Niuni&Pupi Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 jayo napisał(a):Na razie bez zmian, sunia w lecznicy. Ale wlasnie probujemy rozpalic swiatelko :evil_lol: Moze sie uda... Oby rozpaliło się z tego MEGA światełko !!! Quote
GameBoy Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 Niuni&Pupi napisał(a):Oby rozpaliło się z tego MEGA światełko !!! ja tez trzymam kciuki Quote
jayo Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 Dzis sprawdzamy mozliwosc przeprowazenia dodatkowego badania, ktore ostatecznie powinno dac odpowiedz na temat szans lub ich braku na odtworzenie polaczen nerwowych. Dowiem sie ile to bedzie kosztowac - jesli czlowiek, ktorey ja znalazl, nie bedzie chcial pokryc kosztow - poprosze Ciotki o male wsparcie :oops: A potem wysylamy wyniki dalej - domy do podjecia decyzji potrzebuja miec pewnosc, co dalej z nia bedzie (na przyklad mozliwosc operacji...)i jakie beda dalsze wydatki zwiazane z psem. Quote
mysza 1 Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 Wspaniale, że jest jakaś nadzieja na dom. Oby nie zgasła. Quote
PapryczkaChili Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 trzymam mocno kciuki. domkiem nie pomogę niestety, ale jakby potrzebne było wsparcie finansowe, to dajcie znać na pw. Quote
ata Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 Papryczka napisał(a):trzymam mocno kciuki. domkiem nie pomogę niestety, ale jakby potrzebne było wsparcie finansowe, to dajcie znać na pw. w razie czego będziemy pamiętać....;) zdjęcia małej mile widziane:cool3: Quote
jayo Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 Proponowane badanie to mielografia. Ale tak naprawde chyba juz na wszystko jest troche za pozno.. Proba regeneracji ukladu nerwowego powinna byla byc robiona zaraz po wypadku .. Sprobuje sie dowiedziec w sobote co mozna robic w takich przypadkach, zeby zwiekszac szanse naszych podopiecznych. Nie wiem czy nie powinien powstac osobny watek, dedykowany dla uszkodzen kregoslupa i postepowania z takimi zwierzakami, zeby zwiekszyc ich szanse na odzyskanie sprawnosci. Takze w kontekscie rehabilitacji. I opisu przypadow zakonczonych sukcesem jak i porazka... A moze taki watek juz jest..? Ktos wie ?:oops: Dzis opisano mi przypadek kota z uszkodzonym kregoslupem, ktoremu nikt nie dawal szans (wykonana mielografia tez to potwierdzala), ale proba podawania lekow zostala wykonana... I po dwoch miesiacach kot zaczal chodzic :roll: Gdybysmy to wiedzieli przy Franciszce, moze inaczej bylaby jeszcze prowadzona, nie wiem.. Jeszcze czekam do soboty i ponownie skonsultuje wszystkie wyniki. Szansa jest 1%, ale zawsze jakas. Na razie koszty leczenia do pokrycia na Gagarina wynosza 126 zl. Dojdzie do tego koszt czipowania, paszportu i szczepienia przeciw wsciekliznie. Czyli calosc ok. 200zl. Jesli zdecydujemy sie na mielografie - to dodatkowe 300 zl, a nie jestem pewna czy nam to cokolwiek powie. Poradzcie.. Czlowiek, ktory ja znalazl, bedzie zbieral jakies fundusze, ale na dzis potrzebujemy Waszej pomocy finansowej, jesli sie jakos da...:oops: Quote
jayo Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 Bosz, jakie to malenstwo przestraszone... Wciaz sie zastanawiam czy jej nic nie boli :shake: Quote
GameBoy Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 jaka to malizna... myslalam, że jest większa :crazyeye: Quote
jayo Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 ata napisał(a):ile czasu juz minelo od tego "wypadku"? nie wiemy ile minelo od wypadku - zostala znaleziona w nocy z soboty na niedziele 28luty/1 marca czyli 12 dni temu. Quote
tanitka Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 przecież sunia była od czasu wypadku cały czas w klinice, 12 dni. dlaczego lekarze nie zaproponowali tego badania zaraz jak przyjechała, dlaczego dopiero teraz o tym mowa? czemu odebrali jej szansę?:shake: Quote
jayo Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 tanitka napisał(a):przecież sunia była od czasu wypadku cały czas w klinice, 12 dni. dlaczego lekarze nie zaproponowali tego badania zaraz jak przyjechała, dlaczego dopiero teraz o tym mowa? czemu odebrali jej szansę?:shake: Moze po analizie rtg stiwerdzono, ze nie ma sensu - pewnie wiekszosc weterynarzy podjelaby decuzje o eutanzaji w takim przypadku. Tu tez byla o tym mowa. Quote
Ffrubka Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 Dziewczyny, a zaglądałyście może na wątek Itiego i Lolusia - oni też są po urazach kręgosłupa. Może tan znajdziecie jakieś wskazówki. Nasz Itek jest rehabilitowany i z jego nóżkami pomalutku jest trochę lepiej, a Loluś dziś <trzymam kciuki mOOOOooocno> ma być operowany we Wrocławiu. Niestety nie jestem specjalistą i nie znam się na rodzajach uszkodzeń i itp, ale może akurat coś się przyda... linki: http://www.dogomania.pl/forum/f28/lolek-ma-zlamany-kregoslup-zbieramy-na-operacje-pilnie-dt-wroclaw-132968/ http://www.dogomania.pl/forum/f28/modlitwa-o-smierc-itiego-brak-srodkow-konczy-sie-dt-126579/ Quote
Ninti Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 Co z małą? Ktoś jest w kontakcie z lecznicą? Żeby nie było za późno... Quote
mysza 1 Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 Jaka malusia bida, myslę, że nie czuje bólu, po prostu od psa w dól nic nie czuje. Pilnie trzeba jej znaleźć jakiś dom, siedzi tyle juz dni w klatce:shake: Quote
jayo Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 Jestem w kontakcie z lecznica - a wczoraj tam byla esperanza zrobic zdjecia. Mala ma zostac zaczipowana i zaszczepiona. W sobote jeszcze raz pojade z papierami na Kosiarzy pokazac do ew. zalecen - czy jakies leki moglaby miec jeszcze podawane, zeby poprawic jej stan. Quote
ata Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 cały czas trzymam kciuki za mala.......:happy1: Quote
jayo Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 Tundra napisał(a):Czy ona porusza ogonkiem? tak... i lapki cofa delikatnie.. Quote
ata Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 to znaczy, ze rehabilitacja (basenik) moglaby duzo pomoc...? Quote
Ffrubka Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 Jayo, na wątku Lolusia, ale i na stronie Fizjo-Wet podany jest nr do Ewy - fantastycznej rehabilitantki naszego Itka i bardzo mądrej osoby!! Spróbujcie zadzwonić i przedstawić Jej sytuację małej - od strony stricte medycznej, tzn co jej się stało, jakie ma objawy, co może ruchowo, a czego nie. Może Ewa coś sensownego podpowie. Quote
Recommended Posts