Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

tak napisałam na fb sprawozdanie z wizyty w niedzielę

"Wczoraj u Ralfa była telewizja :) Fundacja Karmimypsiaki.pl  robiła film o ślepaczkach, w rolach głównych szalony Ralf i Portos, no i oczywiście całkowicie niewidomy, cudowny Diesel. I jeszcze załapał się na zdjęcia Klimuś przy poprawianiu garderoby.
Ralf w nieustającym biegu, zdjęcia nieudane. A Portos tak szybko przemykał, że nawet nie załapał się jako smuga  A nie, jednak jest jego oko to ten czarny futrzak.
Nie musze przypominać, że wszystkie liczą na własny dom "

Jutro ma być opublikowany film na blogu fundacji.Wrzucę tu link :)

Ralf 2.2.16 1 mały.JPG

Ralf 2.2.16 3 mały.JPG

Ralf 2.2.16 2 maly.JPG

• Upvote 2
Posted

Ralfik jest jak żywe srebro ciągle w ruchu a zrobienie mu dobrego zdjęcia to nie lada wyzwanie 

2n1h01i.jpg.f9e82b9ef444ce4b67c375fa86f4

56b777225720a_206xwmv(1).jpg.85121f1904e

dmb79v.jpg.a6d20d93f9badc3c8478371e89394

Jak napisała Beatka, w zeszłą niedzielę byłyśmy u  chłopaków , Fundacja Karmimy Psiaki robi akcję, która ma na celu zachęcanie ludzi  do adopcji psiaków niewidomych lub nie w pełni widzących , uświadomienie, że takie psiaki nie są gorsze , że  można je pokochać całym sercem .  W filmiku  znalazł się  Dieselek , Ralfik, Portosek i mały piesek Oczko . 

http://blog.karmimypsiaki.pl/zamkniete-oczy-ale-otwarte-serce-czyli-jak-zajac-sie-psem-ktory-stracil-wzrok/

• Upvote 1
Posted

dziękuję kochani za wpłaty dla Ralficzka 

Iwna5702 z FB-10zł 01/02 0heart.gif

Berenika A.Sz, z FB -20zł 05/02 0heart.gif

Milagros19853201- 5zł 05/02 0heart.gif

03/02/16 przelałam pieniążki za :

Sucha karma Bosch 52,28

puszki na luty 28,90

chip -kontynuacja biorezonansu- 20zł 

saldo Ralficzka :

SALDO:

2253,05

-1740,86zł
==========
    512,19zł

Posted
O 7.02.2016o18:15, dorcia2 napisał:

Bardzo dziękujemy karmimypsiaki.pl , a szczególnie Olga Prandota-Prandecka za podarowanie psiakom karmy z Doliny Noteci :). Z podziału między psiakami naszymi i z przytulpsa Ralf, Diesel, Portos i Klimuś dostały puszki , które starczą na 3 miesiące. Olbrzymie podziękowania :). A Ralf i Diesel dostały jeszcze suchą karmę na marzec :)

• Upvote 1
Posted

dziękuje pięknie za wpłatę od Pani Ania G.R.  30zł 08/02  0heart.gif

saldo Ralficzka to : 542,19

dziękuję ślicznie Fundacji Karmimy Psiaki za przekazanie karmy dla naszych bidulinek to bardzo istotna pomoc oraz za promowanie naszych podopiecznych 

w niedługim czasie pojedziemy z Ralfikiem do okulisty i zobaczymy czy z oczkiem wszystko ok 

• Upvote 1
Posted
O 14.02.2016o05:23, piescofajnyjest napisał:

matusiu...ten Ralficzek to niby starszy psiak, ale energii w nim za dwoch:)

starszy nie starszy, po prostu wariat :) A drugim szalony z filmu  to Portos ( 9 lat w schronie, od rocznego szczeniaka). No i mający parcie na szkło - Klimuś ( w czerwonym ubranku) , 11 czy 12 lat w schronie :(

Posted

dziękuję Kochani za wpłaty dla naszego misiaczka:

Yucca-stała 10 zł 15/02 0heart.gif

Jaguska-stała 20 zł 16/02 0heart.gif

Bakusiowa -40zł - stała 30 zł + 10 zł jednorazowa 18/02 0heart.gif

z ostatnich relacji opiekunki Ralficzka :

Ralfik można powiedzieć , że zaakceptował w pełni swoją ułomność i nie widać u niego oznak lęku , bawi się , gania ,bawi się jak szalony,  jest radosnym psiakiem , szczęśliwym , tylko nadal mała "zołza' Berta czasami go dyscyplinuje po swojemu a on widać darzy ją dużym respektem bo poddaje się jej woli  oczko.GIF

mamy już do odbioru ampułki do iniekcji Zeel wspomagające przy spondylozie i chorobie stawów , które zamówił dla nas z Niemiec doktor pierwszego kontaktu naszych psiaków  oczko.GIF

później uzupełnię rozliczenie 

czy ktoś potrafi wstawić film na tym nowym dogo ? help 

Posted

Dziękuję pięknie za wpłatę od cioci 

Agnieszka Patrycja Dz. 10zł 0heart.gif22/02/2016 - zmiana wysokości stałej deklaracji z 20zł na 10zł

zapłaciłam za domek marcowy 300zł 28/02

stan konta Ralficzka topnieje :

SALDO:

2363,05

-2040,86zł
==========
    322,19zł

stałych deklaracji mamy tylko 165 zł , dzisiaj postaram się dokończyć przygotowania bazarku bo niestety ostatnio tylko chwilę wolną mam w czasie weekendu i to nie do końca bo zaległości muszę tygodniowe nadrobić 

-pozostaje jeszcze do rozliczenia wydatek na Zeel ale to później bo przelew zbiorczy zrobiłam na trzy psiaki za leki i obróżkę 

TOMASZ MIRKOWSKI Tytuł : ZEEL (160ZŁ) DLA RALFA,DIESLA,CZUPURKA OBRÓŻKA KILTIX DLA DIESLA (65ZŁ) DZIĘKUJĘ Typ transakcji Przelew z rachunku Kwota -225,00 PLN

Kochani,

09/03 Ralfik i Dieselek są już zapisani na wizytę u okulisty dr Garncarza na 17:00, miejmy nadzieję , że z oczkiem nic złego się nie dzieje , przed wizytą u okulisty chłopaki zapisane są na darmowe badania kardiologiczne - Beatka wypatrzyła takie w klinice weterynaryjnej , w której bywa i zapisała cała trójkę z tym ,że Czupurek ma wcześniej te badania 

czeka nas więc wesoła wycieczka po doktorach 

-po diagnozie okulisty zaczynamy intensywnie szukać Ralfikowi domku , nie sposób tego psiaka nie kochać jest przecudny 

• Upvote 1
Posted
2 godziny temu, Olena84 napisał:

no a jak to robisz?

kopiuje link :) wstawia się troszkę wiecej niż sam film, ale cel osiągnięty, zobacz u Czupurka na watku. Zdjęcia też biorę z fb. Dziś mi się nie chciało i wzięłam link, ale tak normalnie to mam albumy, dostępne tylko dla mnie, z których kopiuję na dogo :). Nie wiem na ile jest to fachowe, ale  działa.

Posted
O 28.02.2016o10:45, dorcia2 napisał:

Agnieszka Patrycja Dz. 10zł 0heart.gif22/02/2016 - zmiana wysokości stałej deklaracji z 20zł na 10zł

Agnieszka Patrycja deklarowała stałą 10zl, tylko na początku przelała więcej :)