AZyja Posted July 20, 2005 Posted July 20, 2005 "Pies dobrze wychowany" Agnieszka Boczula Jest to książka bardziej w kontekście dobrego ułożenia/wychowania niż szkolenia/tresowania. Quote
Gosia_i_Luka Posted July 28, 2005 Posted July 28, 2005 Ja mogę polecić "książkę" Zofii Mrzewińskiej - całkiem za darmo, dostępną już i teraz. :lol: Przyda się zarówno właścicielowi szczeniaka, jak i dorosłego psa. [url]http://www.owczarek.pl/zofia/journal/default.asp[/url] Blog, w którym krok po kroku, dzień po dniu opisuje wychowywanie i szkolenie swojej suni malinois. Doskonałe! Quote
betty_labrador Posted July 28, 2005 Posted July 28, 2005 Gosia- i to w tym blogu to jest to samo co w jej ksiazce? Quote
Gosia_i_Luka Posted July 30, 2005 Posted July 30, 2005 Generalnie tak, ale w książce jest to "skondensowane" - tylko to, co najważniejsze. Na blogu p. Zofia opisuje wszystko dość potocznym językiem, książka, wiadomo, musi być bardziej elegancka językowo. :wink: Zresztą połowa książki to właśnie f-ty bloga. Jest jeden duuuży plus książki (ja dlatego ją kupiłam mimo przeczytania bloga) - dostajesz do niej płytkę VCD, na której możesz na własne oczy zobaczyć pracę p. Zofii z Raszką! :D Zamiast "Z kluczem do psa", możesz kupić pozostałe książki p.Zofii - "Okiem psa", "Psim zdaniem", "Po obu końcach smyczy" - każda to wydatek rzędu kilkunastu złotych, a wiedza w nich bezcenna! :wink: :lol: Quote
asher Posted July 30, 2005 Posted July 30, 2005 [quote name='Gosia&Luka']Zamiast "Z kluczem do psa", możesz kupić pozostałe książki p.Zofii - "Okiem psa", "Psim zdaniem", "Po obu końcach smyczy" - każda to wydatek rzędu kilkunastu złotych, a wiedza w nich bezcenna! :wink: :lol:[/quote] A wiesz moze GDZIE je kupic? Bo ja szukalam, ale nie znalazlam :( Quote
betty_labrador Posted July 30, 2005 Posted July 30, 2005 ksiazka Okiem psa jest Zofii M? myslalam ze Fishera...?? ja widzialam niektore ksiazki Z.M. np."Po obu końcach smyczy" w empikach i innych ksiegarniach. Quote
Wind Posted July 30, 2005 Posted July 30, 2005 [quote name='asher'][quote name='Gosia&Luka']Zamiast "Z kluczem do psa", możesz kupić pozostałe książki p.Zofii - "Okiem psa", "Psim zdaniem", "Po obu końcach smyczy" - każda to wydatek rzędu kilkunastu złotych, a wiedza w nich bezcenna! :wink: :lol:[/quote] A wiesz moze GDZIE je kupic? Bo ja szukalam, ale nie znalazlam :([/quote] Np. [url=http://www.xlm.pl/sklep.php?a=4&id=3718]tutaj[/url] Quote
Gosia_i_Luka Posted July 31, 2005 Posted July 31, 2005 Betty - zgadza się, moja pomyłka. :wink: Zamiast "Okiem psa" miało być "Jak rozmawiać z psem" - to jest trzecia książka Mrzewińskiej z tej taniej serii. :D Ja kupowałam stąd: [url]http://www.mareno.pl/rezultat.php?tytul=mrzewi%F1ska[/url] Quote
frruzia Posted August 22, 2005 Posted August 22, 2005 polecam 'Moj pies swiadczy o mnie' autor B. Kilcommons dla mnie najlepsza Quote
ASICA Posted August 26, 2005 Posted August 26, 2005 A ja wypożyczyłam z biblioteki książkę pt.,, Mój pies świadczy o mnie" jak dla mnie jest świetna :) dużo zdjec, jezyk zrozumiały i jest nie tylko o szkoleniu.Są podstawy od porady jak dobrze wybrac szczeniaka do wieku starszego psa.dla takiego laika jak ja jest idealna :) Quote
ASICA Posted August 26, 2005 Posted August 26, 2005 Frruzia :D w pełni sie z tobą zgadzam-rewelacja!!!! :D Quote
Szamanka Posted September 25, 2005 Posted September 25, 2005 Ja też uważam, że to świetna książka. Miałam ją z biblioteki i bardzo ubolewam że jest dość droga bo warto mieć taką publikację w swojej własnej domowej biblioteczce ;) Quote
Uzytkownik3574 Posted August 22, 2016 Posted August 22, 2016 Czytałem książkę Grooming Podstawy Pielgęnacji Psów i oprócz pielęgnacji psów, jest sporo informacji o szkoleniu i podejściu psów do wielu spraw. Książka Barbary Białczyk, 54 strony, Kraków 2016, skład książki Wydawnictwo Grafpa Quote
Recommended Posts