Tengusia Posted June 17, 2009 Author Posted June 17, 2009 czyzby siostra Tory i Tary ??? mysle ze warto sprobowac pomoc ludziom zanim suka trafi w zle rece !!! [url=http://www.allegro.pl/item664945826_oddam_roczna_sunie_pitbull_red_nose_do_domku.html]Oddam roczną sunię Pitbull Red Nose do domku (664945826) - Aukcje internetowe Allegro[/url] Quote
Tengusia Posted June 17, 2009 Author Posted June 17, 2009 [COLOR=#000000][FONT=MS Shell Dlg 2]dzwonilam do goscia, suka byla zabarna z domu ze stajni, matka bardzo agresywna za ogrodzeniem, ona sama jako szczeniak byla bardzo wystraszona nie chciala wogole podejsc co jak na szczeniaka nie jest normalne, suka poza duza lekliwoscia nie sprawia problemow, ludzie ida z nia jeszcze do szkoleniowca z nadzieja ze uda sie ja naprostowac ... poprosilam by dali mi znac jak cos, ze gdyby mieli ja wydac to zalatwie jej sterylke bo szkoda zeby trafila do pseudo ... gosciu pewnie zdziwil sie moim telefonem ale mam nadzieje ze rosadnie podejdzie do sprawy ...[/FONT][/COLOR] [COLOR=#000000][FONT=MS Shell Dlg 2]dom w ktorym suka sie urodzila bogaty, drogie auta, stajnia z tylu a w stajni psy ... szczeniaki pewnie nigdy nie wychodzily i mialy nikly kontakt z ludzmi skoro ona taka lekliwa normalnie noz sie czlowiekowi w kieszeni otwiera[/FONT][/COLOR] Quote
Martyna_i_Bartek Posted June 19, 2009 Posted June 19, 2009 [B][COLOR="Navy"]A jak tam Tora??[/COLOR][/B] Quote
Alicja Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 [FONT=Arial][COLOR=Red][B]Piszcie co u Taruni . Jak tylko wróci lato odwiedzinki ;)[/B][/COLOR][/FONT] Quote
Martyna_i_Bartek Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 [B][COLOR="Navy"]Właśnie wróciłam od weterynarza. Ciąża urojona nareszcie się skończyła :) Uczulenie zeszło więc mogliśmy dziś zaszczepić Tarunie :) Jeszcze przez dwa tygodnie ma dostawać ryż z indykiem i warzywami ale moge już kupić małe opakowanie jakiejś suchej karmy dla alergików i pomału dosypywać do jedzonka sprawdzając czy jej znowu nie wysypie, jeśli krostki się nie pojawią moge przejść na suchą. Teraz trzeba jeszcze tylko nadrobić te 3 kilogramy,które straciła przez diete i będzie dobrze :)[/COLOR][/B] Quote
Martyna_i_Bartek Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 [B][COLOR="Navy"]Jaką suchą polecacie? Te z ryżem i jagnięciną są dla alergików, nie?[/COLOR][/B] Quote
malawaszka Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 Podobno dobra jest Acana Lamb&apple, ale nie próbowałam na swoich - tylko czytałam na dogo, ze polecana Quote
agnieszka32 Posted June 24, 2009 Posted June 24, 2009 [quote name='malawaszka']Podobno dobra jest Acana Lamb&apple, ale nie próbowałam na swoich - tylko czytałam na dogo, ze polecana[/quote] Ja polecam tą karmę, oba psiaki ją uwielbiają, chociaż tylko jeden jest alergikiem :evil_lol: Cena jest znośna, a karma rewelacyjna. Quote
rufusowa Posted June 24, 2009 Posted June 24, 2009 Acana jest super! moje jedzą Pacyfica ale to karma bezzbożowa i psy na niej chudną co u Tary chyba nie jest potrzebne ;) ciotki bardzo mi polecały Brita Care Activity coś takiego [url=http://www.nokaut.pl/szukaj/brit-care-activity-all-breed-rice-12kg.html]brit care activity all breed rice 12kg - znajdź i porównaj ceny w Nokaut.pl[/url] Quote
Martyna_i_Bartek Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 Wiecie może czy da się jakoś przeliczyć szklanki na gramy? :eviltong: bo nie mam miarki i nie wiem ile karmy sypać Taruni :roll: Quote
agaga21 Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 ja sypie "na oko" tyle ile moje psisko potrzebuje (no może ostatnio nie aż tyle, bo po obcięciu klejnotów jadłby 2 razy tyle co zwykle:evil_lol: ) myślę że tarze nie zaszkodzi jak bedzie miała karmy do oporu bo chudzinka z niej jest.;) Quote
rufusowa Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 do oporu to nie :eviltong: powinna dostawać raz czy dwa razy dziennie miche a jak zje, to miski schować....jesli nie zje, to też schować. myslę, ze na początku mozesz jej sypać całą miskę 0,7 lub 0,9 l dwa razy dziennie a potem korygować jesli będą potrzeby, np. będzie chudła czy tyła. Quote
Alicja Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 [FONT=Arial][B]Tak średnio biorąc to ok pół kg na początek ...potem myśle mniej :hmmmm:[/B][/FONT] Quote
Martyna_i_Bartek Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 [quote name='Alicja'][FONT=Arial][B]Tak średnio biorąc to ok pół kg na początek ...potem myśle mniej :hmmmm:[/B][/FONT][/QUOTE] [B][COLOR="Navy"]Też tak myślałam właśnie ;)[/COLOR][/B] [B][COLOR="Navy"]Kiedy jakiś wspólny spacer? :cool3:[/COLOR][/B] Quote
Alicja Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 [quote name='Martyna_i_Bartek'][B][COLOR=Navy]Też tak myślałam właśnie ;)[/COLOR][/B] [B][COLOR=Navy]Kiedy jakiś wspólny spacer? :cool3:[/COLOR][/B][/quote] [FONT=Arial][COLOR=Red][B]jakby w weekend sie pogoda ustabilizowała to chętnie ;)[/B][/COLOR][/FONT] Quote
Martyna_i_Bartek Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 [quote name='Alicja'][FONT=Arial][COLOR=Red][B]jakby w weekend sie pogoda ustabilizowała to chętnie ;)[/B][/COLOR][/FONT][/QUOTE] [B][COLOR="Navy"]No to super :)[/COLOR][/B] Quote
ab-agnieszka Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 Dajcie znac na kiedy sie umowicie na ten spacer. Moze uda mi sie tez z Wami spotkac. Quote
Alicja Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 [quote name='ab-agnieszka']Dajcie znac na kiedy sie umowicie na ten spacer. Moze uda mi sie tez z Wami spotkac.[/quote] [FONT=Arial][COLOR=Red][B]Cezary w sobotę popołudniu musi być w pracy wiec jeśli nie będzie padać nam pasuje tylko niedziela :razz:[/B][/COLOR][/FONT] Quote
Martyna_i_Bartek Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 [B][COLOR="Navy"]Zauważyłam że jeden sutek Tary znowu zrobił się opuchnięty, w miejscu gdzie zazwyczaj gromadzi się mleko wyczuwalna jest kluska wielkości śliwki... Może to zastoiny pokarmowe?[/COLOR][/B] Quote
Alicja Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 [B][FONT=Arial]Cioteczki co mają sunie .... pomóżcie , ja nieobeznana w tym temacie :razz:[/FONT][/B] Quote
Vectra Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 [quote name='Martyna_i_Bartek'][B][COLOR=Navy]Zauważyłam że jeden sutek Tary znowu zrobił się opuchnięty, w miejscu gdzie zazwyczaj gromadzi się mleko wyczuwalna jest kluska wielkości śliwki... Może to zastoiny pokarmowe?[/COLOR][/B][/quote] do weta trzeba iść , to może być pokarm , który ew trzeba będzie wycisnąć ;) a spróbuj jej to wymasować :razz: ciepły kompresik położyć i wymasować Quote
Martyna_i_Bartek Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 [B][COLOR="Navy"]Byłam u weta to znowu było mleko, mam robic zimne okłady a w pon albo wtorek przyjśc do kontroli [/COLOR][/B] Quote
Alicja Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 [quote name='Martyna_i_Bartek'][B][COLOR=Navy]Byłam u weta to znowu było mleko, mam robic zimne okłady a w pon albo wtorek przyjśc do kontroli [/COLOR][/B][/quote] [FONT=Arial][COLOR=Red][B]qrcze , skończy sie ta zła passa Tary :cool1:[/B][/COLOR][/FONT] Quote
Alicja Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 [FONT=Arial][COLOR=Red][B]Dzwoniłam do Was :razz::razz:[/B][/COLOR][/FONT] Quote
Recommended Posts