Jump to content
Dogomania

[śląskie] Tara - piekna pitbullka mieszka w Rybniku ;-))))))

Recommended Posts

• Replies 525
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

sloneczko juz w domciu :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb:

[IMG]http://img151.imageshack.us/img151/7508/dscn1434.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Martyna_i_Bartek']Tak jest!:shiny: obiecujemy że bedziemy składać raport regularnie :cool1:
Jedyne nad czym trzeba od jutra (bo dzisiaj jeszcze nie może jeść) popracowac to jej głodny brzuszek bo jest chudziutka...[/quote]

[B]mam nadzieje ze Anetka dala wam wszystkie wytyczne, jak postepowac z sunia i na co zwracac uwage :grins:[/B]

[B]ja pozwole sobie ze wzgledu na duza ilosc ucieczek psow ostatnio tu na dogo uczulic was zeby nie puszczac Tary ze smyczy przez conamniej 2 miesiace !!!!!!! sa w zoologicznych sklepach specjalne linki treningowe jesli sie nie myla maja 10m, na takiej lince Tara bedzie mogla pobiegac a wy bedziecie miec pewnosc ze nie pojdzie w dluga za zajacem, kotem, innym psem badz czymkolwiek innym co wyda jej sie interesujace :grins:[/B]
[B]no i najlepiej byloby panne zachipowac + adresowka przy obrozy ;)[/B]

[B]powodzenia :p[/B]

Posted

Wiemy że ma chodzić w ubranku przez 10 dni po czym idziemy ściągnąć szwy..jeść ma dostać dopiero jutro rano (puszke) Musimy zaczczepić ją na choroby zakazne ,odrobaczać co pół roku i szczepić na wścieklizne co rok.
Jest coś co jeszcze powinniśmy wiedzieć? Aha i jeszcze jedno..jaką karme najlepiej kupiować? Ona ma 8 miesiecy i nie wiem czy kupować już ADULT czy jeszcze JUNIOR...

Posted

[quote name='Martyna_i_Bartek']Wiemy że ma chodzić w ubranku przez 10 dni po czym idziemy ściągnąć szwy..jeść ma dostać dopiero jutro rano (puszke) Musimy zaczczepić ją na choroby zakazne ,odrobaczać co pół roku i szczepić na wścieklizne co rok.
Jest coś co jeszcze powinniśmy wiedzieć? Aha i jeszcze jedno..jaką karme najlepiej kupiować? Ona ma 8 miesiecy i nie wiem czy kupować już ADULT czy jeszcze JUNIOR...[/quote]

[B]ja bym jej kupowala juz normalna dla doroslych psiakow ;) swoim kupuje [/B][URL="http://www.telekarma.pl/p2043/dog.chow.adult.with.lamb.15.kg.htm"][B]http://www.telekarma.pl/p2043/dog.chow.adult.with.lamb.15.kg.htm[/B][/URL][B] z jagniecinom bo Bolek jest alergikiem i wole dmuchac na zimne :eviltong: dwa 15kg worki dla dwoch psow starczaja mi na dwa miesiace czyli wychodzi nas to 90zl/m-c utrzymanie obu bestii co by z glodu nie padly :evilbat:[/B]

[B][COLOR=red]i koniecznie zabezpieczcie Tare przed kleszczami !!!![/COLOR] ja moje w sezonie letniem zakraplam (krople kupuje u weta) co miesiac ;)[/B]

Posted

[B][FONT=Arial]Martyna na puszkach się nie znam :oops: , ale ja kupuję porcje rosołowe ... jednorazowo gotuję wiekszą ilość i mam na dorzutkę dla Ozzulka do suchej. Ozzy jada też surowe kurczakowe skrzydła , korpusy , bardzo to lubi ... ale generalnie mięcho jest jako dosmaczacz i rezerwa jakby zabrakło suchego to dostaje wtedy z ryżem .
Musicie sami dojść do tego co Tarze będzie pasowało ,a to poznacie po qpalonach i zachowaniu oraz wyglądzie . Pogadamy zresztą przy okazji jak się spotkamy . Póki co to musicie sie nawzajem poznać .
Aha ..no i żeby doszła do formy ...żarełko podzielone na 2 porcje :rano i popołudnie . [/FONT][/B]
[FONT=Arial][COLOR=Red][B]W razie czego ....dzwonić , pisać , bo to tak ciężko teraz na zapas łapnąć co można jeszcze podpowiedzieć ...wszystko wychodzi w praniu . [/B][/COLOR][/FONT]

Posted

[B][COLOR="Navy"]Dziekujemy bardzo za wszystkie rady, z pewnością nam się przydadzą:calus:
Tara wczoraj zwymiotowała żółcią jakąś i dziś po raz kolejny jej się to zdażyło...czy to normalne? dziś zjadła trawe zanim zaczęła wymiotować...daliśmy jej puszke mięsną, troche zjadła ale nie za bardzo ma apetyt i teraz śpi dalej.

Najlepsze było to: śpimy sobie smacznie (godzina po 23:00) aż tu naraz na łóżku przednimi łapami stoi Tara :lying: i się gapi tymi pięknymi oczkami :loveu: no to my zryw z łóżka żeby ją odprowadzić do siebie a Ona na kanape :eviltong: tak bardzo polubiła kanape, że Bartek miał problemy ją ściągnąć hehehe 20 min później zrobiła to samo ale po odprowadzeniu do siebie spała grzecznie całą noc :) :loveu:[/COLOR][/B]
[IMG]http://img206.imageshack.us/img206/6359/dsc00609.jpg[/IMG]

[COLOR="Navy"][B]a to droga powrotna z Katowic ...[/B][/COLOR]
[IMG]http://img206.imageshack.us/img206/7325/dsc00606i.jpg[/IMG]

Posted

No prosze prosze :loveu:
Zwymiotowala pewnie po trawie. Brak apetytu moze byc spowodowany zabiegiem zmiana miejsca to dla psiaka jest rowniez bardzo stresujace. Potrzebuje troche czasu na zaklimatyzowanie sie.:lol:

Posted

Pies je trawę wtedy, kiedy ma problemy z trawieniem, albo coś co zjadł, mu zaszkodziło. Później zwraca, w ten sposób "oczyszczając" żołądek. Moje zawsze tak robią, jak się np. za dużo kości wołowych najedzą, po takich wymiotach jest im lepiej.
Spróbuj jej dawać ryżyk (ale rozgotowany) z kurczaczkiem gotowanym i marchewką startą na tarce, z odrobiną rosołku (tylko ledwo ciepłe, nie gorące), dwa razy dziennie - rano i wieczorem, to powinno jej pomóc ;). Może te puszki, które jadła jej nie służą, często jakieś świństwa w nie pakują :shake:. Może to też być reakcja organizmu na sterylkę.

Posted

Tara generalnie jest niejadkiem, podczas cieczki okropnie schudła, suchego to tylko kilka groszków złapie, za to miesko:p ja jej dawałam surowe szyjki z tarta marchewką. Zobaczycie ile tego potrafi zjeść:evil_lol:

Posted

[COLOR="Navy"][B]Widać, że Tarunia czuje się znacznie lepiej :D zjadła już cała miske co dostała rano, a kurczak dla niej własnie się robi :knuje:
Dzisiaj też zostawiliśmy ją na kilka godzin samą w domu, ku naszemu miłemu zaskoczeniu wszystko jest całe i stoi na swoim miejscu. Zastalismy ja tylko zaspaną na kanapie :smhair2:
[IMG]http://img167.imageshack.us/img167/7092/dsc00613i.jpg[/IMG]

a tu obie moje dziewczyny razem na dywanie :P
[IMG]http://img167.imageshack.us/img167/607/dscn1444.jpg[/IMG]
[/B][/COLOR]

Posted

[FONT=Arial][B]:loveu::loveu:no to się Naszej Gwiazdeczce wiedzie ....
do spanka na kanapie mus przywyknąć ;)
zresztą widzieliście co zrobil Ozzy na hasło siadajcie :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

No własnie jak wielkosciowo wg Ozzulca Tara wygląda , bo ja myślę , że oprócz tego ze szczupła to wysokość taka sama .

Wymioty mogą być jeszcze po narkozie , to raczej normalne . Poza tym psiak od czasu do czasu ...jeśli nie za często sobie podje trawki i odda ją naturze ;) to nic strasznego ...
[/B][/FONT]

Posted

[quote name='Alicja'][FONT=Arial][B]
No własnie jak wielkosciowo wg Ozzulca Tara wygląda , bo ja myślę , że oprócz tego ze szczupła to wysokość taka sama .
[/B][/FONT][/QUOTE]

[B][COLOR="Navy"]Tak wydaje mi się że jeśli chodzi o wysokość to są takie same...aleee maaasaaaa uuuu do Ozziego jej jeszcze masakrycznie daleko :eviltong:[/COLOR][/B]

[B][COLOR="Navy"]Jak długo po sterylizacji mamy karmić Tarunie mokrym, a kiedy już może dostać suche?[/COLOR][/B]

Posted

[FONT=Arial][B]:oops: Ozzy jest lekko puszysty :roll::evil_lol:

Możesz dawać jeszcze teraz kilka dni gotowane ...naj ryż , kurczaczek , marchewka i można dodawać siemie lniane , na sierściuszka , na trawienie ... niewielką ilość glutka lub proszku ...ja dodawałam proszek ...a potem już porcja dzienna suchego na 2 razy podzielona ...jak znam życie z dosmaczaczem ...poza tym jak np jeszcze ze 2-3 dni jadła by gotowane to na 4-5 dzień jej dać pół na pół a potem juz suche ...czasami psiaki różnie reagują przy takiej zmianie ...tak jak przy zmianie karm [/B][/FONT]