Soema Posted July 19, 2009 Posted July 19, 2009 [quote name='mrs.ka']ja chyba nie jestem w temacie:-o jakie losowanie? jak można dostać się do Metra(nie ,żebym gdzieś się wybierała ale psy może i tak:evil_lol:tylko nie rozumiem dlaczego muszą się dostać do Metra) ja chyba na tej wsi faktcznie zacofałam się ale nie wiem o co chodzi:oops: Metro jest rozdawane bezpłatnie w największych miastach Polski, tam są wiadomości lokalne, ale zwierzaki (kącik adopcyjny) jest jeden na całą Polskę. Zwierzęta są wybierane losowo z portalu Do adopcji - Zwierzaki - cafeanimal.pl większość psiaków ode mnie z DT znalazło dom, po ukazaniu się w Metrze właśnie. Bardzo duży odzew jest zazwyczaj :) trzeba mieć szczęście... Quote
mrs.ka Posted July 19, 2009 Author Posted July 19, 2009 bardzo dziękuję za wyczerpującą odpowiedź i zrozumienie dla mojej niewiedzy:oops: ...i sama w to nie mogę uwierzyć ,że całe życie mieszkałam w jednym z "największych" miast ,a teraz cały mój świat to wiejska zagroda na koncu wsi i nie wiem co to jest Metro:evil_lol: Quote
Majaa Posted July 19, 2009 Posted July 19, 2009 mrs.ka napisał(a):bardzo dziękuję za wyczerpującą odpowiedź i zrozumienie dla mojej niewiedzy:oops: ...i sama w to nie mogę uwierzyć ,że całe życie mieszkałam w jednym z "największych" miast ,a teraz cały mój świat to wiejska zagroda na koncu wsi i nie wiem co to jest Metro:evil_lol: Nie przesadzaj :cool3: Czasami zawitasz do gminy lub innych wsi, nie mówiąc o tym, że w "mieście" Starachowice bywasz ;) Quote
mrs.ka Posted July 19, 2009 Author Posted July 19, 2009 no fakt,bywam często u drugiej"wieśniary" :evil_lol: i raz w tygodniu wybieram sie w daleka podróż (15 km) do Starachowic po mięsko dla piesków albo do weta:p Quote
GoskaGoska Posted July 19, 2009 Posted July 19, 2009 dogo nie dzialalo i nawett nie wiem co u gromatki sie dzialo :roll: Quote
Soema Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 GoskaGoska napisał(a):dogo nie dzialalo i nawett nie wiem co u gromatki sie dzialo :roll: Gromadka.. sztuk 22.. :mdleje: pilne jak zawsze DT i ogłoszenia i wsparcie.. a chętnych brak :shake: Quote
GoskaGoska Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 zrobilam im gumtree warszawa - dostalam dwa zapytania - ale raczej jedno niepowazne - bo ze ta Pani chce 3 szczeniaki:crazyeye: - ale odpisalam zeby mi napisala w jakim celu jej 3 pieski, oczywiscie nie spodziewam się mądrej odpowiedz , ale może się uśmieje z odpowiedzi :cool3: Quote
Basia1968 Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 zrobię wam allegro - takie skromne, ale zawsze to coś. Sama padam na pys...ia. Ogłaszam swoje kuleczki, ale pomoge w miare możliwości i Wam. macie jednym słowem przesss. Na jednym z wątków moich maluchów ktos pytał czy potrzebuje DT - jesli będzie to aktualne to przekieruje na Was. trzymajcie się! Quote
Majaa Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 Wielkie dzięki za ogłoszenia:Rose::Rose: – już widać odzew – trafiło kilka maili, co z nich wyniknie zobaczymy! Dobre wiadomości szczeniaczkowe: Dziesiątka szczeniaków została dzisiaj zaszczepiona ! Jeszcze lepsza wiadomość, że na koszt Gminy Wąchock najprawdopodobniej. Jutro jesteśmy umówieni z Burmistrzem Wąchocka, który już telefonicznie zobowiązał się do sfinansowania całej opieki medycznej nad tymi maluchami! Niewykluczone, że łącznie ze sterylizacją suk. Jutro będę mieć na papierze wszystko, to będzie jasne. Nutka i któraś jej siostra (jeszcze nie zapadła ostateczna decyzja która) mają nowe domki w Starachowicach Zła wiadomość: Mamy nowy nabytek – psina pałętał się po jednej z bardziej niebezpiecznych ulic w mieście. Ttrafił pod opiekę człowieka, który w środę wyjeżdża na co najmniej miesiąc i chyba DT będzie nam bardzo potrzebne Myślę, że Rocky (bo takie imię dostał od opiekuna) ma ok. 3 miesięcy i będzie średnim a raczej średnio dużym psem. Już nauczony jest zachowywania czystości w domu. Dzisiaj został odrobaczony i odpchlony. Quote
Majaa Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 I zapomniałam jeszcze, że szczeniaki Tony, Tanya i Winner zostały również dzisiaj zaszczepione ! Quote
Majaa Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 ewab napisał(a):Dwudziesty trzeci?!!! No jakby nie liczyć to tak, ale chociaż tyle, że dwie suczki są zarezerwowane Quote
GoskaGoska Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 na gumtree tylko dzis ogloszenie obejrzalo ponad 100osob Quote
Majaa Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 GoskaGoska napisał(a):na gumtree tylko dzis ogloszenie obejrzalo ponad 100osob Tylko warszawskim, prawda? Bo kto by nie dzwonił jest z okolic Warszawy Quote
GoskaGoska Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 tak :) bo niestety , ale mi kasują jak dam na pare miast z jednego konta Quote
Basia1968 Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 PIERWSZY Z WYSTAWIONYCH: ROCKY - 3 miesięczny śliczny owczarkowaty psiak! (693545539) - Aukcje internetowe Allegro Quote
GoskaGoska Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 a ja dalalm jeszcze w nocy wczoraj kupiepsa i w tytule dalam Warszawa, Krakow , zeby sama Wa-wa nie dzwonila :cool1: Quote
Basia1968 Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 A powiedzcie które do ogłoszenia szczeniaczki - bo kurde pogubiłam się - wystawie po kolei - tylko prosze podajcie żebym czegoś nie namotała a TERAZ TAKI OGÓLNY CEGIEŁKOWY / SKROMNY/ http://www.allegro.pl/show_item.php?item=693568326 SZCZENIACZKOWO STARACHOWICKIE - PILNE! Quote
Majaa Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 Basia1968 wielkie dzięki za aukcje Allegro Rockyego można podmienić na jakąś inną bidę, bo Rocky'ego można już nie ogłaszać :multi::multi::multi:. Właśnie dostałam wiadomość, że znalazł świetny domek w Starachowicach! A że domek znam, to wiem, że jest jak najbardziej OK. Wieczorem postaramy się z mrs.ka uporządkować pierwszą stronę, żeby było wiadomo, które psiaki są aktualnie do adopcji! Quote
jotpeg Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 widzialyscie to: http://www.dogomania.pl/forum/f97/krakow-dom-u-zakonnic-dla-wilkowatego-szczeniaka-podrosnietego-142402/ moze ktorys z waszych tam sie nada? Quote
GoskaGoska Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 a po co zakonnica do pilnowania szczeniak???!!! Quote
Majaa Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 [quote name='jotpeg']widzialyscie to: http://www.dogomania.pl/forum/f97/krakow-dom-u-zakonnic-dla-wilkowatego-szczeniaka-podrosnietego-142402/ moze ktorys z waszych tam sie nada? Wstawiłam na ten wątek Smutkę, bo ona taka troszeczkę ONkowata ;) Quote
Majaa Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 Dzisiaj do nowych domków pojechały oprócz Rocky'ego, Nutka, Niuniek i jeszcze jedna suczka z tej dziesiątki, ale nie jestem pewna, która. Jak się dowiem to poprawię przy zdjęciach Udało się również dojść do porozumienia z Gminą Wąchock o tyle, że Gmina będzie finansować pełną opiekę weterynaryjną nad zwierzakami zabieranymi od nich. Quote
Majaa Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 Nie mogłam się doliczyć właśnie szczeniaków wstawionych a tu się okzuje że ciudo Niuniek właśnie był tym brakującym, a więc ten który dzisiaj pojechał do nowego domku był jedynym,który mi umknął przy wstawianiu zdjęć Ciudo karakułek czarny z białym "kołnierzem" na łopatkach. Quote
Recommended Posts