tych okolicznościach lepiej aby Stefcia szukała na nowo domu, bo rzeczywiście nie wiadomo ile takowe problemy mogą potrwać.
Pozostaliśmy w kontakcie...

Jednak wczoraj umówiliśmy się, że Stefcia do nas wróci. Będziemy dla niej szukać domu, w nadziei, że znajdzie się jeszcze lepszy niż u pana Tomka. Jak nie, to Stefcia do niego wróci jak tylko sytuacja na to pozwoli.

Stefcia to tak naprawdę Alma.
Okazało się tak rok temu w dniu adopcji, kiedy chciałam ją zachpować, okazało się że już wcześniej ktoś to zrobił.
Jotka była pod podanym adresem - ale właściciele obcokrajowcy - już tam nie mieszkali. Tylko sąsiedzi potwierdzili, że Alma tam kiedyś mieszkała.

ALMA to amstaffka w wieku ok. 4 lat.
Jest psem typowo mieszkaniowym. Nie niszczy nic w domu, grzecznie zostaje sama. Trzyma potrzeby do czasu spaceru.
Nigdy nie okazała żadnej agresji do ludzi (ani do dorosłych, ani podrośniętych dzieci - z małymi nie była sprawdzana).
Zna podstawowe komendy, kocha aportowanie.
Bardzo dobrze jeździ autem.

Wadą jest, że jest agresywna do innych zwierząt.

Szukamy dla Almy super opiekuna.

Bardzo, bardzo proszę - pomóżcie w ogłaszaniu lalki.

• Replies 79
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Modlę się do Rufusowej, że uda się namówić jej TZ-a na DT dla Almy. :evil_lol:

Jest taka bryndza z wpłatami na hotele, że leżymy i kwiczymy... Chciałam zabrać 2 kolejne psiaki ze schroniska, ale wpłaty przy kryzysie się tak zminimalizowały, że byłby to zbyt ryzykowny krok.

Dodatkowo co bierzemy jakiegoś bidaczka - to się okazuje, że chory.

Torcia jedzie do domu, to może Alma wskoczy na jej miejsce i zawsze o 450zł mniej dla fundacji. :multi:

Posted

Właśnie ogłaszam Tytka i na każdym portalu widzę właśnie Almę. :loveu:
Dzięki Ci kochana jak zwykle za ogłaszanie. To dla mnie ogromna pomoc, bo ja już po nocach to robię by się wyrobić. :loveu:

Posted

kaffa dopiero w piątek :p

a poki co TZ pisze o Almie tak:

Rzeczywiście można ją porównac do Santy.
Wczoraj cały dzień chyba spała bo żadnych szkód nie było.

Jest karna, posłuszna, zna komendy-daje dwie łapki, siada, schodzi z łóżka, czeka przed jezdnią. Dziś już w łóżku nie spała, raz spróbowała ale jej zabroniłem i nie było problemu. Wczoraj wieczorem zjadła karmę, posmakowała jej. Ale chyba będę ją karmił tylko raz dziennie-wieczorem. Jest strasznym pulpecikiem, na starych fotkach wygląda jak modelka. No ale zaczynamy pracę nad nią. Wczoraj zrobiliśmy dwa długie spacerki szybki krokiem- Alma jakby sama widziała że potrzebuje ruchu- gna do przodu, rzadko zatrzymuje się żeby coś powąchać, ale na szczęście nie ciągnie. Nie interesują ją póki co przekąski na trawie.

Z pieskami zachowuje się podobnie jak Santa- choć o wiele
wcześniej zaczyna szczekać. Ale jak się idzie i mija pieska mówiąc że
nie wolno to tylko podnosi ogon i obserwuje-nie atakuje pierwsza bez
powodu.

Pobawiliśmy się już patyczkami- wczoraj niosła spory konar w
paszczy:), lubi pogonic piłeczkę w domu i sznurem też nie pogardzi.

Jest podobnej siły co Santa. (czyli silna) Generelnie bardzo mi się podoba taki tymczas.

to na razie tyle :p

Posted

Tz miał odpocząć od tymczasow ale nie mógł znieść tego, ze Alma siedzi w hotelu, w ktorym pobyt bardzo źle znosi no i wziął ją do siebie :p

nie moge sie doczekać weekendu i poznania pulpecika :p