Alicja Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 [quote name='Martyna_i_Bartek']heh:???: tylko co to jest ten glutek i proszek :eviltong: :???: glutek :p { to zargon dogo} to zaparzone ziarna siemienia lnianego .robi się taki ....no glutek ;) a proszek to mielone siemie lniane ... ja posypywałam tym żarełko Quote
Tengusia Posted April 17, 2009 Author Posted April 17, 2009 [quote name='Martyna_i_Bartek']Zapraszamy :lol: poczekam az Tara sie u was zadomowi na dobre i wtedy wprosze sie na spacerek :grins: Quote
Alicja Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 ;) dwa Widać ze Tara dobrze się u Was czuje :multi::loveu: Quote
Alicja Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 aaaaa ty tak dajesz Bartkowi bezkarnie miziać Tarę ...przecie miała być Twoja ;)...ja bym była zazdrosna ;):evil_lol: Na i już się doczekać nie mogę aż ślicznotkę poznam :loveu: Quote
Martyna_i_Bartek Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 [quote name='Alicja']aaaaa ty tak dajesz Bartkowi bezkarnie miziać Tarę ...przecie miała być Twoja ;)...ja bym była zazdrosna ;):evil_lol: Jestem zazdosna :angryy: i to jaaaak :eviltong: cały czas przywołuje Bartka do porządku mówiąc: "Misio a jaaaa... :placz:" hehe :eviltong: Tarunia czuje się już o wiele lepiej na spacerku nawet podbiega troche :multi: wrócił jej apetyt ale nie wiemy dlaczego nie chce pić... Jest taka słodka :loveu: ahhhh cudo poprostu :loveu: Quote
Alicja Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 [quote name='Tengusia']to niestety nie mija a nasila sie :mad: moj TZ przychodzi i pierw mizia psy a potem jak ma dobry dzien to wita sie ze mna ... czesto jednak o tym momencie zapomina :evil_lol::evil_lol::evil_lol: :razz::razz: przecie to norma .... a jak się upomniałam to powiedział że mu zabawki nie przynoszę w pysku i nie merdam ogonem :diabloti::evil_lol: Jak Ona je mokre żarełko to może nie chcieć za dużo pić , jak będzie jadła suche to bedzie potrzebowała wody i sama sobie bedzie dawkowała Quote
Tengusia Posted April 17, 2009 Author Posted April 17, 2009 [quote name='Martyna_i_Bartek']Jestem zazdosna :angryy: i to jaaaak :eviltong: cały czas przywołuje Bartka do porządku mówiąc: "Misio a jaaaa... :placz:" hehe :eviltong: to niestety nie mija a nasila sie :mad: moj TZ przychodzi i pierw mizia psy a potem jak ma dobry dzien to wita sie ze mna ... czesto jednak o tym momencie zapomina :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Martyna_i_Bartek Posted April 18, 2009 Posted April 18, 2009 Mam pytanie ilu gramowe porcje jedzenia powinna dostawac teraz Tara? Nie chce jej dawać za mało ani jej przekarmiać po tej sterylce. Quote
Alicja Posted April 18, 2009 Posted April 18, 2009 [quote name='Martyna_i_Bartek']Mam pytanie ilu gramowe porcje jedzenia powinna dostawac teraz Tara? Nie chce jej dawać za mało ani jej przekarmiać po tej sterylce. jeśli wejdzie na suche to wg porcjowania , to już zależy od karmy jakie dawkowanie jest Gotowana :hmmmm: ja zawsze dawałam na wyczucie , a o utuczenie póki co chyba nie musisz się martwić , skoro mała chudziuteńka Quote
Martyna_i_Bartek Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 Ehh nie wiem co robić z tym ogonkiem Tary... bardzo mnie to martwi bo ciągle jak się cieszy uderza nim o wszystko i leci jej krew :-( jej ogon to poprostu jeden wielki strup :crazyeye: wydaje mi się że nawet jak zrobie jej jakiś opatrunek to i tak go ściągnie... co robić? odwiedzic weterynarza? Quote
Alicja Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 [quote name='Martyna_i_Bartek']Ehh nie wiem co robić z tym ogonkiem Tary... bardzo mnie to martwi bo ciągle jak się cieszy uderza nim o wszystko i leci jej krew :-( jej ogon to poprostu jeden wielki strup :crazyeye: wydaje mi się że nawet jak zrobie jej jakiś opatrunek to i tak go ściągnie... co robić? odwiedzic weterynarza? Kurcze ... radosna ta nasza dziewczynka ... i krzywdę sobie robi :shake: Dobrze by było faktycznie żeby zobaczył to wet ... może zapytaj o AluSpray ... to taki srebrny opatrunek Quote
Tengusia Posted April 20, 2009 Author Posted April 20, 2009 Tara głupolku przestan juz tym ogonem machac :mad: raz w prawo raz w lewo i starczy :diabloti: Quote
Martyna_i_Bartek Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 Zaczełam dawać Taruni suche i faktycznie nie je zbyt wiele :roll: A jeśli chodzi o jej zachowanie to ciągle leży i się łasi i nie wiem czy to przez to że ma 8 miesięcy czy to poprustu jest jej urok ale jest taką ciapą zawalatą że szok :eviltong: rozjeżdzą jej się łapki a gryzakiem bawi się jak szczeniak :loveu: Quote
Alicja Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 [quote name='Martyna_i_Bartek']Zaczełam dawać Taruni suche i faktycznie nie je zbyt wiele :roll: A jeśli chodzi o jej zachowanie to ciągle leży i się łasi i nie wiem czy to przez to że ma 8 miesięcy czy to poprustu jest jej urok ale jest taką ciapą zawalatą że szok :eviltong: rozjeżdzą jej się łapki a gryzakiem bawi się jak szczeniak :loveu: ciesz się , że masz takie ciapkowate , a nie robiące wielką pardubicką po mieszkaniu ;). Jeśli nie chce jeść suchego dosmaczaj troszeczkę ....mało który pies chce jeść samo suche Quote
Martyna_i_Bartek Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 Niestety mam złe wieści... Nie wiem u kogo Tara tak ładnie zostawała sama w domu bo dziś po przyjściu z pracy zastałam w domu pobojowisko... Zniszczyła doszczętnie kilka rzeczy... Jestem wściekła bo skoro w ogłoszeniu pisało że można ją zostawić samą to powinno tak być a niestety tak nie jest... Quote
Alicja Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 Martyna , rozmawiałyśmy na ten temat ...że teraz nie niszczy ... różnie moze być ...że pies się zmienia . W hoteliku byla pod opieką właścicielki i zostawała tam w domu , było wszystko w porzadku . Jeśli jest tak źle to trzeba będzie przyzwyczaić na czas nieobecności do skladanego keneliku , bo to najlepsze rozwiązanie , ani pies wtedy nie wyleguje się w lóżku ani nie zniszczy . Że jesteś wściekła ....rozumię reakcja typowo ludzka , powiedzmy normalna ....ale nie miej pretensji , ze w ogłoszeniu było że nie niszczy , bo najlepiej ułożony pies potrafi w domu zrobić sajgon i o tym też rozmawialiśmy ... Pies pod waszą nieobecność po 1 sze nudził sie po 2 gie tęsknił ... widać się z wami zżyła . Quote
Martyna_i_Bartek Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 Ehh... zawsze uważałam trzymanie psa w keneliku za ostateczność... Ale zdaje sobie sprawe z tego że masz racje i to bedzie najlepsze wyjście... Troche mnie poniosło... Ale nie martwcie się nie nakrzyczałam na Tare bo wiem że to nic nie da... Gdzie w Rybniku można kupić kenelik?Są w zoologicznych takie duże? Quote
Alicja Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 [quote name='Martyna_i_Bartek']Ehh... zawsze uważałam trzymanie psa w keneliku za ostateczność... Ale zdaje sobie sprawe z tego że masz racje i to bedzie najlepsze wyjście... Troche mnie poniosło... Ale nie martwcie się nie nakrzyczałam na Tare bo wiem że to nic nie da... Gdzie w Rybniku można kupić kenelik?Są w zoologicznych takie duże? chyba nie :shake:...nawet nie wiem .... ale na 100% są na allegro i to w różnych rozmiarach i w różnych cenach ... Co do stosowania klatki ... też tak myślałam dopóki nie pokazano mi na czym polega takie trzymanie psiaka w klatce ... psiak z czasem traktuje ją jako azyl .. musisz też pamiętać by na czas waszej nieobecności dać jej zajęcie , gryzak , kość , pluszaki ...coś czym się zajmie Quote
Alicja Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 Wyniki wyszukiwania - Aukcje internetowe Allegro link na allegro Quote
Tengusia Posted April 22, 2009 Author Posted April 22, 2009 [quote name='Martyna_i_Bartek']Jestem wściekła bo skoro w ogłoszeniu pisało że można ją zostawić samą to powinno tak być a niestety tak nie jest... nie zapominajcie ze tam gdzie Tara byla, byla w towarzystwie 7 psow, nie niszczyla bo miala duze stado ze soba wiec nigdy tak naprawde nie zostawala calkiem sama ... siostra Tary - Tora tez urzadzala takie popisy nie wiem na jakim etapie jest tam nauka zostawania samej w domu ale widac obu suczka brakuje tej umiejetnosci ktora powinny nabywac od szczeniaka :-( watek jej siostry http://www.dogomania.pl/forum/f85/torcik-czyli-piekna-pitbullka-red-nose-ma-nowy-dom-131572/index14.html mam nadzieje ze dacie sobie rade ;) Quote
Tengusia Posted April 22, 2009 Author Posted April 22, 2009 znalazlam kilka artykulow mam nadzieje ze choc troche wam pomoga ... Nasz pies wszystko gryzie - Zofia Mrzewńska - Onet.pl Pies Niszczenie w domu? - Zofia Mrzewińska - Onet.pl Pies Lęk separacyjny u niewidomego psa - Zofia Mrzewińska Pies demoluje mieszkanie - Andrzej Kłosiński Quote
Martyna_i_Bartek Posted April 23, 2009 Posted April 23, 2009 Dziś zostawiłam 3 zabawki i ani jednej nie ruszyła... za to dobrała się do przedłużacza i tak go pogryzła że wybiło korki... nie ma co trzeba kupić tą klatke bo jeszcze coś jej się stanie a tego bym nie zniosła :shake: Tarunia zaczyna ładnie jeść :multi: wczoraj zjadła całą miche :lol: kocham ją :loveu::eviltong: Quote
Tengusia Posted April 23, 2009 Author Posted April 23, 2009 mysle ze o wiele lepiej byloby zostawic jej jakies uszko wedzone albo kosteczke, moze tym chetniej by sie zainteresowala niz kabelkami :diabloti: Quote
Alicja Posted April 23, 2009 Posted April 23, 2009 Tara zdrowieje ...bawi się w elektryka ...klatka na mus Quote
Recommended Posts