Agnieszka(Visenna) Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 Nie wiem, czy widzieliście wczorajsze Wiadomości. Do studia zostali zaproszeni -przedstawicielka PO, Pani Mucha oraz przedstawiciel PiS Poseł Suski... Poruszano temat bezdomności czworonogów w Polsce, oraz dyskutowano jak zapobiegać niechcianym szczeniętom oraz kociętom. P.Mucha odrazu wdrożyła w życie temat sterylizacji... pokazano wypowiedzi pracowników schroniska propagujące te zabiegi. Z tym, że..dyskusje za wszelką cenę starał się uciąć Pan poseł. -To jest okaleczenie!-grzmiał. - -najlepiej pilnować!.. ja sam pilnuję.Co prawda raz nie dopilnowałem.. -i co? - zapytała prowadząca program -No nic.. był szczeniaczek.. Tylko, że Pan Poseł chyba nie zdaje sobie sprawy, że corocznie tysiące ludzi "nie dopilnowuje" swoich suk, powiększając systematycznie skalę bezdomności w Polsce.Nie rozumie chyba też, że zwierzęta kierują się instynktem i niemoc jego zrealizowania jest dla nich męczarnią. Zaproszono go do studia, aby rozważać min. problem bezpanskich psow, który trzeba rozwiązać, a Pan Poseł zamiast tego w pewien sposób propaguje jakze powszechne stwierdzenie - "w razie czego odda sie szczeniaczki w dobre rece..".. a potem szczeniaczki z tych "dobrych rak" trafiaja do schronisk.. i kolo sie zamyka. i jest dramat. cierpienie. eutanazje. gdzie tu logika? publicznie zniechceca sie Polakow do sterylizacji i liczy na to, ze liczba walesajacych sie po ulicach i umierajacych w schroniskach czworonogow sie zmniejszy? dla mnie to parodia. Co Wy myslicie? Quote
jmw Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 ŻE CO? Okaleczanie?! Nie, może lepiej, żeby bezdomnych psów było coraz więcej? :angryy: No normalnie brak słów. Quote
Nikki Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 a słyszeliście wypowiedź Senyszyn? Powiedziała, że pies straci osobowość i nie będzie się mu chciało na spacery wychodzić. :shake: Jasne, najlepiej "pilnować" :roll: a szczeniaczki są takie słodziutkie, na pewno znajdą domy :shake::shake: szlag by to wszystko trafił Quote
NatiiMar Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 Cały PiS to parodia ogólnie rzecz biorąc...a senyszynka poleciała po bandzie z tym stwierdzeniem. Zna się jak świnia na kotletach mielonych... Masakra Quote
Agnieszka(Visenna) Posted February 21, 2009 Author Posted February 21, 2009 Najgorsze w tym wszystkim jest to, że te wypowiedzi zostały bardzo uwypuklone i ludzi niezdecydowanych mogą przekonać. W końcu kto chce "okaleczać" lub "unieszczęśliwiać" swoje zwierze ? być może dzięki tym "wielkodusznym" wyprowdziom "wrazliwych" ludzi za kilka lat bedziemy mieli X <boje się wstawiać cyfry> razy tyle bezdomnych zwierzat w kraju.. Quote
Nikki Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 NatiiMar napisał(a):Cały PiS to parodia ogólnie rzecz biorąc...a senyszynka poleciała po bandzie z tym stwierdzeniem. Zna się jak świnia na kotletach mielonych... Masakra Jak się nie zna, to po co się odzywa? Wiem coś na dany temat - mówię Nie wiem - siedzę cicho No, ale szanowna pani musiała coś powiedzieć. Nieważne co, żeby tylko coś powiedzieć. Może to jest jej zdanie. Niech sobie ma, ale jest w błędzie i niech nie gada głupot. Quote
iwi10 Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 Też o tym słyszałam i znowu najlepiej się pokłóci niż zrobić co konkretnego dla dobra zwierząt.:angryy: to są ludzie którzy nigdy nie byli w schroniskach a bezdomność to tylko na papierze widzieli. Parodia w Polskim wydaniu:diabloti: przecież oni jeszcze nic konkretnego nie zrobili...ręce opadają jak słyszę teksty ze pies traci osobowość moja jest wysterylizowana i żadnych zmian nie widzę oprócz tego ze ma większy apetyt:cool3: Quote
Lidan Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 Nikki napisał(a):a słyszeliście wypowiedź Senyszyn? Powiedziała, że pies straci osobowość i nie będzie się mu chciało na spacery wychodzić. Też to widziałam, przypadkiem bo już dawno przestałam oglądać tv. Chętnie zaprosiłabym tą kobietę do mnie, żeby zobaczyła moją Gapę, która od ponad roku jest wysterylizowana. Poza tym, że ma większy apetyt i zmniejszyły jej się cycki nic się nie zmieniło. Biega jakby ją ktoś gonił. Moja mama też chętnie pokaże jej swojego świrniętego super rodowodowego rottwailera, którego z powodu agresji wykastrowała rok temu (w marcu skończy 2 lata) Jakoś nie zauważyłam, żeby spoważniał, rozleniwił się lub nie chciał chodzić na spacery. Trochę nawet szkoda, że tak się nie stało bo już nam sił brakuje przy tym nadpobudliwym diabełku :diabloti: Quote
NatiiMar Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 Ja mogę tej pani szanownej wspaniałej pokazać pokaz cyrkowych wygłupów mojego kota-kastrata. On jest tak leniwy,że musiałam firany zmieniac... Quote
justynaz87 Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 Niech idą do schroniska i zobaczą jak wyglądają na prawdę okalecznone (psychicznie i fizycznie) psy. Przez pogryzienia lub samookaleczanie spowodowane mkabrycznym przepełnieniem (spowodowanym wpadkami psów czy też właścicieli i jednym razem suni, o tak na zdrowie :p :shake: :-(). Aż strach pomyśleć, ze takie głupie gadanie może psom zaszkodzić i utwierdzić właścicieli w przkonaniu, że jak szczeniaczek się urodzi to po prostu szybko znajdzie się domeczki i po sprawie, jeszcze kogoś się uszczęśliwi :razz:. Samo dobro... Ja właśnie widziałam jak w faktach babka z PO mówiła o obowiązkowej kastracji psów nie hodowlanych i się ucieszyłam, że może w końcu coś ruszy. Ale nie słyszałam (na szczęście) P(I)Siarza :mad: Quote
PATIszon Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 Nikki napisał(a):a słyszeliście wypowiedź Senyszyn? Powiedziała, że pies straci osobowość i nie będzie się mu chciało na spacery wychodzić. I wlasnie dla tego mam coraz wiekszy zapal do wdrozenia w zycie mojego pomyslu. Chcialam mianowicie kiedys zrobic pokaz agility, frisbee czy czegokolwiek zlozony TYLKO i WYLACZNIE z wysterylizowanych psow. Wymyslilam sobie takipokaz na np Polach Mokotowskich przy okazji jakiegos dnia ziemi czy innego zwierzaka, tak zeby jednak sporo osob to zobaczylo. Przeciez masa tego biega , uprawia psie sporty i sa zywym zaprzeczeniem teorii, ze pies robi sieleniwy i tyje.....:mad: Quote
Kisses Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 NatiiMar napisał(a):Cały PiS to parodia ogólnie rzecz biorąc...a senyszynka poleciała po bandzie z tym stwierdzeniem. Zna się jak świnia na kotletach mielonych... Masakra Dokładnie. Tylko, że przez brak sterylizacji schrony zapełniają się tymi niczemu niewinnymi istotami, które po prostu chcą kochać i zasługują na lepsze życie. Może niech zajmą się czymś, co pomoże psom i przestanie zapełniać masowo schrony (zawsze będzie ich tam trochę, ale da się zmniejszyć te liczbę), czyli zamykaniem pseudo hodowli... Quote
Reno2001 Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 PATIszon napisał(a):I wlasnie dla tego mam coraz wiekszy zapal do wdrozenia w zycie mojego pomyslu. Chcialam mianowicie kiedys zrobic pokaz agility, frisbee czy czegokolwiek zlozony TYLKO i WYLACZNIE z wysterylizowanych psow. Wymyslilam sobie takipokaz na np Polach Mokotowskich przy okazji jakiegos dnia ziemi czy innego zwierzaka, tak zeby jednak sporo osob to zobaczylo. Przeciez masa tego biega , uprawia psie sporty i sa zywym zaprzeczeniem teorii, ze pies robi sieleniwy i tyje.....:mad: Super pomysł. Mogę pojechac z moją Maszą, choc dopiero raczkujemy na torze, jednak energii nam nie brakuje :cool3: Quote
iwi10 Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 PATIszon napisał(a):I wlasnie dla tego mam coraz wiekszy zapal do wdrozenia w zycie mojego pomyslu. Chcialam mianowicie kiedys zrobic pokaz agility, frisbee czy czegokolwiek zlozony TYLKO i WYLACZNIE z wysterylizowanych psow. Wymyslilam sobie takipokaz na np Polach Mokotowskich przy okazji jakiegos dnia ziemi czy innego zwierzaka, tak zeby jednak sporo osob to zobaczylo. Przeciez masa tego biega , uprawia psie sporty i sa zywym zaprzeczeniem teorii, ze pies robi sieleniwy i tyje.....:mad: Super pomysł ludzie zobaczą że jak wysterylizowany psiak tyje to jest to tylko nasza wina bo pozwoliliśmy na to dlatego że nic nie robimy a nie dlatego ze miał zabieg. My tez przymierzamy się z moja na taki sport mam nadzieje że malamuty też dają rade na agility:lol: Quote
Quirk Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 Pan Suski dobrze wie co robi wypowiadając takie teorie. Przeciez nie będzie się narazał całej rzeszy "chodofcuf",a tak może ktoś zagłosuje na pana Suskiego:angryy: Quote
Kisses Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 Quirk napisał(a):Pan Suski dobrze wie co robi wypowiadając takie teorie. Przeciez nie będzie się narazał całej rzeszy "chodofcuf",a tak może ktoś zagłosuje na pana Suskiego:angryy: Błagam, nie. Też fakt. Pokochają go chodoffcy... Napiszmy do nich pismo, o tym, żeby zamykali pseudo :evil_lol: Ile tam trzeba podpisów? 1000? Quote
evel Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 [quote name='Kisses_xox']Napiszmy do nich pismo, o tym, żeby zamykali pseudo :evil_lol: Ile tam trzeba podpisów? 1000? http://www.dogomania.pl/forum/f402/gazeta-wyborcza-fabryki-psow-130274/index13.html#post11837863 może ktoś coś jeszcze dorzuci? Quote
Kisses Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 Bamboo ® napisał(a):100 000:roll: Oj. Ale dogomaniaków dużo Quote
CHI Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 Nikki napisał(a):a słyszeliście wypowiedź Senyszyn? Powiedziała, że pies straci osobowość i nie będzie się mu chciało na spacery wychodzić. 1. Jak się cieszę, że nie mam telewizji... 2. Poj... misia w locie... "pies traci osobowość" - osobowość to może stracić osoba, a nie pies... na bull forum ktoś miał takie haslo w podpisie: "nie traktuj psa jak człowieka, żeby on nie potraktował cię jak psa"... No i co ma osobowość do sterylizacji??? Gdyby głupota mogła fruwać... 3. Życie naszych psów zależy od nas... moja bullka po sterylizacji (ratującej życie, ale to inna bajka) w wieku 7 lat, dożyła 13 lat w super kondycji.. I jej "osobowość" (chyba psiowość) nic nie ucierpiała... 4. Porażająca jest głupota udzi na tzw. "stanowisku" aby się tylko wypowiedzieć w mediach - nieważna jakość tylko aby mnie widzieli i nie istotne, że zaszkodzę.... 5. Należałoby się dogadać z jakimś forum kobiecym - ja na necie radiowym nie dam rady :-(, i tak szok, że dziś dogo chodzi... Wiele kobiet miało jak to się eufemistycznie nazywa "operację kobiecą". Ciekawe co by powidzialy naszej dzielnej pani S... czy naprawdę nic im się w życiu już nie chce?? Znam conajmniej 3 i goow.. prawda.... Czy możeby się pani S. trochę dostało? No bo może przeginam w drugą stronę:razz:, ale pies mi nie powie czy "osobowość stracił" ale moja znajoma mi powie:razz: 6. A co do użytkowania wykastrowanych czy wysterylizowanych zwierząt... Od tysiącleci istniej coś takiego jak wałach (wykastrowany ogier).. i jakoś nikogo to nie oburza, wołami się orało czy robiło w polu... Więcej jest kastrowanych zwierząt użytkowych - bo ta operacja jest łatwiejsza... ale niejeden zawodnik "od koni" marzył o wysterylizowaniu humorzastej kobyły:mad: 7. z tym pokazem super - ale ja z powodu "pełnowartości" moich psów sięnie łapie.. Pozdrawiam CHI & BBB Quote
Bamboo ® Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 [quote name='Kisses_xox']Błagam, nie. Też fakt. Pokochają go chodoffcy... Napiszmy do nich pismo, o tym, żeby zamykali pseudo :evil_lol: Ile tam trzeba podpisów? 1000? 100 000:roll: Quote
Guest L'or Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 Temu facetowi odwaliło? Przecież psów jest już wystarczająco dużo.. Jak to podchodzi pod okaleczanie to czym w takim razie jest 'niedopilnowywanie' suczki i coroczne usypianie albo oddawanie na łańcuch szczeniaków?! Bo to się własnie dzieje z niechcianymi! W najlepszym razie, bo przeważnie są topione albo usypiane! Quote
Agnieszka(Visenna) Posted February 21, 2009 Author Posted February 21, 2009 Nie sądzę, żeby to cokolwiek dało, ale po prostu mnie kusi.. PiS uwidacznia się w internecie (ma nawet konto na naszej klasie :cool3:), więc zapewne jest do nich jakiś kontakt mailowy. Możemy spróbować sklecić wiadomość zawierającą wyrazy głębokiej dezaprobaty, że ta partia wysyła do telewizji przedstawiciela, który wypowiada się na tematy o których nie ma pojęcia i co więcej wypacza poglądy ludzi, które w efekcie mogą przybliżyć Polskę do Rumunii pod względem ilości załęsających się, niechcianych i zabijanych zwierząt.A przecież tego mieliśmy uniknąć! i taki był między innymi cel programu - edukacyjny.. Quote
Kisses Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 Agnieszka, tak, napiszmy. Jeśli sterylizacja to okaleczanie, to co powiedzą na bicie i maltretowanie psów? Trzymanie ich w klatkach metr x metr? Ludziach, którzy z psa robią maszynke do $? Jestem bardzo ciekawa ich zdania :angryy: Quote
Agnieszka(Visenna) Posted February 21, 2009 Author Posted February 21, 2009 dzięki za poparcie. zobaczcie co znalazłam w internecie.. PO i PiS o polityce miłości wobec zwierząt - Polityka i Informacje - bloog.pl czytajcie i niech Wam rogi rosną.. edit. i jeszcze.. Kastracja skłóciła sejmowych przyjaciół zwierząt Zespół Przyjaciół Zwierząt podzielony - POLITYKA z Wiejskiej - POLITYKA.PL - serwis internetowy Tygodnika POLITYKA Quote
miloszz8 Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 Słuchac tych z Pisu i za jakis czas bedziemy mieli to co ruscy maja w moskwie:-/ sfory zdziczałych psów, okupujacych opuszczone tereny , atakujace inne bezdomne psy spoza stada ( co ciekawe tylko bezpanskie te z włascicielami zostawiaja w spokoju) i bedzie dopiero ciekawie:-/ pare tygodni temu był w wyborczej o tym artykuł... moze by sie przydało:angryy: pogoniły by jareczkowi kota i cały pis by zmienił zdanie na temat kastracji bo oni zawsze za wodzem:p Quote
Recommended Posts