Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dwie kolejne były z kolei do siebie bardzo podobne, ale całkiem inne od Bulimki i Emilki, mają się dobrze, nie ma co prawda zdjęć, ale wieści na bieżąco. Jagusię widział ostatnio nasz wet, bo tam gdzie ona mieszka kupuje jajka, mała ma się dobrze i jest zdrowa, wizyta poadopcyjna wypadła wzorowo. Tak się ułożyło, że Jagusia mieszka po sąsiedzku z naszymi wetami

• Upvote 1
Posted

Leoś wychodzi z zapalenia uszu, a Cormiś jest po zabiegu, zrobił mu się krwiak na przedpiersiu,  musiał mieć cięte i czyszczone oraz zamykanie naczynia, niestety szwy po 2 dniach trzeba było wyciągać wszystkie, bo wdała się martwica, jeździmy codziennie do weta, dostaje 2 antybiotyki i w domu też ma zmieniane opatrunki, a musi je mieć bo to w takim miejscy, że coby nie robił zawsze może sobie coś tam zainfekować, ale jest światełoko w tunelu bo zaczęło ziarnionować i do dziury wchodzi już nie cały palec a tylko pół

Posted

Tak się Bulimka zaprezentowała na spotkaniu Mazowieckiej Ligi  Dogtrekkingu 2 kwietnia

Taka ze mnie ładna dama

12920233_10201514094691403_4943034100992

Prawdziwa modelka

12472331_10201514094811406_3010717268335

A to Bulimka lubi najbardziej rozdawanie buziaków, szczególnie dzieciom

12924463_10201514095051412_7396545127636

• Upvote 1
Posted

No zdecydowanie, ona zna swoją wartość, zero kompleksów a nawet rzekłabym ma chyba dość wysokie mniemanie o sobie, no ale chłopcy pozwalają jej na to i z anielską cierpliwością znoszą jej fanaberie, więc inaczej być nie może

Posted

Wczoraj pannica napędziła mi strachu, bo nie chciała jeść, babeszja szaleje i nawet zabezpieczane psy chorują, zmierzyłam temperaturę ok. a potem zrobiłam próbę i paróweczkę cielęcą po kawałeczku z rączki to i owszem, ale z miseczki samej jeść i to chrupki za nic w świecie, smakoszka jedna

Posted
23 godzin temu, mimbr napisał:

Bo... to jest francuska rasa. Dunaj, a wielkopsy wyzdrowiały?

Leoś uszka ma już całkiem całkiem, ale Cormisiowi z zagojeniem to się jeszcze trochę zejdzie, nie było mn ie dwa dni w domu i niestety ale spadł mu opatrunek dziś mu o przymyłam i wyczyściłam, jutro na wszelki wypadek pojedziemy do weta, słyszałam, że można podawać na przyspiesznie gojenia solkoseryl w zastrzykach zapytam czy może by tak zastosować, bo przyznam już trochę to długo trwa, a ja pracuję i nie jestem w stanie całyu czas kontrolowac czy mu nie spadł opatrunek i nie połozył się na ranie z lekka ją zabrudzając

Posted
4 godziny temu, mimbr napisał:

Strasznie długo sie to ciągnie za Cormisiem. A sorkoseryl w żelu próbowałaś?

Tak dokładnie ten stosuję, do tego opatrunki z jonami srebra koloidalnego, ciągnie się długo bo dziura była dość głeboka wchodziły 2 palce swobodnie, już wchodzi tylko pół, gdyby to było w innym miejscu to pewnie miałby odkryte a tak wiadomo, że goi się lepiej, ale on ma to w takim, że jak się kładzie to centralnie na ranie więc sobie narusza i musi mieć zaklejane żeby sobie nie zbarudzić

Posted

Dziś byliśmy rodzinnie w lecznicy, Cormiś do przeglądu rany i na opatrunek, a Bulimka na szczepieniu, to już jej ostatnie w tym roku, w końcu ma cały komplet szczepień. Wcześniej ciągle z jakiegoś powodu się przesuwało, to miała troche podwyższoną temperaturę, to wymioty a dziś było wszystko ok.

12993459_2168863879919241_49354075676223

Posted

Sliczniosci krusztyneczka i duzutkie cudne lapenki 40.gif

pozdrawiam

Danuniu wczoraj wyslalam 10 zl cegielenke  z kramiczku , jak dojda daj znac na bazarku

pozdrawiam serdecznie

Posted

Jak się nic nie zmieni to w przyszłą sobotę znowu wybieramy się towarzysko na dogterking, tylko towarzysko, ba raczej trasy dla dogów za długie, a Bulimeczka jeszcze za młoda, ale może w końcu wybierzemy się kiedyś na trasę kto wie 

Posted

Co prawda to wątek szczeniąt, a właściwie już tylko Bulimki, ale zaproszę, a malutka się nie pogniewa bo na plakacie jest nasz ukochany Leoś, jej ulubieniec domowy

13094301_961976817249954_449473091242817