Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Fajnego psa przyprowadzono mi wczoraj do uśpienia do lecznicy...:sad: Zwierzak (mieszaniec, samiec) ma 5 miesięcy, jest odrobaczony i zaszczepiony, bardzo przyjacielski i zupełnie zdrowy. Docelowa waga: ok 20-25 kg. Umaszczenie białe z brązowymi symetrycznymi plamami na obu oczach (wyglądają jak ciemne okulary). Przekonałam właścicieli, żeby się wstrzymali z eutanazją aż znajdę mu nowy dom. Będzie wspaniałym towarzyszem dla mlodej osoby, dla starszej raczej się nie nadaje, ma zbyt wiele energii...;) Zainteresowanym mogę przesłać zdjęcia na maila. Szkoda psiaka. Mogę go też przed adopcją wykastrować. Psiak jest naprawdę sympatyczny, sama wzięlabym go, gdybym już nie miala domu pelnego zwierząt. Proszę o pomoc!

• Replies 165
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='psiwet']Fajnego psa przyprowadzono mi wczoraj do uśpienia do lecznicy...:sad: (...)
Warto to uśpienie + rejonizację dodać do tytułu. Ściągnie to większą uwagę i to konkretnych dogomaniaków. Fotki na wagę złota!
Jaki podano powód skazywania psiaka na śmierć?

Posted

Dzięki za cenne wskazówki majqa. Jestem na tym forum od niedawna i jeszcze kiepsko mi idzie obsluga. :oops: Chwilę potrwa, zanim rozgryzę, jak dodawać zdjęcia...;) Psiak na razie jest u dotychczasowych wlaścicieli. Nie podali powodu uśpienia poza tym, że chcą się go pozbyć. Dla mnie jest to jakaś szemrana sprawa:mad:

Posted

Teraz tytuł wali po oczach. :multi: Jeśli masz zdjęcia i chcesz, podeślij mi je proszę na mail, pomogę, powstawiam.
Dodatkowo wtedy będzie można ruszyć z ogłaszeniem psiaka. Tu też pomogę, jeśli sobie życzysz.
Poprosiłabym wtedy o jakiś opis, takie fakty na sucho.
Znam wiek. Nadaj mu proszę, jeśli nie znasz prawdziwego, robocze imię. Wrzuć na wątek to, co zaobserwowałaś - charakter psiny, zachowanie, czy sygnalizuje potrzebę wyjścia, może coś umie (podaje łapeńkę, chodzi ładnie na smyczce?), stan zdrówka, hałaśliwość, szczekliwość etc.
Z tego da się ułożyć jakiś fajny tekścik i pomóc biedactwu.

Posted

Psiak ma imię Czaki. Stan zdrowia idealny. Utrzymanie bardzo dobre. Jest trochę nadpobudliwy i niesforny, ale bystry. Szybko 'łapie' naukę komend. Idealny dla osoby z zacięciem szkoleniowym, bo ma zadatki na wyczynowca. Uwielbia kontakt z ludźmi, jeśli ktoś chce go pogłaskać, to chce "wyskoczyć ze skóry" z radości. Przyjazny wobec dzieci i innych zwierząt. Chodzi na smyczy bez problemów. Na razie nie mam więcej informacji, ale jak je uzyskam, na pewno uzupełnię...

Posted

Czy dałoby się dogadac z tymi "opiekunami" żeby przyszli z nim do Silesii w weekend na akcje adopcyjną? Moze znalazłby pies nowy dom? My nie możemy wziąć go na siebie, bo tymczasów brak.

Posted

Taki opis to już jest coś. Psiwecie, jeśli sobie życzysz, jak wspomniałam, by pomóc ogłaszać psiaka, daj mi znać na PW (a wtedy podaj mi proszę dane kontaktowe na siebie - kom., mail). Jeśli nie życzysz sobie, nie odezwiesz się, oczywiście zrozumiem. Na dogo jest link z informacjami, gdzie warto dawać psom ogłoszenia. Godne polecenia. Pozdrawiam.

Posted

Witam psiwecie!! Cieszę się, że jesteś z nami na dogo:)
Rozmawiałam z Janeczką z Fundacji S.O.S. dla Zwierząt i nasza propozycja jest następująca:
Jeśli możesz przekonaj ludzi zeby przetrzymali jeszcze troszkę psiaka.Ja razem z moją córką jesteśmy wolontariuszkami na akcji adopcyjnej w Silesia City Center, podjechałabym do ludzi w sobotę rano i zabrała psiaka, a nóż mu się tam dom znajdzie, to bardzo ładny pies jest! Ale....musi być koniecznie zaszczepiony, że o odrobaczeniu już nawet nie wspominam.Bez szczepienia nie mam co nawet zabierać psiaka, ponieważ takie są wymagania silesyjne.....
Ludzie dodatkowo muszą mi zagwarantować, że jeśli w sobotę psiak nie znajdzie domu to mogę go do nich odwieźć, zbiorę z powrotem na akcję niedzielną, ale jeśli i w niedzielę (tfu tfu) nie znalazł domu to też muszą mi gwarantować odbiór psiaka....
Tyle mogę pomóc, bądźmy dobrej myśli.Ja myślę, że przerosło ich wychowanie szalonego szczeniaka, ale że na pomysł eutanazji wpadli a nie szukania nowego domu to aż mnie zadziwia :roll:
Psiwecie, mój numer telefonu-505 497 467, w razie czego jestem do dyspozycji w sobotę rano ;)

Posted

Popracuję nad tym. Z wlaścicielami ciężko się skontaktować i dogadać, ale chyba coś wskóram do weekendu. W razie czego mój nr to 508147747 (gdybym nie odbierala, to najlepiej sms - oddzwonię). Na razie odbylam wstępną rozmowę i są na tak, ale muszę dopracować szczególy.

Posted

Trzymaj im proszę rękę na pulsie Psiwecie. Mam nadzieję, że ten domek (choćby za sprawą wspomnianej akcji) wypali szybko. Pioruńsko się boję, by do głowy im nie przyszło (jak widać raz już się tak stało), by po cichu poszukać innego weta i mieć problem z głowy.

Posted

Nastraszyłam ich trochę uświadamiając, że eutanazja zdrowych zwierząt jest w Polsce niezgodna z prawem (nie muszą przecież wiedzieć, że można ten przepis obejść).

Posted

[quote name='majqa']Trzymaj im proszę rękę na pulsie Psiwecie. Mam nadzieję, że ten domek (choćby za sprawą wspomnianej akcji) wypali szybko. Pioruńsko się boję, by do głowy im nie przyszło (jak widać raz już się tak stało), by po cichu poszukać innego weta i mieć problem z głowy.

majqa tez o tym innym wecie pomyslalam:cool3: nie wiadomo, czy Czaki juz ich bardzo nie irytuje obecnosc psiaka w domu i czy oboje sa rownie zgodni co do eutanazji, jesli tak, obawialabym sie kazdego dnia

lena :loveu: wspaniale ze mozesz pojechac po psiaka, troche sie balam ze pojada sami wyadoptuja komu popadnie:angryy:
a tu jak widze full service;)

:loveu: psiwecie witaj na dogo!!!:loveu:
obysmy tylko okazali sie szybsi od wlacicieli:cool3: w rozwiazaniu problemu

swoja droga to piekny psiak ten Czaki....ehhh to potffffory nie ludzie...

Posted

Dobre wieści: właściciele zgodzili się na wszystko i z tego co udalo mi się wywnioskować-zależy im na znalezieniu Czakiemu nowego domu. Teraz pozostaje tylko być dobrej myśli, że ktoś się w nim zakocha :loveu: A gałgan ma taki rozkoszny pychol, że są na to duże szanse :cool1:. Na razie, żeby nie zapeszać: NIE-dziękuję wszystkim!!!;)