Martyna_i_Bartek Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 Tak jest!:shiny: obiecujemy że bedziemy składać raport regularnie :cool1: Jedyne nad czym trzeba od jutra (bo dzisiaj jeszcze nie może jeść) popracowac to jej głodny brzuszek bo jest chudziutka... Quote
Tengusia Posted April 16, 2009 Author Posted April 16, 2009 sloneczko juz w domciu :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb: [IMG]http://img151.imageshack.us/img151/7508/dscn1434.jpg[/IMG] Quote
Tengusia Posted April 16, 2009 Author Posted April 16, 2009 [quote name='Martyna_i_Bartek']Tak jest!:shiny: obiecujemy że bedziemy składać raport regularnie :cool1: Jedyne nad czym trzeba od jutra (bo dzisiaj jeszcze nie może jeść) popracowac to jej głodny brzuszek bo jest chudziutka...[/quote] [B]mam nadzieje ze Anetka dala wam wszystkie wytyczne, jak postepowac z sunia i na co zwracac uwage :grins:[/B] [B]ja pozwole sobie ze wzgledu na duza ilosc ucieczek psow ostatnio tu na dogo uczulic was zeby nie puszczac Tary ze smyczy przez conamniej 2 miesiace !!!!!!! sa w zoologicznych sklepach specjalne linki treningowe jesli sie nie myla maja 10m, na takiej lince Tara bedzie mogla pobiegac a wy bedziecie miec pewnosc ze nie pojdzie w dluga za zajacem, kotem, innym psem badz czymkolwiek innym co wyda jej sie interesujace :grins:[/B] [B]no i najlepiej byloby panne zachipowac + adresowka przy obrozy ;)[/B] [B]powodzenia :p[/B] Quote
Martyna_i_Bartek Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 Wiemy że ma chodzić w ubranku przez 10 dni po czym idziemy ściągnąć szwy..jeść ma dostać dopiero jutro rano (puszke) Musimy zaczczepić ją na choroby zakazne ,odrobaczać co pół roku i szczepić na wścieklizne co rok. Jest coś co jeszcze powinniśmy wiedzieć? Aha i jeszcze jedno..jaką karme najlepiej kupiować? Ona ma 8 miesiecy i nie wiem czy kupować już ADULT czy jeszcze JUNIOR... Quote
Tengusia Posted April 16, 2009 Author Posted April 16, 2009 [quote name='Martyna_i_Bartek']Wiemy że ma chodzić w ubranku przez 10 dni po czym idziemy ściągnąć szwy..jeść ma dostać dopiero jutro rano (puszke) Musimy zaczczepić ją na choroby zakazne ,odrobaczać co pół roku i szczepić na wścieklizne co rok. Jest coś co jeszcze powinniśmy wiedzieć? Aha i jeszcze jedno..jaką karme najlepiej kupiować? Ona ma 8 miesiecy i nie wiem czy kupować już ADULT czy jeszcze JUNIOR...[/quote] [B]ja bym jej kupowala juz normalna dla doroslych psiakow ;) swoim kupuje [/B][URL="http://www.telekarma.pl/p2043/dog.chow.adult.with.lamb.15.kg.htm"][B]http://www.telekarma.pl/p2043/dog.chow.adult.with.lamb.15.kg.htm[/B][/URL][B] z jagniecinom bo Bolek jest alergikiem i wole dmuchac na zimne :eviltong: dwa 15kg worki dla dwoch psow starczaja mi na dwa miesiace czyli wychodzi nas to 90zl/m-c utrzymanie obu bestii co by z glodu nie padly :evilbat:[/B] [B][COLOR=red]i koniecznie zabezpieczcie Tare przed kleszczami !!!![/COLOR] ja moje w sezonie letniem zakraplam (krople kupuje u weta) co miesiac ;)[/B] Quote
Tengusia Posted April 16, 2009 Author Posted April 16, 2009 [quote name='Martyna_i_Bartek']A puszki?jakie polecacie?[/quote] [B]ja moim daje tylko suche wiec na puszkach sie nie znam :niewiem:[/B] Quote
Vectra Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 ja daje puszki ..... belcando nie są złe , hillsy też , ale moje nie przepadają. Rintti , animondy . bewi doga są fajne , pet time są nienajgorsze Quote
amikat Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 Tylko jadna - osatnia dobra mam nadzieję rada - KONSEKWENCJA i dobra madra miłość, bedzie oK!!!!! Quote
Alicja Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 [B][FONT=Arial]Martyna na puszkach się nie znam :oops: , ale ja kupuję porcje rosołowe ... jednorazowo gotuję wiekszą ilość i mam na dorzutkę dla Ozzulka do suchej. Ozzy jada też surowe kurczakowe skrzydła , korpusy , bardzo to lubi ... ale generalnie mięcho jest jako dosmaczacz i rezerwa jakby zabrakło suchego to dostaje wtedy z ryżem . Musicie sami dojść do tego co Tarze będzie pasowało ,a to poznacie po qpalonach i zachowaniu oraz wyglądzie . Pogadamy zresztą przy okazji jak się spotkamy . Póki co to musicie sie nawzajem poznać . Aha ..no i żeby doszła do formy ...żarełko podzielone na 2 porcje :rano i popołudnie . [/FONT][/B] [FONT=Arial][COLOR=Red][B]W razie czego ....dzwonić , pisać , bo to tak ciężko teraz na zapas łapnąć co można jeszcze podpowiedzieć ...wszystko wychodzi w praniu . [/B][/COLOR][/FONT] Quote
Martyna_i_Bartek Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 [B][COLOR="Navy"]Dziekujemy bardzo za wszystkie rady, z pewnością nam się przydadzą:calus: Tara wczoraj zwymiotowała żółcią jakąś i dziś po raz kolejny jej się to zdażyło...czy to normalne? dziś zjadła trawe zanim zaczęła wymiotować...daliśmy jej puszke mięsną, troche zjadła ale nie za bardzo ma apetyt i teraz śpi dalej. Najlepsze było to: śpimy sobie smacznie (godzina po 23:00) aż tu naraz na łóżku przednimi łapami stoi Tara :lying: i się gapi tymi pięknymi oczkami :loveu: no to my zryw z łóżka żeby ją odprowadzić do siebie a Ona na kanape :eviltong: tak bardzo polubiła kanape, że Bartek miał problemy ją ściągnąć hehehe 20 min później zrobiła to samo ale po odprowadzeniu do siebie spała grzecznie całą noc :) :loveu:[/COLOR][/B] [IMG]http://img206.imageshack.us/img206/6359/dsc00609.jpg[/IMG] [COLOR="Navy"][B]a to droga powrotna z Katowic ...[/B][/COLOR] [IMG]http://img206.imageshack.us/img206/7325/dsc00606i.jpg[/IMG] Quote
ab-agnieszka Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 No prosze prosze :loveu: Zwymiotowala pewnie po trawie. Brak apetytu moze byc spowodowany zabiegiem zmiana miejsca to dla psiaka jest rowniez bardzo stresujace. Potrzebuje troche czasu na zaklimatyzowanie sie.:lol: Quote
agnieszka32 Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 Pies je trawę wtedy, kiedy ma problemy z trawieniem, albo coś co zjadł, mu zaszkodziło. Później zwraca, w ten sposób "oczyszczając" żołądek. Moje zawsze tak robią, jak się np. za dużo kości wołowych najedzą, po takich wymiotach jest im lepiej. Spróbuj jej dawać ryżyk (ale rozgotowany) z kurczaczkiem gotowanym i marchewką startą na tarce, z odrobiną rosołku (tylko ledwo ciepłe, nie gorące), dwa razy dziennie - rano i wieczorem, to powinno jej pomóc ;). Może te puszki, które jadła jej nie służą, często jakieś świństwa w nie pakują :shake:. Może to też być reakcja organizmu na sterylkę. Quote
mosii Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 Tara generalnie jest niejadkiem, podczas cieczki okropnie schudła, suchego to tylko kilka groszków złapie, za to miesko:p ja jej dawałam surowe szyjki z tarta marchewką. Zobaczycie ile tego potrafi zjeść:evil_lol: Quote
Vectra Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 [quote name='mosii']Tara generalnie jest niejadkiem, [/quote] miód na moje serce :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
Martyna_i_Bartek Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 [COLOR="Navy"][B]Widać, że Tarunia czuje się znacznie lepiej :D zjadła już cała miske co dostała rano, a kurczak dla niej własnie się robi :knuje: Dzisiaj też zostawiliśmy ją na kilka godzin samą w domu, ku naszemu miłemu zaskoczeniu wszystko jest całe i stoi na swoim miejscu. Zastalismy ja tylko zaspaną na kanapie :smhair2: [IMG]http://img167.imageshack.us/img167/7092/dsc00613i.jpg[/IMG] a tu obie moje dziewczyny razem na dywanie :P [IMG]http://img167.imageshack.us/img167/607/dscn1444.jpg[/IMG] [/B][/COLOR] Quote
amikat Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 oby więcej takich pięknych:loveu: obrazków........ Quote
Alicja Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 [FONT=Arial][B]:loveu::loveu:no to się Naszej Gwiazdeczce wiedzie .... do spanka na kanapie mus przywyknąć ;) zresztą widzieliście co zrobil Ozzy na hasło siadajcie :evil_lol::evil_lol::evil_lol: No własnie jak wielkosciowo wg Ozzulca Tara wygląda , bo ja myślę , że oprócz tego ze szczupła to wysokość taka sama . Wymioty mogą być jeszcze po narkozie , to raczej normalne . Poza tym psiak od czasu do czasu ...jeśli nie za często sobie podje trawki i odda ją naturze ;) to nic strasznego ... [/B][/FONT] Quote
Martyna_i_Bartek Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 [quote name='bonsai_88']Ale Tara wygląda na malutką jak obok ciebie stoi :lol:[/QUOTE] [B][COLOR="Navy"]eeeeh to chyba tylko złudzenie :P[/COLOR][/B] Quote
bonsai_88 Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 Ale Tara wygląda na malutką jak obok ciebie stoi :lol: Quote
Martyna_i_Bartek Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 [quote name='Alicja'][FONT=Arial][B] No własnie jak wielkosciowo wg Ozzulca Tara wygląda , bo ja myślę , że oprócz tego ze szczupła to wysokość taka sama . [/B][/FONT][/QUOTE] [B][COLOR="Navy"]Tak wydaje mi się że jeśli chodzi o wysokość to są takie same...aleee maaasaaaa uuuu do Ozziego jej jeszcze masakrycznie daleko :eviltong:[/COLOR][/B] [B][COLOR="Navy"]Jak długo po sterylizacji mamy karmić Tarunie mokrym, a kiedy już może dostać suche?[/COLOR][/B] Quote
Alicja Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 [FONT=Arial][B]:oops: Ozzy jest lekko puszysty :roll::evil_lol: Możesz dawać jeszcze teraz kilka dni gotowane ...naj ryż , kurczaczek , marchewka i można dodawać siemie lniane , na sierściuszka , na trawienie ... niewielką ilość glutka lub proszku ...ja dodawałam proszek ...a potem już porcja dzienna suchego na 2 razy podzielona ...jak znam życie z dosmaczaczem ...poza tym jak np jeszcze ze 2-3 dni jadła by gotowane to na 4-5 dzień jej dać pół na pół a potem juz suche ...czasami psiaki różnie reagują przy takiej zmianie ...tak jak przy zmianie karm [/B][/FONT] Quote
Tengusia Posted April 17, 2009 Author Posted April 17, 2009 niom to teraz to ja sie musze do was wprosic co by poznac to cudo osobiscie :loveu: Quote
Martyna_i_Bartek Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 [quote name='Alicja'][FONT=Arial][B] niewielką ilość glutka lub proszku ...ja dodawałam proszek ... [/B][/FONT][/QUOTE] [COLOR="Navy"][B]heh:???: tylko co to jest ten glutek i proszek :eviltong: :???:[/B][/COLOR] Quote
Martyna_i_Bartek Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 [quote name='Tengusia']niom to teraz to ja sie musze do was wprosic co by poznac to cudo osobiscie :loveu:[/QUOTE] [B][COLOR="Navy"]Zapraszamy :lol:[/COLOR][/B] Quote
Recommended Posts